Şimdi Ara

Hindistan'dan 70$'lık yeni bir ultra ucuz tablet daha

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Hindistan'dan 70 />lık yeni bir ultra ucuz tablet daha





     


    Tablet piyasası önceki yıla göre %400 civarında artış gösterirken sonraki yıl ise %150 civarında bir artış bekleniyor. Başta Apple olmak üzere pek çok firma en iyi silahlarıyla pazardan pay almak için mücadele ediyor. Her segmentte müthiş bir rekabet göze çarpıyor. Ancak bir segment var ki oraya kolay kolay her firma giremiyor.




    Bu segment özellikle Hintli firmaların boy gösterdiği ultra ucuz tablet pazarı. Az gelişmiş ülkelerdeki çocuklara yönelik olarak üretilme kararı alınan OLPC firmasının XO-3 tablet modeli henüz piyasada boy göstermedi.

     

    Ucuz tabletlere ilk örnek Hindistan’da uzun süredir üzerinde çalışılan Sakshat olmuştu. 7 inç dokunmatik rezistif ekran, ARM tabanlı bir işlemci, 256MB RAM, 2GB HDD, Android, WiFi, mini-USB, mini SD kart girişi ve 2W enerji tüketimi ile bir kısmını devletin finanse ettiği 50$’lık tablet Haziran'da satışa sunulmuştu.




    Şimdi ise Bharat adlı ultra ucuz bir tablet modeli daha Hindistan'da boy gösterdi. Baharat firmasının Android 2.2 çalıştıran tableti hakkında herhangi bir donanım bilgisi bulunmuyor. Ekran görüntülerinden 7 inç bir ekrana ve USB girişine sahip olduğu anlaşılıyor.




    Açıklamalara göre tablet güneş enerjisi desteği ile ekstra batarya gücü sunuyor. Büyük bir depolama kapasitesine sahip olmayacağı tahmin edilen tabletin en büyük desteğinin bulut depolama olduğu belirtiliyor.




    Tablet sadece 4.5 ayda üretilmiş, birleştirilmiş ve 2000 örneği sevkiyata konmuş. Tabletin son kullanıcı fiyatı 70$ ancak satışı yok.  Örnek tabletler sadece Hindistan Kırsal Gelişim Bakanlığı'nın yoksulluk analizlerinde kullanılmak üzere satın alınmış. 




    Bharat firmasının CEO'su Ashwani Datt tabletin konfigüre edilmiş yeni bir versiyonunu Kasım ayından sonra öğrenci ve tüketicilere satmak amacında olduklarını bildirdi. 








  • türkiyede olsa en az 2 veya 3 katı olur,nasıl bir ülkeyiz vergide vs bizi kimse geçemez
  • yeter çocuklara oyuncak olarak çok bile
  • bebelere balon :)
  • oha abartmışlar ama o fiyat ne öyle :)
  • Vuvv fiyata bak
  • Amerika ve benzeri ülkelerin elinde olan bir piyasada, aslında çok daha ucuza üretilebilecek ürünler büyük karla satılıyor. Hindistan ve Çin gibi ülkelerİn insanları'nı, çalışkanlıklarından dolayı takdir ediyorum (her ne kadar teknolojileri kopya da olsa) rekabet her zaman iyidir bence.
  • Eğitim için kullanılabilir bir tablet, fiyatı da bayağı uygun.
  • ikizlere takkeee :D
  • 70 doların hindistanda az bir para olduğunu kim söyledi!!! hemde ultra az!! BAN.gif
  • tebrik ediyorum arkadaslari ... ulke gelirleri artmis olsada hindistan halki kalabalik nufusuyla fakir bi ulkedir ve buna ragmen boyle seyleri dusunup tasarlayip uretime gecebiliyorlar tabi bu cihazlar sadece internet ortami icin ise yarayacaktir bilgisayar operatorlugune katkisi olmaz yinede hic yoktan iyidir gordugunuz gibi bildigimiz cinli tablete yine cinli klavyeli kilif seklinde bi urun var bu urunu cinden getirtirseniz 140 dolar makina kilif ise 30 dolar yani baya iyi bir fiyat yakalamislar
  • Hintli tablet yapıyor piyasaya sürüyor varmı türkiyede böyle bir teknoloji
  • hindistanda asgari ücret ortalama 200$ 70$ bize göre az olabilir ama hindistanda gerçekten pahalı
  • Güzel hizmet ama bizde de her öğrenciye e-kitap dağıtacaız Akp'nin sözü bu inş yaparlarda miniklerimiz teknolojiyle büyür belki bu adımlar artar ve miniklerimizde daha hevesle okullarına giderler..
  • arkadaşlar 70 dolar diyorsunuz bunu kendi ülkemiz için düşünmeyin 70 dolan hindistan için milyardan farkı yok...
  • Bize göre 70 $ normal,ucuz bir rakam gibi dururken oradaki ekonominin ne kadar iyi veya kötü olduğunu bilmiyoruz.Haliyle onlara görede ucuz demek biraz mantıksız kalıyor sanki.
  • Adamlar 30$ lık tabletler üretti, ve bunları öğrencilere dağıttı. Ne oldu? Bundan sonra milyarlarca kitap bastırmayacak, binlerce km yol gidilmeyecek kitapları götürmek için, onlarca ağaç kesilmeyecek.
    Kitaplar internet üzerinden öğrenciye ulaştıracak. Adamlar mantık ve ileri görüşlülük le hareket edersen, kazanan olursun fikrini tamamen benimsemiş, ve ona göre hareket ediyorlar.

    Böyle birşey Türkiye de yapılamaz mıydı? Yapılamazdı, çünkü biz sadece üçkağıdı, hileyi düşünebiliyoruz. Birisi de çıkıp demiyorki, yeni fikirler geliştirelim, yeni şeyler yapalım.

    Bu yönetimle, bu kafayla hiç biryere varamayız. Ama bunu anlamamız şart.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TIRAZLI

    türkiyede olsa en az 2 veya 3 katı olur,nasıl bir ülkeyiz vergide vs bizi kimse geçemez


    3 mü ? hocam şimdi
    yüzde 18 kdv 88 dolar olur
    yüzde 37 ötv 122 dolar
    yüzde 50 gizli vergi ile 183 dolar
    yüzde 40 trt bandrol vergisi ile 256 dolar ee? adam kar etmeyecekmi tr ye getiren
    yüzde 30da o koysun 333 dolar eder sen onu yuvarla 350 dolarda bu aşk son bulur
    unuttuğum vergiler varsa affola
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uLtRaTRim

    Adamlar 30$ lık tabletler üretti, ve bunları öğrencilere dağıttı. Ne oldu? Bundan sonra milyarlarca kitap bastırmayacak, binlerce km yol gidilmeyecek kitapları götürmek için, onlarca ağaç kesilmeyecek.
    Kitaplar internet üzerinden öğrenciye ulaştıracak. Adamlar mantık ve ileri görüşlülük le hareket edersen, kazanan olursun fikrini tamamen benimsemiş, ve ona göre hareket ediyorlar.

    Böyle birşey Türkiye de yapılamaz mıydı? Yapılamazdı, çünkü biz sadece üçkağıdı, hileyi düşünebiliyoruz. Birisi de çıkıp demiyorki, yeni fikirler geliştirelim, yeni şeyler yapalım.

    Bu yönetimle, bu kafayla hiç biryere varamayız. Ama bunu anlamamız şart.


    tablet üretemedik ama , öğrencilere ücretsiz verilmeye başlandı haberin olsun, her kez şikayet ediyor ama kimse yapmıyor bunuda düşün bence




  • eğer bahsedilen tablet resimdeki gibiyse çok şık bir tasarım olmuş. fiyatı zaten sudan ucuz. helala olsun adamlara.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.