Electronic Arts'ın 2011-2012 mali yılının ilk çeyreğindeki (Nisan-Mayıs-Haziran) ilk çeyreğindeki raporlarında bazı oyunlarının satış rakamları da ortaya çıktı. Bu oyunlar arasında Crytek'in ünlü FPS oyunu Crysis 2'de bulunuyor. Bu oyun bugüne kadar 3 milyon adet satmış.
Raporda yer alan diğer bilgilere göre Dragon Age II (8 Mart) ve Dead Space 2 (25 Ocak) ise 1'er milyon adet satmayı başardı. Portal 2 ise 2 milyon adetten fazla sattı. Bildiğiniz gibi Portal 2'nin kutulu sürümleri EA tarafından yayınlanıyor.
Ayrıca FIFA 11'in mobil ve indirilebilir sürümlerle birlikte 15 milyon civarında sattığı ve Battlefield: Bad Company 2'nin ise 9 milyona ulaştığını da belirtelim.
Crysis 2 tahmin ettiğimden az satmış.
BC2 bu haliylie 10 milyonu vurmuş cod 20 cod efsanesi bitiyor BF3 gelecek güya mw3 daha fazla satacaktgı
black ops 20 BC2 10
MW3 5 BF 3 25
bo 20 mi ?? güldürme adamı.. black ops sadece xbox-ps3 olarak 23 milyon sattı.. diğer platformları saymıyorum bile :)
Verdiğiniz rakamlar yanlış
"Portal 2 sold in over two million units in the first quarter. On catalogue, Crysis 2® sold in approximately three million units life to date; Dead Space™ 2 and Dragon Age™ 2 have both sold in over two million units life to date."
"Sold in" demek satılmış değil ship edilmiş yani satılmak üzere gönderilmiş demek. Yani Crysis 2, 3 milyon adet mağazalara gönderilmiş. Dead Space ve Dragon Age 2 'de "both" yani ikisi de 2 milyon adet ship edilmiş.
Aynı şekilde verdiğiniz diğer rakamlar da satış değil ship rakamları.
bence iyi satmış . Acaba türkiye de ne kadar satmış olabilir.
Dragon Reborn; Ship rakamları olduğunu biliyoruz, ama dağıtım rakamlarını satış rakamları olarak kabul eden firmalar da olduğundan, biz de öyle yazmayı uygun gördük. Dragon Age 2 ve Dead Space 2 konusunda ise haklısınız, Game Informer'daki yanlış bilgi bizi şaşırttı. Uyarınız için teşekkürler.
Böyle bir oyunun fazla satmama sebepleri elbet vardır.Crytek'in bunları göz önünde bulundurması lazım.
Lütfen şu CoD ve Bf satış rakamlarını açıklamayın, çoluk çocuk bilip bilmeden atıp tutuyor.
crysis 2 iyi satmış
bco satar tabi piyasada adam akıllı mp yok oyn kıtlıgına satıyor.
bende alanlardanım öyle duruyo kenarda.
ayrıca crysis 2 satışların çekemeyenler var hala. yazık
Aslında iyi satmış ben 2 milyonda kalır diye düşünüyordum.
Bence az satmış ben daha fazladır diye tahmin ediyordum
satışları iyi inşallah dahada çok satar.
3 milyon satış iyi rakam.5-6 milyon olsaydı büyük başarı olurdu.Crysis 3'ü daha iyi yaparlarsa 5-6 milyon satabilir.
İyi satmış bu kadarını beklemiyordum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme