Şimdi Ara

Android zararlı yazılımları 6 ayda iki kat artış gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Android zararlı yazılımları 6 ayda iki kat artış gösterdi






    %48’lik global pazar payıyla Android işletim sistemi akıllı telefon segmentinde lider durumda. Ancak bu liderliğin yanında her geçen gün daha çok zararlı yazılımlarla mücadele etmek zorunda kalıyor. Geliştiricilere sıkı denetim yapılmaması ve açık kaynak olması nedeniyle sık sık zararlı yazılım istilası altında kalıyor.




    Mobil güvenlik analiz firması Lookout tarafından yayınlanan bir rapor durumun vehametini ortaya koyuyor. 




    Rapora göre Ocak 2011-Temmuz 2011 tarihleri arasındaki 6 aylık dönemde Android Market’teki zararlı yazılımlar iki kat artış gösterdi. Lookout firması 500 000 civarında kullanıcının zararlı yazılımdan etkilendiğini tahmin ediyor. Geçen yılın ilk yarısında 80 olan zararlı yazılım barındıran uygulama sayısı bu yılın ilk yarısı geçildiğinde 400 rakamına ulaşmış.




    Android cihazlarına saldıran en büyük iki zararlı yazılım DroidDream ve GGTracker. 




    DroidDream mağazadaki 80’den fazla yazılımda ortaya çıkmıştı. Bu yazılım bazı yollarla cihazınızı tamamen ele geçiriyor ve rastgele SMS veya mail gönderebiliyor.




    GGTracker ise en tehlikelisi ve Android kullanıcılarını sözde premium servislere üye yaparak dolandırabilen ilk yazılım. Kullanıcılara sahte reklamlar gösteren yazılım, tıklayanları kendi sitesine yönlendirerek premium adı altındaki servis başına 10$-50$ karşılığı abone yapıyor. Ya da göze hoş görünen bir uygulamayı ücretsiz sunan yazılım daha sonra güncelleme paketini zararlı yazılım içerir vaziyette cihaza yüklüyor.




    Bu bakımdan Android kullanıcılarının uygulama yüklerken izinler kısmını dikkatle okumaları ve mutlaka bir mobil güvenlik yazılımı edinmeleri tavsiye ediliyor.








  • önünüze gelen her yazılımı indirirseniz sonuç her platformda ortaya çıkar.Androidin önüne geçemeyip "androide virüs bulaşıyo" kolpasını beyinlere kazımak için gerçekleşen olaylar silsilesi...
  • Ne olduğu belirsiz program kurmadıkça sorun yok
  • android programları kontrol etmeden yükledigi için gayet normal yakında ms gibi heryerinden virüs akacak
  • Dikkat etmek lazim telefona ne yapacagi belli olmaz viruslerin
  • Kullanıcılardan ziyade Google'ın bu duruma önlem alması gerek. Android Market üzerinde çok lâkayıt davranıyor. Zararlı yazılımlar cirit atıyor. Denetleme adına hiçbir şey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyisi hiç birşey yüklememek. ne me lazım... 8]
  • Hangi virus programını kullanmalıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna IOS demiyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kenshi

    Boşuna IOS demiyoruz...


    Aslında ios daha güvenli ama Android'i verdiği sınırsız özgürlükten dolayı kullanıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lknrm627

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kenshi Boşuna IOS demiyoruz...
    Aslında ios daha güvenli ama Androidi verdiği sınırsız özgürlükten dolayı kullanıyorum.


    aynen
  • Android telefon alacağım ama android'in halen çok eksiği var. Başta da bu denetimsizlik, kullanıcılara istediği gibi markete uygulama eklemesine izin vermek gelişim aşamasını hızlandırabilir ama güvenlik ve uyum sorunlarını getiriyor. Uygulamalar en azından eklendikten sonra editörler tarafından incelenebilir. Marketin gelişmesi için google'ın uygulama geliştiren (bilhassa ios için) kuruluşlarla anlaşma yapması lazım. Biliyorum çoğu uygulamanın karşılığı var android markette de ama en azından çok kullanılan uygulamaların eşlerinin de android de olması gerek en azından güven ve popülerlik sağlanana kadar. Yerli içerik sorunu da var android markette, bazı haber sitelerinin kısacası içerik sağlayaların android platformuna uygulaması yok. Google biraz yavaştan alıyor gibi geliyor bana android konusunda.
  • Anti virüs Free kullanıyorum ne kadar korur bilmiyorum artık ama her yükleneni hemen taraması ve telefonu kasmaması gayet güzel
  • Meyve veren ağaç herzaman olduğu gibi taşlanacaktır.Gayet doğal...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WoXeD

    önünüze gelen her yazılımı indirirseniz sonuç her platformda ortaya çıkar.Androidin önüne geçemeyip androide virüs bulaşıyo kolpasını beyinlere kazımak için gerçekleşen olaylar silsilesi...


    E hani özgürdük? Önümüze geleni, canımızın istediğini indirmeye korkacaksak uygulama sayısının önemi ne?
  • konuya hakim degilimde. bilen arkdaşlar vardır diye soruyorum. sorum şu android hacızlara yazılım kurmanda sanal bir yazılım üzerinde kurulup test edebilecegimiz bir sistem varmı şuan?
  • yakında ovi store gibi çöplük olucak, apple' a bu konuda hayranım kullanıcı bu zararlı veya değil seçimi yapmak zorunda değil :) ki şayet antivir gibi pro' ları telefona kurmak kadar saçma birşeyde yoktur sanırım.
  • üzüldüm acıkcası. denetleme var saniyordum.
  • Arkadaşlar şimdi Microsoft'un "Windows'a yazılan tüm programlar bizim kontrolümüzden geçecek, çok zararlı uygulama var" dediğini düşünebiliyor musunuz?

    Elbette her isteyen istediği uygulmayı yazar, yayınlar. Son kullanıcı ile yazılımcı firmanın arasındaki bir sözleşmedir bu. Microsoft ya da Android sadece platform sağlar. Eğer uygulamaları denetlemeden geçirselerdi bu tekel yaratmaktan başka birşey olmazdı.

    Lütfen konulara biraz daha geniş bir açıdan bakmaya çalışın..
  • 1 seneyi aşkın süredir android kullanıcısıyım. IOS'e yabancı mıyım? Değilim yaklaşık 6 aydır da eşimin iphone'unu detaylı olarak kurcalıyorum.

    Amacım da Android IOS kıyaslaması yapmak değil zaten, neyse konuya gireyim.

    Uzun süredir android kullanmama ve çok da memnun olmama rağmen son 2 haftadır yaşadığım sorun ve bunun üzerine yapmış olduğum araştırma sonucuna göre şahsi fikrim, sanırım google'ın izlemiş olduğu politikalardan (uygulama sayısının artması için vs.) kaynaklanıyor, şu an için android çok güvenilir değil.

    Bu zamana kadar, marketteki uygulamaların google tarafından denetlendiğini, güvenilir olduğunu düşünüyordum ama değilmiş. Google, uygulamanın istemiş olduğu izinleri kullanıcıların insiyatifine vererek topu resmen kullanıcılara atmış, kendi üzerinden sorumluluğu atmış.

    Google'in yapmadığı, yapamadığı ya da yapmak istemediği kontrolleri kullanıcılar yapmak zorunda.

    Aklıma gelen bir kaç kontrolü yazayım

    - Uygulama ücretsizse, çevrim dışı bir uygulama olsa bile "internet erişimi" yetkisi istemesi normal, çünkü adam para kazanmak için uygulama açıkken reklam almak zorunda.

    - "Telefon numaralırına çağrı yapma", "SMS gönderme", "Telefon durumunu ve kimliğini okuma", "Kişisel bilgileri okuma" gibi izinleri hangi türden uygulamaların istemesi gerektiğini iyi analiz etmek gerekiyor, oyunların,bilgi vermek amacıyla yazılmış uygulamaların vs. bu izinleri istememesi gerekiyor, istiyorsa kötü amaçla yazılmış bir uygulama olabilir.

    -Aklıma geldikçe ilave ederim. Arkadaşların önerilerini de bekliyorum.

    Aşağıdaki linklere göz atmanızı tavsiye ederim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_44448241/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_51747775/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_44704822/tm.htm
    http://www.3gvizyon.com/haber.php?haber_no=29672




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.