Şimdi Ara

Apple, 2012 yılının Mart ayında televizyon pazarına giriş yapabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Milenyum ile birlikte başarılı bir grafik çizmeye başlayan ve son yıllardaki iPhone/ iPad ikilisi ile momentum kazanan Apple, iddiaya göre, 2012 yılının Mart ayında Sony ve Samsung başta olmak üzere birçok başarılı firmanın bulunduğu televizyon pazarına tek bir model değil, üç farklı model ile giriş yapacak.


    Wall Street analistlerinden, Global Equitities Research'den, Trip Chowdhry; yatırımcılara yönelik olarak hazırladığı analiz raporunda Apple'ın üç çözümünün de Bose'un 46 inçlik HDTV ile dahili ses sistemine sahip olan VideoWave çözümüyle benzerlik göstereceğini belirtti. Çeşitli geliştiriciler ile elde ettiği bilgilerin %75 ihtimal ile doğru olduğunu vurgulayan analist, ürünlerin Mart 2012'de satışa sunulacağını ve Apple'ın Haziran ayında düzenleyeceği Dünya Geliştiriciler Konferansı, WWDC 2012'de, bu yeni ürün grubuyla ilgili oturumlar düzenleyeceğini iddia etti.


    HDTV ile 16 hoparlörlü ses sistemini tek bir kasa içersinde toplayıp, kablo karmaşasını azaltarak üçe indiren Bose VideoWave gibi Apple'ın çözümlerinin de 16 hoparlöre ve tek bir kabloya sahip olmasını muhtemel gören Chowdhry, 6 inç kalınlığındaki VideoWave'den farklı olarak ürünlerin yaklaşık 2 inç kalınlığında olacağını belirtirken; 46 inçlik VideoWave'in 5200 dolarlık tek satış fiyatının aksine Apple'ın her üç çözümünün de farklı boyutlarda olmasından ötürü üç farklı satış fiyatına sahip olacağını vurguladı.


    Teknik anlamda ise Apple'ın çözümlerindeki DSP yongasının Apple'ın satın aldığı PA Semi firmasının imzasını taşıyacağını belirten analist, yonganın seri üretimine ise şimdilik başlanmadığını belirtiyor.


    Apple'ın hali hazırda satışta olan Apple TV set üstü kutusunu dahili olarak bünyesinde bulunduracağı düşünülen iOS tabanlı internet odaklı televizyon çözümlerinin satış sunulması halinde firmanın piyasa değerinin yaklaşık 100 milyar dolar artması bekleniyor.











  • Rekabet guzeldir, Apple da kotu urun yapmaz. Son kullanici icin de hos olur tabiki ama Turkiye'ye gelicegini sanmiyorum pek eger ki bildigimiz TV gorevini gorucekse. Neden derseniz; TRT bandrolu almasi gerekicek, dogal olarak vergi binicek ekstra olarak, fiyati ucuk olucak. Boyle olunca da Turkiye de alan kisi sayisi yari yariya (belki daha fazla) dusucek. Yanlissam duzeltin
  • Gelsinde tv piyasası şenlensin.
  • bose tv mi yapıyodu ses sistemi değilmiydi bose.
  • Akıllı TV pazarında büyük açık var. Hareket ve ses algılayıcı kumanda sistemi, gelişkin bir dahili internet ve multimedya sistemi, dahili video konferans sistemi vs gibi gelişkin yazılımsal yeteneklere sahip alternatifler iyi bir fiyatlandırma stratejisi ile pazara sunulursa Apple'ın TV pazarını da çok rahat domine edebileceğini düşünüyorum.
  • Televizyon tasarımının ne kadar sade olacağını hemen hemen herkes tahmin edebiliyordur eminim. Benim en çok merak ettiğim şey kumanda tasarımı olacak. Şuan bile piyasanın en iyisi olan Samsung Smart TV'nin bile inanılmaz derecede kötü ve karmaşık bir kumandası var. Bakalım Apple, TV'nin kumandasını nasıl yapacak? :)
  • Steve o kanalı seyredemessiniz diye yasak koyucakmı acaba ?
  • Acilen itfaiyeye haber verin, samsungun etekleri tutusmaya baslamistir bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kumandası iphone olur kesin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nsagency

    Acilen itfaiyeye haber verin, samsungun etekleri tutusmaya baslamistir bile.

    Çok güldüm yorumuna :-) apple bu tv lerle mi pazarı domine etcek acaba. Güldürmeyin beni. toplam 1000 tane ancak satar bu tvler nedeni ise fiyatı :-) Samsung un tv tasarımına asla yetişemez ve pazarda da payı asla olmayacak bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple'i azıcık tanıdıysam şundan kesinlikle eminim ki TV yeniden icad edilecektir. Ne gibi yenilikler sunar Apple bilmiyorum ama TV kavramını kökten değiştireceğine adım gibi eminim. Tıpkı daha önce iPhone ile telefon dünyasında, iPad ile tablet pc dünyasında ve iPod ile müzik oynatıcı dünyasında yaptığı gibi.
  • Aple ancak otursunda çinde fason ıphone üretsin , yılların devi philips bile tv piyasasında ki yarışa dayanamadı.

    Ama yine alan olacaktır , sonuçta millet aple marka tuvalet kağıdı çıksa almayı bekliyor : ))
  • http://www.turkiyegazetesi.com/haber/500289/telefonu_akillandirdi_simdi_sira_televizyonda.aspx

    Haberi daha önceden derlemiş birisi... Bu gazeteye bravo...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocagimiza incir agaci dikecek apple :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger internete girmesi de olasiysa cihazin, kumandanin dokunmatik ve multitouch ozellikli olmasi kuvvetle muhtemel diye dusunuyorum. Hatta yazilimla iPhone ve iPadler kumanda olarak kullanilacak ve bu cihazlara eszamanli goruntu ve ses aktarimi olacaktir.ç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Aple ancak otursunda çinde fason ıphone üretsin , yılların devi philips bile tv piyasasında ki yarışa dayanamadı.

    Ama yine alan olacaktır , sonuçta millet aple marka tuvalet kağıdı çıksa almayı bekliyor : ))


    Senin tuvalet kağıdın ne marka? Muhakkak merak eden olacaktır.
  • iyi kırmızı noktalı filmleri artık jailbreak yapıp izleriz :D
  • Sharp ın veya loewe ın mükemmel görsellikte ve özellikte panelleri var ama kim alabiliyor? Veya nerden alabiliyor? Tr de bile yok birçoğu , apple tv yaparsa güzel bir ürün yapar ona katılıyorum ancak ulaşılabilirlik önemli benim için , 46 ınc bir panele 10-12 bin tl fiyat çekerlerse alırmıyım , sanırım almam. Ha alan olur mu ? Bence olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myfranco


    quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Aple ancak otursunda çinde fason ıphone üretsin , yılların devi philips bile tv piyasasında ki yarışa dayanamadı.

    Ama yine alan olacaktır , sonuçta millet aple marka tuvalet kağıdı çıksa almayı bekliyor : ))


    Senin tuvalet kağıdın ne marka? Muhakkak merak eden olacaktır.

    Ben ürünün kalitesine para veririm üzerinde ki markaya para vermem.Bu yüzden T. kağıdının hangi marka olduğunu bile bilmiyorum : ))

    Ama bence sen kendi kullandığının kini biliyorsundur , sonuçta marka fanatiği tayfalarındansınız : ))

    Bu arada ıpad büyük ekranlı ıphone idi. Bu da ekranı dahada büyütülmüş ıphone olacak belli ki




  • slm
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.