Şimdi Ara

Fujitsu, Intel Atom işlemcili ve Windows 7'li akıllı telefonu F-07C'yi satışa sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Fujitsu, Intel Atom işlemcili ve Windows 7'li akıllı telefonu F-07C'yi satışa sunuyor



     

    Fujitsu firması, Intel'in Atom işlemcisinden güç alan dünyanın ilk akıllı telefonu F-07C'yi mayıs ayında lanse etmesinin ardından, şimdi de telefonu NTT DoCoMo aracılığıyla Japonya'da satışa sunmaya hazırlanıyor.

     

    23 Temmuz tarihinden itibaren Japonya pazarına giriş yapacağı dile getirilen Fujitsu F-07C, 125 mm uzunluğunda, 61 mm genişliğinde, 19.8 mm kalınlığında ve bataryayla beraber 218 gram ağırlığında tasarlanmış. 

     

    1.2 GHz saat hızında çalışan Intel Atom Z600 işlemcinin ve 1 GB LP-DDR 400 MHz RAM'in güç verdiği F-07C, iki farklı platformu bir araya getiriyor: Windows 7 Home Premium 32 bit (SP1) işletim sistemi (Windows Phone 7 değil) ve Symbian işletim sistemi.


     

    Kızaklı 4 satır QWERTY klavye donanımı ile 4.0-inç boyutunda ve 1024 x 600 piksel (297 dpi) çözünürlüğünde dokunmatik ekranı bütünleştiren akıllı telefonda 32 GB kapasiteli eMMC sürücüsü bulunuyor. Daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyduğunuzda ise microSDHC kartlar yardımınıza koşmakta.


     

    Akıllı telefonda biri ön yüzde diğeri arka kısımda olmak üzere iki tane kamera yer almakta. Kameralar sırasıyla VGA ve 5.1 megapiksel çözünürlük sunuyor. Son olarak Wi-Fi 802.11 b/g/n bağlantısı ile donatılan telefonun bataryası 3G şebekesi göz önünde bulundurulduğunda 600 saate varan bekleme, 370 dakikaya varan konuşma süresi iddiası taşıyor. Windows 7 moduna geçtiğimizde ise batarya 2 saate kadar dayanabiliyor.


     

    Fujitsu fiyatla ilgili herhangi bir detay vermedi ancak önceden gelen bilgilerde F-07C'nin 860$'dan satışa sunulacağı söylenmekteydi.






    Fujitsu, Intel Atom işlemcili ve Windows 7'li akıllı telefonu F-07C'yi satışa sunuyor
     
     














  • şekli baya güzel duruyor, windows 7 çok iyi oturmuş ekrana, ben beğendim, ama tip olarak çokta çekici durmuyor.
  • Simdi kaldirabildigi butun pc oyunlarini aciyo yani?
  • windows7 modunda sadece 2 saatmı calısıyor ne anladık o işten
  • O donanımda Symbian uçar
  • telefonda win 7 olması kadar aptalca bir şey olabilirmi. oyun oynayamazsın çünki win 7 oyunlarını çalıştırması lazım buda bu donanımla imkansız.uygulama keza öyle batarya süreci komik baştan aşağı saçma bir cihaz
  • Videoyu izlemedim veya herhangi bir bilgi var mı bilemiyorum ama Win7 modundayken telefon işlevi aktif mi peki? Win7 modunda çalışırken telefon gelse görüşme yapılabiliyor mu? Veya Win7 modundayken gerek oldu o an telefon edilmesi gerekti telefon edilebiliyor mu.

    Umarım Win7 modu için bir telefon özelliği eklenmiştir yoksa ikide bir modu değiştir falan filan kullanışsız olur
  • "İlk" olma çabası ve hüsran... Rezâlet.
  • İyi guzelde sekli olmamis
  • Başlığa girmeden önce "oha süper lan" dedim, girdikten sonra bir müddet düşündüm. Ne gereği var ki telefona Win7 yüklemenin? Günümüzde telefonlar için yapılmıış işletim sistemleriyle, neredeyse bilgisayarda yaptığımız işlemlerin tamamını yapabiliyoruz. Ayrıca bu kadarcık ekranda logolar bile doğru düzgün gözükmüyor, yazılar nasıl okunacak?
    Ayrıca telefonun ana menüsündeki logolar Çin malı telefonlardaki gibi olmuş, düzeltseler daha hoş olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Debaser -- 22 Temmuz 2011; 15:57:02 >
  • bence güzel olmuş ilerde daha iyi olacaktır.sybian yerine android neden koymamışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Allen Walker

    bence güzel olmuş ilerde daha iyi olacaktır.sybian yerine android neden koymamışlar


    Daha ileride zaten Win8 Arm desteği ile gelecek. Her ne kadar eski programlar ile uyumlu olmayacak olsada yinede en azından gerçekten Windows olan veya windows ile tam uyumlu olan bir sistemi telefonlarımızda görebileceğimizi umuyorum. Tahminimce bu noktada üreticilerin telefon fonksiyonlarını ne kadar Win8'e adapte edebilecekleri veya Win8'in ne kadar telefon fonksiyonları adapte edilebilir olduğu önemli olacak

    Bu arada Intelde elini çabuk tutup cep telefonlarında kullanılabilecek işlemcilerini üretip Meego'yu cep telefonu üreticilerine kabul ettirebilirse bilgisayar denen hikaye yakın zamanda gerçek anlamı ile mobil hale gelecek diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pyros -- 22 Temmuz 2011; 16:37:08 >




  • Herşey tamam desem bile Symbian yanlış seçim olmuş.
  • meego olsaymış...
  • Cihazı şahsen tercih etmem ancak güzel düşünce, güzel bir ürün olmuş. Teknolojinin gelişimine bu ve bunun gibi ürünlerin katkıları tartışılmaz
  • tasarım sıfır. işlemcisine ve ram frekansına diyecek bir lafım yok ama insan eline aldığında tasarımı o insanda bir etki bırakmalı. hoş nokiada tasarımdan yoksun oldu gitgide ya neyse.

    win 7 ye ben PC imden dahi kaldırıp yerine android kurmak istiyorum. umarım en yakın zamanda laptop ve masaüstü aletlerede android gelirde bizde şu windows 7 denen kısır döngüden kurtuluruz.
  • Başlangıç için iyi olmuş illa ki daha iyileri olacaktır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silver021

    tasarım sıfır. işlemcisine ve ram frekansına diyecek bir lafım yok ama insan eline aldığında tasarımı o insanda bir etki bırakmalı. hoş nokiada tasarımdan yoksun oldu gitgide ya neyse. win 7 ye ben PC imden dahi kaldırıp yerine android kurmak istiyorum. umarım en yakın zamanda laptop ve masaüstü aletlerede android gelirde bizde şu windows 7 denen kısır döngüden kurtuluruz.


    Neden kısır döngü diye hitap ettinki windows 7 ye? Sen andoridin adam akıllı bir özellgini söyleyebilirmisin windows karşısında saten bölümler farklı android mobil yani kücük işler icin taarlandı mesela video izleme mp3dinleme kamera felan sen nasıl bir mantıkla androidi windows 7 den büyük tuttun anlamıyorum saten insanlarda bir hastalık var windows 8 gelecek diyorlar adam diyoki cekirdek degişmesse ne anlamı var? ee kardeşim bu cekirdegin nesi var. Insanlar cok nankör windows sayesinde bu kadar gelişti pc pazarı hem kimse zorla tutmuyor seni windows da madem begenmiyon sil gitsin




  • tam bir takoz o ne öyle ya 2 cm kalınlık mı olur.piyasaki tüm cep telefonlarından bir koleksiyon yapıyorsanız anca alınabilir yoksa satmaz bu
  • Öyle bir güç olsa ki elimde, bir haftalığına milletin aşağılaya aşağılaya bitiremediği tüm microsoft ürünlerini piyasadam kaldırsam çok sevinirim. Millet bi kendine gelse.O çok sevdikleri android ve ios larla takılsalar bir kaç gün.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.