Şimdi Ara

Acer laptop pil sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptopu 11 Haziranda satın aldım. Laptopta şöyle bir sorunum var. Şimdi laptopun şarjı %100 iken laptopu kapatıyorum. Kapatırken de cihazın tamamen kendisini kapatmasını bekliyorum. Fişi cihaz kapandıktan sonra çıkartıyorum. Sabah uyandığımda laptopu açtığım zaman şarj ışığı turuncu yanıyor. Yani laptop şarj oluyor. Bilgisayar açılınca bakıyorum %86 ya da %93 diyor ve doluyor yazıyor. Bu durum her gün olmuyor ama 2-3 güne bir oluyor. Bu neden oluyor ? Pil mi ölü acaba ...

• Mesajım bulunsun.
  • Mesajım bulunsun ne demek ya
  • Mesajım bulunsun, sorunun çözümünü ben de merak ediyorum demektir. ( Bir nevi )

Sorununuza gelecek olursak aslında bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum ancak ''Turuncu ışık'' sönene kadar şarj da bıraksanız. Sonuçta ''Nikel Kadmiyum'' bir yapıya sahip bir pil değil, Lithium-Ion piller ve şarj/deşarj sistemi sayesinde pil dolduğu takdirde ışık sönecektir. Ancak bunu yapmadan önce pilinizi tamamen bitirin, ''Güç Seçeneklerinden'' tüm uyarıları vs. kapatın. Pil konumunda sonuna kadar bitsin. Sonra tam bir şarj yapın ve durumu gözlemleyin.

Işık sönünce, test edin bir de bakalım sonuç ne olacak?

Devam ederse bu tür sorunlar kalibrasyon işlemi ile de aşılabiliyor, aslında.

İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: makedonn

Mesajım bulunsun, sorunun çözümünü ben de merak ediyorum demektir. ( Bir nevi )

Sorununuza gelecek olursak aslında bir sorun teşkil ettiğini düşünmüyorum ancak ''Turuncu ışık'' sönene kadar şarj da bıraksanız. Sonuçta ''Nikel Kadmiyum'' bir yapıya sahip bir pil değil, Lithium-Ion piller ve şarj/deşarj sistemi sayesinde pil dolduğu takdirde ışık sönecektir. Ancak bunu yapmadan önce pilinizi tamamen bitirin, ''Güç Seçeneklerinden'' tüm uyarıları vs. kapatın. Pil konumunda sonuna kadar bitsin. Sonra tam bir şarj yapın ve durumu gözlemleyin.

Işık sönünce, test edin bir de bakalım sonuç ne olacak?

Devam ederse bu tür sorunlar kalibrasyon işlemi ile de aşılabiliyor, aslında.

İyi günler.

Bilgi için teşekkürler en kısa sürede deneyeceğim inşallah sorun düzelir çünkü can sıkıcı nedenine gelince pil tam dolu haldeyken laptopu kapatıyorum sonra laptopu açıyorum fakat pil şarj oluyor bu şarj olma meselesi pilin ömrünü kısaltıyor çünkü tam boşalmadan şarj etmiş oluyoruz. önceden bu durum yoktu. Son 1 haftadır var ...

• Acerın hangi modelini kullanıyorsunuz ?

Önceki kullandığım acer 6530g serisinde dokunmatik multimedya tuşları vardı ve bilgisayarı dokunmatik tuşa basınca bile açabiliyordunuz.

Aynı sorun bende de oluyordu tek gecede %4 kayıp olurdu sonradan ise bu sorunu artık buna bağladım çünki dokunmatik enerji harcayacak kapalı iken

edit: umarım çözmüşsünüzdür yada diğer sorunu olanlar için yardımı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 27 Eylül 2011; 12:09:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop şarj sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Asus notebook Wifi problemi
    4 yıl önce açıldı
    Yeni Acer Aspire Isınma Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.