Şimdi Ara

Aopen Nagas G3 Kasa (İnceleme)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
7.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim gibi farklılık isteyenler olursa diye almış olduğum nagas g3 kasanın iyi ve kötü yanlarını sizinle paylaşmak istiyorum. İlk paylaşım olduğu için eksikler ve hatalar var ise affola...

Resimlerden önce kasanın içersinde kullanmakta olduğum boyutlarla ve sıcaklıkla ilgili fikir verebilecek parçalar;

- Gigabyte GA-880GM-UD2H AMD 880G DDR3 1800MHz(OC) Soket AM3 Anakart
    - AMD Athlon II X3 450 3.2 GHz Socket AM3 İşlemci
    - SAPPHIRE HD6770 GDDR5 1GB 128Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
    - Western Digital 500GB 7200RPM 32MB Sabit Disk WD5000AADS

Öncelikle kasayı ilk aldığımda acaba yanlış mı yaptım buna anakartım özellikle ekran kartım sığmaz diye düşünmüştüm ki aopen gerçekten güzel bir yer paylaşımı yapmış kasanın içerisinde...

tasarım ve üzerindeki ışıklandırmalar ile odanın içerisinde çok şık bir görüntü sunuyor. tabiki zevkler farklıdır

kasa microatx anakartları destekliyor ve kendi üzerinde 400w lık psu ile geliyor. açıkçası psu performansı ile aram gayet iyi fakat kasanın içersinden sadece psu fanının sesi geliyor.
    ayrıca kasa içerisinde özel kablo gizleme yerleri ve ekipmanları bulunmuyor fakat kutu içeriğinde plastik kelepçeler var bunları kullanarak benim yaptığım gibi kabloları metal aksamların aralarına sabitleyebilirsiniz. kabloları tamamen gizlemiyor fakat dağınıklığın önüne geçmeye yardım ediyor.

ekran kartı ile ilgili önyargılarım vardı fakat ekran kartını montajlamada hiçbir sıkıntı yaşatmadı. resimdede anlaşılacağı gibi daha uzun bir ekran kartınız var ise bağlamak mümkün..

kasanın kapağı üzerinde sağ ve sol tarafta birer adet olmak üzere 8cm fan bağlama yuvaları mevcut fakat kutu içeriğinde fan bulunmuyor. ki şahsen şu ana kadar fan ihtiyacım olmadı. sıcaklık ile ilgili bir sorun yaşatmıyor gayet serin bir kasa ama sürekli aşırı yük altında çalıştırırsanız sistemi işin rengi biraz değişiyor. piyasadan iki adet fan temin etmeniz gerekecektir.

kasa içerisinde iki adet hdd yuvası ve bunların içerisinde vida deliklerinin olduğu yerlerde hddleri destekleyen ufak plastik yastıklar mevcut..

ayrıca kasa içerisinde bulunan bütün yuvalar 2 yada 3 er vida ile tamamen çıkarılabiliyor. bu da anakart montajlamada büyük kolaylık sağlıyor. tabiki neden vidalı montaj kullanıldı anlamayadım böyle bir kasadan daha pratik bir montajlama beklerdim. fakat kasa içerisindeki malzemeler kalitesini hissettiriyor.

kasanın arka tarafına yukarıdan bakacak olursak psunun çıkıntısı görülüyor bu belki kasayı duvara yanaştırmak isterseniz sıkıntı çıkartabilir fakat kasanın içerisinde bir de psu nun ısısının olmaması için akıllıca düşünülmüş bir ayrıntı..

kasanın ön yüzeyinde en üstte 1 adet CD/DVD yuvası, 2 adet 3.5'' yuva bulunuyor. en altta ise 1x mikrofon , 1x kulaklık, 2x usb2.0, 1x esata girişleri mevcut.

gelelim hoşuma gitmeyen yada beklediğim gibi çıkmayan yönlerine.

özellikle kasanın üzerinde bulunan yılan dişi görüntüsü veren iki adet şerit çok sağlam durmuyor. yani kasayı onlardan tutup taşıyayım diye düşünürseniz büyük hata yapmış olursunuz. resimlerde de görüldüğü gibi ön tarafta bulunan kırmızı aydınlatmaların olduğu bölüm de umduğum kadar kaliteli çıkmadı. kaliteli dğeil derken malzeme kalitesi olarak sıkıntı yok fakat ışıklar yanarken montaj yerleri siyahımsı olarak belli oluyor. sizi bilmem ama ikide bir gözüme takılan birşey bu.

hdd ledi (kırmızı) ön tarafta bulunan power tuşunun içerisine monte edilmiş fakat power led(mavi) çok parlak yandığından dolayı hdd ledinin varlığından bile şüphe ettim ama uzun süren azim dolu arayışlarımdan sonra ledin orada olduğunu keşfettim :)

bu üründen almak isteyen var ise inşallah yardımcı olabilimişimdir. anlatmadığım eksik olan nokta var ise hatırlatırsanız ekleyebilirim.. iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bayF -- 5 Ağustos 2011; 13:47:20 >

• Güzel bir paylaşım olmuş, yeni sisteminizi güle güle kullanın.
    I5 10600K (@4.8 Ghz 1.1V Özel Sıvı Soğutma) ··· Sapphire RX 6700XT NITRO+ 12GB ··· LG 34UC79G (@144 Hz) ··· MSI Z490-A Pro ··· Kingston HyperX Fury RGB 16GB (2x8GB @3.7 Ghz 19-20-20-30 1.35V) ··· XPG 512GB SX8100 M.2 ··· Corsair RM850i ··· Western Digital WD30EZRX ··· Fractal Design Vector Rs Dark ··· Cyborg R.A.T 5 ··· Cyborg S.T.R.I.K.E. 7
  • Forumda bu tip kasa incelemesi yok gibi. Elinize sağlık iyi bir inceleme olmuş.
  • Hayırlı olsun, güzel bir inceleme. Bu 2 ay içinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyordum ve forumda araştırırken kendimi forumdaki herkesin kasasının resmini koyduğu bir konuyu okurken buldum. O konuda bir arkadaş bu kasadan kullanıyordu. Görünce hoşuma gitti. Haf 932 ile Haf 942 arasında gidip gelirken, hep büyük ve gösterişli kasa kullandığımdan aklıma böyle bir kasa kullansam nasıl olur diye bir düşünce geldi. Tek sorun ekran kartı ve desteklediği anakartlardı. Aklıma takılan ekran kartı sorusuna da net cevap vermiş oldunuz. Sadece micro ATX takılabilmesi yüzünden almak istediğim anakarttan vazgeçip micro ATX'e geçmek önemli değil ama GTX 470 AMP'ın sığmayacağı kanaatine vardığım için farklılık arayışıma son vermiş bulunuyorum. Sanırım PSU'nun değiştirebilir olduğu konusunda yanılmıyorum. Belki bu saçma gelecek ama bazı yerlerde yorumları okuduğumda PSU değişiyor mu diye soranlar olmuş. Forumda da merak edenler olabilir. İnceleme için teşekkürler, güle güle kullanın.

• Hayırlısı olsun güzel bir inceleme,tek beğenmediğim tarafı o sigara olmamış... Umarım en kısa zamanda kurtulursunuz...

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

Hayırlı olsun, güzel bir inceleme. Bu 2 ay içinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyordum ve forumda araştırırken kendimi forumdaki herkesin kasasının resmini koyduğu bir konuyu okurken buldum. O konuda bir arkadaş bu kasadan kullanıyordu. Görünce hoşuma gitti. Haf 932 ile Haf 942 arasında gidip gelirken, hep büyük ve gösterişli kasa kullandığımdan aklıma böyle bir kasa kullansam nasıl olur diye bir düşünce geldi. Tek sorun ekran kartı ve desteklediği anakartlardı. Aklıma takılan ekran kartı sorusuna da net cevap vermiş oldunuz. Sadece micro ATX takılabilmesi yüzünden almak istediğim anakarttan vazgeçip micro ATX'e geçmek önemli değil ama GTX 470 AMP'ın sığmayacağı kanaatine vardığım için farklılık arayışıma son vermiş bulunuyorum. Sanırım PSU'nun değiştirebilir olduğu konusunda yanılmıyorum. Belki bu saçma gelecek ama bazı yerlerde yorumları okuduğumda PSU değişiyor mu diye soranlar olmuş. Forumda da merak edenler olabilir. İnceleme için teşekkürler, güle güle kullanın.

arkadaşlar teşekkür ederim. sistemime 400w rahat yettiği için hiç araştırmadım psu değiştirilebilirmi diye. benim kullandığım ekran kartı ve linki burada. Bu karttan 4,5cm daha uzun kartlar da sığar kasanın içerisine. sizin kartınız bildiğim kadarıyla 3 slot kaplıyor. bu durumda PCI girişlerini kullanamayacağınızı hatırlatmak isterim.

kasa görünüş olarak çok güzel ve bende sırf bu kasayı alabilmek için almak istediğim anakarttan vazgeçtim ayrıca yanına her aksesuar yakışıyor. PCI wireless kartıda bağladığında notebook bozması, HTPC kırması birşey çıkıyor ortaya.

• quote:

Hayırlı olsun, güzel bir inceleme. Bu 2 ay içinde yeni bir sistem toplamayı düşünüyordum ve forumda araştırırken kendimi forumdaki herkesin kasasının resmini koyduğu bir konuyu okurken buldum. O konuda bir arkadaş bu kasadan kullanıyordu. Görünce hoşuma gitti. Haf 932 ile Haf 942 arasında gidip gelirken, hep büyük ve gösterişli kasa kullandığımdan aklıma böyle bir kasa kullansam nasıl olur diye bir düşünce geldi. Tek sorun ekran kartı ve desteklediği anakartlardı. Aklıma takılan ekran kartı sorusuna da net cevap vermiş oldunuz. Sadece micro ATX takılabilmesi yüzünden almak istediğim anakarttan vazgeçip micro ATX'e geçmek önemli değil ama GTX 470 AMP'ın sığmayacağı kanaatine vardığım için farklılık arayışıma son vermiş bulunuyorum. Sanırım PSU'nun değiştirebilir olduğu konusunda yanılmıyorum. Belki bu saçma gelecek ama bazı yerlerde yorumları okuduğumda PSU değişiyor mu diye soranlar olmuş. Forumda da merak edenler olabilir. İnceleme için teşekkürler, güle güle kullanın.

4. resimde kartın kasa içerisindeki görüntüsünü göstermeye çalıştım. orada ön tarafındaki boşluk komple kart için kullanılabilir. altta, üstte yada arkada hiçbirşeye değmiyor kart.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    COOLER MASTER H500P BOŞ KASA
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderbolt

Hayırlısı olsun güzel bir inceleme,tek beğenmediğim tarafı o sigara olmamış... Umarım en kısa zamanda kurtulursunuz...

İnşallah bırakabilirim. Üstünde çalışıyorum

Orijinalden alıntı: merdempc

quote:

arkadaşlar teşekkür ederim. sistemime 400w rahat yettiği için hiç araştırmadım psu değiştirilebilirmi diye. benim kullandığım ekran kartı ve linki burada. Bu karttan 4,5cm daha uzun kartlar da sığar kasanın içerisine. sizin kartınız bildiğim kadarıyla 3 slot kaplıyor. bu durumda PCI girişlerini kullanamayacağınızı hatırlatmak isterim.

kasa görünüş olarak çok güzel ve bende sırf bu kasayı alabilmek için almak istediğim anakarttan vazgeçtim ayrıca yanına her aksesuar yakışıyor. PCI wireless kartıda bağladığında notebook bozması, HTPC kırması birşey çıkıyor ortaya.

Her şeyin yanına yakıştığına katılıyorum. Çünkü ben de televizyonuma eşlik etme konusunda başarılı olacağı kanaatine vardım. Sisteminize çok yakışmış kasa. Masa da çok güzel duruyor. Resimlerinizi detaylı anlamda zaten incelemiştim. PCI slotları hakkında haklısnız. Ses kartı takma olanağım kalmıyor. Ekran kartı konusunda Zotac GTX 470 AMP, eğer bulamazsam Zotac GTX 560 TI almayı düşünüyorum zaten. Büyük ihtimalle 470 AMP bulamayacağım, bayadır hiçbir yerde yok. Onuda bulamayacağım için sorun kendiliğinden çözülebilir. Ama PSU işini incelemeye gittiğimde sormam gerekli. Çünkü benim sisteme 400W yetmez. Son olarak bence bu kasa O/C ve modeifiye yapmayan, standart ev kullanıcısına abartısız olarak yeter. Yer kaplamayan kasa severler için güzel bir seçim. Media player için 400 TL civarı bir para vermektense 600-700 TL'lik bir sistem toplayıp bu kasayı kullanmak da çok mantıklı olacaktır. Hem şık, hem de zarif diğer kasalara göre. Sigarayı da İnşaAllah bırakırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***@rmour*** -- 26 Eylül 2011; 23:03:37 >

• tasarım olarak ben biraz önden görünüş olarak karınca yada çekirgeye benzettim :D ama görünüm olarak güzel kücücük fıçıcık içi dolu turşucuk :D

quote:

quote:

Her şeyin yanına yakıştığına katılıyorum. Çünkü ben de televizyonuma eşlik etme konusunda başarılı olacağı kanaatine vardım. Sisteminize çok yakışmış kasa. Masa da çok güzel duruyor. Resimlerinizi detaylı anlamda zaten incelemiştim. PCI slotları hakkında haklısnız. Ses kartı takma olanağım kalmıyor. Ekran kartı konusunda Zotac GTX 470 AMP, eğer bulamazsam Zotac GTX 560 TI almayı düşünüyorum zaten. Büyük ihtimalle 470 AMP bulamayacağım, bayadır hiçbir yerde yok. Onuda bulamayacağım için sorun kendiliğinden çözülebilir. Ama PSU işini incelemeye gittiğimde sormam gerekli. Çünkü benim sisteme 400W yetmez. Son olarak bence bu kasa O/C ve modeifiye yapmayan, standart ev kullanıcısına abartısız olarak yeter. Yer kaplamayan kasa severler için güzel bir seçim. Media player için 400 TL civarı bir para vermektense 600-700 TL'lik bir sistem toplayıp bu kasayı kullanmak da çok mantıklı olacaktır. Hem şık, hem de zarif diğer kasalara göre. Sigarayı da İnşaAllah bırakırsınız.

müsait bir zamanımda sökme fırsatım olursa bakarım power nasıl birşey diye. ama fanına ve dış kaplamasının büyüklüğüne bakacak olursak bildiğimiz PSU işte. bende merak ettim açıkçası.

TV ye eşlik etme konusunda sanırım sadece tek bir sorunu var yada ben sorun ediyor da olabilirim. O da power butonunun içerisindeki mavi led çok parlak yanıyor. gece ışığı kapattığımda rahatsız edici olabiliyor. bunun çözümü ise ya önüne birşey koyarım yada kasa içerisinden power led fişini sökerim. aklınızda bulunsun.

• quote:

müsait bir zamanımda sökme fırsatım olursa bakarım power nasıl birşey diye. ama fanına ve dış kaplamasının büyüklüğüne bakacak olursak bildiğimiz PSU işte. bende merak ettim açıkçası.

TV ye eşlik etme konusunda sanırım sadece tek bir sorunu var yada ben sorun ediyor da olabilirim. O da power butonunun içerisindeki mavi led çok parlak yanıyor. gece ışığı kapattığımda rahatsız edici olabiliyor. bunun çözümü ise ya önüne birşey koyarım yada kasa içerisinden power led fişini sökerim. aklınızda bulunsun.

Sadece bunun için sökecekseniz zahmet etmeyin. Ben incelemeye gittiğimde buraya yazıp, sizi de haberdar ederim.

Mavi ışık sorunu dediğiniz gibi halledilebilir ya da film izlerken çok kuvvetliyse göze çarpmaması için yan koyulabilir.

• merhaba bende bu kasadan almak ıstıyorum.. yanlız teredduteyım

1* 3 tane harddıskm var sıgar mı??

2* 700w guc kaynagım var uzerındekı 400 w cıkartıp kendımınkını taksam olur mu

3*ıslemcım amd x4

Orijinalden alıntı: ygt84

merhaba bende bu kasadan almak ıstıyorum.. yanlız teredduteyım

1* 3 tane harddıskm var sıgar mı??

2* 700w guc kaynagım var uzerındekı 400 w cıkartıp kendımınkını taksam olur mu

3*ıslemcım amd x4

kasanın içerisinde 2 adet harddisk yuvası bulunuyor.

Harici ekran kartı kullanmayı ilk aşamada düşünmüyorum anakart dahili ekran kartına sahip zaten işlemcide destekliyor.

Henüz tv alamadım ama sonunda sıra ona geldi.

Kargolarım geldikten sonra kasayı tek parça haline getirdiğim zaman resimleri paylaşacağım.

Teşekkurler ayrıca inceleme için.
    Toz Elektroniğin Yorganıdır.
  • sistem artık yok arkadaşlar. Van depreminde hasar alan binamızdan canımızı zor kurtardık. zaten geri gidip sistemi almama fırsat bırakmadan çalmış adi mahluklar.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.