mrb arkadaşlar, bende dell ınspıron 6000 var. ben bunu yaklaşık 4-5 ay kullanmadım. ve pili de takılı değildi. yarı dolu bi şekilde açıkta bırakılmıştı. şimdi pili boş ve şarj da olmuyor. acaba bu pil öldü mü?
arkadaşlar bende hp compaq nx9010 var,p4 2800mhz bi makina,pil 5 dakika dayanıyor.
buna yeni piller taktırayım diyorum. 1. bunu nerde yaptırırım istanbulda(karaköyde bi pilci warmış diye duydum) 2. izmir de bunu iyi yapan varmı 3.kaça maloluyor bilen varmı 4.benim notebook,deişen pille sorun çıkarırmı(şu pildeki çip olayı)
dün karaköyde bi bataryacı var elektronikçiler çarşısı çıkışında,tam bi usta ve süper bi insan,izah etti bize durumu uzuncana.
kısacası 80 liraya pilleri değiştirebileceğini fakat yinede çalışamayacağını söyledi. sebebi,pil içindeki çipe,üreticiler önceden ömür sayacı koyuyorlarmış,1000 şarj mesela,ve ben şimdiyekadar 950 şarj yapmışsam,çip bunu kaydediyor,yeni pil taksam bile,ona 950 kez şarj edilmiş muamelesi yapıp,şarj etmiyor.buda üreticinin hilebazlığı o ayrı,belkide piller aslen daha bimiktar sağlam yani :\
peki bu kartlar bi programla hacklenemiyormu,yokmu yani yolu...-
arkadaşlar bugün dell 6400 cs11 aldım. eve getirince batarya boşalsın diye açık tuttum biraz ardından şarja koydum. ancak iki saat sonra şarj olmayı bıraktı (pil ışığı söndü). Bu normal mi?
arkadaşlar ben pili çıkartıp direkt elektriğe takılı çalıştırıyorum evdeyken. eğer elektrik kesintisi olursa bilgisayarda bi problem olur mu bilgisi olan lütfen cevaplasın bir de pil çıkık durumda olduğu yerde yine de ömrünü kısaltır mı??
arkadaşlar ben pili çıkartıp direkt elektriğe takılı çalıştırıyorum evdeyken. eğer elektrik kesintisi olursa bilgisayarda bi problem olur mu bilgisi olan lütfen cevaplasın bir de pil çıkık durumda olduğu yerde yine de ömrünü kısaltır mı??
pil takılı ike şarjda durması daha mantıklı. eğer pil,i yinede dışarda tutacaksan belli bir oranda dolu ve kutulu olarak saklaman iyi olacaktır.
arkadaşlar bende hp'nin dv6173ea modeli var. yaklaşık bir buçuk ay kadar önce aldım. 10 gündür bataryamın strorage capacity ibresi yüzde 97 ye düştü. yani hp si olanlar bilir. orda ibre yeşilken bir azalma oldu yeşillikte. bu normal midir? yani 2 ay olmadan pc nin yüzde 97 enerji tutuyor olması doğal mı?
Arkadaşlar Toshiba A200-1BP almayı düşünüyorum acaba laptopu aldıkdan sonra pilini değişdirip daha uzun süre giden bir pil takma şansım olabilirmi.Böyle bir imkan varsa pili nerden bulabilirim.Ayrıca makina garanti dışına çıkarmı pilini değişdirirsem.
Lityum piller üretildikleri andan itibaren hiç kullanılmasalar bile sığalarını kaybederler. Eğer uzun süre kullanmayacaksanız %40 doluluk oranında serin bir ortamda saklarsanız pili sığa kaybı 1 yılda sadece %4 ü geçmez..
arkadaslar benim bataryada şöyle bir durum meydana geldi laptop kapalı iken şarj oluyor açıken ise pil takılı olmasına rağmen ya güçte simgesi gözüküyor yada pilde simgesi. Şarj oluyor simgsi gözukmuyor halıylede bılgısayar acıkken btarya şarj olmuyor varmıdır bana yardım edebılecek olan.