Şimdi Ara

JVC'den 32x optik yakınlaştırmalı mini DV kamera; GR-D350

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
6.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dünyanın önde gelen elektronik cihaz üreticilerinden JVC, bu sene içersinde çıkarttığı mini kameralarla adından oldukça fazla söz ettirdi. Firma sabit diski bulunan ve bilgileri MPEG-2 formatında kayıt altına alan GZ-MC500 gibi modellerle kullanıcıların ilgi odağı oldu. JVC şimdi sabit diski veya çözünürlüğü ile değil ama optik yakınlaştırma oranı ile iştahınızı kabartacak bir ürünle geliyor. JVC'nin 2006 yılının Ocak ayında piyasaya sürmeyi planladığı GR-D350 kod isimli dijital kamerası, 32x gibi oldukça yüksek bir optik yakınlaştırma kabiliyetine sahip.

    59 x 94 x 114 mm boyutlarında ve 480 gram ağırlığındaki kamera 1/6 inch 680.000 piksel çözünürlükte (resim çekerken 340.000 piksel) CCD resim sensörü kullanmakta. Gece görüş ile 1 lux ışık altında dahi çekim yapma kabiliyeti bulunan JVC GR-D350, gece moduna geçmeden 20 lux ışığa kadar renkli çekim yapabilmekte. F2.0-F4.5 lensi, 2.5" lik 110.300 piksel çözünürlükte dış ön izleme ekranı ve 0.3" lik 110.200 piksel çözünürlükte vizör ekranı bulunan JVC GR-D350'de PC bağlantısı için mini IEEE1394 portu kullanılmakta. Cihaz seçime bağlı pillerle 50 dakikadan 6 saate kadar tekrar şarj gerektirmeden sürekli çekim yapabilmekte. Ses kaydı için ise ön tarafa yerleştirilmiş olan stereo mikrofonlara sahip.

    JVC'nin GR-D350 mini DV kamerası teknik özellikler bakımından açıkçası pek ilgi çekici bir ürün değil. Şu an JVC'ninde aralarında bulunduğu bir çok markanın çok daha üstün özelliklere sahip el kameraları mevcut. GR-D350'nin fiyatı henüz açıklanmamış durumda ve Japonya dışında satılacağıda kesinlik kazanmış değil fakat 32x optik (dijitalle birlikte 200x) yakınlaştırma yeteneği olması, ürünü doğa gezginleri ve optik yakınlaştırma ihtyacı olan herkez için ilgi çekici kılmakta.

    Bu boyutlardaki kameralarda 10x optik yakınlaştırmanın üzerine çıkabilen ürünler bulmak oldukça zor. 10x in üzerinde kullanıcılara ender olarak 20x optik yakınlaştırma sunulmakta. JVC sanırım piyasadaki en yüksek optik yakınlaştırma oranına sahip mini DV kamera olacak GR-D350'de teknik özellikler çok üstün olmasada kullanıcıların ilgisini optik yakınlaştırma kabiliyetiyle çekebileceğini düşünmekte ve bu konuda haksız değil gibi.


    Sayfanın Linki : http://www.jvc-victor.co.jp/press/2005/gr-d350.html








  • Yüksek optik zoom iyi birşey değil.Hem kalite düşüyor hem de ışık almak zorlaşıyor.Sadece insanları kandırmaya yönelik bir ürün.Bir de ürünün üstünde victor yazıyor.Victor yine MD üreten bir japon firması .JVC ile ortak mı çalışmış yoksa haberde mi yanlışlık var?Linkteki bilgilerden de anlaşılmıyor japonca çünkü.
  • yazıdada dediği gibi bu JVC nin hard diskli modelleri var türkiyede satılıyormu acaba internetten falan sağlam bi makinaya benziyor hard diskli modeli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Yüksek optik zoom iyi birşey değil.Hem kalite düşüyor hem de ışık almak zorlaşıyor.Sadece insanları kandırmaya yönelik bir ürün.Bir de ürünün üstünde victor yazıyor.Victor yine MD üreten bir japon firması .JVC ile ortak mı çalışmış yoksa haberde mi yanlışlık var?Linkteki bilgilerden de anlaşılmıyor japonca çünkü.


    Merhaba, 20x optik yakınlaştırmaya sahip kameralar kullandım... Görüntüde bozulma veya ışık alamama gibi problem gözlemlemedim ilginç. Ürün direk olarka JVC nini sitesinde sergilenmekte. Bazı firmalar değişik ülkelerde değişik isimlerle satış yapabiliyorlar.
  • Ozellikle jvc nin harddiskli olan modelleri ilgimi çekmekte ama görüntü kalitesinde sony daha iyi diyolar be.......:) bende ne alacam karar veremedim... bide acaba bu kameraların dirrek usb belleğe yazan modelleri yokmudur acep??? ben bulamadım bilen bulan duyan varsa.....
  • bende bu ara camera almayı düşünüyorum gecen arkadasım canon oldı bulanık cekiyordu sanırım arızalıydı beraber gittik değiştirip sony dvd olanlardan aldı gayet güzel çekim yapıyor birde dolby dijital ses kaydı yapıyor



  • ben jvc kullandım ama bu konuda sony nın üstüne yok bunu kabullnmk lazım. bencede 32x optik zoom da görüntü kalitesi düşecektir ama böyle bir yapıyorlarsa neden diğer özelliklerini hep aşağıda tutarlar anlamıyorum. yapsınlar pahalıya satsınlar. almak isteyen alsın, alamayan baksın. yani bu modeli harddiskli, 2 milyon pixelli, 800x digital zoomlu gibi..

  • JVC'nin açılımı "VICTOR COMPANY OF JAPAN" veya "JAPAN VICTOR COMPANY"'dir. Victor kelimesi oradan geliyor. Ayrıca bu habere şaşırdım çünkü en yakın rakibi 20x optik zoom sağlarken bu ürün 32x ile fark atıyor gibi bir durum yok.

    PANASONIC'in ülkemizde de satılan (980 YTL) NV-GS 35 modelinde de 30x optik zoom var. Ayrıca bu modeiln ccd'si 800K pixel.

    Optik zoomu kötüleyen ve kandırmaca olduğunu düşünen arkadaşlar da yanılıyor bence. Veya optik ile dijital zoomu karıştırmış olabilirler. Çünki teorik olarak bir makinaya neredeyse sınırsız miktarda dijital zoom koyabilirsiniz. Orjinal resmin tam ortasındaki ufak bir alan resample edilerek tam çözünürlüğe ulaştırılır. Ama dediğim gibi teorik olarak 4x3 çözünürlükteki bir resimdende (ki 12 noktadan resim olmaz) 1024x768 çözünürlkte bir resim oluşturabilirsiniz ama göreceğiniz gene bir kaç tane kaba saba kareden oluşan bir görüntü olacaktır.

    Uzun lafın kısası bu bahsettiğim işe yaramaz zoom dijital olandır. Optik zoom yükseldikçe yaşanacak tek ciddi problem görüntüyü titretmeden çekim yapmanın zorlaşmasıdır. Bu durumda yüksek zoomlu bir kamera alırken görüntü sabitleme mekanizmasına da dikkat etmek gerekir bence. (Sony'de (Super) Steady shot, Panasonicte SIS ve ya üst modellerde (MEGA)OIS).

    Ayrıca Panasonic'in NV-GS17(650YTL) ve NV-GS21(790YTL) modellerinde de 24x optik zoom var. Canonda da 24 ve 30x'li modeller olduğunu hatırlıyorum. Ama genel kural ne yazıkki şu: (Benim gördüklerim kadarıyla) 12-15x'in üzerinde optik zoom ile 1 Megapixel sensör aynı kamerada bulunmuyor. Belkide optik zoom oranı artınca mekanizması büyüdüğünden kamera içinde gelişmiş bir ccd koyacak yer kalmıyordur ve ya çok büyük yapmaları gerekiyordur kamerayı.

    Dip Not: Sony'nin düşük modellerindeki vizörler siyah beyaz. Almayı düşünenlere duyurulur.




  • her zaman şunu demişimdir ve demeye devam edeceğim her ne kadar yorumlar yapılıp markalar tartışılmaya çalışılsada bu bir gerçekki dijital fotoğrafçılıkta CANON BİRİNCİ amatör veya profesyonel olsun kamerada ise SONY,SONY,SONY optik zoomu arttırsan ne olcak 640000 piksel ile çözünürlülük minimumda iken nasıl bir çekim yapabileceğini sanıyorsunki gelelim dünya çapındaki istatisliklere başta america'nın hollywood olmak üzere her yönetmen SONY kullanmakta sadece yönetmenler SONY kullanmakla kalmıyor avrupanın 3te 2si asyanında 5te 3ü SONY kameralar kullanıyor yani bu da demek oluyorki sadece marka değeri 20 milyar dolar olan SONY firmasının tüm dünya geneline bakmak gerekirse SONY'nin sadece kameradaki pazar payı %60larda ise o halde arkadaşlar hala neyin tartışmasını yapıyoruzki




  • quote:

    Orjinalden alıntı: S_O_N_Y

    her zaman şunu demişimdir ve demeye devam edeceğim her ne kadar yorumlar yapılıp markalar tartışılmaya çalışılsada bu bir gerçekki dijital fotoğrafçılıkta CANON BİRİNCİ amatör veya profesyonel olsun kamerada ise SONY,SONY,SONY optik zoomu arttırsan ne olcak 640000 piksel ile çözünürlülük minimumda iken nasıl bir çekim yapabileceğini sanıyorsunki gelelim dünya çapındaki istatisliklere başta america'nın hollywood olmak üzere her yönetmen SONY kullanmakta sadece yönetmenler SONY kullanmakla kalmıyor avrupanın 3te 2si asyanında 5te 3ü SONY kameralar kullanıyor yani bu da demek oluyorki sadece marka değeri 20 milyar dolar olan SONY firmasının tüm dünya geneline bakmak gerekirse SONY'nin sadece kameradaki pazar payı %60larda ise o halde arkadaşlar hala neyin tartışmasını yapıyoruzki


    Tamam tartışmayalım, herkez SONİ alsın mutlu olarak yaşasın

    Lafmı söyledin yani




  • quote:

    Orjinalden alıntı: S_O_N_Y

    her zaman şunu demişimdir ve demeye devam edeceğim her ne kadar yorumlar yapılıp markalar tartışılmaya çalışılsada bu bir gerçekki dijital fotoğrafçılıkta CANON BİRİNCİ amatör veya profesyonel olsun kamerada ise SONY,SONY,SONY optik zoomu arttırsan ne olcak 640000 piksel ile çözünürlülük minimumda iken nasıl bir çekim yapabileceğini sanıyorsunki gelelim dünya çapındaki istatisliklere başta america'nın hollywood olmak üzere her yönetmen SONY kullanmakta sadece yönetmenler SONY kullanmakla kalmıyor avrupanın 3te 2si asyanında 5te 3ü SONY kameralar kullanıyor yani bu da demek oluyorki sadece marka değeri 20 milyar dolar olan SONY firmasının tüm dünya geneline bakmak gerekirse SONY'nin sadece kameradaki pazar payı %60larda ise o halde arkadaşlar hala neyin tartışmasını yapıyoruzki


    Dusuncelerıne katılmakla beraber ufak 1 duzeltme
    SONY'nın yıllık ar-ge ıcın harcadıgı mıktar 20YMR$ cıvarı ...
    2003,2004'de ki gelirleri 90myr'ın cıvarı ve ustuydu (her1yıl ıcın) ,
    Sony pic.'ın belkı 20 myr'$ olabılır ...
    __
    Kendıme alcak olsam gozum kapalı pana alırdım ..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zatara

    quote:

    Orjinalden alıntı: S_O_N_Y

    her zaman şunu demişimdir ve demeye devam edeceğim her ne kadar yorumlar yapılıp markalar tartışılmaya çalışılsada bu bir gerçekki dijital fotoğrafçılıkta CANON BİRİNCİ amatör veya profesyonel olsun kamerada ise SONY,SONY,SONY optik zoomu arttırsan ne olcak 640000 piksel ile çözünürlülük minimumda iken nasıl bir çekim yapabileceğini sanıyorsunki gelelim dünya çapındaki istatisliklere başta america'nın hollywood olmak üzere her yönetmen SONY kullanmakta sadece yönetmenler SONY kullanmakla kalmıyor avrupanın 3te 2si asyanında 5te 3ü SONY kameralar kullanıyor yani bu da demek oluyorki sadece marka değeri 20 milyar dolar olan SONY firmasının tüm dünya geneline bakmak gerekirse SONY'nin sadece kameradaki pazar payı %60larda ise o halde arkadaşlar hala neyin tartışmasını yapıyoruzki


    Dusuncelerıne katılmakla beraber ufak 1 duzeltme
    SONY'nın yıllık ar-ge ıcın harcadıgı mıktar 20YMR$ cıvarı ...
    2003,2004'de ki gelirleri 90myr'ın cıvarı ve ustuydu (her1yıl ıcın) ,
    Sony pic.'ın belkı 20 myr'$ olabılır ...
    __
    Kendıme alcak olsam gozum kapalı pana alırdım ..


    beni anladığın için teşekkürler. yanlış anlamayın arkadaşlar ben söylemiyom sonynin 1 numara olduğunu istatislikler söylüyo




  • Haber Editörü Speed-Step ve leventalpsal dışında hiçbir Allah'ın kulu zahmete giripte araştırma gereği duymadan yorumlar yapıp durmuşlar gördüğüm kadarıyla..

    Victor ile JVC'nin ne gibi bir bağlantısı olduğunu şimdiye kadar duymamış olsanız dahi, küçük bir arama ile nette yüzlerce bağlantı bulunabilir..

    Birde, oldukça fazla şaşırdığım bir konu ise MARKA FANATİKLİĞİ!?!
    O kadar review (inceleme) sitesi var ortalıkta, amatör modelleri karşılaştıracak olursanız en azından, SONY'nin durumunu da, yakın fiyata 3CCD desteği olan başka markalarla karşılaştırmalarını da okuyabilirsiniz..
  • Ben de 3 haftadır JVC Everio modelleri üzerine yoğunlaştım. 500 ve 200 den Microdrive kayıtlı olmasından dolayı vazgeçtim ama çözünürlüklerindeki yükseklik hala aklımı kurcalıyor. Şu an Türkiye'de MG serisinin 50 modeli var vestel satıyor. Ama 70 modelinde 2.12 MP çözünürlük var. Ya biraz daha çözünürlüğünün artmasını bekleyeceğim ya da 50 modelini alacağım. HDD ye kayıt etmesi zoomdan daha önemli benim açımdan. Çünkü zoom olayını lensle halledebilirsiniz ama çözünürlük konusunda bir şey yapamazsınız.
  • bu makinelerde çözünürlük aldatmaca. video çekerken yine efektif olarak 800K makineler gibi çekim yapıyor. sadece foto düzeyinde megapixel çekim yaparlar. önemli olan kullanılan merceğin ve ccd'nin kalitesi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bluebee

    bu makinelerde çözünürlük aldatmaca. video çekerken yine efektif olarak 800K makineler gibi çekim yapıyor. sadece foto düzeyinde megapixel çekim yaparlar. önemli olan kullanılan merceğin ve ccd'nin kalitesi.

    Nasıl ya anlamadım. Şimdi adamlar 0.8 MP, 1.33MP yazmışlar yalan mı diyorsun? Merceği 1/6 inç. olunca 0.8 MP. ; 1/4.5 inç. olunca da 1.33 MP. ye çıkmış. Mercekler büyüdükçe çözünürlükte artıyor ama dediğini matematiksel olarak ispatlayacak bir formül ya da hesaplama yöntemi ya da bununla ilgili bir link verirsen iyi olur. Yoksa söylediklerin havada kalacak




  • Benim genel olarak edindiğim ve yorumladığım bilgiler şu yönde: ccd'nin büyümesi (1/6 inç olan mercek değil ve ccd boyutuyla çözünürlüğü arasında direk bağlantı yok ama yüksek çözünürlüklü kameralar iyi kameralardır ve iyi kameralarda da daha büyük ccd kullanmaya çalışırlar) her bir pikselin büyüklüğünü arttırıyor (doğal olarak) ve üzerine düşen ışık miktarını arttırdığı için az ışıklı ortamlardaki performansı arttırıyor.
    Ayrıca herhangi bir minidv kamera çözünürlüğü her olursa olsun (ister 800k ister 2.33 M) mini dv kasede görüntüyü bilgisayara dv standardı olan 720*576 (414K piksel) çözünürlükte aktarıyor. (murat'a selam )

    Ama 2 megapiksellerin yalan dolan olduğunu düşünen arkadaşlar yanılıyor.

    ((((Çünkü kuzenimin 2 MP'lik sony kamerası 2 MP fotoğraf çekmesinin yanında normal, kasete kayıt ettiği bir video görüntüsünden kare kare ilerleyip istediğiniz kareyi fotoğraf olarak hafıza kartına alabiliyorsunuz ve bu foto 2 MP oluyor. Bu da kameranın kasede videoyu 2 MP kaydettiğinin ispatı. Ama niye bilgisayara aktarırken düşüyor? DV standardını veya bu sistemi niye böyle yapmışlar bilmiyorum)))) Bu bilginin yanlış olduğunu öğrendim kasetteki videodan alınan fotoğraflar Sony'nin 2 MP kamerasında da Panasonic'in 3MP kamerasında da 640*480 oluyor. ama çok gizli kaynaklardan edindiğim (!! ) bilgiye göre kasetteki 800k videonun 720*576'ya indirgenmesi ile 2 MP videonun 720*576'ya indirgenmesi aynı çözünürlüğü veriyor ama aynı kalite sonucunu vermiyor. Yüksek çözünürlükten indirgenen videoda renkeler daha keskin ve daha gerçeğe yakın sonuöta daha iyi oluyor(muş). Ben başka bir kamerayı yakından incelemedim ama kuzenin kamerasıyla çekilen görüntüleri televizyonda kasetten izledik hakikaten aşırı iyi idi, bir kıyaslama yapamıyorum ama gerçekten süperdi.

    Ben esas direk hafızaya kayıt yapan makineleri merak ediyorum. 640*480 25 frame/saniye kayıt yapıyorlar. Ama mercek yapıları bana normal kameralardan çok daha zayıf geliyor. Hem bu makinalarla hemde normal dv.cam'lerle çekim yapan birinin deneyimleri çok değerli olurdu bizi aydınlatması açısından...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leventalpsal -- 1 Ocak 2006 23:22:03 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident

    Yüksek optik zoom iyi birşey değil.Hem kalite düşüyor hem de ışık almak zorlaşıyor.Sadece insanları kandırmaya yönelik bir ürün.Bir de ürünün üstünde victor yazıyor.Victor yine MD üreten bir japon firması .JVC ile ortak mı çalışmış yoksa haberde mi yanlışlık var?Linkteki bilgilerden de anlaşılmıyor japonca çünkü.


    kardeş sen digital zoom ile karıştırmışsın...
    optik zoom iyidir...
    digital zoom insanları kandırmaya yöneliktir...bi halta yaramaz...
  • sevgili leventalpsal; benim amacım zaten HDD ye kayıt yapan JVC nin çekim kalitesiydi. GZ-MG20
    modeli 20 GB. ve 680.000piksel 1/6 inç lensi var. GZ-MG50 ise 30 GB. 1/4.5 inç ve 1.33 MP. Şu an Türkiye'de bunları Vestel satıyor. Ama bir de GZ-MG70 modeli var bu da 30 GB. HDD ye sahip ve 2.12 MP çözünürlüğü var. Bu 70 modeli Mpeg2 formatında 8.5Mbps ve 720/480 çözünürlükte USB 2 portundan kayıpsız aktarıyor.
    Ama dediğim gibi kullanan biri olsa da gerçekten memnun olup olmadığını söylese. Yabancı sitelerde okuduğum bir kaç kullanıcı yorumunda 20 li modelinin (haliyle) gece çekimlerinde kumlanma sorunu olduğunu yazmışlar, 50 li modelini kullanan bir kaç kişi ise daha iyi yazılım ve uzun ömürlü pil olması gerektiğini söylemiş. Biliyorsunuz makinede HDD olduğu için daha fazla enerji harcanıyor ve pil çabuk bitiyor. 7.5 saat kayıt yapıyor ama bunun için 5 kere falan pil değişmesi gerekir herhalde
    Ama kullananların hepsi de makineden çok memnun ve 5 üzerinden ortalaması 4 yıldız. 3 verene rastlamadım. Kısmetse alacağız bakalım ama karar veremedim bir türlü. Ya 50 olacak ya da yazı bekleyip 70i kardeşime getirteceğim




  • Şu anda Adana'da yaşıyorum. Burada Mısır Çarşısı diye bir yer var İstanbuldaki Doğubank'a benziyor. Dün oraya bir fiyat araştırması yapmak için gittim ve panasonic kameraların özellikle üst modellerinin normal mağzalara göre çok uygun fiyata satıldığını gördüm. Ve aslında satın almak için gitmemişken NV-GS 250 modelini aldım!!! (3Mega Piksel, 3CCD, 10X Optik Zoom, Mega OIS Görüntü Sabitleme...) Yarın gelecek. Bu benim ilk kameram olacak, bir kaç güne detaylı yorumlar yazarım.

    Bu arada aklıma şu da geldi: Aslında evet, dijital zoom gerçek değil ve bir nevi kandırmaca diyebiliriz. Ama yüksek çözünürlüklü CCD'si olan kameralar dijital zoom'a daha toleranslı diyebiliriz belki.. Çünkü diyelimki bir kamera 800bin piksel + 20X optik zoom'u var. Diğeri 3.2 Mega piksel ve 10X Optik zoomu var. HAngisisnin zoomu daha kuvvetli? Bence 10X olanınki daha kuvvetli denilebilir. Çünkü 10X optik zoomlu kamera 4X dijital zoom yapınca çözünürlüğünü 4 kat kaybedecek yani 3,2/4=0,8 MP= 800bin piksel olacak 10x optik * 4x dijital =40X zoom yapacak ve 20X zoom'lu 800bin pikselli kameranın çözünürlüğüne düşecektir. Bu kamerada dijital zoom yapmadan 20X zoom yapabilir (Çünkü dijital zoom yaparsa zaten 800bin piksel olan çözünürlüğü daha da düşecek)

    Sonuç olarak gerçek anlamda 800bin piksel görüntü kaydederken 20X optik'li 20X, 10X optik'li 40X toplam zoom yapar.

    Nasıl teori?

    Harddiske kayıt yapan cihazlar gerçek zamanlı MPEG-2 sıkıştırma yapıyorlar, evet. JVC modellerinin broşürlerini incelemiştim bir aralar. Bu kameralar hakkındaki kafamdaki en büyük düşünce neden MPEG-4 değilde MPEG-2 sıkıştırması yaptıklarıydı. Çünkü mpeg2 ile 8.5Mbps ile sağladığı görüntü kalitesini Mpeg4 kullanarak yaklaşık 2Mbps ile çok rahat sağlar. Bunun anlamıda 4 kat fazla video kayıtı.
    Neden Mpeg4 sıkıştırması yapan modeller üretmiyorların cevabıda aslında ortada sayılır. Çünkü Mpeg4 çok daha zor ve komplike bir sıkıştırma türü. Bu sıkıştırmayı eş zamanlı yapabilmek için gereken iş gücünü sağlayacak işlemciler henüz taşınabilir, ufak bir kameraya sığdırılacak kadar küçük ve az enerjiyle yetinir durumda değil. Athlon 64 3000 işlemci bile saniyede yaklaşık 15 frame sıkıştırıyor (her nekadar bir yandan da windows'u çalıştırıyor olsada)

    Hayalimdeki kamera; içinde harddiskin yanında en az 500MB hafıza kartı veya hafızası bulunup bu hafızayı tampon bellek gibi kullanan, kayıt ettiği görüntüyü önce hafızaya atıp, hafıza dolmaya yaklaşınca kayıtı etkilemeden arka planda harddiske kopyalayıp hafızayı boşaltan ve bu şekilde pil ömrünü uzatan, oled ekranlı, mpeg4 sıkıştırması yapan, dolayısıyla 2Mbps (1 saniyesi 2MegaBit=0,25Megabayt/saniye =15MB/dak=900MB/Saat Yani 20 GB'lik bir diske 22 saat kayıt yapılabilir) ,ile iyi sonuç veren bir kamera. Bu tip kameralar bence 3-4 sene içinde piyasada olacaklar.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.