Bende 2,5 senedir Acer marka notbuğumu bataryası ile beraber ac adaptör takılı kullanıyordum.4-5 ay önce pili 10 dakika ömre kadar indi.Aldığımdan beri pc günde 12 saat açıktı kesin.Zaman zaman pil ile ama çoğunlukla ac+pil ile çalışıyordu.Pil öldü artık.Arkadaşımda aynı zamanda almıştı.O 2,5 senede 4-5 ay kullanmışlığı vardır.Onun pili sapasağlam.Bence de ac+pil beraber kullanılmamalı.Pili çıkarıp kullanmakta çok saçma sonuçta taşınabilir bir alet.190 ytl yeni pile vermeyeceğim.Zaten 3 milyara aldığım makine şu an 500 ytl yapıyor.500 ytl lik makineye 190 ytl lik pil niye alayım.
Zaten piller genelde 2-2.5 sene falan olunca kullan kullanma ölmeye başlarlar.Arada bazen şansa baglı çok uzun ömürlü çıkan piller olabiliyo nadiren.Ben bataryanın içindeki pilleri degiştittirdim samsung marka 90 ytl ye mal oldu.2 aydır kullanıyorum canavar gibi 3 saatten fazla gidiyo şuan...Ve ben hiçbir zaman bataryayı çıkartıp kullamadım.Taraftarıda degilim.Ama şunu bir türlü anlamış degilim.Notebook fiyatları çatır çatır düşüyo ama ne hikmetse batarya fiyatları hep aynı yani çok pahalı.Biraz ucuzlasada insanlar korkmadan çatır çatır pilini kullansa.Umarım öyle olur.........
Merhaba, Bu pili yenilemeyi nerede yapıyorlar?Ayrıca burada pil hakkında birşey okumuştum. "Pil yapan biri bunların kaç kere şarj olduğunu tutan bir devre koyuyorlar.Ben değiştirsemde pilleri bir anlamı olmayacak.Çünkü şarj olarak örneğin 1000 kere şarj edilmiş.Belki pil ölmedi ama bu hesaplayan zımbırtıya göre öldü gibi" bu olay doğrumudur?Ayrıca 90 ytl de az değilmiş.Tam adres alırsam ben de yeniletmeyi düşünüyorum.
Slm arkadaşım Daha öncede bahsettigim gibi benim laptopumun orjinal pili 200 ytl civarında idi ben çok araştırdım çünkü 200 ytl çok uçuk bi para.Sonra bir arkadaşımın aracılıgı ile bir servisle tanıştım onlar tamamen batarya ve piller üzerinde uzmanlaşmışlar.Benim pillerin içini degiştirdiler ve bir sorun çıkmayacagını belirttiler.Hatta pilin içini ilk degiştirişlerinde taktılar ama çalışmadı ve bana bir yarım saat sonra tekrar gelmemi söylediler,artık pillere ne yaptılar bilmiyorum ama geri gelip pili taktıgımızda piller çalıştı.şu an 2.5 aydır kullanıyorum çok şükür herhangi bir sorun yaşamadım.200 ytl vermektense 90 ytl vermek bana çok cazip geldi......bana öyle sayaç mayaç da demediler bir sorun çıkmaz ama olursa hallederiz dediler....ankaradayım adres sana uyarmı bilmem....tunelsan elektronik konya sokak ulus-ankara.......
Merhaba Verdiğin bilgiler için sağol.Ben İstanbul dayım.Ben de araştırıp birkaç yer buldum.Müsait zamanda gidip bilgi alacağım.
21.09.2007 tarıhınde bursa vatan computer dan A200-1AH model laptop aldım.Eve geldıgımde gece saat 4 den oğlen 13,30 a kadar şarjda bıraktım saat 14,00 cıvarı laptopu actım sadece msn e gırdım 14,52 cıvarında pılın %20 ye dusutugunu gordum.1 saatte pıl bıttı ..İlk acılısta dahı %98 e dusuyor ve 1 dakıka gecmeden %1 azalma yapıyor.Araştırmalarıma gore pılın en az 2-2,5 saat gıtmesı gerektıgını ogrendım ve 1 saat bıel dayanmamasının bır sorun oldugunu ogrendım.Daha alalı 1 gun olmadan boyle bır sorunun olması,pılın 1 saat bıle dayanamaması normal olmamalı !! Bu sorunu nasıl halledebılrıız ?
pil takılıyken her açtığında bataryadan çeker sürekli şarj olur ömrü 1-1,5yıl kalır önceki mesajları okuyup sadece elektriğe takılı kullanmanın yararlarını görebilirsiniz 2 yıl 2 yıl pilci misiniz siz, hiç 3-4 yıl cep telefonu kullanmadınız mı onlarda li-iyon ama ölmüyor pilini seven 2 yılda öldürmez şans işi falan değil
21.09.2007 tarıhınde bursa vatan computer dan A200-1AH model laptop aldım.Eve geldıgımde gece saat 4 den oğlen 13,30 a kadar şarjda bıraktım saat 14,00 cıvarı laptopu actım sadece msn e gırdım 14,52 cıvarında pılın %20 ye dusutugunu gordum.1 saatte pıl bıttı ..İlk acılısta dahı %98 e dusuyor ve 1 dakıka gecmeden %1 azalma yapıyor.Araştırmalarıma gore pılın en az 2-2,5 saat gıtmesı gerektıgını ogrendım ve 1 saat bıel dayanmamasının bır sorun oldugunu ogrendım.Daha alalı 1 gun olmadan boyle bır sorunun olması,pılın 1 saat bıle dayanamaması normal olmamalı !! Bu sorunu nasıl halledebılrıız ?
Sevgili arkadaşım pili 3-4 defa bu şekilde doldur boşalt yapsaydın.eger aynı sorun devam ederse o zaman aldıgın yere hemen götür.belkide pilde veya cihazda üretim hatası olabilir.......
yeni dell MArka Laptopum oldu. Pil olayını Hakkında Bilgi istiyorum ilk defa laptop kullanacagım için şimdi Şarj tam dolu ve ben evdeyim elektrige BAğlaYıp şarjı oylemı Kullanmam Gerek Yok sa Sürekli şarj cıhazı olmaksızın Kullanıp Şarjı bitip Şarj mı etmek Daha İİ olNe öneririrsiniz? tşkler [image][/image]
Sevgili kardeşim ben şuan üçüncü laptopumu eskitiyorum.Şimdiye kadar hiç birininde pilini çıkartmadım.şuan kullanmakta oldugum asus marka laptopuda 2. el aldıgımda pili tamamen ölmüştü,bende orjinal pili çok pahalı oldugu için içini 90 ytl ye degiştittirdim.Şuanda gayet güzel çalışıyor.yani anlayacagın orjinal pil 200 ytl ama artık pilin içini daha hesaplı birebir degiştiriyolar.Sana tavsiyem pilini çıkartmadan kullan,zaten pil dolunca cihaz şarjı olamatik olarak keser ve arasıra eksilme olursa üzerini tamamlar.Bir laptopu piliyle kullanmassan laptop oluşunun ne anlamı kaldı degilmi.Zaten lityum pilleri kullan kullanma 2 yıl civartında ömürlerini tüketirler.Hatta dolubirşekilde çıkartıp saklayım dersen çok kısa bir sürede ölecektir.Lityum piller devamlı aktif olarak çalışmak isterler.Senin yapman gereken pille çalıştırma ihtiyacı duymasan bile onbeş günde birkere dahi boşalt ve doldur ve 4 ayda birkerede kalibrasyon yapmalısın.Yani pilleri laptop kapanana kadar boşaltıyosun arkasına hemen dolduruyosun ve tekrar boşaltıp tekrar dolduruyosun bunları seri olarak arka arkaya ara vermeden yapacaksın.bunları yaparsan göreceksin laptopun pilleri çok uzun zaman seni götürecektir.........Buda bir siteden alıntıdır.............-Bataryanızı sıcak tutmayın, dizüstü bilgisayalarda en büyük sorun ısınma olduğundan batarya da dizüstü bilgisayar ile beraber ısınıyor, sıcaklık faktörü uzun vadede bataryanın ömrünü kısaltıyor. O yüzden dizüstü bilgisayarınızı yumuşak yerlere (yastık üstüne, yatak üstüne, yorgan üstüne) koymayın. Düz ve rijit bir düzlem üstüne koymaya özen gösterin.
-Dizüstü bilgisayarınızı olabildiğince prizden beslemeye çalışın. Eğer bataryadan beslerseniz her batarya bitimi bir şarj döngüsüne denk geleceği için batarya ömrü kısa sürede kısalır. Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan şarj stratejisi şu şekilde işliyor: Batarya belli bir eşik değerin altına düşünce şarj başlıyor, batarya %100 olana kadar şarj devam ediyor. Bu nedenle dizüstü bilgisayarınız prizden beslenirken sanıldığının aksine ardarda şarj döngüsüne girmiyor. Sadece uzun süreler prizden beslenirken batarya zamanla boşalacağı için batarya eşik değerin altına düştüğü zaman şarja başlıyor.
-Dizüstü bilgisayarınızı bataryadan besliyorsanız bataryanın sonuna kadar kullanmayın. Batarya %10 olunca sistemi bekleme konumuna geçirin. Li-Ion bataryalar her kullanımda sonuna kadar kullanılırsa ömürleri bariz bir şekilde azalacaktır. Bu tür bataryalar sonuna kadar (tam deşarj) kullanılmamalı, yarım deşarj şeklinde kullanılmalıdır.
Birinci yöntemi uygulamak belki çok zor olabilir,fakat ikinci ve üçüncü yöntemi mutlaka uygulamalısınız, bataryanızın ömrünü bariz biçimde uzatmış olacaksınız.
.saygılar.....
+ 1907 En büyük düşman sıcak ve tam deşarj..
merhaba, gerçekten güzel bir konu olmuş. ellerinize sağlık. ben de duymuştum bu pillerin içini değiştime olayını ama pek güvenmedim. ve gittim www.dunyagroup.com ve www.ucuzalsam.com adreslerinden bir tane yedeğini aldım 200ytl ye. geçen gün baktım benim yedek pilin fiyatı 120ytl ye düşmüş. neyse can sağlığı. selametle.
merhaba, gerçekten güzel bir konu olmuş. ellerinize sağlık. ben de duymuştum bu pillerin içini değiştime olayını ama pek güvenmedim. ve gittim www.dunyagroup.com ve www.ucuzalsam.com adreslerinden bir tane yedeğini aldım 200ytl ye. geçen gün baktım benim yedek pilin fiyatı 120ytl ye düşmüş. neyse can sağlığı. selametle.
Sevgili kardeşim benim pilin orjinal sıfırıda 200 ytl idi.ben yan sanayi olanını 120 ytl alayım dedim oda pil yuvasına oturmadı.mecburen içini degiştittirdim 90 ytl.Ama çok şükür hiç bir sorun yaşamadım 2 ay oldu ve 3 saat civarı gidiyor..Senin 120 ytl ye düşmüş dedigin pilde yan sanayi olabilir.....
Ben Tunelsan a sordum. Bana yapılan pillerin düzen tutmadığını %95 inin geri döndüğünü söylediler. O yüzden vazgeçtim. Adamlar muadil batarya verelim diyorlar.
Ben çok samimmi komşularının aracılıgı ile gittim.Yan sanayi batarya alacaktım yuvasına uymadı.onlarda içini degiştirelim dediler.ilk önce karşı çıktım, oradaki arkadaşta bir problem yaşamayacagımı hatta samsung marka çok kaliteli piller monte edecegini sorun olmazda olursada çözecegini söyleyince razı oldum....2.5 aydırda tepe tepe kullandım,iyide gidiyor......ama senin pillerin cinsi modeli ne bilemedigim için yorum yapamıyorum.........
merhaba, sorum su; yeni bir notebook aldim, geldiginde nasil sarj yapmaliyim..? icinde az da olsa doluluk var ise bitirip mi sarja takmalayim yoksa kullanmadan direk sarja mi takmaliyim?
merhaba, sorum su; yeni bir notebook aldim, geldiginde nasil sarj yapmaliyim..? icinde az da olsa doluluk var ise bitirip mi sarja takmalayim yoksa kullanmadan direk sarja mi takmaliyim?
direkt hiçbirşey yapmadan full doldur ve ilk bir hafta birkaçkez doldur boşalt yap ve bu aradada pilin ne kadar dayandıgını gözlemle......
Arkadaşlar bende pil ömrünü hem genel manada artırma hemde laptopı pilde kullanırken gittiği süreyi uzatma üzerine bir inceleme yazdım. Benim yöntemim işlemci gerilimini azaltma mantığına dayanıyor. İlgili konuya buradan ulaşabilirsiniz. http://forum.donanimhaber.com/m_18030233/tm.htm
Bu yöntemin çok faydasını gördüm ben. Bu sayede eski laptopımı 3 yıl kullanmama rağmen pil ömrü 2 saatten 1 saate indi. Çoğu kullanıcı pilini 3 senede tamamen kullanılmaz hale getirir oysa. Şimdilik laptopımında pil süresini 2.5 saatten 3 saat 15 dakikaya artırmayı başardım bu sayede.
ACER 9424 ün bataryasını bulmak sorun olur mu? Bu notebook u almayı düşünüyorum, şu ana kadar notebook tecrübem hiç olmadı... Mesela samsung telefonlar çok iyi ama bataryasını bulmak hiç kolay değil, özellikle eskidiğinde 2 sene falan geçiyor, telefoncu modeli bile hatırlamıyor...