Şimdi Ara

Apple tuşsuz yassı klavyenin patentini alma peşinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Apple tuşsuz yassı klavyenin patentini alma peşinde










    Patentleri ve buna bağlı olarak pazara sunduğu teknolojileri ile büyük işler başaran Apple dünyanın en değerli markası olmaya da hak kazanmıştı. Patent sahibi olmanın özellikle hukuk mücadelelerinde çok önemli olduğu bir dönemde Apple da hiç bir teknolojiyi patentsiz bırakmıyor.




    Apple'ın patentini almak üzere olduğu son teknoloji tuşsuz yassı bir klavye. Biraz geleceğin bilgisayarlarına hitap eden teknoloji fiziksel olarak tuşlara basma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.




    Apple'ın sanal ve yassı bir klavye fikri iPod touch, iPhone ve iPad üzerindeki mevcut klavye tasarımının geliştirilmesine dayanıyor. Bu klavye Mac laptopları ve iMac bilgisayarlarında kullanılabilecek.




    Patent yassı Apple klavyesinin piezoelektrik, dokunsal geri bildirim ve akustik atım tanıma kullanılarak nasıl metal, plastik ve camdan üretildiğini anlatıyor. Piezoelektrik, malzemelere uygulanan mekanik baskı sonucu ortaya çıkan elektriksel alan olarak tanımlanabilir. Piezoelektrik tuşsuz klavyenin temelini oluşturuyor.




    Yeni klavye karanlıkta yazmak için LED arka aydınlatma ve çoklu dokunmatik tecrübesi için kapasitif sensörler de içeriyor.

     

    Patently Apple sitesinin haberine göre Apple'ın yeni tuşsuz klavyesi bir dokunsal geri bildirim mekanizması da barındırıyor. Böylece kullanıcı tuşlara dokunduğunda bu hissi alabiliyor. Teknolojinin hayata geçip geçmeyeceği konusunda resmi bir bilgi yok.

     


     

     

     







  • Bu patent tam olarak klavyenin yerini mi alacak yoksa Toshiba W100-10D Libretto gibi bişeyemi benzeyecek.
  • Sürekli herkesle didişen, ben yaptım, ben buldum, benim o diyen şımarık çocuklar gibi davrandığı için apple 'a kocaman "HAYIR"!
  • Bana tuşsuz klavye çok itici geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azizkguc

    Sürekli herkesle didişen, ben yaptım, ben buldum, benim o diyen şımarık çocuklar gibi davrandığı için apple 'a kocaman "HAYIR"!


    ben yaptim buldum diyo ama resmi kuruluslar da milyonlarca belgeyi kontrol edip, evet dogru sen bulmussun diyerek patent veriyo apple'a

    patent mantigi olmasa bugun kullandigimiz hic bisi bulunamayabilirdi
  • Biri jobs a dur desin patent işini çok abarttı hatta b.. unu çıkarttı bunlarla uğraşacagına teknolojini geliştir.
  • tuşsuz dokunmatik klavyenin zevki mi oluR. Tuşlara tıklayacaksın böyle dokunacaksın bastıracaksın hissedeceksin.
  • Valla helal olsun bir firmanın hakkını savunması güzel birşey ama yakında dünya elmaya benziyo ben dünyanında patentini alıcam felan demesin xD şaka biyana ben motorolanın yerinde olsam başta bu apple olmak üzere alayına dava açardım yada para talebinde bulunurdum patentini kullanabilmesi için...
  • apple ı sevmem ama sonuçta oda bir şirket, gelir elde etmesi lazım, tabi ki patent alıcak , kullanmak istiyenlere bu teknolojiyi satıcak. hayrına iş yapmıyorya adamlar.
    - ha b*kunu çıkarmıyor mu ?
    -evet bence de çıkarıyor.

    yaptıgı buldugu şeyleri birazda insanlığa , teknolojiye, gelişime armagan olarak düşünşe, biraz "karma" sına yatırım yapsa iyi olucak sanki
  • BENCE HTC SAMSUNG NOKİA VE DİĞER GÜÇLÜ ŞİRKETLERİN EL ELE VERİP ŞU APPLE A HADDİNİN BİLDİRMESİ GEREKİYOR... YETER ARTIK BU NE KAFAYI YEMİŞLER PATENT PATENT !
  • Yeter artık ya Apple haberi okumaktan da bıktım, Apple'dan da bıktım. Şımarık bir çocuk gibi oldu iyicene. Nasıl olsa tekel ve en zengin firma. Parayı pastırıp istediğini yaptıracağını sanıyor heralde...Bir gün Dünya diye firma açıcam. Dünya, firmamın adına benziyor deyip yaşayan herkesten para alıcam. işte Apple'ın zihniyeti...Tuşsuz klavye olur ama bunun patentini apple alınca içime kurt düştü şimdi. Zaten kendisi bulmuş gibi lanse edip milletten para almaya bakar... Dokunmatik klavyeli Acer Iconia notebook var zaten. Samsung'un da bükülebilir ekranları var. Eğer ki o tuş hissiyatını verecekse Apple'ın klavyesi İsveçli(Yanlış hatırlamıyorsam) bir firma o hissiyatı veren dokunmatik teknolojisi bulmuştu. Ona ya para ödeyecek ya hiç takmayıp ezip geçecek. Yani olan teknolojiyi biraz allayıp pullayıp patentini alıp üstüne kendisi bulmuş gibi göstermek ve o da yetmezmiş gibi patent ihlal davası açıp milletten para koparmak, işte Apple. Tamam bulduğun bir şeyin patentini elbet alacaksın ama onunda bi kurali bi adabı var. Bir daha alacaksam bir ürün kesinlikle Apple olmaz artık. Telefon üretip sonra da tutmayı öğrenin diyen firmayla işim olmaz. Eğer taraftarsanız basın eksiyi, eğer katılıyorsanız artı basın...




  • Buradaki çoğu kişi belli ki iş ve teknoloji yaşamından bi haber. Teknolojik cihazlar bulunduğu zaman ilk patenti alınır. Zaten firmalar bu patentlerden para kazanır. Daha önce çoğu kez haber olmuştu burada bilmemne firması yılda bilmemkaç milyar dolar sadece patentten kazanıyor diye. Haliyle teknoloji bulan patentini alır.

    Apple ile ilgili çok fazla yazı yazılıyor demişsiniz. Bunun için Apple niye suçluyorsunuz anlamıyor. Editörleri suçlayın. Ben bu şekilde aşırı Apple yazısının yazılmasının nedenini DonanımHaber'in biz Apple'la ilgili yazılar da yazıyoruz deyip Apple ile ilgili firmalardan reklam almak istemesi olabilir.

    Ayrıca okumamak gibi bir seçneğinizi var. Aklı olan her insan bunu bilir. Bir şeyi okumak istemiyorsan okumazsın. Gidip okuyup ta bu nasıl yazı yeter artık demek çok saçma.

    DonanımHaber daha önce Apple ile ilgili neredeyse hiç yazı yazmazdı. Belki de o yüzden şimdi yazınca tepki toplamaya başladı. Zira ben DonanımHaber'in konseptinin Apple'a uymadığını düşünüyorum. DonanımHaber'da genellikle performanslar falan ölçülür cihazlar ile ilgili ama Apple'a gelince sadece patent yazısı yok haftanın ios uygulaması gibi saçma şeyler yazıyorlar. Gidip de eski MacBook Air ile yeni MacBook Air'in performansını karşılaştırmıyorlar.

    DonanımHaber'deki kullanıcılar kendi bilgisayarlarını topluyor. Bu şekilde Apple'la ilgilenmiyor. Çünkü Apple direk düz konsept olarak satıyor. Haliyle kullanıcılar da bundan şikayetçi oluyor.

    Sonuç olarak bu şekilde yazılardan şikayetçiyseniz suçu Apple'a değil de DonanımHaber'in ta kendisine atmanız daha doğru olur. Sonuçta Apple demiyor gidip haber yazın diye editörler kendileri yazıyor.

    Ayrıca unutmayın ki bugün kullandığımız PC'lerde bile Apple sayesinde birçok teknolojiyi kullanıyoruz. Yazı fontları, mouse, cd sürücüsü... Bu gibi şeyleri kullanan ilk firma Apple'dır. Hatta bunları ilk kullandığında çok tepki de almıştır. Ama sonuçta ne oldu tüm firmalar bu teknolojileri kullanmaya başladı.

    (Bu yazdığım yazı sanırım - (eksi) rekoru kıracak sanırım. Zira DonanımHaber'in çoğunluk kesimi anti-Apple'cı :) )




  • Bu kadar basit şeylerin patenti alınmıyor. Uzman kişilerin ben bunu böyle yaparım diyememesi gerek . Bunu herkes yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lamelif_ -- 28 Temmuz 2011; 13:38:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Khara-Khitai

    Bu kadar basit şeylerin patenti alınmıyor. Uzman kişilerin ben bunu böyle yaparım diyememesi gerek . Bunu herkes yapar.

    Bunu herkez yaparmı? nerde onlar göstersene bize bi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tec

    quote:

    Orijinalden alıntı: Khara-Khitai Bu kadar basit şeylerin patenti alınmıyor. Uzman kişilerin ben bunu böyle yaparım diyememesi gerek . Bunu herkes yapar.
    Bunu herkez yaparmı? nerde onlar göstersene bize bi :)


    Heralde herkes yapar bu kadar saf olma apple bok yapsa imkansız falan dicek duruma geldiniz. Bildiğimiz dokunmatik ekran koyucak klavye diye geçirecek millete. Bunun nesi imkansız?
  • apple bir gun seni bir gun kurt yıyıp curutecek bu kadar gozlerden durme artık haha :D
  • apple bir gun seni bir gun kurt yıyıp curutecek bu kadar gozlerden durme artık haha :D
  • Apple Patent Fetişisti olmuş....
  • sütten ağzı yanan apple şimdi yoğurdu üfleyip yiyor. microsoft a az özellik kaptırmadı zamanında.
  • Adamlar patent avcısı mübarek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.