Şimdi Ara

Birden fazla güç kaynağı kullanmanın kolay yolu; Add2Psu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  •  

    Kullandığımız donanımların güç tüketim değerleri giderek artıyor. Yüksek performanslı işlemciler 100 Watt'ın üzerinde güç çekerken, çift grafik işlemcili ekran kartlarının yük altındaki tüketim değerleri de 350 Watt civarında seyrediyor. Artan güç tüketimine bağlı olarak zaman zaman kullanılan güç kaynakları yetersiz gelebiliyor, yeni bir güncelleme ihtiyacı doğabiliyor. Haberimize konuk olan Add2Psu ise  güncelleme sürecini basitleştiriyor ve sisteme ikinci bir güç kaynağı ilave edilmesini kolaya indirgiyor.

     

    Aynı sistemde birden fazla güç kaynağı kullanabilmek mümkün. Donanım konusunda uzmanlaşan profesyonel kullanıcıların bir kısmı zaten birden fazla güç kaynağı ile çalışmakta. Ancak amatör kullanıcılar için ikinci bir güç kaynağını sisteme ilave etmek pek kolay bir uygulama değil zira bazı kabloların kesilmesi ve gerekli bağlantıların yapılması gerekiyor. Add2Psu ise ikinci hatta üçüncü güç kaynağının aynı sisteme kurulumunu basitleştiriyor ve küçük devre kartıyla kurulumun saniyeler içerisinde tamamlanmasını mümkün kılıyor.

     

    Add2Psu ile yapmanız gereken tek şey, sistemdeki birinci güç kaynağını 4-pin Molex ve 24-pin kabloları ile devre kartına bağlamak. Bu aşamadan sonra bilgisayarı başlattığınızda birinci güç kaynağı, Molex kablo ile ikinci güç kaynağını da çalıştıracak. Birinci güç kaynağından güç kesildiğinde aynı zamanda ikinci güç kaynağı da kapanmış olacak. Yüksek güç gereksinimini düşük maliyetli iki güç kaynağı ile çözmek isteyen kullanıcılar için geliştirilen Add2Psu güç kaynağı genişletme kartının yurt dışı fiyatı 20$ olarak açıklandı.







  • Bunu manuel olarak yapmıştım gerçekten işe yarıyor. Önce 2nci power'ı çalıştırıyordum sonra asıl power'ı sonra gelsin overclock.
  • Sağlam power'in yaına dandik bişi bağla , sonra sistemi çöpe at ...
  • bu kadar basitse iyi
  • iyide anlamadığım nokta şu diğer psuların sadece molex kablosu ekleniyor yani psunun tam gücünü kullanmıyoruz?
  • süper işte..eğer gerçekten işe yarıyorsa daha da süper
  • Mesela elimde 3 tane 250 wattlık psu varsa toplamda 750 wattlık sisteme yetecek kadar güç sağlayabiliyormuyum ? Eğer böyleyse dandik psular ile gtx 560 sli yapabiliriz.
  • o kapasitor ne kadar dayanacak ki minnacık kontrol ünitesi koymuşlar bir tane oraya aklıma harici hdd lerin kutu içindeki aparatı geldi :D

    bu kadar kolay değildir ve risktir bu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: svstrgmr

    bu kadar basitse iyi

    +

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim fikrim aynı değerde özellikte psu kullanmazsak donanıma zarar veririz elimizdeki kaliteli psudan da oluruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: respire91

    iyide anlamadığım nokta şu diğer psuların sadece molex kablosu ekleniyor yani psunun tam gücünü kullanmıyoruz?


    moleksin eklenme sebebi röleyi tetiklemesidir.Ana psunun molek çıkışlarıdır.pc tetiklenince molekste olan 12v röle tetikler. bu sayede diğer psu ların 3 numaralı yeşil ve siyah ucu kısa devre ediliyor ve onlarda çalışmaya başlıyor. elinize 10 santim bi kablo alıp yeşil ve siyahı birleştirirseniz de kullanabilirsiniz.20dolar çok pahalı.

    röle 1,5-2 lira
    diğer girişlerde olsa olsa 2 lira olur. 5 dolar bile maliyeti yok ama anlamayana 20dolardan hazır çözüm!! :D
  • her donanımı çiftleştirmeye başladılar bakalım daha neler olacak.
  • Güzel ürün
  • Powerdaki yeşil kabloları birbirine bağlayın hepsi bu kadar.Yazık 40liraya nasıl bağlanacağını googleda arayın bir sürü resimli veya videolu anlatım zaten mevcut.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    o kapasitor ne kadar dayanacak ki minnacık kontrol ünitesi koymuşlar bir tane oraya aklıma harici hdd lerin kutu içindeki aparatı geldi :Dbu kadar kolay değildir ve risktir bu


    O kapasitör değil, röle. ATX güç kaynağının yeşil ve siyah kablolarını temas ettirirseniz çalışır. Rölenin yaptığı da bu tetiklemeyi sağlamak. Hiçbir karmaşık fonksiyonu yok. Ayrıca diğerlerinin dediği gibi 20 dolar çok fazla. 5 dolarlık birşey aslında.
  • çok güzel bişey,molex ten voltaj gelince role yeşille-siyah kabloları kısa devre yapıyor ve ikisi aynı anda çalışıyor,selçuk,bencede 20$ çok fazla....
  • Baskı devrenin altına da yapışkan koymuşlar ki iki tanecik yol gözükmesin diye.
  • Add2Psu ile yapmanız gereken tek şey, sistemdeki birinci güç kaynağını 4-pin Molex ve 24-pin kabloları ile devre kartına bağlamak. Bu aşamadan sonra bilgisayarı başlattığınızda birinci güç kaynağı, Molex kablo ile ikinci güç kaynağını da çalıştıracak.
    Burda bir yazım yanlısı var sanırım dogruus şöyle olmalı

    Add2Psu ile yapmanız gereken tek şey, sistemdeki birinci güç kaynağını 4-pin Molex ve 2. güç kaynagının 24-pin kablolarını devre kartına bağlamak. Bu aşamadan sonra bilgisayarı başlattığınızda birinci güç kaynağı, Molex kablo ile ikinci güç kaynağını da çalıştıracak.
    Burda bu basit devre kartının üzerinden en ufak bir akım bile geçmiyor.1.psu dan gelen 12v röleyi çekiyor ve 2. psu nun tetikleme uçları olan yeşil ve siyahı kapalı devre haline getiriyor. ve 2.psu çalışmaya başlıyor..
    1 psunuz anakartın 24 pin pcı ex güç baglantısını yaptııg için 2. psunun 24 pin girişleri zaen atıl duracaktı bu açıdan bi sakınca yok sistemde bence :)




  • Buna hiç gerek yok isterseniz deneyin görün bir Psunun yeşil kablosunu diğer psununun yeşil kablosu ile kısa devre edin ama ana psunuzun pinden temasını kesmeyerek. 2.psunun yeşil kablosu pinden cıkartılmalı. direk otomatik olarak 1 psu calıstığında anakartın psw sayesinde dieride otomatik olarak acılıyor. mantık su bu yeşik renk aslında standby ucudur normalde üzerinde 5 volt vardır grounda cekildiğinde yani 0 volt a düşrüüldüğünde sitem calısır. siz 2 yeşili birleiştirdiğinizde 1 isi ground olsa dieride olacğaından 2 psu calısır. ama unutmamız gereken ana psunun grounda cekilebilmesi için 20 pinlik soketinden cıkartılmaması. bir arkadasıma yapmasını sölemiştim oda öyle bir hataya düşerek basarısız olmustu o yüzden hatırlatıyorum
  • güzel bir konu ama sisteme zarar vermeyeceğinin garantisi var mı belli değil. iyice araştırmak gerekli yine de.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.