dostum ben pili çıkartıp kullanıyorum bunun bir artısı yada eksisi varmı yoksa boşuna mı uğraşıyorum direk takılı mı dursa bir problem yaşarmıyım,yani pilin kömüründen yer felan diyenler var bi yardımcı olursan sevinirim
dostum bu konuyu da çok tartıştık zamanında. öncelikle ben asla ama asla pilin çıkartılmaması gerektiğini düşünenlerdenim. şimdi birçok arkadaş pili evdeyken falan pili çıkartmak pilin ömrünü uzatır diyor. evet tabi ki pilin ömrünü uzatır ama pilin olmaması da bilgisayarı ani elektrik kesintilerine karşı savunmasız hale getiriyor. tabi ki elektrikler gittiğinde üstünde pil yoksa bilgisayar arızalanır diye bir kural yok. ancak binde bir bile olsa böyle bir ihtimal sadece bilgisayarda değil tüm elektrikli aletlerde var. dolayısıyla hiç kimse sana bir elektrik kesintisinde anakartının yanmayacağı garantisini %100 veremez. buna ek olarak böyle bir durumun garanti dışı olduğunu ve anakart değişiminin 1000 dolar civarına yapıldığını hatırlatayım.
bu nedenle 100 dolarlık pil için 1000-2000 dolarlık bilgisayarı riske atmaya hiç gerek yok bence. tabi bu benim fikrim isteyen çıkartır da kullanır, pili de 2 değil 4 sene gider belki. ama bence bu riske girmeye değmez.
ilk sarj konusunda bende 12 saat diye duydum kitapcikta bisi gormemistim ups oldgu icin pili cikarip kullandim sarj isinide yaptim daha sonra 2 satte sarj olu verdi 2 saat daha bekledim ama once 1.30 saat sure calisiyordu suanda bosaltip doldurmalar sonucu 2.15 e cikti umarim 3 u bulur
bir sorumda su olacak pil takiliyken sark kablosunu takip cikarmanin bir zarari olurmu?_
arkadaşlar benim laptop inspiron 1300 sonama galiba pentium m işlemci adaptörüm nedendir bilmiyorum bozulmuş ve laptop u şarj etmiyor. şu anda laptop un şarjı bitin olduğu için kullanamıyorum sormak istediğim adana da adaptör satan biyer bilen arkadaş varsa söylerse yerini sevinirim acil adaptör lazım teşekkürler..
Merhaba Arkadaşlar şimdi sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum .Uzun zamandır forumu dışardan takip ediyorum gerçekten çok değerli arkadaşlar bizim gibi amatör bilgisayar kullanıcılarını bilgilendiriyor onların gidip teknik servise parçalanmasının önüne geçiyor .Yani kişi bir yere gittimi ve gittiği yer onun bu konuları fazla bilmediğini hissettimi kazık yeme olasılığının yüksek olduğu bir teknik destek hattı var her sektörde olduğu gibi. Emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim .
Başımdan geçen olay 2 yıllık garantisi olan Toshiba pil hatasından kaynaklanan bir durum için servise başvurmamla alakalı gerçekleşti.Servis yok pili üzerinde ikenmi kullanıyorsun ,yok yarım şarj deşarj olayları ömrünü kısaltıyor pilin gibi açıklamalar yapınca bende donanım haberden öğrendiklerimi onlara kendi bilgimmiş gibi söyleyip ürünün kontrol edilmesini gerekirse değiştirilmesini istedim .Onlarda kabul etti .Mecidiyeköy Toshiba bana çok ilgili davrandi. valla dedim keklik gibi gitmemek lazim servislere yoksa yoluncak kaz muamelesi yapıyor bazı arkadaşlar .
Forum'daki asus f3jc çılgınlığına katılıp bu modelden alan biri olarak şunu not olarak belirteyim dedim:
Kullanma klavuzunda (hem Türkçe hem de İngilizce olanında), kullanmadan önce pilin tamamen şarj edilmesi gerektiğini söylüyor ve ilk kullanımdan önce deşarj etmekten söz etmiyor. Ben de buna uyarak direkt şarja taktım.
pili çıkarmaya gerek yok pilden akım geçmez diyenler: http://www.pbus-167.com notebook hardware control programı pilin gerçek ömrü ile windowsa gösterilen ömrünü karşılaştırarak pilin eskime oranını gösteriyor öncelikle ayda 1 deşarj dışında fişe takılı kullanıyorum genelde benim benq r55 %100 dolduktan sonra %99 98.. 95e kadar iniyor fiş takılıyken, tabi 95ten sonra şarj başlıyor 95e kadar fişsiz kullanmışım gibi Böylece pilin ömrü de programın da gösterdiği gibi azalıyor ups alıp pili çıkartmaya karar verdim en iyisi öyle gözüküyor
kısaca "pili çıkartmayın çünkü pilden akım geçmez" lafı palavra
Benim sorunum masaüstü bilgisayarimdaki sarj aletiyle ilgili markasi pc nin fujitsu siemens.....suana kadar olmayan bi durum oldu..sarj aletini takinca pc de kirmizi bir isik yaniyor ve pc den hafif bir cizirti geliyor...bu neden kaynaklanior olabilir yardimci olabilirmisiniz lütfennn...
Yaa arkadaşlar öncelikle merhaba, Ben F3Wf Asus aldım çokta memnununum aldığım yerden olsa gwerek ilk aldığımda 6 saat şarj ettim ve 4 saate yakın deşarj oldu bnenim şüphem bana sahte pil vermiş olabilirlermi yada pilin orjin olup olmadığın ı nasıl anlarım ...Malum pil olayı çok pahalı her türlü sahtekarlık olabiliyor.. Teşekkür ederim
arkadaşlar slmlar.. uzun süredir dışarıdan takip ediyorum forumu ama şimdi birkaç sorum var..
acer 4233 aldım hsonu.. bir kaç kez açıp baktım ne var ne yok die evde ve dün akşam pili boşaltıp şarj etmek istedim (ilk şarj olacaktı).. ancak pil %3 seviyesindeyken notebook kapandı..tamamen boşalması mümkün mü ve bunun için ne yapmak gerek?..
2. ve asıl kafa kurcalayan problem ise yaklaşık 1,5 saatte geldiği %92 doluluk seviyesinde 1,5 saat daha kalmasına rağmen doluluk oranı değişmedi ve %92 de kaldı..sebebi ve çözümü nedir?..ilk aklıma gelen kullanılmış pil mi bu oldu?..
arkadaşlar slmlar.. uzun süredir dışarıdan takip ediyorum forumu ama şimdi birkaç sorum var..
acer 4233 aldım hsonu.. bir kaç kez açıp baktım ne var ne yok die evde ve dün akşam pili boşaltıp şarj etmek istedim (ilk şarj olacaktı).. ancak pil %3 seviyesindeyken notebook kapandı..tamamen boşalması mümkün mü ve bunun için ne yapmak gerek?..
2. ve asıl kafa kurcalayan problem ise yaklaşık 1,5 saatte geldiği %92 doluluk seviyesinde 1,5 saat daha kalmasına rağmen doluluk oranı değişmedi ve %92 de kaldı..sebebi ve çözümü nedir?..ilk aklıma gelen kullanılmış pil mi bu oldu?..
görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler..
1. Muhtemelen yazılımdan %3 ayarı yapılmıştır. Ancak %3'ün altına indirmeye de gerek yok.
2. kaldığı oran olarak %92 biraz düşük göründü. %99-%98 normal. Tabi hiç Acer kullanmadım bir deneyimim yok. Acer kullananlar daha net cevap verebilir.
görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler..
1. Muhtemelen yazılımdan %3 ayarı yapılmıştır. Ancak %3'ün altına indirmeye de gerek yok.
2. kaldığı oran olarak %92 biraz düşük göründü. %99-%98 normal. Tabi hiç Acer kullanmadım bir deneyimim yok. Acer kullananlar daha net cevap verebilir.
cvp için teşekkürler.. dün akşam pili boşaltıp (yine %3 de kapandı kendiliğinden) tekrar şarj edeyim dedim.. şarj sırasında uyuya kalmışım, uyandığımda pil doluluk oranı %102 olarak gözüküyordu.. notebook deneyimim fazla yok ama tuhaf geldi..