Şimdi Ara

Zalman Z9 Plus Yorumlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
8.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeni aldığım Zalman Z9 Plus kasa için bir kaç yorumumu yazmak istiyorum. forumda kullanıpta incelemesini yapan göremedim. almak isteyen varsa yardımcı olmak istedim.

Şu adresten kasanın görüntülerine ulaşabileceğiniz için kasanın fotoğraflarını çekme gereği duymadım.
    http://www.youtube.com/watch?v=Jk_lX4_baT4

Olumlu Özellikleri:

+ Kablo toplama konusunda yeterli.
    + Cpu arkası montaj boşluğu bulunuyor ve gayet geniiş.
    + Kasanın sol tarafında (pencereli olmayan tarafında) 1 tane ssd ekleyebileceğiniz alan bulunuyor.
    + 7 tane fan takabilirsiniz. Ön 1 x 12-14cm, Arka 1x 12cm, Üst 2 x 12-14cm, Yan 2 x 12-14 cm ve Alt 1x12cm.
    + 4 USB girişi.
    + Malzeme kalitesi zalmana yakışır derecede iyi.
    + Vidasız HDD montajı.
    + 5.25 alan da bir tane 5.25 - 3.5 dönüştürücü, Bu sadece 5.25 alanlarından birine 3.5 hdd takabilirsiniz.
    + Dijital sıcaklık göstergesi ( ısı sensörünün kablosu yeterince uzun. bu sayede kasanın istediğiniz yerine konumlandırabilirsiniz.)
    + Birlikte gelen 4 fan çok sessiz. fanlardan 3ü mavi ledli.
    + Alt ve ön fan girişinde fan filtreleri bulunuyor.
    + 1 adet fan kontrolcüsü var ve bu kontrolcüyle 2 tane fanı kontrol edebiliyorsunuz.
    + 29 cm vga uzunluğu
    + Psu alta konumlandırılmış.
    + Psuyu iki şekilde monte edebiliyorsunuz. (fan üst ve alta gelecek şekilde)
    + Atx 12v Uzatıcı Kablo.
    + Yan kapak penceleri.
    + İhtiyaçtan fazla vida ve hdd sessizleştirici eklenmiş.
    + Kablo toplama için 5-6 tane plastik kablo kelepçesiyle birlikte geliyor.

Olumsuz özellikleri:
    - Yan kapak ya süs için yapılmış ya da ciddi bir mühendislik hatası barındırıyor.
    yan kapağa taktığınız fanlardan altta olan fan tam ekran kartının hava üflediği tarafa denk geliyor ve vga'a olumsuz etki ediyor. ben bu fanı ters çevirdim. ayrıca bu fanın yaklaşık 5de1 lik bir kısmı psu'ya denk geldiği için hava akışına engel. (psu : Thermal take TRx2 550w)
    yan kapağa taktığınız fanlardan üstte olan fanın stok cpu soğutularına olumlu etkisi yok. ramlere hava üflüyor sadece.
    - Ön taraftaki büyük Z çıkıntısı yüzünden hava girişi kısıtlanmış.
    - Ön taraftaki hdd bloğu çıkarılamıyor. bu yüzden ön fanın etkisi hdd dışındaki bileşenlere çok etki etmiyor.
    - Buzzer yok.
    - 5.25 sürücüler için vidasız montaj yok.
    - PCI bileşenleri için vidasız montak yok.
    - PCI bileşenlerini takmak için kasanın arkasında çıkarmak durumunda olduğunuz delikler kasaya yapışık. bu yüzden kırıp çıkarmak zorundasınız ve daha sonra tekrar takmak mümkün değil.

Genel olarak kasayı yorumlacak olursak:
    Kaliteli malzeme, dijital termometre, fan kontrolcüsü, 4 sessiz fan ve 4 usb girişi gibi özelliklerinden dolayı ve 180tl civarındaki fiyatından dolayı tercih edilebilir görünen bir kasa ancak hava sirkulasyonu çok iyi olmadığı için benden vasat not almış bir kasa.
    Ben bu kasayı almadan önce 4 tane fan ve 3lü fan kontrolcüsü almayı düşünüyordum. sadece bunların fiyatı 80tl'nin üzerinde bir fiyata mâl olacaktı. Daha sonra bu kasayı görünce ve zalman kalitesine güvenerek fazla araştırma yapmadan aldım. Olumlu özelliklerinde belirttiğim malzeme kalitesinden dolayı kasa tercih edilebilir. ama ben bu kasa yerine 50-60 tl verilerek daha iyi bir kasa alınmasını öneririm ilgililere.
    Bu kasa şuanda eksenbilgisayar, sanalmarketim ve hizlial da satılıyor. Satılan yerlerde kasa 2 fan içeriyor deniliyor ancak bana 4 fanla geldi. zalmanın sitesinde de 4 fan standart yazıyor.

Kendi çektiğim fotoğraflar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanweb -- 21 Temmuz 2011; 19:15:30 >

• Gayet yerinde bir inceleme olmuş teşekkürler.Önemli noktalara bilhassa değinmişsiniz.
    Piyasada bu kadar çok alternatif varken bu fiyat aralığında pek tercih edilecek bir kasa gibi durmuyor.
    Güle güle kullanın,hayırlı olsun.
  • kasa fotolarını detaylı bir şekilde görürsek çok iyi olur,almayı düşündüğüm kasalardan birtanesi kendisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: VicariouS

kasa fotolarını detaylı bir şekilde görürsek çok iyi olur,almayı düşündüğüm kasalardan birtanesi kendisi

bilgisayarı kapatıp malzemeleri çıkarıp resimlerini çekeceğim. umarım faydası olur.

vga sorununa gelince: benim kullandığım HD4850 ekran kartı sıcak havayı hdd tarafından alıyor ve pcı çıkış tarafına ve kasanın içine üflüyor. bu yüzden benim için sorun oldu bu yan fan. fan biraz daha üstte olsaydı sorun kalmayacaktı. yan kapak psu üstte olan kasalar için tasarlanmış gibi. yan kapağın sağ üstündeki fan ise stok fan yerine takılacak aşağıdaki resimdeki gibi bir cpu soğutucusuna çok olumlu etki göstereceğini düşünüyorum.

• quote:

kasa fotolarını detaylı bir şekilde görürsek çok iyi olur,almayı düşündüğüm kasalardan birtanesi kendisi

fotoları ekledim. umarım işinize yarar.
  • gayet kullanışlı bir mid-tower kasa hayırlı olsun.

inceleme, almayı düşünen arkadaşlar varsa onlara da yardımcı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

quote:

fotoları ekledim. umarım işinize yarar.

fotolar için teşekkür ederim,sayenizde kasa hakkında yeterince bilgi sahibi oldum,güle güle kullanın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu kadar emeğe şapka çıkartılır,emeğine sağlık arkadaşım,hoş ve yeterli bir inceleme olmuş
    bu arada aynı psu kullanıyoruz
  • Emeğine sağlık hocam gayet iyi bir inceleme olmuş
  • özellikleri fena değilmiş, malzeme kalitesi de iyi duruyor. biraz daha ekstra yapılsa son derece iyi bir kasa ortaya çıkabilirmiş.
    yine de f/p arayanlar için tercih edilebilir bence
  • 3 tane 12 cm fan, fan kontrolcüsü ve cpu soğutucusu (xigmatek scorpion) siparişi verdim. sanıyorum ki bu ekstralardan sonra kasa içi soğutma yeterince iyi olacak.

kasanın çalışır durumdaki fotoğraflarını ekliyorum (gayet şık bir kasa bence):

• güzel inceleme olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

quote:

bilgisayarı kapatıp malzemeleri çıkarıp resimlerini çekeceğim. umarım faydası olur.

vga sorununa gelince: benim kullandığım HD4850 ekran kartı sıcak havayı hdd tarafından alıyor ve pcı çıkış tarafına ve kasanın içine üflüyor. bu yüzden benim için sorun oldu bu yan fan. fan biraz daha üstte olsaydı sorun kalmayacaktı. yan kapak psu üstte olan kasalar için tasarlanmış gibi. yan kapağın sağ üstündeki fan ise stok fan yerine takılacak aşağıdaki resimdeki gibi bir cpu soğutucusuna çok olumlu etki göstereceğini düşünüyorum.

Benim thermaltake cpu soğutucum var eski kasamda yan kapak açıkta kalıyor. bu kasa hoşuma gitti bu kasa resimdeki cpu soğutucusu kasa uyarmı ?

• Kusursuz işçilik var kasada, baktıkça aşık olacağınız kasa. Ön bölümdeki Z gibi görüntü verilen bölüm aslında hava akışını engel olmuyor. Bizzat hava kanalları var ön taraftan bakınca görünmüyor ama kanallardan hava akışı çok iyi. 5 tane hard disk buz gibi çalışıyor. Benim tavsiyem, işlemciyle gelen soğutucuları kullanmayıp uzun bakır çubuklarla alüminyum yapraklar içindeki soğutuculardan takmanız. Ben öyle bir soğutucu taktım fanını da çıkarttım. Zaten tam yukarıdaki baca fanlarına geliyor. İşlemci sıcaklığı bu baca fanları sayesinde direk yukarı atılıyor. Benim gözümde tek olumsuz yönü DVD sürücüyü yerleştirirken arasında çok boşluk olduğunu görmem.
  • bende almayı düşünüyorum akasa xone 2 ile bunun arasında kaldım açıkcası

6850 cfx ve i2500k yı 5ghz de kullanmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 4 Ağustos 2012; 12:47:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

bende almayı düşünüyorum akasa xone 2 ile bunun arasında kaldım açıkcası

Bence CM Enforcer ve Haf 912 kasalara da bakın hocam. 5ghz için iyi bir kule soğutucu gerekir ve yüksekliğini Akasa Xone kurtarmayabilir.
    CM Storm Enforcer ve haf 912'nin içeri sağladığı hava akımı ve genişlikleri çok iyi. Zalman kasa da soğutma olarak iyi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

quote:

bende almayı düşünüyorum akasa xone 2 ile bunun arasında kaldım açıkcası

Bence CM Enforcer ve Haf 912 kasalara da bakın hocam. 5ghz için iyi bir kule soğutucu gerekir ve yüksekliğini Akasa Xone kurtarmayabilir.
    CM Storm Enforcer ve haf 912'nin içeri sağladığı hava akımı ve genişlikleri çok iyi. Zalman kasa da soğutma olarak iyi duruyor.

evet zalmanda güzelde o psu ların altta olması kafamı kurcalıyor ikinci ekran kartı ile psu nerdeyse yapışık gibi duracak anladığım kadarı ile bunlarda
  • quote:

evet zalmanda güzelde o psu ların altta olması kafamı kurcalıyor ikinci ekran kartı ile psu nerdeyse yapışık gibi duracak anladığım kadarı ile bunlarda

COrsair 500R düşünülebilir o zaman. Daha yüksek bir midtower ve daha fazla mesafe olur.

• arkadaşlar açıkcası almışken en iyisini almak daha mantıklı aerocool vs 3 alacaktım fiyatı çok iyi 100 tl ama zalman z9 150 tl gibi bir fiyatı var almak mantıklı olur mu zalman'nın kalitesi güzel alacağım iki kasa ya vs 3 olacak yada zalman z9 onun dışında markaların fiyatları çok yüksek
  • Zalman Z9 derim kesinlikle. Marka zalman sonuçta ve kasa detayları çok başarılı. İnceleme için teşekkür ederiz bu arada gokhanweb, çok güzel ve yararlı bir inceleme olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.