Şimdi Ara

Hackerlar Subaru Outback'in otomasyon sistemini kırmayı başardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hackerlar Subaru Outback'in otomasyon sistemini kırmayı başardı






    ABD’de 30 Temmuz - 4 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Black Hat teknik güvenlik konferansında mühendisler pek çok yazılım sistemini konferans boyunca hacklemeye çalışarak güvenlik zaafiyetleri konusunda dersler vermeye çalıştı.

     

    Microsoft’un da belirli açıkların tümünü kapatan bir yama geliştirenlere toplam 250 bin $’lık ödül vaad ettiği konferansta en fazla ilgi çeken konulardan birisi araç otomasyon sistemlerinin hacklenmesi oldu.




    Geçtiğimiz yıllarda Google Search ile fabrika otomasyon sistemlerinde kullanılan SCADA platformu kontrol altına alınabilmişti. Şimdi biraz daha gelişmiş hali basınla paylaşıldı.




    iSec Partners güvenlik firması tarafından yapılan bir sunumda mühendisler arazi aracı Subaru Outback’in kilidini açarak motoru uzaktan çalıştırmayı başardı. Ekip bu işi bir Android telefon ile yaptı ve sürece de “savaş yazışması” adını verdi. 




    Bunun için kendi GSM ağını kuran ekip sunucudan arabaya yollanan şifre teyit mesajlarını yakalamayı başardı. Bunu tersine çeviren ekip kendi mesajlarını araca yollayarak kapı kilitlerini açtı ve motoru çalıştırdı.




    Savaş yazışması metodu sadece araçlar için tehlike oluşturmuyor. A-GPS takip cihazları, 3G güvenlik kameraları, SCADA sensörleri, enerji santralleri, ev otomasyonları ve trafik kontrol sistemi gibi telefon ağlarından ulaşılabilen pek çok cihaz ve sistem tehlike altında olabilir.




    Bu metod sadece ders verme amaçlı hazırlanmış bir performanstan ibaret. Hali hazırda kötü niyetli hackerların uzaktan erişim ile sistemleri kontrol altına alma çabaları yıllardır devam ediyor.








  • "Hizmette sınır yok" hesabı, nerde heklenecek bişey var, adamlar orda.

    İşin gırgırı bir tarafa, bu tarz sorunlar için yeterli önlemlerin alınmaması, ileriki yıllarda teknolojik ürünlere sahip olmanın verdiği mutluluğun yerini, kendimize ait bu işyalarımızın kontrolünün başkaları tarafından kontrol edildiğini görmemin hüznüne dönüşmesini görmek, herkes için büyük handikap. Ve nasıl ki netten alışveriş, e-posta vb. hesaplarımızın güvenliği % 100 değil ise, bunun da % 100 güvenli hale getirilebileceğini sanmıyorum. Malesef :-(
  • quote:

    iSec Partners güvenlik firması tarafından yapılan bir sunumda mühendisler arazi aracı Subaru Outback’in kilidini açarak motoru uzaktan çalıştırmayı başardı. Ekip bu işi bir Android telefon ile yaptı ve sürece de “savaş yazışması” adını verdi.

  • adamlar telefonla halletmısler bu ısı hayret
  • eski araba almak lazım :D bi sabah uyanıyosun arabana binicen kapı hacklenmiş açılmıyor :D yeni msn aç gibi bişide olmaz Kapı la bu :D
  • hay gözünü yiyim benim 96 springin ben içinden çalıştıramıyorum bunlar bide uzaktan cep telefonu ile yapacaklar bababa var mı öyle babayiğit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 5 Ağustos 2011; 14:29:13 >
  • al bir hacı murat rahat et. marş bassan bile çalışmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    al bir hacı murat rahat et. marş bassan bile çalışmaz.


    Bızımkı sollama yapıyor sen ne dıyorsun
  • hacker olmak warmış :P
  • Hacı murat deyince aklıma bir fıkra geldi sollamalı filan...

    Hacı murat arızalı kenarda. Son model bir ferrari yaklaşır. Sahibi duruma acır, hacı muratı halata alır çekmeye başlar. Bir süre sonra son model bir ferrari daha gelir. İlk ferrari yeni gelenle yarışmaya başlar. Kuyruğuna bağlı hacı muratı unutmuştur. Hacı murat ha bire selektör yapmaktadır ama nafile.

    Bu sırada canlı trafik durumu yayınlayan kanalın helikopteri olayı görür. Spiker durumu açıklar: "Sayın seyirciler gözlerime inanamıyorum, xyz yolunda bu kadar viraja rağmen iki ferrari son sürat yarışıyorlar. Daha da inanılmazı, bir hacı murat enselerine yapışmış, yol verin diye ha bire selektör yapıyor."
  • Hacı muratın üstüne tanımam
  • Voov supermıs,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.