Şimdi Ara

zoom modemlilere duyuru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
5.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • zoom modemlerde yeni yazılımlar çıkmış, yeni firmware.ler var.. bende 5510 modem vardı zaten onun eski yazilimda firmware falan yoktu. yenisini kurdum ve tüm bağlantı problemlerimden kurtuldum..
    www.olusum.com.tr sitesinde yeni yazılımların linkleri mevcut.

• Araştırdım ama link bulamadım.Direk Linki verebilirsen sevinirim.

Orjinalden alıntı: poibra

Araştırdım ama link bulamadım.Direk Linki verebilirsen sevinirim.

bu adreste tüm modellerin sürücülerinin link.leri verilmiş:
    http://www.olusum.com.tr/default.asp?id=2&sid=3&srt=&recNo=84&lng=

bu benim yüklediğim 5510A içn olanı:
    http://www.zoom.com/files/adsl/5510A.exe

• benimki zoom X5 5654 son model, geliba en son firmware bunda var, bana uygun sürücü bulamadım yani 5654 model için koymamışlar

Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir
    Ne mutlu Türküm Diyene

• hocam ben de de zoom x4 var
    benım herhangi bir baglantı problemim olmuyor
    sende nasıl bir değişim oldu?Ne gibi yararları var bu update in?
    K750i
    Nikon Coolpix L4
  • bunlar firmware değilki sürücüler sadece..sürücüler zaten cd ile veriliyo ürünle.. onu kaybedenler filan için..firmware ise daha farklıdır.. ben oluşumda yeni firmwareleri bulamadım??

Orjinalden alıntı: avukatkemal

bunlar firmware değilki sürücüler sadece..sürücüler zaten cd ile veriliyo ürünle.. onu kaybedenler filan için..firmware ise daha farklıdır.. ben oluşumda yeni firmwareleri bulamadım??

kardeş benim cd.mde çok eski sürücüler vardı ve benim cd.mde firmware falan yoktu (zoom 5510) zaten 5510 modelinde firmware.de yoktur alırken söylerler. ama bu yeni sürücülerde oda yükleniyor işte, adamlar koymuşlar. Yeni sürücüyü yüklediğinde herşey değişiyor zaten yepyeni bi yazilim geliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugurel

hocam ben de de zoom x4 var
    benım herhangi bir baglantı problemim olmuyor
    sende nasıl bir değişim oldu?Ne gibi yararları var bu update in?

benim bağlantım takılıyodu, internet sitelerini açmak için refresh falan yapıyodum sürekli, bazen yawaşlama oluyordu baya e en önemlisi 5 dakikada bir kopup yeniden bağlanıyodu bağlantım. Şimdi hiçbiri olmuyor :)
  • denesekmi acaba..daha beter etmeyelim

valla denedim ama bendeki arayüz daha iyidi.. o yuzden eskisine döndüm..5510a var bende..

ewet bunun arayüzü eskisine göre oldukça farklı, en önemlisi her defasında otomatik değilde elle bağlantı kuruyosun falan ama sorunu çözdükten sonra hiç farketmez:) öncesinde 2de1 kopuyordum, online oyun oynıyamıyordum bu yüzden ,yani arayüzü istediği kadar çirkin olsun farketmez (ki bence sadece alışkanlık meselesi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaFFa -- 22 Aralık 2005 2:47:44 >
  • Bende de zoom 5510 usb modem mevcut.bağlantımdan hiç memnun değilim özellikle koaka gibi sitelerde online oyun oynamak bir işkence.Dün bu yazıyı okudum hevesle kurdum driverı ama bir türlü bağlanamadım yeni arayüzle telefon no su falan istiyo hiçbişekilde yapamadım ve hemen uninstall edip eski driverı kurdum.Sizden ricam lütfen anlatabilir misiniz yeni driverla bağlantıyı.

Orjinalden alıntı: ExCaLiBoR

Bende de zoom 5510 usb modem mevcut.bağlantımdan hiç memnun değilim özellikle koaka gibi sitelerde online oyun oynamak bir işkence.Dün bu yazıyı okudum hevesle kurdum driverı ama bir türlü bağlanamadım yeni arayüzle telefon no su falan istiyo hiçbişekilde yapamadım ve hemen uninstall edip eski driverı kurdum.Sizden ricam lütfen anlatabilir misiniz yeni driverla bağlantıyı.

5510A.exe adli driver.i kurarken "Custom PPPoA or PPPoE" seçeneğini seç (9 numaralı seçenek)
    yükleme bittikten sonra masaüstüne bir çevirmeli ağ kısayolu geliyor. Ona tıkla kullanıcı adı ve parolanı yaz.. telefon numarasına dokunmana gerek yok. Default olarak 000000 (6 tane sıfır) var zaten. bağlantın gerçekleşecektir.
    Eğer yinede bağlanmamış veya bağlandıysa bile hızında problem varsa control paneli aç (başlat/program files/zoom dsl/control panel) burdan da Protocol setup VPI=8 VCI=35 Encapsulation mode.uda ATM LLC veya Ethernet LLC yap
    Hepsi bu kadar..bundan sonra koaka.da kopma veya ping artışı olmayacak..aynı sorunu ben gamyun.net te yaşıyordum.

• arkadaşar ben ethernet arayüzünden kullanıyorum X4 ümü, ve driver a ihtiyacınız yok ethernet kullanırken ki ben zoom un cd sini en son ne zaman bilgisayarıma taktığımı hatırlamıyorum. bi arkadaşta demişki benim modemlerde firmware yokmuş demişte yok öyle bişey, senin flashlayabileceğin bir arayüz yoktur anlamında söylemişlerdir. firmware donanımsal yazılımdır bir nevi yani o olmazsa olmaz ;)

Orjinalden alıntı: ozzyville

arkadaşar ben ethernet arayüzünden kullanıyorum X4 ümü, ve driver a ihtiyacınız yok ethernet kullanırken ki ben zoom un cd sini en son ne zaman bilgisayarıma taktığımı hatırlamıyorum. bi arkadaşta demişki benim modemlerde firmware yokmuş demişte yok öyle bişey, senin flashlayabileceğin bir arayüz yoktur anlamında söylemişlerdir. firmware donanımsal yazılımdır bir nevi yani o olmazsa olmaz ;)

walla ben usb kullanıyorum ve aynen dediğim gibi işe yaradı..bu konuyu açtıktan sonra benim gibi zoom usb kullanan bikaç arkadaş daha sorunlarından kurtuldular :)
  • neden sorunu çözsünki?eski sürücü de sorunmu varmış??

neden sorunu çözsünki?eski sürücü de sorunmu varmış??

neden çözdüğünü bilmiyorum tam olarak, yazılım içindeki teknik farklarıda bilemiycem tabiki. benim görebildiğim farklar. eski yazılım yerel ağ bağlantısı olarak görülürken yenisi çevirmeli ağ bağlantısı olarak geliyor ve birde üstünde güvenlik duvarlı yazıyor. sanırım firmware yüklü içinde.

ben 2 sene 1 aydır zoom 5510 usb modem kullanıyorum ve 1 kasımdaki hız arttırımına kadar hiçbir sorunum yoktu yalnız 1 kasım gününden itibaren hattımda yavaşlamalar takılmalar ve en önemlisi bağlantımda kopmalar oluyordu. Artık dakikada bir hattım kopar hale gelmişti. gamyun.net gibi java tabanlı online oyun sitelerinde oyun oynıyamıyordum bitürlü (hat koptugundan) aklıma gelen bir çok şeyi denedim telefon hattım ve bilgisayarla ilgili, turk telekomada defalarca arıza kaydı verdim ve ilgilendilerde ama sorun çözülmedi. En son zoom modemin yazılımının değiştiğini duydum ve yeni yazılımı bulup kurdum ve şükür ki hiçbir sorunum kalmadı, bağlantımda en ufak dalgalanma bile yok, şuan 52KB ile download yapiyorum.

hal böle olunca bende bunu insanlarla paylaşıyım ki benimle aynı durumda olanlar varsa faydalansınlar istedim ve ciddende bu yazıyı okuyup uygulayıp bağlantıları düzelenler oldu ve bana özelden teşekkür mesajlarını yolladılar saolsunlar.....

sana tavsiyem eger sende aynı modemi kullanıyosan ve seninde sorunların varsa bide benim önerimi dene bakalım. işine yaramazsa çözümü aramaya dewam edersin, eğer işine yararsada bakarsın bakalım eskisinden farkı neymiş neden işe yaramış bulursun sonra da bize söylersin bizde öğreniriz.. hee hattında bi problem yoksa zaten hiç boşuna karıştırma.

• valla ben bunu daha önceden burada yazmıştım. benim modem de 5510. ben de anetteki birinden öğrendim sağolsun. en büyük hata oluşum'da. oluşumun böyle birşeyden haberleri bile yok. anasayfasında müşterilerini uyarması lazım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.