Şimdi Ara

Merhaba LibreOffice, Hoşçakal OpenOffice...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

LibreOffice, Windows, Macintosh ve Linux için güçlü ve ücretsiz bir ofis yazılımıdır. LibreOffice, bir ofis yazılımı olmanın ötesinde sunduğu bileşenlerle, tam anlamıyla bir kişisel üretkenlik takımıdır. LibreOffice’in size sunduğu; Writer(Kelime İşlemci), Calc(Hesap Tablosu), Impress(Sunum), Draw(Çizim), Math(Matematik) ve Base(Veritabanı) uygulamalarının zengin özellikleriyle, bütün belge oluşturma ve veri işleme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. LibreOffice için destek ve belgeleme ücretsiz olarak; kullanıcı, katkıcı ve geliştiricilerden oluşan geniş, güçlü ve kararlı topluluğumuz tarafından sizlere sunulmaktadır.

LibreOffice'in size neler sunduğunu görmek için tıklayın..

LibreOffice'i indirmek için tıklayın.....

Linux kullanıcıları dışında özgür yazılıma destek veren ancak Windows kullanmaktan vazgeçemeyen kullanıcıların yakından tanıdığı, severek kullandığı OpenOffice.org uygulamasında bende sona gelmiş bulunuyorum. Aslında süreç çok daha eskilerden başlamış olsa da hem zaman hem tembellik gibi sebeplerle bu değişimi gerçekleştirmemiştim.

Peki OpenOffice’se neden elveda dedim ?

Açık kaynak kod dünyasını yakından takip edenlerin bildiği gibi OpenOffice.org’un sahibi olan Sun Microsystems‘ın Oracle firması tarafından satın alınmasının ardından bu proje artık eski tadında değildi. Bunun başlıca sebebi, Oracle’ın neredeyse 10 kusur senedir gönüllü yazılımcılar, testerlar ve dil destekçileri tarafından geliştirilerek, özgür kullanım lisansı altında ücretsiz olarak kullanıma sunulan bu yazılım ile ilgili aldığı bazı kararlardı. Maalesef ki bu yazılımın artık özgür olarak devam edemeyeceğinin sinyallerini verdiler.

Özgür yazılımcıların desteğini zorlaştıran adımlarının yanında, açık kaynak koda soğuk bakması, yeni yatırımlardan uzak durması ve benzeri bir çok sebep artık bu yazılımın özgür olarak devam edemeyeceğini gösterdi. Ardından aralarında Michael Meeks‘in de bulunduğu ünlü ve etkin geliştiriciler The Document Foundation isimli yeni bir platform kurdular ve burada yıllarca emek verdikleri yazılımın geliştirilmesine LibreOffice olarak devam etme kararı aldılar.

Bugün, The Document Foundation destekçileri arasında Google, Novell ve Red Hat gibi devlerin yanında, FSF, OSI, OASIS, Canonical, Collabora ve GNOME Vakfı, Brezilyalı OpenOffice.org türevi BRoffice‘in geliştiricileri ve bir çok farklı yerel OpenOffice.org toplulukları da yer alıyor. Türkiye’den Linux Kullanıcıları Derneği (LKD) ve Openoffice.org.tr bu oluşuma en güçlü destek verenler arasındalar.

OpenOffice.rog ve LibreOffice arasında ne fark var deseniz, işin açıkcası çok büyük bir fark yok en azından görsel olarak hiç sıkıntı çekmeyeceğinizi temin ederim.

Alıntıdır.. Devamı:http://yazaninsan.com/genel/hoscakal-openoffice-merhaba-libreoffice/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 1 Ağustos 2011; 16:42:07 >

• Bilgilendirme için teşekkürler, geçenlerde openoffice uygulamasını kurdum, excell dosyamdan bir çıktı almak istedim, fakat bütün çalışma sayfasını yazdırdı, çok uğraşmama rağmen sadece açık olan çalışma sayfasında birinci sayfayı yazdıramadım. Sonunda kaldırdım gitti...

Şimdi bu LibreOffice programını indirip deneyeceğim...Teşekkürler...
    diğer türlü sormadan bütün sayfaları çıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 1 Ağustos 2011; 18:02:14 >

Orijinalden alıntı: Kef14

Bilgilendirme için teşekkürler, geçenlerde openoffice uygulamasını kurdum, excell dosyamdan bir çıktı almak istedim, fakat bütün çalışma sayfasını yazdırdı, çok uğraşmama rağmen sadece açık olan çalışma sayfasında birinci sayfayı yazdıramadım. Sonunda kaldırdım gitti...

LibreOffice 3.4.2 Tr de istediğim sayfayı yazdırabiliyorum, bu konuda sorun yok. Siz deneyebildiniz mi..

Orijinalden alıntı: Egé

quote:

Bilgilendirme için teşekkürler, geçenlerde openoffice uygulamasını kurdum, excell dosyamdan bir çıktı almak istedim, fakat bütün çalışma sayfasını yazdırdı, çok uğraşmama rağmen sadece açık olan çalışma sayfasında birinci sayfayı yazdıramadım. Sonunda kaldırdım gitti...

LibreOffice 3.4.2 Tr de istediğim sayfayı yazdırabiliyorum, bu konuda sorun yok. Siz deneyebildiniz mi..

Evet, denedim, dün indirip kurdum, ben sadece Calc (Hesap Tablosu) kullandığım için diğerlerine bakmadım, benim için sorun yok artık, gayet güzel.....

bilgilendirme için teşekkürler....

• quote:

Evet, denedim, dün indirip kurdum, ben sadece Calc (Hesap Tablosu) kullandığım için diğerlerine bakmadım, benim için sorun yok artık, gayet güzel.....

bilgilendirme için teşekkürler....
    Sorun kalmadığına sevindim, hayırlı olsun..

http://tr.libreoffice.org/download/

LibreOffice Calc sadece bir tanesini seçeme izin veriyor, MS Office 2007 ise tamamı seçilebiliyordu.
    ,
    Benim burada, Say ve Toplam seçeneklerini aktif etmem lazım.

Merhaba LibreOffice, Hoşçakal OpenOffice...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.