Şimdi Ara

Apple gelecekteki ürünleri için mini güneş panelleri araştırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple gelecekteki ürünleri için mini güneş panelleri araştırıyor






    Son dönemlerde dedikoduları hızla artan yeni iPhone, iPod veya iPad modellerinde neler kullanılacağı hakkında Apple hiçbir şekilde resmi bir açıklama yapmıyor. Ancak gelecekteki modellerinde neler kullanmak istediği gün ışığına çıktı.

     

    9to5Mac sitesinin haberine göre Apple gelecekteki ürünlerinde mini güneş panellerinin kullanılabilirliği hakkında araştırmalar yapıyor.

     

    Habere göre Apple sadece potansiyel üzerinde araştırma yapmakla kalmıyor Tayvanlı güneş paneli tedarikçileri hakkında da bilgi topluyor. Bu da sürecin aslında oldukça ilerlemiş olduğunu gösteriyor.

     

    DigiTimes'a göre ise bu panellerin ürünlerde kullanılabilmesi için daha çok çalışılması gerekiyor. 2009 yılında Apple laptop, tablet ve telefonlarında kullanılabilecek güneş panelleri sisteminin patentini almıştı.

     

    Apple halihazırda alternatif şarj etme yöntemleri üzerinde araştırmalar yapıyor. Ancak tüketicilerin şarj yöntemlerinden ziyade daha uzun kullanım süresi sunan bir batarya istediği de bir gerçek.

     

    Güneş panellerinin gelecekteki Apple ürünlerinde nasıl bir görev alacağı kesin değil. Ancak Apple'ın uygun görmediği bir teknolojiyi çalışmalar ne kadar ilerlerse ilerlesin hemen rafa kaldırdığı biliniyor.











  • şimdi bunu da apple bulmuş gibi millete dava acar ben hatırlıyorum (galiba philips (tam hatırlayamadım şimdi )) telefon modellerinin birinde arkasını komple panel yapmıştı fiyatida 250 lira civarında (ama akıllı telefon değil akılsız düz telefon )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NDS

    şimdi bunu da apple bulmuş gibi millete dava acar ben hatırlıyorum (galiba philips (tam hatırlayamadım şimdi )) telefon modellerinin birinde arkasını komple panel yapmıştı fiyatida 250 lira civarında (ama akıllı telefon değil akılsız düz telefon )


    samsung yapmış idi. e1107
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NDS

    şimdi bunu da apple bulmuş gibi millete dava acar ben hatırlıyorum (galiba philips (tam hatırlayamadım şimdi )) telefon modellerinin birinde arkasını komple panel yapmıştı fiyatida 250 lira civarında (ama akıllı telefon değil akılsız düz telefon )


    Vee damada bir pilipiş marka televizyon-vizontele
  • 2009 yılında Apple laptop, tablet ve telefonlarında kullanılabilecek güneş panelleri sisteminin patentini almıştı.


    Ulan böyle bir şeyinde patenti mi olurmuş, bu hesap makinelerinde bile kullanılıyor nasıl patentini alabilir bi firma anlamadım gittii.

    Verende vermiş ya pes doğrusu
  • Apple'ın geleceği bu işte. Teknoloji üreten firmalar ile arasını bozduktan sonra ürünlerini artık bu tarz şeylerle süsleyip satma yoluna gidecek.
    Bence TV, radyo tarzı şeylerde koymalı. Hem yenilik olur hemde TV'i biz icat ettik falan derler.
  • sürekli cepte taşınan bir ürün için arkasına güneş paneli eklemek gereksiz olur heralde...
  • birileri bi firmayı çekemiyorsa, anlarım ki o firma sağlam firmadır


    edit: eksilenmişiz hemen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuffkiLLe -- 28 Temmuz 2011; 9:53:43 >
  • Firmayı çekememekten değil de,her şeyin patentini alması ve sonra patent ihlal davası açmasına kızıyor millet. Teknoloji gelişmeyecek yoksa,insanlar bundan yakınıyorlar.
  • Ben bu fikri bi haber başlığı altında yazmıştım bazıları dalga geçmişti...
    Şimdi onları görelim bakalım...Bakalım bence çok iyi bir şey...
    örneğin bi yerde mahsur kaldık pil de bitti..Ancak güneş enerjisiyle en azından gps konumumuzu ilgili yerlere iletmek için bile kullanılsa bence büyük bir gelişmedir bu...Pil de genellikle çok ihtiyacın olduğu zamanlarda biter ya :)
  • direkt telefona monte edilceğine ayrı küçük bir aksesuar gibi kabloyla telefona bağlanan bir cihaz yapıp kutu içeriğine ilave edilse daha iyi olur gibi geliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemal9547

    direkt telefona monte edilceğine ayrı küçük bir aksesuar gibi kabloyla telefona bağlanan bir cihaz yapıp kutu içeriğine ilave edilse daha iyi olur gibi geliyor


    o tip ürünler satılıyor ama güneş altında saatlerce beklemen lazımki şarj etsin.şuan telefonlarda ve laptoplarda yoksa sebebi belli. Çok verimsizler.

    4.5 volt 100mA panel mesela o telefonu şarj etmeye kalksan 10 saatten fazla sürer boyutlarıda 60x60mm

    eğer telefon içine sığacak kadar küçük "varsa 5volt 500mA" o zaman iş görür.

    telefon bi nebze olabilir ama laptop olayı biraz imkansıza doğru gidiyor.Benim laptobum 90watt adaptörle şarj oluyor.bunu şart etmek için 100watt panel lazımki güneş açısı kaçması ve verim düşüklüğü felan derken tam iş görsün.

    80watt panel 400euro+kdv :( gidip yedek 4-5 tane batarta seti alınır :D




  • Kulağa güzel geliyorda benim merak ettiğim hangi elektronik cihaza uygunalnırsa uygulansın, o aleti öğlen güneşinin altına birkaç saat kaldıktan sonra nasıl sonradan düzgün çalışacak.
    Bildiğimiz bütün cihazlardaki materyaller direk güneş ışınlarına dayanıklı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eeevrim

    sürekli cepte taşınan bir ürün için arkasına güneş paneli eklemek gereksiz olur heralde...


    Masanın üzerine koyacaklar ya ;)

    quote:

    Orijinalden alıntı: Palio Team

    Güneş altında şarjı hiç bitmicek çok iyi bence


    Telefonu doğrudan güneş altında bırakmanızı hiç tavsiye etmem :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GurkanE

    Firmayı çekememekten değil de,her şeyin patentini alması ve sonra patent ihlal davası açmasına kızıyor millet. Teknoloji gelişmeyecek yoksa,insanlar bundan yakınıyorlar.


    yahu dava açtığı firmalar kızsın kızacaksa millete noluyor ? hem bu patent davaları firmaları orjinal şeyler üretmeye ve geliştirmeye yönlendirir bi anlamda, bu da teknolojinin artı yönde ivmelenmesi demektir.. patent davası iyidir, açan şirket benim değil davalı olanda ben değilim, sorun yok yani o yüzden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eeevrim

    sürekli cepte taşınan bir ürün için arkasına güneş paneli eklemek gereksiz olur heralde...


    şeffaf cepli paltolon short t-shirt ve gömlek patenti almak lasım hemen :P
  • Bacak bacak üstüne atmanın patentini alıyorum arkadaşlar Steve'in her bacak bacak üste atışı için patent ihlali davası açarım artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.