Şimdi Ara

iç yalıtımda EPS/XPS üzerine duvar kağıdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
21.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Dairemiz kuzey çephe. 2 yıllık bir apartman. Özellikle izolasyon yapılmamış dışarı bakan kolonlardan gelen soğuk sebebiyle, kışın evi neredeyse ısıtamıyoruz. Bu nedenle iç çephe izolasyonu yapmaya karar verdim.
    Ancak;
    Bu izolasyonu kendim yapmak istiyorum maliyeti düşürmek için çünki ev sahibi parasını vermeyecek. Bunun için de aklıma gelen en uygun maliyetli, en az iş çıkaracak (inşaat, toz, v.s. ile uğraştırmayacak) ve en az zahmetli işlem şu oldu:
    - XPS veya EPS levhaları kendi yapıştıcı ve dübelleri ile duvara yapıştırmak
    - Sonra da doğrudan XPS veya EPS levhaların üzerine şık bir duvar kağıdı yapıştırmak (bu sayede levha üzerine yapılacak inşaat işleri ve zahmeti ile uğraşmadan levhaları gizlemeyi hedefliyorum. Dübellerin duvar kağıdının altında çıkıntı oluşturmaması için, dübelleri levhalara gömerek (yani levha ile aynı düzlemde olacak şekilde) gizlemeyi düşünüyorum.

    Plan bu ve sorum şu: XPS veya EPS levhaları, duvar kağıdı yapıştırıcısını tutar mı? Yoksa bir süre sonra ayrılır mı?

    Çok farklı bir konu ve denenmemiş olduğunu düşünüyorum. Diğer taraftan bunu cevaplayabilecek kişinin duvar kağıtları ve yapıştırıcıları konusunda da bilgi birikimi olması gerekiyor. Umarım bu konuyu cevaplayabilecek kişiler bulur ve kafamdaki soru işaretlerini kaldırıp işleme başlayabilirim.







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.