arkadaşlar eskilerden bir oyun netten yükledim ama bilgisayara kuramadım yardımcı olur musunuz?lıinki burada:http://www.indiroyunu.com/indir/supaplex-oyunu-indir.html
severek oynadığım oyunlardan biriydi, birde Dr.RiPTiDE diye bir oyun vardı . Ama bu tarz eski oyunların yeni sistemlerde nasıl çalıştığını bilmiyorum malesef Bir ara bende arayıp kurmayı denemiştim ama başarılı olamadım
hocam dosbox la her türlü açar.
bi ayarını filan mı yapamadın
ben pek anlamam ama kurduktan sonra birlikte açtım çalışmadı .
Youtube dan dosbox ile dos oyyunlarıı nasıl açacağına bak. Ben daha geçenlerde win 7 64 Bite kurdum, gayette güzel çalıştı. Askerliğimi bu oyunla bitirmiştim.
http://epicmaxim.com/supaplex Download now (only 1.8 mb) yazan linki tıkla - zipli dosyayı aç ve boş bir klasöre çıkart - Supaplex yazan ikonu çift tıkla - bir ki ekran görüntüsünden sonra altta çıkan code' un aynısını entry yazan yere gir ve enter a bas.
linkten oyunu indirdim klasöre çıkardım supaplex yazan uygulamayı çalıştırdım oyuna girdim..başta code yazan yerdeki rakamı entry satırına aynen yazdım ve oyunun giriş sayfasına ulaştım..dosbox zaten oyunla otomatik olarak açılıyor..
valla iyi hatırlattınız, açtım eski oyunlarımın arasından supaplexi, 3. bölümü geçememişim orada kalmışım şimdi bi güzel bitirip sonraki bölüme gelip bıraktım, dos oyunları için dosbox kullanıyoruz ancak dos komutlarıyla kimse uğraşmak istemediği için internette dosbox'ı kolay kullanmak amaçlı yüzlerce farklı arayüz var(forumumuzda da bir çoğunun tanıtımını bulabilirsiniz), ben kullanımı çok kolay geldiği için softpedia dan indirdiğim dosgamebox adlı arayüzü kullanıyorum. Yalnız bu arayüz eski olduğundan dosbox son versiyonunu indirip içindeki dosboxu güncelledim. şimdi qbasic, turbo pascal, turbo c, dos oyunları ki genelde zeka oyunları, hepsini 20'' led monitörde tam ekran ve Türkçe karakter sıkıntısı olmadan kullanabiliyorum. nasıl yapacağınızı şöyle anlatayım (win7 32bit kullanıyorum, anlatım ona göre, win8 32bit'de de 1-1 benzer olacağını sanıyorum, 64bitte sıkıntı çıkarsa buraya yazın bi şekilde düzeltiriz)
1) dosbox sayfasına gidip download kısmından windows için dosbox ve Türkçe dil dosyasını indirip kurun, Türkçe dil kurulumunda anlatıldığı üzere dil dosyasını ProgramFiles\dosbox içine kopyalayın ancak orada yazdığı gibi kısayol özelliklerinden hedef program ismi kısmını değiştirmeyin, onun yerine c:\kullanıcılar\kullanıcıisminiz\appdata\local\dosbox dizininde bulunan conf soyisimli dosyayı not defterinde açıp büyük ihtimal 46.satırdaki, "language=" kısmını "language=Turkish.lang" şeklinde değiştirin(ben Turkish.lang dosyasını bir de bu conf dosyasının olduğu yere kopyaladım) şimdi dosbox çalıştırdığınızda Türkçe olarak çalışması ve Türkçe karakterleri kullanabiliyor olmanız lazım, bir deneyin, orada söylendiği gibi "intro" yazıp gelen kısmı okuyun "altgr+enter" ile tam ekran yapın, "altgr+F9" ile kapatın.
2) softpedia.com sitesinden dosgamebox programının 1.0 versiyonunu indirip kurun. "c:\programfiles\dosgamebox\dosgameboxdata" dizininde bulunan "dosbox" dizinini silin, onun yerine yine programfiles de bulunan "dosbox -0.74" dizinini kopyalayıp, dizin ismini eskisi gibi "DOSBox" şeklinde değiştirin, bir de bu "DOSBox" dizini içerisine yukarıda bahsettiğimiz(appdata daki) .conf dosyasını kopyalayın.
3) artık eski defterleri açın :) , disketlerinizdeki oyunları v.s. pc'nize kopyalayın, şimdi "dosgamebox" kurulduğunda, sistem tepsisinde (sağ alt saatin olduğu köşe) disket simgesi çıktığını farketmişsinizdir. o simgeye fare ile sağ tıkladığınızda hazır olarak gelen "Dangerous dave" oyununun ismini göreceksiniz, şimdi bizde onun gibi oyunları oraya ekleyip tek tıkla çalıştıracağız.
4) mesela "c:\dos\oyun\supaplex" dizini içerisinde supaplexi çalıştırdığınız .exe dosyası varsa ilk olarak dosgamebox'un disket simgesine sağ tıklayıp, "dosgamebox menü" ile açılan seçeneklerden "create new dosgamebox package" seçeneğini seçin bir pencere açılacak burada a) 1. satıra(enter full game name) oyunun ismi olarak "supaplex" yazın (yada istediğiniz ismi verin) b) 2. satıra oyunu açarken gerekli parametre varsa onu yazın (ben hep boş bıraktım) c) 3. satıra(enter packer your name) kendi isminizi veya şirketinizin ismini falan yazın d) 4. satıra mail adresi veya uyduruk bişey yazın veya boş bırakın e) "select game folder" kısmında, ... işaretli butona basarak bizim c:\dos\oyun\supaplex dizinimizi gösterin f) "game executable" kısmında yine ... butonuna basınca üstte seçtiğiniz dizindeki exe dosyalar listelenecek onlardan hangisi oyunu çalıştıran dosya ise onu seçin bizim oyunda(bendekinde) "spfix63.exe" yi seçtim g) "output file location" kısmında, oluşturulacak oyun paketini hangi dizinde olması gerektiği soruluyor, misal karışıklık olmaması için "c:\programfiles\dosgamebox" seçebilirsiniz. h) "start packing" butonuna tıklayın size *.dgb şeklinde bir dosya oluşturacak ve pencere kapanacak
5) şimdi dosgamebox'un disket simgesine sağ tıklayıp, "dosgamebox menü" ile açılan seçeneklerden "install dosgamebox package" seçeneğini seçin sizden paket isteyecek, oluşturduğunuz paketi gösterin, kısa bir işlem yapacak sonrasında sizin oyununuzda dangeraus dave oyununun yanına eklenmiş olacak
bu şekilde istediğiniz kadar oyun veya dos programı(dediğim gibi Qbasic programını bu şekilde kullanıyorum) ekleyebilirsiniz. son olarak disket simgesinden oyununuzun ismiyle oyunu açın ve dosbox ekranı açıldığında altgr+enter tuşlarıyla tam ekran yapın. hepsi bu kadar. benim favori oyunlarım :D : micemen,rof (zaten oyun için pek kullanmıyorum)
kolay gele
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme