Şimdi Ara

Nokia, 2011 yılı 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı: Tablolar parlak görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nokia, 2011 yılı 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı: Tablolar parlak görünmüyor


     

    Dünyanın en büyük cep telefonu üreticileri arasında yer alan Nokia'nın bugün, 2011 yılı 2. çeyrek finansal raporunu açıklayacağı söyleniyordu ve söylentiler tamamen doğru çıktı. Nokia'nın finansal tablolarına genel olarak göz gezdirdiğimizde Finlandiya cephesinde alarmların yavaştan çalmaya başladığını söylememiz mümkün.


     

    Nokia, 2011 yılının 2. çeyreğinde 5 milyar 467 milyon Euro'luk net satış gerçekleştirmiş, net satış gelirleri 2010'un 2. çeyreğine kıyasla %20 (6 milyar 799 milyon Euro), 2011'in 1. çeyreğine kıyasla %23 (7 milyar 787 milyon Euro) daha düşük seyrediyor. 5 milyar 467 milyon Euro'luk net satışın 2 milyar 368 milyon Euro'luk kısmını akıllı telefonlar, geriye kalan 2 milyar 551 milyon Euro'luk kısmını java platformunu kullanan modeller (örn: S40) oluşturuyor. Akıllı telefonların net satış geliri 2010'un 2. çeyreğine kıyasla %32, 2011'in 1. çeyreğine kıyasla %33 düşüş sergilemiş.


     

    Nokia'nın 2. çeyrek boyunca kaç tane cep telefonu sattığına baktığımızda ise toplamda 88.5 milyon adet satış yapıldığını görüyoruz. Satılan telefonların 16.7 milyonunu akıllı telefonlar, kalan 71.8 milyonunu java platformunu kullanan modeller oluşturmakta. Toplam satışlar geçen yılın aynı dönemine göre %20 (111 milyon), bir önceki çeyreğe göre %18 (108.5 milyon) düşmüş. Akıllı telefon satışları ise yine aynı sırayla %34 (25.2 milyon) ve %31 (24.2 milyon) oranlarında düşüş göstermiş.


     

    Cihazlardan ve servislerden elde edilen faaliyet kârı ise bir önceki çeyreğe göre %47, bir önceki yılın aynı dönemine göre %43 düşmüş. Nokia şu anki tabloya göre akıllı telefonlardaki tahtını Apple'a devretmiş durumda. Zira Apple, kısa bir süre önce 20.34 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.





    Nokia, 2011 yılı 2. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı: Tablolar parlak görünmüyor



     
    Toplam satışların 18.4 milyonu Avrupa'da, 20.5 milyonu Ortadoğu ve Afrika'da, 11.3 milyonu Çin'de, 24.5 milyonu Asya - Pasifik'te, 1.5 milyonu Kuzey Amerika'da, 12.3 milyonu Latin Amerika'da yapılmış. Geçen yılın aynı dönemine göre satışlarda en büyük düşüş %42 ile Kuzey Amerika'da gerçekleşmiş. Bir önceki çeyreğe göre en büyük düşüş ise %51 ile Çin'de. Kuzey Amerika ile Latin Amerika arası fark dikkat çekici.
     

    Bakalım ekim ayında düzenlenecek Nokia World 2011 etkinliğinde Windows Phone Mango işletim sistemli modellerini tanıtması beklenen Nokia'nın mevcut gidişatı değişecek mi? Windows Phone Mango, Nokia için tek çıkış yolu olabilir mi? Hep beraber bekleyelim ve görelim.








  • WP7 ile daha beter duruma gelsinler de akılları başlarına gelsin. MeeGo ve Symbian'ı bırakıp WP7'ye bel bağlayan Nokia'ya bunlar müstehak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • n9 ve win 7 li telefonlari bir an once piyasaya surmeli aksi takdirde daha kotu olacak
  • beterini hakediyor nokia, bence elini ayağını akıllı telefon piyasasından çeksin ve 50-60 liralık mesaj atmak ve arama yapmaktan başka bir işe yaramayan telefonlar üretsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyx -- 21 Temmuz 2011; 15:16:10 >
  • Yakında haberlerde görürsünüz.

    Nokia telefon üretmeyi bırakarak yeniden bot ve lastik üretmeye başladı.
  • Android kullanmamakta ısrarcı olurlarsa, olacaklar belli. Sadece symbianla, wm7 yle olacak iş değil artık bu devirde.
  • Fiyatları düşürsünler millet genel olarak akıllandı artık bir telefona bin lira para bağlamıyor.
  • Android iyi telefonlar çıkartırlarsa gayet iyi satış yaparlar şöyle bir telefon çok sattırır nokiaya.
    800-1000 MHz işlemci
    512 MB Ram
    Android 2.3 İşletim Sistemi
    5.0 MP Kamera

    500-600-750 TL fiyat

    Güzel şekil,şık
  • Symbian ve Windows Phone 7 rezâletlerinden sonra, bir zahmet parlak gözükmesin yani.

    Nokia'nın tek kurtuluşu, Android işletim sistemidir. Halâ, niye direndiklerini anlayamadım.
  • bence wp ile piyasayı sallayacaklar bekleyin görün
  • karları çok düşmüş gerçekten
  • nokia ya bez getiren de yok napıcaz hic bilmiyorum
  • Şaşırmadım.
  • 1 ghz işlemcili telefona s40 koyarlarsa böyle g.t gibi kalırlar ortada
  • sürünün p.zevnklr
  • çok bile satmış.. nokia hiç uğraşmasın akıllı telefon yapcam diye bence çünkü beceremiyor. en iyisi o yine en iyi bildiği giriş seviyesi telefon üretsin.
  • Gelirler düşükmüş beklenildiği gibi.
    Şaka maka meego symbian wp7 sonunda da android'e geçecekler bu kadar platformu ne yapacaklar telefon patlaması bekliyorum
  • Symbian eski popülerliği çoktan bitti,yeni nesil cihazlar ise üretemiyorlar geliştiremiyorlar meego için destek verip geliştiricilere uygun daha popüler hale getirmesi gerekirken ortalıktan çekiliyor,windows 7 phone kaçtane cihaz satmışta nokia ile sanki milyonlarda tane satabilecekler.
  • 88.5 milyon adet satış yapıldığını görüyoruz. Satılan telefonların 16.7 milyonunu akıllı telefonlar, kalan 71.8 milyonunu java platformunu kullanan modeller oluşturmakta.

    Zira Apple, kısa bir süre önce 20.34 milyon adet iPhone satışı gerçekleştirdiğini duyurmuştu.

    4 milyon fark var.nokianın kar payı düşük.batış masallarına rağmen 88,5milyon satış var.o kadar android karsısnda rakamlar iyi.win7 n9la appleyi indirir tahtından.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuri...

    Symbian ve Windows Phone 7 rezâletlerinden sonra, bir zahmet parlak gözükmesin yani.

    Nokia'nın tek kurtuluşu, Android işletim sistemidir. Halâ, niye direndiklerini anlayamadım.


    Nokia Android ile ancak günü kurtarabilir. Pazarda hergün çoğalan cihazlar ve üreticiler yüzünden Android adeta gladyatör arenasına döndü. Nokia'nın kurtuluşu MeeGo'da başka hiçbir şeyde değil. Onu da terkederek kendi ipini çekti zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.