Şimdi Ara

Piyasada ki ŞAHİNler sizce ne zaman sıfıra indirgenir? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
503
Cevap
1
Favori
37.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İbrahimKıraslan

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    quote:

    Orijinalden alıntı: aytacgoksu

    ne şahini yaaa sallayın gitsin Allaha emanet gidiyolar zaten yolda... bende yıllarca kullandım bi cacık etmez araçlar işte duygusallık yapmaya gerek yok. neymiş hepsi tenekeymişde hepsinde de insan ölebilirmiş te .... hız sınırları dahilinde aynı kazayı kuşlarla bide diğer araçlarla yapın bakın neler oluyo kuşun içindeki adama...

    Bu arada şayet bu kuşlar "SIFIRA İNDİRGENİRSE" diğer araçların parçası bu kadar ucuz olmayacağı için daha edepli kullanır bazı tipler ...

    Ha bu arada ekleyim bu kuş serisi ilk alırken çok da ucuz araçlar değil Akdeniz bölgesinde beyaz şahinler durumuna göre 8000-11000 tlye kadar satılıyor

    Not: KUŞTA KULLANDIM MERCEDESTE...



    İşte bu başlık altındaki en objektif yorum. Buyurun okuyun zamanında hepimiz gibi kuş serisine binmiş bir arkadaş, doğruları söylemekten çekinmeyen bir arkadaş.



    eğer bu yorum objektifse,pes artık diyorum.

    dün yoğun yağmur altında 360 km yol yaptım.çok şükür kazasız belasız gittim geldim.milletin son model arabayla kuru yolda yaptığı kazaları varın siz hesaplayın.ben eski model arabam ile ve birazda eskimiş lastiklerim ile o yağmurda neden kaza yapmadım.arabam mı çok iyiydi,hayır.eeee peki?

    hala arabasına göre araç kullanamayan bir toplumuz.sen aracının sınırlarını zorlarsan,kaza kaçınılmazdır.ve bu sebepten dolayı çıktığınız yumurtaya çamur atmayın.

    birde not yazmış yorumunun altına kuş kullandım diye.yani demek istiyor ki,bak,kuş kullandım,şimdi mercedes kullanıyorum,bi adama benzedim diyor.dur daha seeen,adam olmak için daha 40 fırın ekmek yemen lazım

    Güzel kardeşim her mesajın altında sen varsın, şahini de benim apaçi sembolü olarak gördüğüm gibi sen de yüceltebilirsin. İstediğin kadar mesaj at.

    Dün buraya bir arkadaş pestil olmuş şahin fotoğrafı koyunca, ardından pestile dönen, mercedes bmw range rover fotoları geldi. Bu çok saçma bir örnek, nedeniyse tamam öldürmeyen Allah öldürmez, aynı kazayı bmw 5 ile yapıp ölebilir, şahin ile yapıp hayatta kalabiliriz tamam ama gerçekçi olmakta da fayda var. Bir şahin ile bir q7 kıyaslanmaz. Güvenlik - yol tutuş bilmem ne.

    Tamam herkes q7 alamaz, herkes bmw alamaz o zaman biz ölelim mi, ya da arabaya binmeyelim mi gibi söylemlerle de gelmeyin. Çünkü bu hayatın kendisidir, sadece trafikte değil, eğitim sağlık her türlü sektörde parası olan daha şanslıdır, acı ama gerçek.




  • ALAK

    Kardeşim,bu konu başlığı altında beni çok göreceksin,bilesin
  • sahinlerin doğanların piysadan kalkmasına gerek yok kalkması gereken arabalar modifiyeli Şahin Doğan olay budur yolda en sinir olduğum araçlar modifiyeli şahin doğan bide 106 mı 206 mı bilmiyom ama onlarda sinirimi bozuyor ya bide bu modifiyeli şahinliler yarışmaya kalkıyo bizzat :%60 şahit oldum ne sanıyolar arabalarını bilmem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mixtiesto

    sahinlerin doğanların piysadan kalkmasına gerek yok kalkması gereken arabalar modifiyeli Şahin Doğan olay budur yolda en sinir olduğum araçlar modifiyeli şahin doğan bide 106 mı 206 mı bilmiyom ama onlarda sinirimi bozuyor ya bide bu modifiyeli şahinliler yarışmaya kalkıyo bizzat :%60 şahit oldum ne sanıyolar arabalarını bilmem

    bak işte buna katılıyorum.

    madem illede şahini doğanı ortadan kaldırmak istiyorsunuz,o zaman arkadaşımın dediği gibi,modifiyeli,apaçi işi şahini doğanı ortadan kaldırın.ona eyvallah derim.

    bi ülkedeydi,hangisiydi bilmiyorum ama yarış yapan gençlerin arabası bağlanıp preslerde eziliyordu.

    hatta bunu şahine doğana mal etmeyelim,yarış yapan,makas atan ne kadar modifiyeli araç varsa ortadan kaldırılsın,ona katılırım işte...




  • O Q7 örneği abartı değildi. 2008 yılı ramazan ayında Kızıltoprakta çalışırken Esentepe'de ki ilk çalıştığım iş yerim beni iftara davet etti. Ve kalkıp gittim. Ali Samiyen stadının (şimdi yıkıldı tabi) önünde trafikte bekliyorum. Tam önümde beyaz Q7 var. Yol milim milim ilerliyor. Bu Q7 resmen arabanın sağ tarafını kaldırıma çıkardı ve önde ki 2-3 arabayı geçti. Yıldız Posta caddesine kadar iki üç araba önümde devam ettik Q7 ile. Yıldız Posta caddesine geldik ve ben sağa sapacağım. Ama bu hıyar o sağa sapışı kesmiş, aklınca uyanıklık edip 1 araba daha geçecek. Onun yüzünden 5 dk. bekledim resmen. Apaçi olmak için modifiyeli Şahin veya Doğan'a hiç gerek yok. Sizin o apaçi diye tabir ettiğiniz insanların yaptıklarını Q7 gibi araç sahipleri de yapıyor. Ama onlar arabalarından dolayı pek göze batmıyor. Zaten VW Transporter sürücülerini hiç söylemiyorum. TEM oto yolu sol şeritte 140 ile gidiyorum, ve önümde araba var, onun önünde araba var yol bu hızda akıyor, ama Transporter tamponuma yapışıp neredeyse dayanıp bana öyle gidecek. Bakıyor yol vermiyorum ki zaten önüm dolu, öndekinin önü de dolu, sağa geçip, sol, sağ vsi yapıp makasa atarak geçip gidiyor tepesinin üstüne gidesice. İstersen aç bakalım TRANSPORTER'lar ne zaman sıfıra indirgenecek diye. İstanbulda yaşamıyorsun galiba, yolcu minibüslerini görsen o Şahin ve Doğanlara ettiğin lafı geri alırsın ve konuyu değiştirip anında "mavi minibüsler ne zaman sıfıra indirgenecek" diye konu açarsın herhalde.

    Bende şöyle bir soru sorayım. Sen ve senin gibi piyasada ki ŞAhinler ve Doğanlar ne zaman sıfıra indirgenir diyenlerin sayısı acaba ne zaman sıfıra indirgenecek?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 9 Aralık 2011; 7:49:43 >




  • Artık ben de tofaşların yok olması taraftarıyım. Nedeni ne sürücüleri ne de araçların kendileri. Tek nedeni diğer araçların satıcıları. Adam döküntü aracına 10bin yazmış. Neymiş efendim şahin parasınaymış beğenmeyen almazmış. Tofaşlar ortadan kalksa bu beyfendiler bu döküntülere 5bin zor isterler. Alt taban referans olarak tofaş olunca, tofaşında illa ki alıcı kesmi olunca bitmez bu piyasının yüksekliği...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türk_ay

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    quote:

    Orijinalden alıntı: aytacgoksu

    ne şahini yaaa sallayın gitsin Allaha emanet gidiyolar zaten yolda... bende yıllarca kullandım bi cacık etmez araçlar işte duygusallık yapmaya gerek yok. neymiş hepsi tenekeymişde hepsinde de insan ölebilirmiş te .... hız sınırları dahilinde aynı kazayı kuşlarla bide diğer araçlarla yapın bakın neler oluyo kuşun içindeki adama...

    Bu arada şayet bu kuşlar "SIFIRA İNDİRGENİRSE" diğer araçların parçası bu kadar ucuz olmayacağı için daha edepli kullanır bazı tipler ...

    Ha bu arada ekleyim bu kuş serisi ilk alırken çok da ucuz araçlar değil Akdeniz bölgesinde beyaz şahinler durumuna göre 8000-11000 tlye kadar satılıyor

    Not: KUŞTA KULLANDIM MERCEDESTE...



    İşte bu başlık altındaki en objektif yorum. Buyurun okuyun zamanında hepimiz gibi kuş serisine binmiş bir arkadaş, doğruları söylemekten çekinmeyen bir arkadaş.



    Pardon ama neresi objekti bu yorumun?

    Nasıl Allah'a emanet gidiyor onu anlamadım? Madem bir cacık etmiyor neden yıllarca kullandın?

    Kaplumbağa kabuğundan çıkmış, kabuğunu beğenmemiş. Onun işe döndü seninki. Önce yıllarca tofaşa bin, sonra mersedese geç sonra da bir cacık etmez de çamur at izi kalsın.

    Ben kendimi bildim bileli Tofaş kullanıyorum. İstesem satıp o paraya ford da alabilirim, opel de alabilirm, hatta BMW bile alabilirim. Yalnız o paraya aldığım BMW de ona göre olur. Önemli olan arabayı almak değil. Almak basit nolacak? Arabayı kapının önünde süs dursun diye almıyor ki insanlar? Önemli olan yürütmek. Yürütemiyeceğim arabayı ucuza alsam binemedikten sonra neye faydası var? 15 yıllık ehliyetim var ve 1 tane bile kazam yok. Üstüne basa basa söylüyorum hala anlamamakta ısrar ediyorsunuz. Kazayı arabalar değil, sürücüler yapar.

    Kabul etmeniz ne kadar zor olsa da, bu arabaları daha uzun yıllar caddelerde görmeye devam edeceksiniz.

    Durumuna göre 11 TL ye de Şahin var, 2.500 TL ye de Şahin var, çok doğru. Temizliğine göre değişiyor. 16.000 TL ye de var.

    Diyelim dedikleriniz oldu. Şahinler bu sene sonunda piyasadan temizlendi. Eee? Sonra nolacak? O apaçi diye tabir edilen insanlar bu sefer Broadwaylere, Ladalara, toroslara, E30 lara, E36 lara ... doğru kayacaklar... Sonra da gelip burda, "Broadwayler ne zaman temzilenir? ladalar ne zaman biter?" diye konular açılmaya başlanıcak.

    Pardon ama hocam sen neyin peşindesin? ne olsun istiyorsun? Amaç Tofaşa çamur atmak mı yoksa başka birşey mi? Ya da şunu mu iddia ediyorsun. Zamanında koç bu arabaları satmasaydı, apaçilik diye bir kavram oluşmayacaktı? Bunu diyebiliyor musun?

    Haa... Sen öyle değil de, "Piyasadaki apaçiler ne zaman sıfıra indirgenecek?" dersen o zaman farklı olur. Ona göre yorum yapılır. Ama sen kalkıp da burda "istisnalar olsa da, bu fikrimi değiştirmiyor" deyip, Tofaşı kötülersen de ona göre yorum yapılır.

    Ama amacın, "Bir konu açayım, reyting yapsın, okunma sayısı çok olsun, bir sürü cevap yazılsın" ben de insanların ise ozaman tofaşı seçerek çok doru bir karar almışsın derim.

    EŞEĞE ALTIN SEMER VURSAN EŞEK YİNE EŞEKTİR....

    Şahinin içinde karaktersiz insan vardır gibi bir laf kesinlikle etmiyorum bu devride parası olanda öküz olabiliyo olmayanda alakalı bir konu değil ,bizim dediğimiz o araçların güvenliksiz Allaha emanet gittiğidir o kadar basit.(içindekileri ve çevresindekileri düşünüyoruz:)))

    evet bir dönem "MECBUREN" bizde şahin kullandık kullkanırken de teneke yığını kullandığımızın farkındaydık ama piyasada ortadireğin alabilecegi araç sadece bunlardı... sonra durumumuz düzeldi 200 d Mersoya bindik yine uzunca müddet ...

    anlamadığım şey bu kadar fanatikliğie gerek yok arkadaş, şahin tofaş yıllarca bu millete satıldı daha neyini savunuyosunuz artık devrini kapatma zamanı geldi de geçiyor bile zaten yolarda 3-5 seneye kadar şahin doğan baya azalacagını hepimiz biliyoruz, benim işim mali müşavirlik sanayide birçok mükellefim var onlarında söyledigi bu yönde.

    Bu arada yukarıda yazdığım sorunun cevabını bekliyorum hız sınırları dahilinde aynı kazayı şahinle yapınca neden daha güvensiz

    örnek; citröen xara 2000-2001 model fiyat olarak 9000 ile 12000 arasına rahatça bulunabilir şahin fiyatına nerdeyse peki 50 ile ile kafa kafaya çarpışsınlar bakalım ne olacak


    AMACIM KİMSEYİ KIRMAK DEĞİL DOĞRULARI SÖYLEMEK ŞAHSA YÖNELİK SEVİYESİZ MUHABBETLER ETMEYELİM LÜTFEN...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytacikomadrid -- 9 Aralık 2011; 10:09:07 >




  • Saçma ve haksız bir düşünce.

    1957 Chevrolet trafikten kalkmayacak, 1968 VW Beetle trafikten kalkmayacak, 1976 Mercedes trafikten kalkmayacak ama Şahin, Doğan ve hatta 124 olunca iş değişip trafikten kalkması isteencek.

    Yok öyle yağma. Bu saydığım arabaları da ayrıca çok severim. Ancak nasıl bir 1957 Chevrolet Belair klasikse, 1978 model T stoplu aynı orjinal fabrikasyon bir Murat 131'de benim için bir klasiktir ve yolda görmekten zevk duyarım.

    131, 131 Şahin ve Şahin arabanın hayatımda yeri büyük ve önemlidir. Çocukluğum, gençliğim onlarda geçti. Bu arabalara saygım ve sevgim büyüktür. Tabi aşırı derecede modifiyelileri sevmem, o ayrı.

    Erkin KORAY hayranıyımdır. 21 yıldır dinlerim konserlerine giderim. Hatta 2005'den beri görüşürüm kendisiyle. 2006 yılında kendi kaleme aldığı Mezarlık Gülleri isimli kitabında şöyle bir yazısı vardı. Jaguar arabam da oldu (her ne kadar 1941 model de olsa) Murat 124 Serçe arabam da oldu. Şu an Ford sahibiyim ve ne zaman trafikte bir 124 görsem ona olan saygımdan ona yol veririm. Ve 80'li yıllarda sahip olduğu 124 araba bakımsız ve döküntü bir 124 arabaymış. Kitapta ona da yer vermişti. İşim icabı bir arabaya ihtiyacım vardı ve o arabayı almak zorunda kaldım diyordu. Bagaj kapağı kapanmayıp iple tutturulan, sol kapıdan değil sağ kapıdan binilen bir arabaymış dediğine göre. Ve bu adam 54 yıldır kesintisiz sahnede olan Türk Rock müziğinin resmen babası. 90'lı yıllar da 76 model mavi Ford Granada arabası vardı. 97 yılında yeşil renk Ford Escort oldu. Escort'u kızı kullanmakta şu an. Şimdi ki arabası da 2007 model lacivert Ford Focus. Yani Erkin baba bile kuş serisinden kullanmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 9 Aralık 2011; 10:38:00 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aytacgoksu

    Bu arada yukarıda yazdığım sorunun cevabını bekliyorum hız sınırları dahilinde aynı kazayı şahinle yapınca neden daha güvensiz

    örnek; citröen xara 2000-2001 model fiyat olarak 9000 ile 12000 arasına rahatça bulunabilir şahin fiyatına nerdeyse peki 50 ile ile kafa kafaya çarpışsınlar bakalım ne olacak

    Şahine binen adam (apaçileri kasdetmiyorum) kapımın önünde bir arabam olsun, gece gündüz acil bir hastane işi olur, yağmur da soğukta bir yere gidilecek olur, arada sırada ailecek pikniğe gideriz vs.. mantığıyla biniyor.

    Haliyle bu işin kaskosunu, motorlu taşıtlar vergisini, bakımını, onarımını vs... düşünmek zorunda.

    Şahine kasko gerekmez, bandrolü 40-50 TL, bakımını, onarımını (birçok işini) eli tornavida-pense tutan bir çok kişi kendi yapabilir.

    Şimdi kırsal kesim, küçük bir yerleşim biriminde yaşayan ortadirek bir vatandaş xara ya binse, elektroniğinde bir sorun çıksa servisini nerde bulacak? Şehre gitmesi lazım. Silecek motoru bozulsa nasıl temin edecek? Hararet müşülü bozulsa... vs....

    Acil bir durum oldu diyelim. Arabayı acil satması gerekecek. 12.000 TL ye aldığı xara yı ne kadar zamanda satabilecek ve kaç TL ye satabilecek?

    Bu gibi sorular çoğaltılabilir.

    Tamam siz de haklısınız. İki aracın güvenliğini kıyasladğımız zaman gerçek ortada. Ben Şahinin Xara kadar güvenli olduğunu iddia etmiyorum fakat yukarda paylaşılan diğer fotolarda da gördüğünüz gibi iş o noktaya vardıktan sonra diğer arabaların da ne hale geldiği aşikar.

    Malesef ortadirek halkımız, benim az önce saydığım ve buna benzer konulardan dolayı güvenliği ikinci plana atıyor.

    Doğrumu? Orası kişiden kişiye değişir.

    Kimi der ki; zaten doğru düzgün bindiğim yok, ayda yılda bir biniyorum, onda da dikkatli olurum, fazla sürat yapmam.

    Kimisi der ki; hiç bir şey benim ve ailemin can güvenliğinden üstün olamaz. yürütemesemde, bakımının, vergisinin, kaskosunun altından kalkamasam da, avrupa arabaya binerim ama içim rahat olur...

    Çevremde bir çok insan var. Bindiği Cliosunu, Peugeotunu, Opelini vs satıp, Şahin, doğan, broadway türü, bütçesini zorlamayacak araçlara yöneliyorlar. Yaş grubu 40 -50 civarı. Abi noldu hayırdır diyorum? İşte kızı / oğlanı everdik, durumlar müsait değil, evi sattık, kiraya çıktık, zaten haftada bir gün ya biniyoruz ya binmiyoruz. Bu da ayağımızı yerden kesiyo vs diyorlar.




  • Şöyle bir konu üzerinde, bana kırsal kesimde tabiki şahin kullanılacak gibi yorumlar çok gereksiz geliyor. Onu zaten bilmeyen yok, amaçsızca aılan mesajlar. Kırslda kelek taşıyan, hastayı doktora götüren şahin ile şehirde egzozlu,zenonlu,pioneer lı şahinin alakası yoktur, kıyaslanması da saçmadır.
  • Hocam ilk mesajında ayrım gözetmeksizin "Benim için yolda giden her şahini kulanan apaçidir." deyip, kesin bir genellemede bulunuyorsun, şimdi de kırsaldaki şahini, hasta taşıyan, kelek taşıyan, memur arabası vs olan şahini ayrı tutalım diyorsun. Bu son mesajında yazdıklarını ilk mesajında yazmış olsaydın konu buralara varmazdı zaten. Bizim anlatmak istediğimiz de bu zaten. Burda kimse apaçi şahinleri savunmuyor. Biz de apaçi şahinlere ayar oluyoruz ama apaçi broadwaylere de, apaçi e30 lara da... kısaca apaçi tarzı kullanılan tüm araçlara marka gözetmeksizin ayar oluyoruz.

    O zaman şöyle bağlıyalım mı?

    Piyasadaki apaçi terörü ve bu terörün beraberinde getirdiği markaların belli modelleri ne zaman sıfıra indirgenir?

    Ya da;

    Piyasadaki APAÇİ MODİFİYELİ şahinler ne zaman sıfıra indirgenir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türk_ay

    Hocam ilk mesajında ayrım gözetmeksizin "Benim için yolda giden her şahini kulanan apaçidir." deyip, kesin bir genellemede bulunuyorsun, şimdi de kırsaldaki şahini, hasta taşıyan, kelek taşıyan, memur arabası vs olan şahini ayrı tutalım diyorsun. Bu son mesajında yazdıklarını ilk mesajında yazmış olsaydın konu buralara varmazdı zaten. Bizim anlatmak istediğimiz de bu zaten. Burda kimse apaçi şahinleri savunmuyor. Biz de apaçi şahinlere ayar oluyoruz ama apaçi broadwaylere de, apaçi e30 lara da... kısaca apaçi tarzı kullanılan tüm araçlara marka gözetmeksizin ayar oluyoruz.

    O zaman şöyle bağlıyalım mı?

    Piyasadaki apaçi terörü ve bu terörün beraberinde getirdiği markaların belli modelleri ne zaman sıfıra indirgenir?

    Ya da;

    Piyasadaki APAÇİ MODİFİYELİ şahinler ne zaman sıfıra indirgenir?

    Hocam ilk mesajımda ayrım gözetmeksizin dedim ancak bunun da sebebi kırsalda değil şehrin göbeğinde yaşamam. Ona bakarsanız kırsalda da sürüsüne bereket şahin vardır ancak belki biri bile modifiyeli değildir.

    Ama şimdi size katılıyorum. O zaman şahinler değil de, sizin dediğiniz gibi apaçiye bürünmüş, etraftakileri rahatsız eden araçlar sıfıra indirgensin. Böylece zaten tahmin ettiğim üzere şahin sayısı da pek bir azalır. Onlar da, konunun başından beri bahsettiğim istisna kardeşlerimiz olur. Bu kadar basit demi?




  • Antalya'da maalesef trafikte tehlike saçan, sorumsuzca hareket eden Şahin - Doğan sürücüleri çok sayıda var. Elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum. Mesela arkadaşımın kardeşi Şahin'in yayını mı kısalttırmış ne yapmış, arabaya beş kişi bindiğinde yere sürtüyor araç, muayeneden de her nasılsa, bir şekilde (!) geçiyormuş..

    Diğer şehirlerde nasıl, bilmiyorum. Burada kırsalda, özellikle batı Antalya tarafında Tofaş yerine Renault 12 ve Toros tercih ediliyor, genelde station wagon.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayalci79

    Antalya'da maalesef trafikte tehlike saçan, sorumsuzca hareket eden Şahin - Doğan sürücüleri çok sayıda var. Elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum. Mesela arkadaşımın kardeşi Şahin'in yayını mı kısalttırmış ne yapmış, arabaya beş kişi bindiğinde yere sürtüyor araç, muayeneden de her nasılsa, bir şekilde (!) geçiyormuş..

    Diğer şehirlerde nasıl, bilmiyorum. Burada kırsalda, özellikle batı Antalya tarafında Tofaş yerine Renault 12 ve Toros tercih ediliyor, genelde station wagon.

    Bende Antalyada oturuyorum nasıl geçiriyorlar anlamış değilim muayeneden ... sanırım muayene günü çıkarttırıp sonra tekrar taktırıyorlar




  • vergi sistemi değisince
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    Arkadaşlar sakın bu durumu kendini beğenmişçesine bir yorum olarak görmeyin ancak inanılmaz antipatim ve büyük bir önyargım var bu arabaya karşı. Benim için yolda giden her şahini kulanan apaçidir. Bunu asla küçümsemek olarak görmeyin, görseniz bile aracın fiyatıyla alakası olmadığnı bilin. Tipo, uno, lada , bis, taunus, hepsine binerim de, şahine asla


    Sizce ne zaman bu araçlar piyasadan yok olup gider?

    Türkiye Avrupa Birliği'ne Girmeden Şahin 0'a İnmez !




  • sahin veya doğanın, temiz veya ellenmemişine binen sonuna dek binsin

    yorumların çoğunu okudum,
    misalen imkanlardan ötürü binenler var deniyor,
    BEN BU ARAÇLARA BİNENLERİN EN AZ %70"İNİN PARASINA KIYAMADIĞI İÇİN BAŞKA ARAÇLAR KULLANMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
    vergisi, parçası, aracın fiyatı... hepsi hikaye. bunları hesap eden insan hiç arabaya binmesin

    eline 5 bin lira geçen hemen bi araba alıyım diye bakmasın.
    aman millette var bende niye yok hesabı...

    şimdi bu araba bizim altımızda da var.
    direksiyon başına geçtiğimde fışırdadığımı görmemişlerdir.
    caddeden aşağı yukarı devamlı araba fink atar, elemanın altında sanki m3 veya compressor var öyle bir kasar kendini, müziği açmış 100 mt öteden şıkır şıkır tiz sesi, bi eksoz atmış kafa kadar, koltukta yan oturur, kollar dışarda, eksozu bağırttıracam diye basar basar halbuki arkadan çıkan motor sesidir.
    şimdi sen buna ne diyeceksin?
    kendimi geçtim, bunlara gülenleri dahi çok görmüşümdür...




  • sıfıra indirgemekle bir aracın bir modelini bitirebilirsiniz belki

    peki zihinlereki apaçi kimliklerini nasıl sıfırlamayı düşünüyorsunuz

    ben İstanbul Leventte oturuyorum namı değer 1 levent sosyete mekanı yani.şimdi dersiniz oo burjuva mekan hep kalite vaziyeti evler arabalar hep şekil

    evet şekil olduğu doğru..

    fakat günün gecenin herhangi bir saati ve dakikası bir desibel bir gürültü bir motor ve bir devir sesi ki sormayın bazen bir ferrari bazen bir motorsiklet bir bakarsınız hertarafı ışıklı bir civic bembeyaz kör edercesine..

    veya siyah renkli bir lüks araç yolda sizi taciz ediyor kavşak ve geçiş halleri için

    veya önünüz dolu sol şerittesiniz arkadaki sözüm ona lüks bana göre apaçi araç sürücüsü sellektör yapıyor bende sola sinyal veriyorum anlasın diye..

    piyasadaki bir modele antipati duyabilirsiniz bu sizin sorununuz bu modeli kullanan herkesi adını koymaya çalıştığınız kimliğe örtüştürmek ise son derece yanlış bir genelleme




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    10 tane ŞAHİN SÜRÜCÜSÜNDEN 1 tanesi efendidir, geriye kalanı apaçidir - krodur - maganda dır. Bu kadar diyorum!!!!!! Gelmiş bana 1 tane efendi adamı savunuyorsunuz, eeeee geriye kalan 9 apaçiye ne olcak?


    Bu ne egodur yahu :) .. Bazı şeyleri hazmetmelisin.

    Alım gücüyle alakalı. Öğrenciyim ve şahin kullanıcısıyım. Hız limitlerine, şerit kurallarına uyuyorum ve kemerimi takıyorum.. Zaten teknolojisi düşük ve motoru güçsüz olan bu aracı birde LPG ile kullanıyorum. Haliyle Motor üst kapağımız taşlı Monifoldumuz egzozumuz farklı. Egzoz dan o senin kast ettiğin sesi alman için deli gibi gaz vermen gerekir buda yakıt demektir bunu da yapmıyoruz .bunlar bu arabaya yapabileceğin en ucuz güç arttırma yöntemidir. ( Güç arttırmadan Öyle 200 hp gibi birsey anlasılmasın sadece biraz daha seri.. :) Bunları yapıyorum diye Rally yapmıyorum Makas atmıyorum Yanlamıyorum Yine nizami şekilde kendi şeridimi kullanıyorum. Af edersin Biz de mi apachiyiz ? Zenon' var. Çelik jant var. Camda film var. Hatta bir çamurluğunda Sticker var komple aynalarla beraber. Sunroof ve amerikan parkda düşünüyorum. 2 haftada bir cilası atılır. fırçayla hayatta yıkanmaz Lastiği tamponu tampon cilasıyla yada eskilerin yöntemi arap sabunuyla parlatılır. Bu ayrı bi zevktir. Merak ediyorum. Sen aracına hiç bir nazarlık dahi asabildin mi . ?


    Bu kadar İmrenmene gerek yok. Bayağı bayağı saydın kordonda piyasa yapmalarına, parlak jantlarına, egzozlarına, zenonlarına. Tebrikler iyi bir gözlemcisin. Maşallah de nazarın değmesin :))) Unutma. Türk erkeği Arabasını çok sever. Bu araba sevgisiyle alakalı. 2008 model hondasına ancak parası olan gidip babalar gibi mod yapar. Yine merakı olan parası olmayan şahine sadece aksesuar yapar mod dahi demiyorum. Ha kapıda modelli arabası olup şahinine binen çok insan tanıyorum. ŞAhsen şahine binmiyoruz. Aile arabası amacıyla kullanan dar gelirli çok sayıda insan var. benim için Şahin kapıda duran 2. bir sevda.. ucuz eğlence yolu. Ulaşım aracı. Bir hobi.

    Bir Öğrencinin elinde şahin kadar ucuz ve düşük vergilerde, düşük bakım ücretli ve mekaniği basit bir araç olması ne demek bilmezsin. Bu öyle Baba arabası kullanmaya benzemez :) Kordonuda gezersin. AVM parkına da çekersin ( Açık ) Piyasanı da yaparsın. Anca konuşuyorsun. Şu gün okuduğum okulda Yar. Doc. Hocam Doğan model arabasına biniyor. Cahilik diye atıp tutuyorsun. İmkan meselesi bu şampiyon. Burda o şahincilere atıp tutacağına onlara para ver :) akıl verme.

    Şu Durumda kıro ve magandanın senin olduğunu düşünüyorum.
    Sen eminim şahincilere yol da vermiyorsun. Seni geçtiklerinde tuhaf depresif bir hal aldığını düşünüyorum.
    Onları küçümseyerek Kibir ve Kroluğun sende olduğu düşünüyorum.
    Dikkat ettiysen burda şahinciler kordonda bira içmiyorlar. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MMMurat # 58

    quote:

    Orijinalden alıntı: ALAK_

    10 tane ŞAHİN SÜRÜCÜSÜNDEN 1 tanesi efendidir, geriye kalanı apaçidir - krodur - maganda dır. Bu kadar diyorum!!!!!! Gelmiş bana 1 tane efendi adamı savunuyorsunuz, eeeee geriye kalan 9 apaçiye ne olcak?


    Bu ne egodur yahu :) .. Bazı şeyleri hazmetmelisin.

    Alım gücüyle alakalı. Öğrenciyim ve şahin kullanıcısıyım. Hız limitlerine, şerit kurallarına uyuyorum ve kemerimi takıyorum.. Zaten teknolojisi düşük ve motoru güçsüz olan bu aracı birde LPG ile kullanıyorum. Haliyle Motor üst kapağımız taşlı Monifoldumuz egzozumuz farklı. Egzoz dan o senin kast ettiğin sesi alman için deli gibi gaz vermen gerekir buda yakıt demektir bunu da yapmıyoruz .bunlar bu arabaya yapabileceğin en ucuz güç arttırma yöntemidir. ( Güç arttırmadan Öyle 200 hp gibi birsey anlasılmasın sadece biraz daha seri.. :) Bunları yapıyorum diye Rally yapmıyorum Makas atmıyorum Yanlamıyorum Yine nizami şekilde kendi şeridimi kullanıyorum. Af edersin Biz de mi apachiyiz ? Zenon' var. Çelik jant var. Camda film var. Hatta bir çamurluğunda Sticker var komple aynalarla beraber. Sunroof ve amerikan parkda düşünüyorum. 2 haftada bir cilası atılır. fırçayla hayatta yıkanmaz Lastiği tamponu tampon cilasıyla yada eskilerin yöntemi arap sabunuyla parlatılır. Bu ayrı bi zevktir. Merak ediyorum. Sen aracına hiç bir nazarlık dahi asabildin mi . ?


    Bu kadar İmrenmene gerek yok. Bayağı bayağı saydın kordonda piyasa yapmalarına, parlak jantlarına, egzozlarına, zenonlarına. Tebrikler iyi bir gözlemcisin. Maşallah de nazarın değmesin :))) Unutma. Türk erkeği Arabasını çok sever. Bu araba sevgisiyle alakalı. 2008 model hondasına ancak parası olan gidip babalar gibi mod yapar. Yine merakı olan parası olmayan şahine sadece aksesuar yapar mod dahi demiyorum. Ha kapıda modelli arabası olup şahinine binen çok insan tanıyorum. ŞAhsen şahine binmiyoruz. Aile arabası amacıyla kullanan dar gelirli çok sayıda insan var. benim için Şahin kapıda duran 2. bir sevda.. ucuz eğlence yolu. Ulaşım aracı. Bir hobi.

    Bir Öğrencinin elinde şahin kadar ucuz ve düşük vergilerde, düşük bakım ücretli ve mekaniği basit bir araç olması ne demek bilmezsin. Bu öyle Baba arabası kullanmaya benzemez :) Kordonuda gezersin. AVM parkına da çekersin ( Açık ) Piyasanı da yaparsın. Anca konuşuyorsun. Şu gün okuduğum okulda Yar. Doc. Hocam Doğan model arabasına biniyor. Cahilik diye atıp tutuyorsun. İmkan meselesi bu şampiyon. Burda o şahincilere atıp tutacağına onlara para ver :) akıl verme.

    Şu Durumda kıro ve magandanın senin olduğunu düşünüyorum.
    Sen eminim şahincilere yol da vermiyorsun. Seni geçtiklerinde tuhaf depresif bir hal aldığını düşünüyorum.
    Onları küçümseyerek Kibir ve Kroluğun sende olduğu düşünüyorum.
    Dikkat ettiysen burda şahinciler kordonda bira içmiyorlar. :)


    Hocam şuan kafam yerinde değil, biraz yükseğim. Mesajını okuyamadım. Öğrenciyim ve şahin kullanıcısıyım'a kadar okudum. Zaten fikir sahibi oldum onunla, neden bu kadar uzun yazdığını. Yarın ayık kafayla okuyup yorumlarım




  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.