Şimdi Ara

yeni S60 Sorunlar,Çözümler,Fikirler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malum yeni S60 ailesi gittikçe genişliyor forumda.Problemlerimizi,çözümlerini vs paylaşabileceğimiz rehber niteliğinde bir konu açmak istedim.

Bende geçen gün baş gösteren bir sorunu paylaşarak konuya girelim.

İş icabından Ankara'ya seyahat etmem gerekti ve İstanbul-Ankara yolculuğu yaptım.Bu ayrıntıyı veriyorum çünkü 400 kmlik yolculuğun ardından havanın 35 derecelere vardığı bir günde Ankara'ya girer girmez ,şehir içinde kırmızı ışık için durunca aracım stop etti.Herhangi bir arıza lambası yanmadı.Biraz bekleyip çalıştırdım ve sorunsuz bir şekilde hemen yetkili servise götürdüm.Aracı makinaya bağlayıp arıza kayıtlarını tespit ettiler ve yağ sıcaklık sensörünün problem çıkardığını söylediler.Ne yapacağız ne edeceğiz derken son çare parça siparişinde karar kılındı.İstanbul'daki merkezi arayıp fikir alındığında yeni yazılım olduğunu bunu yükleyince düzelme olabileceği ile ilgili bir fikir alındı.Yazılım yüklendikten sonra yapılan taramada sensör arıza düzeldi.Araç T4.

Bu arada Ankara'da bulunan arkadaşlar.Volvo Volan yetkili servisi kesinlikle tavsiye ederim.İlgileri,bilgileri vs kesinlikle üst seviyede.İstanbul'da servis alanına girince hemen kovalarlar burada yapılan işlemleri ustanın yanında takip edebiliyorsunuz.Başka servislerde aracı göremediğiniz için Allah'a emanet ne parça kullanıyor vs hep aklım kalırdı.Buradaki bu uygulama oldukça hoşuma gitti.Araçla 2 usta ilgilendi.Durumum acil İstanbul'a gitmem gerek dediğim için nezaket gösterip hemen işe koyuldular.Garanti kapsamında yapılan işler kesinlikle savsaklanır.Burada böyle birşey kesinlikle olmadı.

• Bu servis ile ilgili düşünceniz hala aynı mıdır Sn. Tolbert?

Öyle ise ben de burayı tercih edebilirim. Dediğiniz gibi izlemeye izin verilmesi iyi çünki
    ben de aracıma ne yapıldığını ve nasıl muamele gördüğünü bilmek isterim
  • hizmet kalitesi hakkında bir bilgim olmamasına rağmen;

adana otokoçta triğer set halinde değişimi için 800 Tl. fiyat vermişti.

Ankara volanı aradığımda ise 1.100 Tl. fiyat vermişti.

diğer yönleri karşılaştırma şansım olmamıştı.

adana yetkili servis hususunda ise burada bir şey yazmak istemiyorum. yanlış anlaşılmakta istemem.

bayram sonrası tanıştığımızda konuşabiliriz bu durumu.

servis içinde Adanadan Ankaraya gitmek bilmiyorum ama....

takdir sizin;

saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ylv77 -- 30 Ekim 2012; 14:38:24 >
  • merhaba,

S60 powershift drive arabam daha 500km de ve motor soguk oldugu zaman çalıştırdığımda vitesi D ye getirip ayağımı frenden çektiğim anda stop ediyor çok huzursuzluk verici bir problem bu problemle karşılaşan yada neden olabileceğini bilen var mı? servise götürdüm bişey yok dedi fakat yine tekrarladı.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pevpev -- 8 Kasım 2012; 11:55:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pevpev

merhaba,

S60 powershift drive arabam daha 500km de ve motor soguk oldugu zaman çalıştırdığımda vitesi D ye getirip ayağımı frenden çektiğim anda stop ediyor çok huzursuzluk verici bir problem bu problemle karşılaşan yada neden olabileceğini bilen var mı? servise götürdüm bişey yok dedi fakat yine tekrarladı.

teşekkürler.

Servis birşey yok diyor çoğunlukla. Aracı akşamdan orda bırakın.Sabahleyin ilk marşı usta ile birlikte yapın problemi gösterin.Her sabah aynısını yaptığını söyleyin.
  • beyler selamlar.. benim de her zaman olmamakla beraber bazı sabahlar ilk marşı almıyor, bir süre denedikten sonra marş basıyor ve araba çalışıyor. Serviste aküm dolduruldu, boşalma olduğunu düşünmüyorum.
    Bu sorunu yaşayan var mı? Bir keresinde de auto start tan sonra bir süre start edemedi yine marş basmadı..
  • Aracı frene basmadan, start stop düğmesine 5 saniye kadar basılı tutun, gösterge labaları yanar ve sonra birçoğu söner. Simdi ayağınız frende start stop düğmesine basın, çalışacaktır. Bunu servisten söylediler. Ayrıca kitapçıkta yazıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkdaşlar, benim de bir sorum olacak. Yarın servise gitmeden sorayım istedim. Bendeki 2012 S60 Drive powershift. gaz pedalından ayağımı çekince tık diye orta şiddette bir ses duyuyorum. Fikri olan var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercantur

Arkdaşlar, benim de bir sorum olacak. Yarın servise gitmeden sorayım istedim. Bendeki 2012 S60 Drive powershift. gaz pedalından ayağımı çekince tık diye orta şiddette bir ses duyuyorum. Fikri olan var mı acaba?

Aynı ses 2009 v50 1.6 dizel aracımda da var.servis hepsinde var diyor.Volvo otoline hattına şiakyette bulununca ise ''aracın debriyajından ayağımı hızlı çektiğim için geliyormuş'' öyle söylemişler ustalar otolinedaki çalışanlara.Orda bana defalarca bu araçların hepsi böyle dediler.Servis fişlerinde de mevcut bu ifadeleri...Oysaki debriyajdan bağımsız birşey.Ayağımı gazdan çektiğimde luk diye bir ses geliyor orta şiddette.Bakalım sizinkine ne diyecekler...
  • Sn. Winniesertan

Sizin araciniz düz vites ve sizin ses debriyaj'dan geliyor. Sn ercantur'un araci powershift ve o gaz'dan ayağını cekince ses geliyor diyor. Nasil ayni ses olabilecegine kanaat getirdiniz anlamadim? Zaten daha once de yamistim, buradan tarifle ses kaynagi teshisi cok sakincali. Usta kulagi ile duydugu halde kaynagini tesbitinde zorlandigi seslere buradan tarifle cevap aramak dogru degil. Sizi , ustanizi yanlis yonlendirmenize sebebiyet verir, yapmayin arkadaslar lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün servisten geldim, ayağımı gaz pedalından çekince gelen ses motor altında yer alan bağlantıdaki vida gevşemesinden kaynaklıymış. Rahatlıkla giderildi. Şimdi ses kesildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssozen11

Sn. Winniesertan

Sizin araciniz düz vites ve sizin ses debriyaj'dan geliyor. Sn ercantur'un araci powershift ve o gaz'dan ayağını cekince ses geliyor diyor. Nasil ayni ses olabilecegine kanaat getirdiniz anlamadim? Zaten daha once de yamistim, buradan tarifle ses kaynagi teshisi cok sakincali. Usta kulagi ile duydugu halde kaynagini tesbitinde zorlandigi seslere buradan tarifle cevap aramak dogru degil. Sizi , ustanizi yanlis yonlendirmenize sebebiyet verir, yapmayin arkadaslar lutfen.

Sayın Sabri bey;

Aynı ses derken,bende de gaz pedalından ayağımı çekince gelen sesi tarif ettim.Mekanik olarak aynı sestir,aynı kaynaktan geliyor demedim.

Dediğiniz gibi ustalarda sesin kaynağını bulamıyorlar.Bana sesin önce normal olduğunu söylediler defalarca.Üstünde durunca ve kendim kullanarak sesi gösterince akslardan geldiğini önemsiz olduğunu söylediler. Hatta aracın lifte iken ön tekerleği ileri geri boşluk sesini dinletti her araçta var dedi.Otoline hattına mail ve telefon ile ayrı şikayetlerde bulunduğumda ise çalışanlarınız,yetkili servis Otokoç'u arayarak sormuşlar galiba.Ordaki ustada her nedense ''debriyajdan ayağını sert çektiği için geliyor'' ifadesini kullanmış.Kısaca başından sağmış !

Son çare olarak size ulaşacaktım,burdan yazdığınız iyi oldu. Ben sesin volanttan geldiğini tahmin ediyordum ilk servis fişimde de volanttan ses geliyor diye yazmış servis danışmanı.Usta volant yazıp soru işareti koymuştu kağıda.Şimdi ise debriyaj bölgesinden geldiğini,bununda debriyajı sert kullanmamla bağdaştırmışlar.

İlginize şimdiden teşekkür eder,iyi çalışmalar dilerim...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.