Kullanıcı Adı Şifre
  • Yeni Üye Kaydı
  • Şifre Hatırlatma
  • Beni Hatırla Cevaplanan Mesajlarıma Git
  • Popüler Konular
Birden fazla güç kaynağı kullanmanın kolay yolu; Add2Psu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Seçkin Yorumlar Sistem Belirtin Yazdır
Sayfa: [1]
Giriş

25984 Mesaj
ING'de uygun kredi alırken tanıdığa ihtiyacın yok »
4 Ağustos 2011; 1:46:46 

Kullandığımız donanımların güç tüketim değerleri giderek artıyor. Yüksek performanslı işlemciler 100 Watt'ın üzerinde güç çekerken, çift grafik işlemcili ekran kartlarının yük altındaki tüketim değerleri de 350 Watt civarında seyrediyor. Artan güç tüketimine bağlı olarak zaman zaman kullanılan güç kaynakları yetersiz gelebiliyor, yeni bir güncelleme ihtiyacı doğabiliyor. Haberimize konuk olan Add2Psu ise  güncelleme sürecini basitleştiriyor ve sisteme ikinci bir güç kaynağı ilave edilmesini kolaya indirgiyor.

Aynı sistemde birden fazla güç kaynağı kullanabilmek mümkün. Donanım konusunda uzmanlaşan profesyonel kullanıcıların bir kısmı zaten birden fazla güç kaynağı ile çalışmakta. Ancak amatör kullanıcılar için ikinci bir güç kaynağını sisteme ilave etmek pek kolay bir uygulama değil zira bazı kabloların kesilmesi ve gerekli bağlantıların yapılması gerekiyor. Add2Psu ise ikinci hatta üçüncü güç kaynağının aynı sisteme kurulumunu basitleştiriyor ve küçük devre kartıyla kurulumun saniyeler içerisinde tamamlanmasını mümkün kılıyor.

Add2Psu ile yapmanız gereken tek şey, sistemdeki birinci güç kaynağını 4-pin Molex ve 24-pin kabloları ile devre kartına bağlamak. Bu aşamadan sonra bilgisayarı başlattığınızda birinci güç kaynağı, Molex kablo ile ikinci güç kaynağını da çalıştıracak. Birinci güç kaynağından güç kesildiğinde aynı zamanda ikinci güç kaynağı da kapanmış olacak. Yüksek güç gereksinimini düşük maliyetli iki güç kaynağı ile çözmek isteyen kullanıcılar için geliştirilen Add2Psu güç kaynağı genişletme kartının yurt dışı fiyatı 20$ olarak açıklandı.

430 Mesaj
4 Ağustos 2011; 2:08:58 

Bunu manuel olarak yapmıştım gerçekten işe yarıyor. Önce 2nci power'ı çalıştırıyordum sonra asıl power'ı sonra gelsin overclock.

760 Mesaj
4 Ağustos 2011; 2:26:14 

Sağlam power'in yaına dandik bişi bağla , sonra sistemi çöpe at ...

5560 Mesaj
Eski Kullanıcı Adı:
svstrgmr
4 Ağustos 2011; 2:33:47 

bu kadar basitse iyi

372 Mesaj
4 Ağustos 2011; 2:45:14 

iyide anlamadığım nokta şu diğer psuların sadece molex kablosu ekleniyor yani psunun tam gücünü kullanmıyoruz?

2259 Mesaj
4 Ağustos 2011; 2:55:45 

süper işte..eğer gerçekten işe yarıyorsa daha da süper

960 Mesaj
4 Ağustos 2011; 3:07:26 

Mesela elimde 3 tane 250 wattlık psu varsa toplamda 750 wattlık sisteme yetecek kadar güç sağlayabiliyormuyum ? Eğer böyleyse dandik psular ile gtx 560 sli yapabiliriz.

504 Mesaj
4 Ağustos 2011; 3:30:07 

o kapasitor ne kadar dayanacak ki minnacık kontrol ünitesi koymuşlar bir tane oraya aklıma harici hdd lerin kutu içindeki aparatı geldi :D

bu kadar kolay değildir ve risktir bu

2278 Mesaj
Eski Kullanıcı Adı:
A.F. ASLAN
4 Ağustos 2011; 3:34:55 

quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr

bu kadar basitse iyi

+

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

372 Mesaj
4 Ağustos 2011; 3:46:16 

benim fikrim aynı değerde özellikte psu kullanmazsak donanıma zarar veririz elimizdeki kaliteli psudan da oluruz

1471 Mesaj
4 Ağustos 2011; 4:26:36 

quote:

Orijinalden alıntı: respire91

iyide anlamadığım nokta şu diğer psuların sadece molex kablosu ekleniyor yani psunun tam gücünü kullanmıyoruz?

moleksin eklenme sebebi röleyi tetiklemesidir.Ana psunun molek çıkışlarıdır.pc tetiklenince molekste olan 12v röle tetikler. bu sayede diğer psu ların 3 numaralı yeşil ve siyah ucu kısa devre ediliyor ve onlarda çalışmaya başlıyor. elinize 10 santim bi kablo alıp yeşil ve siyahı birleştirirseniz de kullanabilirsiniz.20dolar çok pahalı.

röle 1,5-2 lira
diğer girişlerde olsa olsa 2 lira olur. 5 dolar bile maliyeti yok ama anlamayana 20dolardan hazır çözüm!! :D

4507 Mesaj
4 Ağustos 2011; 5:10:53 

her donanımı çiftleştirmeye başladılar bakalım daha neler olacak.

4107 Mesaj
4 Ağustos 2011; 5:32:29 

Güzel ürün

431 Mesaj
4 Ağustos 2011; 5:36:23 

Powerdaki yeşil kabloları birbirine bağlayın hepsi bu kadar.Yazık 40liraya nasıl bağlanacağını googleda arayın bir sürü resimli veya videolu anlatım zaten mevcut.

125 Mesaj
4 Ağustos 2011; 8:20:22 

quote:

Orijinalden alıntı: IceRulez

o kapasitor ne kadar dayanacak ki minnacık kontrol ünitesi koymuşlar bir tane oraya aklıma harici hdd lerin kutu içindeki aparatı geldi :Dbu kadar kolay değildir ve risktir bu

O kapasitör değil, röle. ATX güç kaynağının yeşil ve siyah kablolarını temas ettirirseniz çalışır. Rölenin yaptığı da bu tetiklemeyi sağlamak. Hiçbir karmaşık fonksiyonu yok. Ayrıca diğerlerinin dediği gibi 20 dolar çok fazla. 5 dolarlık birşey aslında.

201 Mesaj
4 Ağustos 2011; 8:34:23 

çok güzel bişey,molex ten voltaj gelince role yeşille-siyah kabloları kısa devre yapıyor ve ikisi aynı anda çalışıyor,selçuk,bencede 20$ çok fazla....

2472 Mesaj
4 Ağustos 2011; 8:34:40 

Baskı devrenin altına da yapışkan koymuşlar ki iki tanecik yol gözükmesin diye.

I5 3570K (@4.8 Ghz 1.44 V Kişisel Sıvı Soğutma)···Sapphire HD7970 Dual-X (O.C. Edition)···Acer GD245HQ (@120 Hz)···Asus Maximus V Gene Z77···Team Xtreem LV4GK 2x2 (@2.2 Ghz 10-10-10-20 1.58 V)···Team TMSSDS2-120G···High Power HP-1000-G14C···Aerocool Gatewatch II···Sunbeam Rheobus Extreme···Western Digital WD30EZRX···SilverStone Raven RV01···Cyborg R.A.T 5···Razer Lycosa (Türkçe)

401 Mesaj
4 Ağustos 2011; 9:17:05 

Add2Psu ile yapmanız gereken tek şey, sistemdeki birinci güç kaynağını 4-pin Molex ve 24-pin kabloları ile devre kartına bağlamak. Bu aşamadan sonra bilgisayarı başlattığınızda birinci güç kaynağı, Molex kablo ile ikinci güç kaynağını da çalıştıracak.
Burda bir yazım yanlısı var sanırım dogruus şöyle olmalı

Add2Psu ile yapmanız gereken tek şey, sistemdeki birinci güç kaynağını 4-pin Molex ve 2. güç kaynagının 24-pin kablolarını devre kartına bağlamak. Bu aşamadan sonra bilgisayarı başlattığınızda birinci güç kaynağı, Molex kablo ile ikinci güç kaynağını da çalıştıracak.
Burda bu basit devre kartının üzerinden en ufak bir akım bile geçmiyor.1.psu dan gelen 12v röleyi çekiyor ve 2. psu nun tetikleme uçları olan yeşil ve siyahı kapalı devre haline getiriyor. ve 2.psu çalışmaya başlıyor..
1 psunuz anakartın 24 pin pcı ex güç baglantısını yaptııg için 2. psunun 24 pin girişleri zaen atıl duracaktı bu açıdan bi sakınca yok sistemde bence :)

169 Mesaj
4 Ağustos 2011; 9:20:31 

Buna hiç gerek yok isterseniz deneyin görün bir Psunun yeşil kablosunu diğer psununun yeşil kablosu ile kısa devre edin ama ana psunuzun pinden temasını kesmeyerek. 2.psunun yeşil kablosu pinden cıkartılmalı. direk otomatik olarak 1 psu calıstığında anakartın psw sayesinde dieride otomatik olarak acılıyor. mantık su bu yeşik renk aslında standby ucudur normalde üzerinde 5 volt vardır grounda cekildiğinde yani 0 volt a düşrüüldüğünde sitem calısır. siz 2 yeşili birleiştirdiğinizde 1 isi ground olsa dieride olacğaından 2 psu calısır. ama unutmamız gereken ana psunun grounda cekilebilmesi için 20 pinlik soketinden cıkartılmaması. bir arkadasıma yapmasını sölemiştim oda öyle bir hataya düşerek basarısız olmustu o yüzden hatırlatıyorum

1038 Mesaj
4 Ağustos 2011; 9:47:16 

güzel bir konu ama sisteme zarar vermeyeceğinin garantisi var mı belli değil. iyice araştırmak gerekli yine de.

411 Mesaj
4 Ağustos 2011; 9:53:24 

Şurda bi yanlış anlama var şöyle düşünceler olmuş elimizde dandik psu var bide kaliteli psu var işe dandik bağlarsak kaliteliden de oluruz gibi veya iki 500watt birleşirse 1000watt olur gibi.

Birincisi kaliteli dandik pusu olayında yanlış var bu nevali iki psu biribine bağlamıyor sadece aynı anda çalışmalarını sağlıyo hepsi bu

ikincisi iki 500watt matematik de toplarsan evet 1000Wtt eder ama uygulamada öyle değil

9955 Mesaj
4 Ağustos 2011; 10:02:24 

sadece normal çıkışları kullana biliriz ... 24 pin çıkışı yalan ama olsun yinede ekran kartlarına bu şekilde rahat güç yetirile bilir

Samsung Galaxy SII 16GB Black JB 4.1.2 | 32 GB Sandisk Ultra MicroSDHC Class 10 | 2000mAh Battery | SGP UltraCapsule Case

679 Mesaj
4 Ağustos 2011; 10:14:41 

iyi üründe bu işler risk işi

17093 Mesaj
4 Ağustos 2011; 10:19:08 

Kasada zaten yer yok, birde 2. psu yu tıkıştırırsam havasızlıktan patlar parçalar.

Ayrıca 35 TL buna vereceğim, 100 TL yeni psu ya vereceğim. 135 tl yapar. Bu durumda elimdekini de 65 tl ye satsam (mesela) toplamda zaten 200 TL lik bütçem olur. Gider ona göre bir psu alırım daha iyi sanki.

"Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir. Ben yapabilmek için mutlaka bağımsız bir milletin evladı kalmalıyım. O halde ya istiklal ya ölüm!" MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

5925 Mesaj
4 Ağustos 2011; 12:29:19 

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Kesinlikle haklısın abi, hem kasa içi kablo yığını oluşturacaktır hemde ek masraf, ne gerek var ki? Eskisini satıp daha güçlü yeni almak en mantıklısı.

1075 Mesaj
4 Ağustos 2011; 13:50:56 

20$ nedir ya 20$ lık ne var o kartta!!??

363 Mesaj
4 Ağustos 2011; 14:02:37 

Kendiniz kısa devre ile çözüm üretecekseniz en azından bir siyah da kısa devre yapmanız lazım.

242 Mesaj
4 Ağustos 2011; 15:13:54 

Gerek kalmazki sistemde uzun yil güncel tutabilecek yüksek kapasiteli bir psu kullanilmasi halinda böyle seylere de gerek yok yani yapilabilecegini göstermisler bu cogu sey icin gecerli

411 Mesaj
4 Ağustos 2011; 15:23:13 

quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Kasada zaten yer yok, birde 2. psu yu tıkıştırırsam havasızlıktan patlar parçalar. Ayrıca 35 TL buna vereceğim, 100 TL yeni psu ya vereceğim. 135 tl yapar. Bu durumda elimdekini de 65 tl ye satsam (mesela) toplamda zaten 200 TL lik bütçem olur. Gider ona göre bir psu alırım daha iyi sanki.

Bütçe meselesinden çok oc yapan kişilerin işine yarıyan bi ürün anladım kadarıyla zaten yüzden pahalı olması çokda önem taşımaz profosyonel oc yapan adam koymaz adamlar oc yaparken sürekli reset attıkları için iki psu olayında bu nevali baya işe yarıycaktır

3941 Mesaj
4 Ağustos 2011; 15:45:26 

güzel ürün bence fantazi dünyamı genişletti bir an

İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız.

25043 Mesaj
4 Ağustos 2011; 15:52:19 

ben buna benzen bir sistem 3sene kullandım çok basitti ama kenim yaptım

350w + 250w psu dan hemde 350 ekran kartına ve ana karta dieriyse hdd lere ssd lere ve dier bileşenlere güc veriodu

1252 Mesaj
4 Ağustos 2011; 15:56:02 

sadece ekran kartı için ek psu gerekebilir onun dışında bendeki 400 watt bile 6850 sistemli kasa + 6 adet fanı oc'li vaziyette rahat çalıştırıyor.Ancak güç kaynağım oc(işlemci + ekran kartı) yaptığımda ısınıyor.
herhalde limitlerde geziyorum :D

5560 Mesaj
Eski Kullanıcı Adı:
svstrgmr
4 Ağustos 2011; 16:33:09 

bu konuda kafamızdaki soru işaretlerini giderecek daha ayrıntılı bir yazı gerekecek yada kullanıcı incelemesi
anlaşılan

1446 Mesaj
4 Ağustos 2011; 18:59:19 

Parçaya gerek yok 20-24 lü soketteki yeşil kabloyu diğer psu nun yeşiline siyahıda aynı şeklde bitti gitti. power tuşuna basınca ana psudaki siyah ve yeşil kontak oluyor ve psu açılıyor. tekrar powera bastığınızda anakart windows kapandığında tekrar kontaklıyor ve psu kapanıyor. öyle ileri düzey parçalara gerek yok. ha yedekli psu kullanıcam diyosan (psulardan biri bozulursa pc kapanmasın ? ) ozaman server sistemleri araştır dünyanın parasını bayıl...

2238 Mesaj
4 Ağustos 2011; 19:30:06 

2 tane 350W tan 700W çıkmaz bence. 350W ların çoğunda 80+ ve aktif PFC yok. 700W a para verirken bu özelliklere de para veriyoruz. Birde Çift PSU lu full tower kasa bulmak gerekecek buna. Onun da ucuzları 250 TL.
350W PSU=50TL 50+50+40=140 TL ye zaten thermaltake litepower serisi var. Günlük kullanım için pek uygun gelmedi bana.
2tane 1500W PSU kullanan extreme overclockçular var bir de. Onlar için kolaylık sağlayıcı bir parça.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showstopper41 -- 4 Ağustos 2011; 19:33:19 >

Phenom II x2 555 BE@x4 3,6 GHz + Sunbeam CCF|:|Gigabyte 790X-UD4 f7d Bios |:|Palit 1GB 9800GT Green |:| A-Data 2*2 GB 1066MHz 5-5-5-15 |:| 1TB WD Caviar Green+1.5TB Samsung F3 EcoGreen |:| XIGMATEK Utgard + XIGMATEK NRP-PC702 700W |:| Samsung 22" 226BW|:| Powercom 1000VA UPS|:|

9256 Mesaj
4 Ağustos 2011; 19:30:53 

Fiyata bak hizaya gel daha ne denir.

Altı üstü bir röle yani.

Anakart güç kablosunda arkadaşların da bahsettiği iki kablo vardır. Bu iki kablo birleştirildiğinde/kısa devre edildiğinde/açık devreden kapalı devre konumuna alındığında/ PSU çalışır. ( Bu iki kabloya bir anahtar/düğme/buton bağlayarak PSU yu manuel olarak çalıştırabilirsiniz mesela. )

Adamların yaptığı PSU nun birini normal olarak anakart üzerinden çalıştırmak. Diğerinin aktive pinlerini de normal normal çalışan PSU nun molex ( IDE HDD vb şeyleri bağladığımız güç kabloları ) kablosuna güç geldiğinde çalışan bir röle ye bağlamışlar. Röle çalışınca diğer PSU da çalışır.

Röle ne denir ise bir elektromıknatıstır. Bildiğiniz kapı otomatları işte. Basitçe kapı otomatlarında evden düğmeye basında mıknatıs a elektrik gidiyor ve mıknatıs dili çekiyor o da kapıyı açıyor. Rölede ise kontakları çeker.

Ben basit bağlama diyince yeni bir teknoloji çıktı sandım. Çünki paralel bağlamadan bahsediliyor sandım zira güç kaynaklarını paralel bağlamak çok zor bir iştir. Hatta buna özel olmaları gerekir. Bu durumda ise bir PSU nun 24 pini heba ediliyor sadece molex i ve 12V kabloları kalıyor. 20$ bence çok pahallı.

Aslında ülkemizde satışa çıkmadıktan sonra haberi bile yapılmaması gereken bir şey.

1026 Mesaj
4 Ağustos 2011; 21:17:31 

2 guc kaynagininda %80 verimle calistigini sayarsak 500 wattta 400watt cikis gucu elde edecek 2 guckaynaginda kaybimiz 1000 watt %80 verimle calisan bi gyc kaynagindan daha faxla olacaktir bence sorarsaniz bncedec maliyet acisindanda olsa iki guc kaynagi daha iyi olacaktir

5835 Mesaj
4 Ağustos 2011; 21:19:40 

Max fiyati 10 dolar olmaliydi , 20 hakikaten ucuk bir rakam olmus.

Simdik benim merak ettigim konu su. 2 PSU var diyelim biri coklu rail sistemi kullaniyor digeri tekli rail , su durumda herhangi bir problem yasanirmi?Birde bunlardan hangisini 1.psu olarak atamaliyiz bu konuda fikri olan varmi?

[link=]SATILIK[/link]

9256 Mesaj
4 Ağustos 2011; 23:12:17 

quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Max fiyati 10 dolar olmaliydi , 20 hakikaten ucuk bir rakam olmus.

Simdik benim merak ettigim konu su. 2 PSU var diyelim biri coklu rail sistemi kullaniyor digeri tekli rail , su durumda herhangi bir problem yasanirmi?Birde bunlardan hangisini 1.psu olarak atamaliyiz bu konuda fikri olan varmi?

Kardeş iki PSU birbirine bağlanmıyor.Sadece eşzamanlı çalışmaları sağlanıyor.

1 ve 2. PSU diye bir şey de yok. İstediğin bir tanesinin 24 pin anakart bağlantısını bu cihaza yapıyorsun. Diğer PSU nun 24 pin bağlantısını anakarta yapıyorsun ve molex kablolardan birini de gene o karta yapıyorsun.

2 PSU arasında temas eden tek bir kablo bile yok. Adamlar iki tane kabloyu birbirine temas ettirme işini 1-2 liralık röleye yaptırmışlar, Ona da 20 dolar istiyorlar.

Kasanın düğmesine bastığında düğme anakarttaki güç pinlerini birbirine bağlar. Anakartta bununla birlikte o 24 pinden PSU yu çalıştıracak olan iki taneyi birbirine bağlar.

Bu sistem aynen işliyor. Adamlar bu devreyi yapmış. İkinci bir PSU alıyorsun. Onun 24 pin bağlantısını bu devreye bağlıyorsun. Sistemdeki halihazırda duran PSU nun da güç kablosunu bu karta bağlıyorsun. Sistemdeki çalışınca doğal olarak o molex e güç veriyor. O molex e de güç gelince bu kapı otomatiği kılıklı rölede çalışıyor ve senin kasanın düğmesinin işini görüyor hepsi bu.

Yani neyi nasıl kullandığının bir önemi yok. Dolma sarma makinesi gibi bir şey bu.

A bu arada dikkat edilmesi gereken konu. Mesela ekran kartlarının güçlü olanları 2 tane 6 pin. Ya da 1*6+1*8 pin falan kullanıyor. Sakın birine bir PSU dan birine diğerinden verelim demeyin kısa devre olur.

Açıklama :

Güç kaynaklarında paralel bağlama zor olur demiştim. Bunun da bir sebebi var. Aslında elektrik dediğimiz şeyde + ya da - yoktur. Potansiyel fark vardır. Vektöreldir br güçtür. Misal bir elinize 220V bir elinize de 100V geilim alırsanız. İkisini bir lambaya bağlarsanız bu lamba ikisinin farkı kadar gerilime maruz kalır. Yani 120V a. Hatta molexlerde fan devri için bunu sıklıkla pratiğe dökeriz.

+ Kavramına dönersek. Aslında + dediğimiz yer aslında bol miktarda - elektron ile yüklüdür. Elektronlar + dan eksiye akar. Alternatif akımda ise yer değişirler sürekli.

Yani uzun lafın kısası şu. Bildiğiniz gibi o güç kaynağı çıkışları bir pil gibi sabit gerilim veremiyor. Yani eğer iki kaynağın çıkış gerilimi birabir tutmaz ise kaynağın düşük gerilimli olanı bir yük olur. diğer PSU ya destek yerine köstek olur. Hatta bağladığınız donanım da arada kaynar hakkı rahmetine kavuşabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 5 Ağustos 2011; 12:23:20 >

1260 Mesaj
5 Ağustos 2011; 1:48:46 

iki psu böyle birleştirilmez. şaseleri ortaklayacak birşey lazım ki işe yarasın. yoksa arkadaşında bahsettiği gibi şaselerde potansiyel fark olursa farklı powerlardan beslediğiniz bir donanım yanabilir.

5835 Mesaj
5 Ağustos 2011; 6:27:50 

Su durumda yeni bir PSU almak zorundayiz.Acikcasi 500w lik psu nun yanina ortalama 500w bir psu daha alip isi ucuza kapatirdik diye dusunuyordum.

[link=]SATILIK[/link]

25043 Mesaj
26 Ağustos 2011; 20:57:20 

ben de yapmışttım bu işi çift güç kaynağı oayı güvenli 24 pinlik çıkıştaki yeşil siyah kablolarlar diğer güç kaynağındaki yeşil siyahları birleştiriyorsun. düğmeye bastınmı ikiside açılıyor kapattınmı ikiside kapanıyor herhangi bir sorun yaşamadım.
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar » [Donanım / Hardware] » Dahili Bileşenler » Kasa/Güç kaynağı » Birden fazla güç kaynağı kullanmanın kolay yolu; Add2Psu
Sayfa: [1]
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön

Reklamlar

DH VİDEO

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü.

0.156