Şimdi Ara

Motor suyu Normal su + Antifiriz karışımı ne olmalı? ACİLL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
100.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar motor suyunun suyu nasil olmalı yazın da antifriz konuluyor mu Aracim kapaktan su atıyor yetkili servise sordum Antifiriz oranını düşürmeyin diyor. Arabam su eksilerinde normal su ilave ediyorum bu sekilde Antifiriz icinde kalmamış olmalı arkadaslar bunun bir zararı olur mu antifriz eklesem ne kadar eklemeliyim Acill YARDIM ederseniz cok makbule geçecek



  • quote:

    Orijinalden alıntı: abavf


    quote:

    Orijinalden alıntı: polimex


    quote:

    Orijinalden alıntı: abavf


    quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    araç yeni ise tamamının antifirz olması bile tercih edilebiliyor, böylelikle radyatörde korozyon olmuyor. (aldığım bilgiler bu yönde)

    ancak eski araçlarda antifirz oranı yükseltildikçe korozyona uğrayan yerlerden sızıntı olması ihtimali oluşuyor (eski aracımda başıma geldi).

    bu nedenle motor içinde suyun antifiriz derecesini ölçtürüp yaşadığınız yere göre (mesela erzurum ile antalya da kış farklı şiddette geçmekte, erzurumda daha yüksek, antalyada hemen hemen hiç koydurmayabilirsiniz gibi) antifiriz tamamlatabilirsiniz.




    Saf antifriz kışın sorun olur. Saf antifrize su kattıkça daha yüksek soğuklara dayanır. Saf antifriz -10 ise su katılınca -30 u bile geçiyor donma derecesi.
    En iyisi sanayide soğutma suyunuzun derecesini ölçtürmek ve ona göre su-antifriz koymak gerekir.

    Sanayide soğutma suyu deger ölçümünü kim yapar hangi kısım bunun maliyeti ne olur icinde su var üzerini Antifiriz ile tamamlasam olmaz mi


    Derecesini bedava ölçerler küçük bir aleti suya daldırıp bakıyorlar çok basit bir şey. Eğer istanbuldaysanız -10 u geçmiyordur soğuklar. Şu an için 1-2 litre motor antifrizi alıp tamamlarsanız hiç sorun olmaz. Yolunuz sanayiye düştüğü zaman baktırırsınız aceleye gerek yok, normalde bu şekil kışı bile çok rahat geçirir.

    Bahsettiginiz cihaz bu mu acaba


    http://www.beyendim.com/Carub-Antifiriz-Olcme-Cihazi-Elips-BR0460302,PR-29711.html?utm_source=eFiyat&utm_medium=CPC&utm_campaign=eFiyatJetStandartYonlendirme&ref=efiyat




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.