Şimdi Ara

içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
849
Cevap
14
Favori
168.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kırşehir galiba
  • Araca bindiğimde, bu dünya ile bağımı sağlayan ilk temas noktası o lastikler..

    Kusura bakma, yerli sanayi vs.. falan deme..

    Böyle denetimsiz, böyle gevşek kanunların olduğu , böyle gamsız patron dünyasının var olduğu bu memlekette..

    Türk Malı ürüne bu konuda güvenmem ve ne kendi canımı ne de ailemin canını bu lastiklere teslim etmem...
  • Tüm forumu okudum. Petlas kışlık lastikten hemen hemen herkesin memnun olduğunu , bu memmunuyetin yazliklarda düştüğünü gördüm.Mesaj alınmıştır.
  • yurdun malini al para yurtta kalsin,ucak lastigi yapiyor o yuzden saglam,petlas dunya ulkelerine satis yapiyor,kullananlar memnun vsvsvsvs.. fiyat?? diger markalardan ucuz. Niye? yurdun mali.. Birde yan urunu var haberiniz olsun..

    Yedikmi ? yemedik.. burasi Turkiye arkadas aldigin nefese vergi attigin adima para oduyorsun kimse sana kaliteli olani ucuza vermez..
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 25 Nisan 2017; 20:13:25 >



  • bence toyo bu konuda daha başarılı en aazından japonya üretimi ve fiyatı starmaxxla aynı gerçi yerli diyorsunuz ama adına bak starmaxx ne ezikliktir koysana iyi bir isim hiç bir şey bilmiyorsan petlas firması olarak lastik alanlara anket yaptır kazanana 3-5 çift lastik hediye et kimbilir ne isimler çıkar en azından starmaxx diye iki xx li ismi türk malına koymazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cesmuru

    Ee ya ani bi fren yapmamız gerekirse? Yada ıslak bir zeminde araç kayıyor? Hangisi daha güvenli? Ne kadar sakin kullanırsan kullan biri önüne heran atlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubul -- 28 Mart 2016; 0:01:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Arif

    Tehlikeli, acil durumlarda, yağmurda frene de aracı kullandığınız gibi sakin sakin basıyorsanız, fazla para vermek gereksiz, ben sakin kullanıyorum ama 4 lastiğe çok para verdim. Demek ki bende bir sorun var(!)

    (aynı lastiğin 1 adet için bugün liste fiyatı peşin 207,50 TL, 6 Taksit 230,00 TL, Bridgestone Turanza Er300)

    Lastik bir otomobilde, sürücüden sonra en önemli faktördür, aracın tüm elektronik güvenlik sistemleri, tutunan lastik üzerine tasarlanmıştır. Lastik tutunmazsa ASR, ESP, ABS... işe yaramaz

    Hayır sizde sorun yok, görüş farklılığı var.

    Takip mesafesine ve kurallara uygun emniyetli sürüş yapılmazsa da abs,ebd,esp ve bunlara ek pahalı lastiğiniz de kurtarmaz sizi.

    Silahlı kuvetler milyon dolarlık F-16'nın piste inişini bu firmaya emanet ediyorsa bir düşünmek gerek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tubul

    quote:

    Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

    Avrupa'ya,Amerika'ya oraya buraya ihracat yapması gayet güzel birşey...Yalnız şu var...İç piyasaya verdiği lastik ile dışarı sattığı lastik aynı mı?
    Ben birçok üretim sektöründe,birçok ürünün dışarı daha kaliteli ve yüksek standartta,iç piyasaya ise amiyane tabirle "daya gitsin" mantığı ile üretildiğini çok gördüm...
    Konu ile alakası olmasa da bir örnek daha vereyim...
    Dışarı satılan sebze ve meyvalarda ilaç kalıntısı,aflatoksin,v.b. çıktığında yabancı ülke sınırlarından geri dönen bu ürünler ne yapılıyor?
    Ucuz fiyatla semt pazarlarında satılıyor,bizim millet de kapış kapış alıp yiyor değil mi...

    Örneklemenizde haklılık payı var.Ancak:

    Bu bahsettiğinizi pirelli de yapabilir, bridgestone da, michelin de...5 liralık değil de 3 liralık kauçuktan yaparlar lastikleri, Nasıl olsa burası Türkiye dayarlar gider?

    O halde 20 bin kilometrelik tecrübeye dayanarak şöyle demeli belki: ''iç piyasada satılan'' starmaxx'ın herhangi bir yamuğunu görmedik, memnunuz.



    sizde bu petlas hayranlığı varken yamuk mamuk görmezsiniz bence




  • Tekrar merhabalar,
    Hiçbir yazımda herhangi bir markaya dair dedğim gibi karalama ve yanlış bilgilendirme yapmadım.
    Yapmayada niyetim yok. Yeni TürkTicaretKanunu da buna müsade etmiyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mylastik -- 24 Kasım 2018; 12:32:58 >
  • Geçenlerde eşimi hastaneye götürmüştüm. Muayeneden çıkması beklerken tırnak batmasından dolayı hastaneye gelen Petlas satış temsilcisiyle tanıştım. Kendisine Petlas hakkında bir kaç soru sordum. Petlas'ın kışlık lastiklerini çok kaliteli olduğu ve karda çoğu ünlü markaya göre daha iyi çekiş sunduğunu anlattı. Diğer marka kışlık lastiklerden şikayet eden çok müşterisi olduğu söyledi hatta hastane gelmeden önce geçen kış Michelin kışlık lastik kullanan ve memnun olmayan bir müşteriye Petlas taktığını söyledi. Yazlık lastiklerin nasıl olduğunu sorduğumda ise yazlık lastiklerin geçen yıllara göre daha kaliteli olduğunu fakat hala yeteri kadar kaliteli olmadığını söyledi. Kendi eşime dostuma tavsiye etmem dedi. Bana dedikleri aynen bunlar.
  • 2 aydır filan erzurumda petlas kullanıyorum. geçen sene ug8 kullanıyordum. hiç bir fark yok. tamam.
  • Ben de buraya ve bir ustanın tavsiyesine güvenerek Starmaxx taktırmıştım iki sene önce. Hala da onları kullanıyorum, ama hiç memnun değilim. Yukardaki arkadaşın da söylediği gibi yağmurda bariz kötü. Frene biraz yüklenince araç hemen kızaklıyor ve ABS devreye giriyor. Ayrıca lastikler sert ve çok yol sesi yapıyor. Bir de, ilk mesajdaki arkadaş 20.000 km sonraki lastik durumunu koyarak az aşındığına örnek vermek istemiş. Benim lastiklerim de 40.000 km oldu ve az aşındı. Ama şu anda düşünüyorum, sanki aşınmıyor olması değil, aşınıyor olması daha önemli. Aşınıyor olması yolu tutuyor olduğunu gösterir. Hem bir lastiğin ömrü için zaten 60-80 bin civarı veya 4 yıl deniyor. Bu kullanımlar sonunda aşınmayan lastiği ne yapayım ben, eve çıkarıp vitrine koyacak değilim ya

    Kötülediğim sanılmasın, temkinli kullanan, "şehir içinde sakin sakin giderim ben, ayağımı yerden kessin yeter", "azıcık sesi de olacak canım artık" diyen normal bir kullanıcı için gayet iyi lastikler. Ama eğer aracı biraz sert kullanıyorsanız veya konfor da benim için önemli diyorsanız Starmaxx'lar pek de uygun değil.
    Ben tavsiyelere göre almıştım ama demekki tavsiyede bulunan arkadaşların kullanım şekli farklıymış. O yüzden tavsiyelerde kullanım tarzından, hatta kullanılan şehirden bile bahsedilse çok iyi olur. Açıkçası ben şu anda pişmanım. Aracımı değişmeyi düşünüyorum yakın zamanda o yüzden lastikleri yenileyemiyorum da..

    Ha şunu da belirteyim yalnız, lasikleri o kadar kaldırıma falan sürttüm, yollar biraz fazla kasisli, çok girdim çıktım ama balon malon olayı yaşamadım hiç. Bunu söylediğim için akşama yaşamazsam tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kicker -- 3 Haziran 2014; 14:21:12 >




  • hie kullanıcısına yanıt
    Ben iki kıştır Petlas W651 ile aynı lastik olan Starmaxx W850 modelini kullanıyorum, karda aracın ESP sini devreye sokmak için epey çaba sarfetmek gerekiyor. Hava sıcaklığı +7 derecenin üzerindeyse ve özellikle yol ıslaksa bariz kayma var, bütün kış lastikleri silikalı yumuşak hamur yapısından üç aşağı beş yukarı böyledir, daha önce Good Year ve Lassa kış lastiği de kullandım, onlarda hava sıcaksa kayma yapıyordu. İstanbul için Kasım ayının son haftası ve Mart ayının ilk haftası arası kış lastiği kullanıyorum, öyle olduğu halde sıklıkla +7 derece üzeri sıcaklıklar olabiliyor, o günlerde araçta kış lastiği olduğunu unutmayarak daha dikkatli olmakta fayda var.
  • uzun senelerce 1 araç kullandım sadece.
    michelin runflat 205/55/16R
    yol sesi almıyordu, ancak sert bir lastikti, ancak bu sertlik aracın sert süspansiyonu sebebiyle de olabilir, bilemiyorum.
    neyse, bu lastiklerle çokça derin çukurlara yanlışlıkla küt diye girdim. "aha sçtk" dediğim çok oldu. yağmurlu zamanlarda çukurlar görünmüyor, en tehlikelisi.
    tekerleklerde gram sıkıntı olmadı. 3 sene önce çıkma almıştım, yeni çıkmaydı, 3 sene tertemiz kullandım, o tekerleklerle aracı sattım.
    diş kalınlığı falan daha 2 sene götürür vaziyetteydi.

    ancak! yeni araç alırsam ve bu araç bmw-merso ya da performans model araçlar olmadığı sürece petlas - lassa gibi markalara mutlaka şans veririm.
    yüksek hızlara çıkılıp yok tutuş istenmeyecek ne de olsa.
    en azından yabancı ile türkün kıyasını yaparım o vakit.



    ha sıkça 200lere çıkan, virajlara sert girenler, ya da çukurlara çokça düşenler varsa, onlar yorumlasın lastikleri. değilse düz yolda, nerede görülmüş lastik patladığı, hırpalandığı.
    önemli olan 60 bin kullandım skıntı yaşamadım değil, o lastiklerin kalitesi yukarıda yazdıklarımla ölçülüyor biraz.




  • AutoTecnica lastik testi.


    içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !içimizdeki irlandalılar ! ZORUNUZA GİTMESİN : PETLAS !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usermm1 -- 3 Aralık 2014; 15:22:44 >




  • Starmaxx ICE GRIPPER - W850 215/55/16 kış lastiğini 2012 Ford Focus 1.6 Tdci aracım için aldım. Sulu kar, buz, çamur ve ıslak zeminde gayet başarılı yol tutuşu ve frenleme mesafesi sunuyor. Yakıt, seste biraz yuvarlanma direncinde orta halli yüksek(Michelin yaz lastiklerine göre). Zaten bunlar kış lastiklerinde artması beklenen kriterler. Lastikte dikkatimi çeken bir şey ise, yazlık lastiklerle ıslak/çamurlu zeminde araba fena şekilde batarken, bu lastiklerde araba 3 te biri kadar bile kirlenmemesi. Farklı araçlarda arkada bulut oluşurken bu lastiklerde çok az.

    Pahalı ürünlerle kış lastiği tercih edilebilir bence.
  • Petlas w651 en az goodyear gibi kaliteli ve iyi tutuyor karda

    Dikkat ettiyseniz goodyear dedim ultragrip serileri hep eniyi kis lastigi olmustur

    Nokiana girmiyorum bile kendi kendilerini tatmin etsinler en iyisi biziz diye

    Ona bakarsan citroende cok iyi araba evet
  • Bugünlerde ben de yazlık lastik düşünüyorum. Onun için sormuştum. Son kararınızı burada paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MexicanDrugLord

    Nedense benim ebata yapmamışlar w651i.Olsa hiç düşünmüycemde.Aslında yerli olduğu için bir şans vermek istiyorum sonuçta bu fiyat aralığında debica,sava falan var onlar içinde ıslak zeminde benzer şeyler söylenmiş.

    Birde pt535 dört mevsim var.Hani bundan alayım sök tak ile uğraşmayayım diyorum ama deseni biraz ılıman kışlar içinmiş gibi geldi.Ankara için nasıl olur bilmiyorum.Üzerinde m+s işareti var gerçi ama.

    petlas konusunda detaylı araştırma yaptığım zamanlar iki modeli tavsiye etmişlerdi. w651 ve pt741. diğerleri konusunda olumlu tavsiyeler almamıştım. eğer içiniz rahat etmiyorsa diğer markalara yönelmeniz daha iyi olur. ben olsam öyle yaparım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.