Şimdi Ara

profesyonel sistem tavsiyesi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar profesyonel bi sistem toplicam 3dsmax ve autocad le uğraşıyorum sistemim bu konuda işimi çok zorlaştırıyor
    ancak ekran kartı konusu kafamı karıştırıyor (bide işlemci mevzusu var intel mi amd mi)

ekran kartı Quadro 4000 veya 5000 gibi olucak bu karta uygun bi sistem alıcam

yardımcı olabilirseniz çok iyi olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsay -- 27 Temmuz 2011; 19:08:04 >

• İşlemci olarak İntelin Sandy Bridge işlemcileri f/p oranında gayet başarılı. Ekran kartı konusunda ise fazla detaya inemeyeceğim fakat Quadro 5000'nin daha başarılı olduğunu biliyorum. Son olarak yakın tarihte Quadro 6000 seride gelecek. Nvidia'nın kendi sitesini inceleyerek hangi kartı seçmeniz konusunda bir cevaba ulaşabilirsiniz.
  • intel fiyatları çok uçuk zaten ekran kartına yüklenicem bende amdnin 6 çekirdeklisi bu işin altından rahat kalkar diye düşünüyodum.
  • Render'ı ekran kartınamı yaptırmayı planlıyorsunuz? 3ds max'da en uzun süren iş render ve bunu işlemci yapıyor(bildiğim kadarıyla) Sanırım iray ile Nvidia CUDA işlemcisine de yaptırılıyormus ama arastırmanda yarar var.
  • Ben X6 1100T kullanıcısı olarak gayet memnunum. Fakat İntelin i7 2600k performansını hiçbir zaman alamazsınız. F/P oranında Amd elbette ki daha başarılı. Performansta ise İntel. Overclock işlemlerini hesaba katmadan konuşuyorum elbette.

http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=287
  • quote:

Orijinalden alıntı: t3

Render'ı ekran kartınamı yaptırmayı planlıyorsunuz? 3ds max'da en uzun süren iş render ve bunu işlemci yapıyor(bildiğim kadarıyla) Sanırım iray ile Nvidia CUDA işlemcisine de yaptırılıyormus ama arastırmanda yarar var.

iray ile Nvidia CUDA konusunu araştırdım aynen dediğin gibi bi olay var 2600 k ile daha iyi bir perfomans mı alırım şimdi o zman
  • quote:

Orijinalden alıntı: marsay

quote:

Render'ı ekran kartınamı yaptırmayı planlıyorsunuz? 3ds max'da en uzun süren iş render ve bunu işlemci yapıyor(bildiğim kadarıyla) Sanırım iray ile Nvidia CUDA işlemcisine de yaptırılıyormus ama arastırmanda yarar var.

iray ile Nvidia CUDA konusunu araştırdım aynen dediğin gibi bi olay var 2600 k ile daha iyi bir perfomans mı alırım şimdi o zman

Render için evet ama ben bunu ekran kartına yaptırıcam dersen Nvidia bir kart alman gerekicek. Quadro gerekli değil. GTX serisi bir kart (GTX 560 ve üstü olsa iyi olur) yeterli oluyor gördüğüm kadarıyla. Benim fırsatım olsa deniyecektim (iray biraz sorun oluyor. 2010'da çalısmadı). İnternette gördüğüm kadarıyla render'ı çok hızlandırıyor ama sadece iray kullanmak gerekiyor (sanırım )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hazır Sistem Tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    Sistem tavsiyesi
    3 hafta önce açıldı
    Sistem Tavsiyesi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonpoL

Ben X6 1100T kullanıcısı olarak gayet memnunum. Fakat İntelin i7 2600k performansını hiçbir zaman alamazsınız. F/P oranında Amd elbette ki daha başarılı. Performansta ise İntel. Overclock işlemlerini hesaba katmadan konuşuyorum elbette.

http://www.anandtech.com/bench/Product/203?vs=287

hocam amd 3ds max de çok daha iyi görünüyo intele bi ton para vermek yerine ram ile artı amdnin kralı olmazmı
    süre olarak fark oluyosada çok olurmu acaba render da
    3saniyelik bi animasyon yaptım, renderı 10 dk sürdü bu sistemde 100 kare resim

• Anandtech'e göre nerdeyse 2 katı fark var.

http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=287
  • Render için evet ama ben bunu ekran kartına yaptırıcam dersen Nvidia bir kart alman gerekicek. Quadro gerekli değil. GTX serisi bir kart (GTX 560 ve üstü olsa iyi olur) yeterli oluyor gördüğüm kadarıyla. Benim fırsatım olsa deniyecektim (iray biraz sorun oluyor. 2010'da çalısmadı). İnternette gördüğüm kadarıyla render'ı çok hızlandırıyor ama sadece iray kullanmak gerekiyor (sanırım )

hocam oyun kartları hiç kafama yatmıyo çünkü sıkıntı şu profesyonel de render edilmiş gibi çalışabiliyosun öteki türlü tam bi zaman kaybı diye düşünüyorum. hem profesyoneller çok daha iyi iş çıkarıyor oyun kartlarına göre testlerde

• quote:

Anandtech'e göre nerdeyse 2 katı fark var.

http://www.anandtech.com/bench/Product/146?vs=287

intel diyo. ben tam oyun işlemcisiyim
    herhalde :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsay -- 26 Temmuz 2011; 15:28:05 >
  • arkadasim ben sada direkt olarak sistemini yaziyorum ama bu senenin ortalarina dogru lga 2011 socket islemciler cikacak onlardan alsan cok iyi olur.Benim suan yazacagim sistem 8 sene rahat ettirir rahat

INTEL CORE I7 2600K SOKET 1155 3.4GHZ 8MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    PNY Nvidia Quadro 600 1GB DDR3 128 Bit PCI-e x16 Profesyonel Ekran Kartı
    ASUS P8Z68-V PRO INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ (O.C.) SATA 3.0 HDMI&DVI ANAKART
    CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM
    COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA
    CORSAIR 120GB FORCE 3 GT SERISI SATA 3.0 SSD (555MB OKUMA / 515MB YAZMA) C:
    SAMSUNG HD103SJ Spinpoint F3 1TB 7200Rpm SATA2 32M D:

Z68 anakartin ozelligi sayesinde ssd kadar hizli hdd kadar buyuk boyutlu bir harddiskin olacak
    Z68 anakartinin diger bir ozelligi kendini nvidia ekran karti sayesinde autocadde cok iyi gosterecek render alma surelerine inanamayacaksin
    SSD sana gerekli bir teknoloji sakin listeden cikarma

• quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

arkadasim ben sada direkt olarak sistemini yaziyorum ama bu senenin ortalarina dogru lga 2011 socket islemciler cikacak onlardan alsan cok iyi olur.Benim suan yazacagim sistem 8 sene rahat ettirir rahat

INTEL CORE I7 2600K SOKET 1155 3.4GHZ 8MB CACHE 32NM İŞLEMCI
    PNY Nvidia Quadro 600 1GB DDR3 128 Bit PCI-e x16 Profesyonel Ekran Kartı
    ASUS P8Z68-V PRO INTEL Z68 SOKET 1155 DDR3 2200MHZ (O.C.) SATA 3.0 HDMI&DVI ANAKART
    CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 DUAL KIT RAM
    COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA
    CORSAIR 120GB FORCE 3 GT SERISI SATA 3.0 SSD (555MB OKUMA / 515MB YAZMA) C:
    SAMSUNG HD103SJ Spinpoint F3 1TB 7200Rpm SATA2 32M D:

Z68 anakartin ozelligi sayesinde ssd kadar hizli hdd kadar buyuk boyutlu bir harddiskin olacak
    Z68 anakartinin diger bir ozelligi kendini nvidia ekran karti sayesinde autocadde cok iyi gosterecek render alma surelerine inanamayacaksin
    SSD sana gerekli bir teknoloji sakin listeden cikarma

hocam allah razı olsun böyle hazır sistemlerin yardımı çok oluyo

ssd yi hiç düşünmemiştim
    sisteminde ki quadroyu yükseltirim sadece

• sen bilirsin bir ust modeli quadro 2000 dir 1200 tl civaridir

quadro 2000 almayacaksan 600de kal

quadro 2000 ve 600 yeni seridir ve daha kuvvetlidir eskilerine gore

http://www.nvidia.com/object/quadro-fermi-home.html
  • alıcam sistem 10 bini geçicek gibi duruyor elimdeki sistemide çıkartıcam tabi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lazeran

sen bilirsin bir ust modeli quadro 2000 dir 1200 tl civaridir

quadro 2000 almayacaksan 600de kal

quadro 2000 ve 600 yeni seridir ve daha kuvvetlidir eskilerine gore

http://www.nvidia.com/object/quadro-fermi-home.html

hocam 4000 veya 5000 binin altına düşmiyeyim bence ne dersin ileride çok büyük projelerimiz var ralli oyunu ile uğraşıyoruz :)
  • quadro 5000 ve 4000 bu sisteme fazla bence onlar icin XEON islemci lazimdir is istasyonu sinifina girer direkt olarak

benim sana onerdigim sistem ile quadro 2000 ii gider

rally oyununuz cokmu iddali ona gore diyeyim bir daha sistemi
  • tmm ilerisi icin cok buyuk projeleriniz varsa quadro 4000 al

5000 fazla gelir bu sisteme
  • o işlemci yi sorma zaten 10 bin fiyat var yahu
    oyun acemilik safhasında diyebilirim fazla zorlama yapamıyoruz 3-4 arkadaş uğraşıyoruz işte, bundan sonraki aşamalarda ciddi yüklenmeyi düşünüyoruz en azından ben öyle düşünüyorum çünkü bu sistemle bişey yapmakta zorlanıyorum sen bana xeon suz bi sistem önerebilirmisin :)
    facebook sayfası
    http://www.facebook.com/UR2012

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsay -- 26 Temmuz 2011; 16:00:21 >
  • fazla gelir derken ne gibi bi sorun çıkartır :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.