Şimdi Ara

Nokia Ovi Store'daki uygulama sayısı 50.000'e ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj






  •  

    Windows Phone 7 işletim sistemli telefonları için hazırlıklarına devam eden Nokia,  Ovi Store'daki uygulama sayısının 50 bine ulaştığını ve her gün 6.5 milyon uygulama indirildiğini açıkladı. Şu anki tablo itibariyle Windows MarketPlace'den iki kat daha fazla uygulama içeren Ovi Store, Android Market ve App Store'u ise bir hayli geriden takip ediyor.

     

    Nokia'dan yapılan açıklamaya bakılırsa, talebin artmasındaki ana neden dünya genelindeki 225 milyon Symbian kullanıcısı. Yakın zamanda ürün gamına Symbian tabanlı ve 1GHz işlemcili bazı yeni modeller eklemesi aynı zamanda MeeGo işletim sistemli N9 modelini pazara sunması beklenen Nokia cephesinde, geçtiğimiz aydan bu yana 2 bin yeni uygulamanın eklendiği Ovi Store'un gelecekte ne noktaya geleceğini ise zamanla göreceğiz.







  • boş işler bunlar nokia geç ANDROİDE HAYATINI YAŞA
  • Android Market ve Apple AppStore rakamlarına bakınca Nokia'nın rakamları çok düşük kalıyor.
  • isterse 1.000.000 uygulama olsun o işletim sistemli telefonu gene almam sizde bırak artık şu symbian haberlerini :D
  • kim ne derse desin tuşlu cihazlarda symbian kadar iyi bir işletimi yok. bu kadar önyargılı olmayın.
  • Ya hep benim aramadığım programlar yazılıyor, ya da benim aradığım programlar gereksiz pahalı veya hatalı
  • Program diye yazılan birçok link içerikli şeyler var. Onların haricinde bir sürü Java uygulamalar mevcut. Symbian için yazılan gerçek uygulamaların sayısı az.

    Bu arada yine bazı bilgili arkadaşlar kopyala-yapıştır tarzından yorumlarına başlamışlar.
  • boş içeriği napayım,istediği kadar uygulaması olsun
  • Gerçekten işe yarar uygulama az. Ama gerçekten işe yarayan uygulamalar da mevcut. Bunun yanında uygulamaların çoğu korsan olarak bulunabildiği için duyulan ilgi de azalıyor. Geliştiriciler pek yönelmiyor. iOS ve Android gibi popüler platformlar varken bu tarafa çalışan insan sayısı her geçen gün azalıyor. Nokia beta labs in yaratıcı uygulamaları mevcut fakat sayısı oldukça az, daha çok fikir üretmeleri veya mevcut programlara daha iyi alternatifler sunmaları gerekir.

    Yine en büyük eksikliklerden biri her dildeki yorumların görüntülenmesi. Buna bir filtre tarzında ayar konulması gerekiyor kesinlikle. Mesela sadece Türkçe ve İngilizce yorumları görmek istiyorum. Bir iki yorum okuyup fikir edinmek için ufacık ekranda anlayabildiğimiz dilde yorum bulmak aşağı kaydırıp durmakla zaman kaybediyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sugar_klavyeci

    Program diye yazılan birçok link içerikli şeyler var. Onların haricinde bir sürü Java uygulamalar mevcut. Symbian için yazılan gerçek uygulamaların sayısı az.

    Bu arada yine bazı bilgili arkadaşlar kopyala-yapıştır tarzından yorumlarına başlamışlar.


    program sayısı gerçekten az. diğer link tarzı olan ya da java tabanlı yazılan şeyleri program olarak saymıyorum. ne diyelim, inşallah meego'da aynı hataları yapmaz nokia. neyseki wp7 microsoft kontrolü altında olduğu için onda program kalitesi daha yüksek olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.