Şimdi Ara

Özel Haber: Intel'in en hızlı işlemcisi Core i7-3960X'in ilk test sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
0
Favori
41.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sandy Bridge mimarisini temel alan ikinci nesil Core işlemci ailesini sene başında pazara sunan Intel, yüksek performans segmentinde ise Westmere tabanlı Core i7-900 jenerasyonu ile yoluna devam etmiş ancak en iyisini isteyenler için Sandy Bridge-E işlemcilerinin güç verdiği LGA2011 platformunu sene sonuna doğru pazara sunacağını açıklamıştı.




    Özel Haber: Intel'in en hızlı işlemcisi Core i7-3960X'in ilk test sonuçları




    Donanimhaber.com olarak Sandy Bridge-E serisi işlemcilerin model isimleri ve teknik detaylarına ait bir takım detayları geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşmıştık. Yurt dışındaki uzun arayışlarımız sonucunda uluslararası kaynaklardan elde ettiğimiz bazı bilgiler, Sandy Bridge-E jenerasyonunun amiral gemisi olacak Core i7-3960X Extreme Edition işlemcisinin, Intel'in şu anki en güçlü işlemcisi olan Core i7-990X ile karşılaştırmalı performans verilerine ışık tutuyor. Gelin şimdi hep birlikte Intel kaynaklı bu değerlere daha yakından bakalım.



    Test sonuçlarını değerlendirmeye başlamadan önce Core i7-3960X'in teknik özelliklerini kısaca hatırlamakta fayda var. 32nm üretim teknolojisiyle hazırlanan 6 çekirdekli yeni işlemci, standart olarak 3.30GHz'de görev yapıyor ve Turbo Boost teknolojisiyle çekirdek çalışma frekansını 3.9GHz'e kadar arttırabiliyor. Her çekirdek için çift izlek desteği sunan işlemci, sahip olduğu 15MB bellek kapasitesiyle tek izlekli uygulamalar için önemli bir performans artışı getirecek gibi görünüyor zira masaüstü sistemler dikkate alındığında Intel tarafında bellek kapasitesi en yüksek işlemci olacak gibi görünüyor.



     




    Özel Haber: Intel'in en hızlı işlemcisi Core i7-3960X'in ilk test sonuçları




    Sandy Bridge-E serisi yeni nesil Intel işlemcilerin en dikkat çekici özelliklerinden biri de dört kanal bellek desteğine sahip olmaları. 1333MHz'e kadar resmi DDR3 desteği sunan ancak hız aşırtma ile daha yüksek bellek frekanslarıyla da çalışabilen işlemciler, bellek bant genişliğinin ön plana çıktığı uygulamalarda rakip tanımayacak gibi görünüyorlar. Core i7-3960X de dahil olmak üzere Sandy Bridge-E serisi tüm işlemcilerin ısıl tasarım gücü 130 Watt olacak. X79 çipsetli anakartlarla kullanılacak yeni işlemcilerin çıkış tarihi ise son çeyrek. Henüz kesin olmamakla birlikte Ekim ayı ile birlikte yeni işlemcilere pazara giriş yapabilir.



    Gelelim performans değerlerine. Intel tarafından hazırlanan tablolara göre Core i7-3960X, çekirdek performansının önem taşıdığı Cinebench ve Pov-Ray testlerinde, Westmere mimarisini temel alan aynı çekirdek sayısına sahip olan ve baz frekansı bir miktar daha yüksek olan Core i7-990X'ten sırasıyla %13 ve %12 daha hızlı olmayı başarıyor. Bu noktada aradaki farkın ağırlıklı olarak Sandy Bridge mimarisindeki yeniliklerden kaynaklandığını söylemek mümkün. Pro Show Gold 4.5 ile yapılan testte de %15 ile aşağı yukarı benzer sonuçlar elde edilirken, en büyük farkın 3DMark 11'in fizik testinde olduğunu ve farkın %36'ya çıktığını görüyoruz. 




    Özel Haber: Intel'in en hızlı işlemcisi Core i7-3960X'in ilk test sonuçları




    SPEC  CPU2006 ise yeni işlemcilerin fark yarattığı asıl uygulama alanı oluyor ve dört kanal bellek kontrolcüsüne bağlı olarak tamsayı performansında %34, kayarnokta performansında ise %64 fark yaratıldığını görüyoruz. Sandra 2011 ile yapılan çoklu ortam ve bellek bant genişliği testleri de Sandy Bridge-E lehine işliyor ve ortaya hatırı sayılır performans farklı çıkıyor. AVX komutsetlerinin katkısı ile çoklu ortam testinde Core i7-990X'e  %92'i fark atan Core i7-3960X, bellek bant genişliği testinde ise farkı iki katına çıkartıyor. 



    Görüldüğü üzere Intel, uygulama türüne göre en az %10+ seviyesinde performans artışı vaad ediyor ki bellek odaklı uygulamalarda profesyonellerin Sandy Bridge-E jenerasyonuna adapte olacağı da söylenebilir. AMD'nin 8 çekirdekli Bulldozer ile Sandy Bridge tabanlı Core i7-2600K'yı hedef aldığı düşünülürse, Core i7-3960X, bu seri altında daha hızlı bir model çıkana kadar veya 2012 sonunda gelecek Ivy Bridge-E jenerasyonuna kadar en hızlı işlemci olacak gibi görünüyor. 









  • canavar
  • 2012 sonunda gelecek Ivy Bridge-E jenerasyonuna kadar en hızlı işlemci olacak gibi görünüyor.

    bunu okuyunca moralim sinirlendi..
  • Hadi hayırlısı olsun 3000 TL civarında fiyatları görürüz artık...
  • Bellek performansı çok iyi gerçekten. Ama ben bellek hızının benchmarklar dışında pek faydasını göremedim. Masaüstünde vs. pc nin tepki hızına biraz etkisi olabilir.
  • Bugün 990x 2000TL'den fazla olduğuna göre bu bi araba parası olur heralde.İntel hızlı güçlü yapıyor olabilir ama önemli olan F/P
  • PErformans olarak tatminkar, güç tüketimini de görmek gerekli ama o konuda da başarılıdır. Genel kullanıcı Ivy Bridge'i beklemeli, yeni 3d transistörün de performans ve güç tüketimine olumlu etkisi olacaktır
    Tebrikler Dh.
  • Xeon işlemciye gerek yok :P Bununla bile Server ya da Workstation kurulur. Intel sen nelere kadirsin.
  • 3dmark 11de 990xe %36 fark atıyor ki bu oyunlarda dahada az olucaktır eğer bulldozer 990xe %10 %15 fark atarsa bence bu işlemciye para vermek gereksiz olur hemde çok gereksiz bellek olarak öne çıkması ise umarım amd bu segmenttede intele rakip olabilir
  • Önemli olan F/P değildir, bu laf forumda herkesin ağzında, o zaman porsche, lamborghini, ferrari araba üretmesin herkes peugeot 206 ya binsin. Bu performansa gerçekten ihitiyacı olan adamlar f/p üretim yapılacak diye bu işlemcilerden mahrum mu kalsın. Paran yetmiyorsa veya ihtiyacın yoksa alma, sana illaki al diyen yok ama bu yüksek model işlemci haberlerinde hep aynı yorum baydı.
  • Aslan gibi valla
  • inanılmaz birşey... listede i5 2500K dar var.. bak bu hoşuma gitti
  • yar saçların lüle lüle amd sana güle güle
  • bulldozer iyice tırtladı artık ölü doğdu resmen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dodomoco

    3dmark 11de 990xe %36 fark atıyor ki bu oyunlarda dahada az olucaktır eğer bulldozer 990xe %10 %15 fark atarsa bence bu işlemciye para vermek gereksiz olur hemde çok gereksiz bellek olarak öne çıkması ise umarım amd bu segmenttede intele rakip olabilir


    bulldozer 990xe %10 fark atsaydı çoktan piyasada olurdu. Hayaller güzeldir ama gerçekler öyle değil.
  • fark en azından %20 olmalıydı az bir gelişme var.
    amd 2000'lerde intelin p4 çuvallamasını bulldozer ile yapacak
  • AMD inteli geçerken intel'e geçirdi diye sevinen, intel geçerken de AMD'ye geçirdi diye sevinen, kendinin tüketici olduğunu unutan bir kesim var, anlamak zor.
  • yeni işlemci yeni anakart. Yine mi İntel!!

    son 5 yılda 775pin 1366pin 1156pin 1555pin ve son olarak LGA2011 platformu.
    Bu intel çok karı değiştiriyo
  • bu avx komut setleri çok ciddi bir performans artışı getiriyor. umarım uygulamalar kısa sürede bu komut setleri ile haşır neşir olurlarda böylesi muazzam bir performans getirisinden yararlanırlar.. bellek bant genişliği 3 kanaldan 4 kanala çıkarken nasıl iki kat artış getiriyor onuda anlamak zor.!! ama intel harika bir iş çıkarmış.. keşke tdp değerinide biraz düşük tutabilseymiş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aRiSe*

    yeni işlemci yeni anakart. Yine mi İntel!! son 5 yılda 775pin 1366pin 1156pin 1555pin ve son olarak LGA2011 platformu. Bu intel çok karı değiştiriyo


    kırbaçla aldırıyorlardı değil mi? almayana kırbaç cezası :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.