Şimdi Ara

Creative X-Fi sorular, sorunlar ve daha fazlası... (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
434
Cevap
1
Favori
36.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bildiğim ve uyguladığım ayarları resimli olarak anlatıyorum... Yanlış bilgim varsa veya eklenmesi gereken bilgiler olursa bana yardımcı olun lütfen... Aynı şekilde anlatmayı unuttuğum özellikler varsa da uyarın

Öncelikle Mod seçimi yapmalıyız...

Creative X-Fi sorular, sorunlar ve daha fazlası...

Yukarıdaki Entertainment (Müzik için), Game (Oyun) ve Audio Creation (Ses kayıt) modlarından size uygun olanı seçiniz... (O an ne yapıyorsanız)
    Burada dikkat edilmesi gereken şey yeşil ünlem işareti ile belirtilmiş... Mod değişiklikleri sırasında tüm ses programlarını kapatmanız...

ENTERTAINMENT MODE

ANA MENÜ

1-) Yukarıda görüldüğü gibi ortada volume ayarının yanında bass ve treble (tiz) ayarı bulunuyor... Benim zevk aldığım oranlar %34'e %64... Onun hemen sağında Default (Varsayılan) seçeneği var... Oraya bastığınızda Creative'in standart ses ayarlarına dönüş yaparsınız...

Sol alt kısımda "Mode" seçeneği var... Oradan diğer 2 seçeneğe (Game veya Audio Creation) geçiş yapabilirsiniz...

2-) Burada sol ok kulaklık volume ayarı yapılan yeri, sağ ok da tüm sesleri kapatabileceğiniz butonu gösteriyor...

Soldan "Speakers ve Headphone" ayarlarına giriyoruz...

3-) Sol üstte "Speakers and Headphone Selection" kısmında ses sisteminize uygun seçeneği seçin... Benim 5+1 sistemim olduğu için (İmzamdaki Sistem) 5+1 seçeneğini seçtim...

Sol altta "When headphone jack is connected" (Kulaklık bağlandığında) yazan kısımın altında 2 seçenek göreceksiniz... Ben ikisini de işaretledim...İlk seçenekte "Kulaklık bağlandığında otomatik olarak kulaklık ayarlarını geçerli say" deniyor... İkinci seçenekte "Kulaklık bağlandığında otomatik olarak hoparlörlerin sesini kapat" deniyor...

Sağ tarafta kutucuk içine aldığım kısım test kısmı... Hoparlörlerinizi test etmek için Channel (Kadın sesi tek tek hoparlör isimlerini sayıyıor) ve Noise (Her hoparlörden rüzgar gürültüsü geliyor) butonlarını kullanabilirsiniz... Bu testi mutlaka yapmalısınız ki sisteminizi doğru bağladığınız belli olsun...

Son olarak okla işaretlerdiğim THX ayarlarının yapıldığı bölüm var... Oraya tıkladığınızda bambaşka şeyler çıkıveriyor (Aşağıda)

4-) Görüldüğü gibi apayrı bir alandayız Yukarı kısımda 3 ayrı sekme var... "Speaker Selection" (Hoparlör seçimi), "Calibration" (Hoparlör ayarı) ve "Bass Management" (Bas ayarı)

Şu anda "Speaker Selection" kısmındayız ve sol üst kısımda kendi ses sisteminize uygun seçeneği seçiniz...

Sol alt kısımda "Front Center Channel Position" (Ön Merkez Kanal Pozisyonu) ayarı eklenmiş... Bu ayar çok hoşuma gitti... Çünkü aşağısındaki seçenekleri kendi düzeninize göre seçeceksiniz... İlk seçenek "Above Monitör" (Center hoparlörünüz monitörünüzün üstündeyse bunu seçin) ve "Below Monitör" (Center hoparlörünüz monitörünüzün altındaysa bunu seçin)...

Sağ kısımdaki resimli bölge ise başka bir test alanı... Yine hoparlörünüzün sesinin nasıl geldiğini duymak ve doğru bağlayıp bağlamadığınızı kontrol etmek istiyorsanız bu testi de yapın... Keza orta kısımda ses kartınıza hangi renkli kablonun nasıl bağlanması gerektiği gösterilmiş zaten...

Sol orta kısımdaki "FlexiJack" kısmına gelicek olursak, ses kartının en kenarında bulunan girişi nasıl kullanmak istediğinizi gösteren bölüm... Aşağdaki resimde gösterdim...

5-) Ok işaretiyle birleştirdim... Dijital çıkış istiyorsanız "Digital"i, mikrofon olarak kullanmak istiyorsanız "Mic-In/Line-In seçeneğini kullanın... Onun altındaki "Digital Output Sampling Frequency" (Dijital Sampling Frekansı) ayarını 48 kHz veya 96 kHz olarak ayarlayın...

Şimdi gelelim "Calibration" (Hoparlör Ayarı) bölümünee

6-) Gördüğünüz gibi "Volume Balance Adjustment" (Volume Balans Ayarı) kısmındayız... Burada her hoparlörünüzü teker teker ayarlayabilirsiniz... "Distance" (Mesafe-Uzaklık) kısmından oturduğunuz yerden ayarlamak istediğiniz hoparlörün mesafesini ve size sesin tatmin edici seviyede gelmesi için oradaki oranları deneyerek kendize göre ayarını yapabilirsiniz... "Level[dB]" kısmı sesin şiddetini, "Angel" ise açısını gösteriyor... Yani evinizdeki oturma düzenine göre ayarları buradan biraz uğraşarak yapın... Sağ kısımda ayar yaptıktan sonra nasıl olduğunu dinlemek için test bölümü mevcut... "Enable Calibration Test Noise" kutucuğuna tik atın ve testinizi yapın...

Dikkat ettiyseniz sbuwoofer'ın Distance ve Angel ayarları yok (Neden olduğunu söylememe gerek yok)

Hemen altında "Distance Units" (Mesafe ölçüsü) kısmında hoparlörlerinizi metre cinsinden mi yoksa feet cinsinden mi ayarlamak istediğinizi seçebileceğiniz bir kısım... Metric seçerseniz 1.0 oranı 1 metre uzağınızda olduğunun ayarıdır... Hoparlörler sizden 2 metre uzaktaysa aşağıdan Metric'i, yukarıdan 2.0'ı seçin

Gelelim "Bass Management" (Bas Ayarı) kısmına

7-) Burada basseverlerin ayarlaması gereken bölüm bulunuyor... Solda yukarıda "Enable Bass Redirection" (Bas Ayarlarını Geçerli Say) kısmına tik atıyoruz... Test sırasında sağ taraftaki "Enable Bass Test Noise" (Bass Ayar Testini Geçerli Say) bölümüne tik atıyoruz ki istediğimiz seviyeyi belirleyebilelim... Solda "Crossover Frequency" kısmında bas frekansını istediğimiz seviyeye getiriyoruz... Altındaki "Subwoofer Level" (Subwoofer Derecesi) kısmını da keyfinize göre ayarlayın...

Hemen altındaki "Subwoofer Gain" (Subwoofer artışı)'na tik atmanız ne kadar bas sevdiğinize kalmış... Oraya tik atarsaanız +15 dB daha falza bas şiddetini artırırsınız... Bence güzel oluyor

Orta kısımda "Speaker Size Selection" (Hoparlör Boyut Ayarı) bölümünden hoparlörlerinizin boyutuna göre seçenekleri seçin...

Okla işaretlediğim yerde ise "Diagnose" (Teşhis etmek) sihirbazı bulunuyor... Eğer ayarlardan emin olamıyorsanız veya eksik birşeyler olduğunu düşünüyorsanız oraya tıkalyarak eksiklikleri Check edin... (Öneririm!!!)

Bu kısım da bittiğine göre geçelim EAX efektlerine...

8-) Sol üstten "Enable EAX Effects" (EAX Efektlerini Geçerli Yap) kutucuğuna tik atıyoruz... "Effects Amount" (Efekt Miktarı)'nı keyfimize göre ayarlıyoruz... Alt kısımda da çevresel etkisi yaratmak istediğimiz seçeneği seçiyoruz... Burada benim önerebileceğim birşey yok... Herkesiz zevki farklıdır... O yüzden deneyerek seçiminizi yapın... Çevresel etki ile iligi bir bölüm...

Diğer bölüm = CMS-3D

9-) Sol üstten "Enable CMSS-3DSurround" (CMSS-3DSurround'ı Geçerli Say)'ı tikliyoruz... Bu bölüm sesin 3 boyutlu-çevresel etkisini ayarladığımız bölümdür... (Bu kısımla ilgili çok bir bilgim yok; dolayısıyla burayla ilgili ayrıntılı bilgiyi sizlerden rica ediyorum)

Meşhur Bölüm = 24-bit Crystalizer

10-) Bu bölüm hakkında az çok bilginiz vardır... Sesi kristalize eden ve size mid-tiz şöleni yaşatan, oyun ve filmlerdeki cam kırılma, kurşun ses efektleri gibi tiz efektlerde tam doyuma ulaşmada çok büyük bir etken... İstiyorsanız sonuna kadar kökleyin Tik atmayı da unutmayın

"Smart Volume Management" (SVM) (Otomatik Volume Ayarı)

11-) Eğer bu bölümü açarsanız oyunda, filmde veya müzikte aşırı volume farklılarını (çok gürültü veya çok hafif volume) dengelersiniz... Ama diyorsanız ki "ben son derece doğal olarak duymak istiyorum efektleri" diye o zaman OFF yapın.. Bu durumda stüdyoda kalitesiz kaydedilen şarkılarda rahatsız edici öğelere rastlayabilirsiniz... Oyun ve filmlerde ise OFF yaparsanız efektleri olduğu gibi duyarsınız... Bu seçim tamamen size kalmış

Gelelim "Graphic Equalizer"a...

12-) Bu bölümde de EQ ayarlarını ayarlamanız için fırsat sunulmuş... "Preset"'ten size uygun olanını seçin ya da tamamen kendiniz ayarlayın... DH'de ayarlanıp beğenilen çeşitli EQ ayarları var... Araştırsanız bulursunuz... Yanlış bilmiyorsam soldan sağa yani bastan tize doğru gidiyor... (Ayrıntılı bilgiyi bilen arkadaşlardan alabilirsiniz) Sağ kısımdaki dikey olan yerden de sesin şiddetini (dB- desibel olarak) ayarlayabilirsiniz...

MIXER

13-) Burada da bildiğimiz Ses Denetimi'ni X-Fi versiyonunu görebiliriz... En sağdaki mikrofon kayıt için kullanılıyor... Üstelerindeki ok işaretlerinden niteliğini seçiyorsunuz... Buraları herkes bilir zaten...

Dolby Digital Ayarları

14-) Bu kısımlar ilgili hiçbir fikrim yok... Burada da yardımınızı isteyeceğim... Tek bildiğim eğer 4+1, 5+1, 6+1 ya da 7+1'iniz varsa "Side Speakers and Rear Speakers" seçeneğini seçmeniz gerektiğidir... 2+1 veya 3+1 varsa diğer seçenekleri seçiniz...

DTS

15-) DTS ile ilgili bölüm... Sol üstte eğer harici decoderiniz varsa ON yapın, yoksa OFF yapın... Altındakini de ON yapın... Zaten varsayılan olarak yapılı... Sağ taraf yine aynı

Digital I/O

16-) Bu bölümü yukarıda da anlatmıştım (THX ayarlarında) Dediğim gibi... Son çıkışı ne olarak kullanıyorsanız onu seçin

GAME MODE

17-) Game Modda da yukarıda anlattığım ayarların tamamen aynıları mevcut... Artı bir ekleme yok... Yine kendinize göre oyun seslerin oynarken nasıl olmasını istiyorsanız ona göre değiştirin...

AUDIO CREATION MODE

18-) Gelelim Kayıt bölümüne... Stüdyo işleriyle uğraşanlar veya evinde kayıt yapmak isteyenlerin kullancağı bölüm... Numaralandırma yaptım ve numaralarına göre açıklama yapmaya çalışacağım... (İşin çok teknik kısımlarını bilmiyorum fakat bildiğim kadarıyla; maruz görün)

1 numaralı kısım ana sekemelerimizi gösteriyor... Şu anda input kısmındayız... "Multi-Channel Wave" (Çoklu Kanal), "3DMIDI" (3 Boyut MIDI) ve"ASIO" sekmelerinden birazdan anlatacağım ayarları tek tek ayarlayacaksınız...

2 numaralı kısımdan kayıt işleminde kullanacağımız yöntemi seçiniz... Bende Snapshot (şipşak) seçili...

Solda 3 numaralı bölümde Aux 1, Aux 2 kısımlarında yapacağınız kayıtın özelliklerine göre yankı çeşitlerini ve ses efektlerini seçiniz... Seçtikten sonra sağ taraflarındaki değerleri ayarlayınız... Line-in ve Digital-in bölmelerindeki "Insert FX" (FX ekle) yazan (resimde No Effect yazıyor) ksımdan FX efektleri eklemek istiyorsanız seçiniz...

O kısmın altında "Balance" ve "Level" ayarları var... 4 numaralı bölümdeki speaker kullanımınıza göre bu balans ve Level (Derece) ayarlarını ayarlayın... Okla işaretleyip yuvarlak içine aldığım küçük butonlar "Bus Routing" ekleyebileceğiniz yerler...

Sol alttaki "Settings" (Ayarlar) butonuna tıklarsanız yukarıda anlattığım ayarların aynısı karşımıza çıkıyor...

5 numaralı bölüm de bizim bildiğimiz ayarların aynısı... Gördüğünüz gibi üst tarafında THX konsolu butonu, sol tarafında da "EAX" , "24-bit Crystalizer" gibi sekmeler bulunuyor... Buraları biliyoruz... Monitör yazan yerde ise "Enable Monitor"e tik atarsanız, Playback kısmında yaptığınız kayıtların seslerinin oranlarını, Recording kısmında kayıt işlemi sırasındaki seslerin oranlarını görürsünüz...

Bu bölümler 1 numaralı okun gösterdiği sekmelerin hepsinden teker teker kayıt türünüze göre ayarlama yapacağınız yerleri gösteriyor...

6 numaralı bölüm ise kayıt sırasında kayıt etmek istediğiniz şeyin hangi formatta ayalarlanacağını seçeceğiniz kısım... Line-In yazan yerden kayıt yaparken kullandığınız aleti ya da yöntemi seçin... Onun hemen altındakini tıklarsanız aşağıdaki resimle karşılaşıyoruz...

Bu bölümden de kayıt formatınızı değiştirebilirsiniz... MP3, WMA ve WAV seçenekleri sunulmuş... Oradan Streo, Mono veya Multi-Channel özellikleriyle seçiminizi yapın... Sağ tarafında Bitrate Tipini ayarlayın... İki seçenek sunulmuş... "Constant" (Sabit) ve "Variable" (Değişken)... Onun da sağ tarafında kpbs cinsinden ses kalitesini ayarlayın... Tabii ki 320 olmalı OK diyip güzel kayıtlar yapın

NOT : Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalıştım... Hata yapmışsam affola... Eksik kalan yerleri burada tartıştıktan sonra dolduracağım... Şimdiden teşekkür ederim... Umarım faydası olmuştur...

• Bilgiler süper olmuş ama ben halen tanıtamadım ses kartını ,kadir arkadaşımız sağolsun orginal cd yi kopyaladı ve göndereyor bana.Cd gelmeden önce bir şey daha denemek adına ,ekteki resimde göstermiş olduğum (x-fi xtreme music)dosyaları bana mail atabilir misiniz?
    Cd deki yeri - Audio>Drivers>Wdm in içerisinde
    tr.hakan.yilmaz@gmail.com

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknymz -- 2 Ocak 2007; 16:58:13 >

• Birkaç Önemli Öneri;

- THX ayarlarında "Calibration" bölümünde "Distance" (Mesafe) ayarlarınızı ve "Angel" (Açı) ayarlarınızı mutlaka yapın (Hoparlörlerin uzaklığını metric cinsinden size kaç santimetre uzaksa ayarlayın ve açısı ne ise mulaka belirtin)

- CMSS-3D bölümünden (Sisteminiz 5+1 ise) Stereo Surround'u seçin ve sağdaki oranı deneyerek MUTLAKA %70-80 arası yapın!!!

Bunların dışında önemli sorularım olacak;

1) Bilen bir arkadaşımız EAX efektlerini, ne işe yaradığını ve oradaki oranın ne kadar olması neyi getirir? açıklarsa çok iyilik yapmış olur...

2) Mixer'deki Wave ve MIDI Synth'in ne anlama geldiği, niye kullanıldığı ve oranlarını açıklarsa çok sevinirim...

3) Dolby ayarlarındaki Dynamic Range, Dolby Pro Logic ve Dolby Digital EX nedir? Ne işe yarar?

4) DTS nedir? Ne işe yarar?

5) Ve son olarak Digital I/O'daki 48 KHz ile 96 KHz arasındaki farklar nelerdir?

Bunlara cevap verirseniz birçok kişi için çok faydalı olur

• Cevap gelicek mi?
  • Arkadaşlar X-Fi'mizi imzamıza ekleyelim... EKLEMEK için;

[b][center][u][link=http://forum.donanimhaber.com/m_5084518/mpage_6/tm.htm]Creative X-Fi Extreme Music[/link][/u][/center][/b]

• x-fi almayı düşünüyorum. x-fi.com'da biraz inceledim. ordaki örnekler gerçekten etkileyiciydi ama gel gör ki kullananlar aynı görüşte değil. crystalizer distorsiona yol açabiliyormuş ve görevini tam anlamıyla yapmıyormuş. 3D headphone özelliğinin de vasat olduğunu şimdi duydum...

bu konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız sewinirim...
  • Beyler bende xfi platinium var. Şu konsolla kartı birbirine bağlayan ara kablo sizlere ömür oldu. Bunu bulabilir miyim ben, yoksa bunlara özel bir kablo mu?
  • arkadaşlar mixer kısmında wave i 90 a getirin 100 yapında cızırdama oluyor.
  • slm arkadaslar
    oncelikle hepinize bu paylasim ortaminda verdiginiz degerli bilgiler icin tesekkurler

ARKADASLAR BENDE DE X-FI PLATINIUM VE LOGITECH Z5500 VAR

BENDE SOYLE Bİ SORUN VAR:

BEN, DOLBY DIGITAL BITSTREAMOUT AYARINDAN EGER EXTERNAL DECODER I secersem filmleri DOLBY DIGITAL izliyebiliyorum ama BUILT IN DECODER dersem yani ses kartımın cozmesini istersem bu seferde DOLBY DIGITAL izliyemiyorum

butun ayarlarım tamam YAKLASIK 1 HAFTADIR SITEYI DOLASIYORUM

BAGLANTİ OLARAK COAX KABLO kullaniyorum ve MONO DONUSTURUCU ile de ses kartına bagladim

DİGER BUTUN AYARLAR DA SİTEDE 1 HAFTADIR DOLASMAM SONUCU SIZINKI

AYRICA AC3 FILTER SEKMESINDE VE PLAYERLARIN OZELLIK KISMINDAD A S/PDIF DE SECİLİ

birde filmler basladiginda sag alt tarfta beliren DOLBY DIGITAL İBARESİ BENDE CİKMİYOR.

BANA YARDIMCI OLACAKARKADASLARA SIMDIDEN COK TESEKKURLER
  • quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

Baştan anlatayım Audigy 2 Zs almayı düşünürken bulamayıp X-Fi aldım ilk başta çıkış eksikliğinden X-Fi yi satışa çıkardım 175 satarken vazgeçtim yaklaşık 1 aylık kart için 50 YTL zarar ediyordum

Her şey **X-Fİ ye Optik çıkış? nasıl yaparız** diye konu açmamla başladı

@sanyo arkadaşımız TV kartı bağlama konusunu anlatınca birde Spdif Bracket görünce vazgeçtim X-Fi yi satmaktan iyiki Satmamışım

Şimdi X-Fi olan arkadaşlar

Tv kartını bağlamak için (denemedim vakit olmadı @Sanyo teşekkürler) ama olacağına eminim

@centerland teşekkürler 2.el den 5 YTL ye aldım istediğim altaki gibiydi ama bunu buldum en azından çalıştığına emin oldum bir ara en altakinden bulmaya çalışacağım

şimdi gelelim X-Fi ye optic Coax bağlantı yapmaya bendeki braketin renkleri de aynı siyah, kırmızı, beyazdı. X-Fi de 1-7-9 girişlerine takılıyor yani 5 lik bir aparat lazım ama brackette 3 giriş var. Cd-rom ses kablosu vardı o kablonun uçundaki siyah anahtarı çıkarıp 3+3=6 lık yaptım. kabloları kesmeyin arkasında bir çıkıntı var oraya bastırarak çıkıyor. Cd-rom dan çıkana ekliyorsunuz yada uymazsa girişleri tek takın tabi bantla sararakbaşka yere temas olmasın

@a®magan arkadaşımıza teşekkürler 1-7-9 takılacağını teyid ettik ama 25-35 arasındaki köprü olmaycakmış (bende köprü yapmadım çalışıyor)

SONUÇ:1- Sonuç olarak coax denedim güzelce çalışıyor işlerimden dolayı 22:00 da bitirdim sesi açamadım ama 6 Ch direct e göre daha iyi ve daha çok çıkıo 3 kadamede
    2- Optic kablom yok yakında alacağız artık 'Profigold'umu öneriyorsunuz
    3- Tv kartı girişlerini yapacam ama fırsat olmadı onuda halledersem çıkış sorunum kalmıyor
    4- karta baktım Hyprix mi neydi ama sesde sorun yok. X-Fi si olmayan arkadaşlar Fiyasko olarak gösterince 2. Elde ZS2 100-115 kadar satılırken. Yeni 2 aylık X-fi için 150 veririm diyen insanlar çıkıyor
    Bunun içindir ki objektif davranalım ben objektif olarak belirtmiştim bu kadara paraya bu kadar giriş diye ama sesde hiç bir sorunum yok artık çıkışlarıda hallettim

5- Zs' ve X-Fi kartları olan arkadaşlara tavsiye ederim optic ve coax + bulabilirseniz 2 stereo çıkış daha olan bracket mevcut

UYARI: Herkes kendinden sorumludur olmaz bozulur karışmam
    nedenmi çünkü ben yaptığımda Güç kaynagından kapatmamıştım taktım PC açılmadı 2 kez hemde sonra açıldı ama bios saati sıfırlanmıştı bir yerde kısa devre yaptırdım galiba

Sonuçta açıldı çalışıyor elektirği tamamen kesip yapın

Not: bu mesajın aynısını Z-5500 ve X-Fi ana konularına da atacağım arkadaşlar yararlasın diye DH kurallarına ters ise silerim

Saygılar...
    kusura bakmazsan birkaç sorum olacak, ilki, acaba bu şekilde dışarıdan bulunan aparatlarla elde edilen sinyal kaybı ne derece olur. ikincisi, zaten a2zs ve x-fi'da coax çıkış var, neden kartın üzerindeki pinlerden tekrar çıkış almaya çalışıyorsunuz. optik için, tamam onu anladım ama coax niye?(birinci sonuca istinaden yazıyorum bunu)
    bir de en altta belirttiğinizin üsttekinden farkı ne, ve o içi sarı soket ne işe yarıyor, optik'in yanındaki. cevap verebilirseniz çok aydınlanacağım, teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 28 Şubat 2007; 8:53:50 >

• quote:

Orjinalden alıntı: åziz

Selamlar

Bendeki bracket ortadaki resimdekinden di yani sadece optic coax var ama stereo çıkışlar yok onlarda olunca nasıl nereye takılıyor bilmiyorum
    öğreniriz arkadaşlardan ben o bracketi arıyorum zaten

Edit: arasındaki kablonun ince olması sorun değil bu şekilde ise olur ayrıca ben sadece opticli olanı bağladım elime stereolu olan geçmedi geçince yapıp yazarım artık

Saygılar...
    affınıza sığınarak tekrar birşey soracağım, acaba stereo çıkışlara ne gerek var ki, zaten ses kartındaki stereo çıkışları kullanıyoruz, bunlar ne amaca yarıyor. nereye takılıyor bilmiyorum diyorsunuz, peki o zaman neden ben de bu braketi arıyorum diyorsunuz? tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 28 Şubat 2007; 8:37:48 >

• soru üstüne soru oluyor ama aklıma takıldı bunlar bir kere, yanıtlarını alamazsam rahat edememç şimdi de şu soru; kartın üzerinden çıkışları alıyoruz, brakete bağlıyoruz ve brakete de optik kablo bağlıyoruz, bu tamam ama şurada bir problem var, optik kablo adı üstünde optik olduğu için içinde ışık demeti var, dolayısıyla sinyal değil ki bu direkt pinlere bağlıyoruz da hallolsun, bir yerde bu ışık demetlerinin üretilmesi gerekmiyor mu, optik çıkış veren sistemlerde bu iş için bir ünite filan yok mudur, hani ne bileyim kart sinyali aldı bunu bir ünite ışık demeti olarak kodlamaz mı, yoksa nasıl bir optik olur bu. eğer bu kısım doğruysa o zaman yaptığımız bu braketlerde ışığın varlığı nasıl mümkün oluyor, yani direkt olarak metal pinlere bağlıyoruz. umarım aklımdan geçenleri uygun cümlelerle ifade edebilmişimdir. sorularıma cevap verirseniz müteşekir olacağım.
    quote:

Sonuç olarak coax denedim güzelce çalışıyor işlerimden dolayı 22:00 da bitirdim sesi açamadım ama 6 Ch direct e göre daha iyi ve daha çok çıkıo 3 kadamede
    galiba anladım, o içi sarı olan soket digital coax oluyor. yine anladığım kadarıyla doğru muyum 1-7-9 bağlayınca brakette hem optik hem de digital bağlantı mevcut oluyor. bu arada "sesi açamadım ama 6 Ch direct e göre daha iyi ve daha çok çıkıo 3 kadamede" derken sistem ne acaba.
    ve bir de en sonuncu olarak bu braketleri nereden bulabiliyoruz ve kafama takılan sorun acaba bu braketlerin kaliteli veya kalitesiz olanları var mı yoksa hepsi aynı işi mi yapıyor.

ve şimdi bir soru daha geldi aklıma, üstteki çizimde aux-in giriş için stereo aparat yapımı var, ama görünen ses kartı audigy2 zs, bu durumda ne gerek var o aparata, zaten a2zs'de aux-in giriş yok mu, ayrıca diyelim yine de yaptık, o zaman kart hangisini tanıyacak, çakışma filan olmayacak mı, iki ses karışıp mı aux-in olarak gelecek, yoksa çakışma olup hiçbiri mi gelmeyecek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 28 Şubat 2007; 9:42:35 >

• birileri lütfen bana acil yardımcı olsun çünkü yakın bir zamanda ses kartımı kıraiblirim:):) şaka biryana....vista64 e geçtim sonrada skystar2 min driver sorunu yüzünden 32bit vistaya geçiş yaptım bu seferde...driver sorunlarını hallettim...ses kartımında driver ını hallettim fakat THX ve console menülerine giremiyorum..o menülere girmek içinde cd deki setup ı kurmam lazım fakat kurulum sırasında hatalar veriyor kendiliinden cd...sanırım sistem farklılıından dolayı...aslında 64bitte nasıl yaptım bilmiyorum ama bu setup ı kurmuştum...hani audio game yada enterteinment menü mü ne varya..onlar arasında geçiş yapıp ordaki bass ayarlarını ve birçok ayarı 24bit olayını falan kurcalamamıza gereken menüden bahsediyorum..zaten o menü olmadan berbat bir haldeyim performans olarak z5500 ümde..soruma gelince full setup kurabilen varmı vista32 bite yada 64 bite??? ses kartım X-fi extreme music.......teşekkürler...

• bende fatal1ty var.sorum power dvd ile film izlerken x-fi ini kumandası ile dvd filme hukmedebilirmiyim.kumandayı programlamak mumkudur acaba.normal bir dvd player daki gibi dvd nin menulerinde x-fi nin kumandasını kullanmak istiyorum.bunu dusunen yada yapan varmı acaba?????????
  • Orjinalden alıntı: juniorx

kusura bakmazsan birkaç sorum olacak, ilki, acaba bu şekilde dışarıdan bulunan aparatlarla elde edilen sinyal kaybı ne derece olur. ikincisi, zaten a2zs ve x-fi'da coax çıkış var, neden kartın üzerindeki pinlerden tekrar çıkış almaya çalışıyorsunuz. optik için, tamam onu anladım ama coax niye?(birinci sonuca istinaden yazıyorum bunu)
    bir de en altta belirttiğinizin üsttekinden farkı ne, ve o içi sarı soket ne işe yarıyor, optik'in yanındaki. cevap verebilirseniz çok aydınlanacağım, teşekkür ederim.

Selamlar

1. Benim X-Fi Extreme de Coax çıkışı yok sizinkinde varsa bilmem Sinyal kaybı açısından net bilgi veremiyeceğim fakat daha net duyduğum sesler var WOW introsunda birkaç mp3 de test ettim coax ve optic daha net ses veriyor

Sarı sokete gelince Tv kartı bağlamam gerekiyor yada Microfonlu kulaklık için exradan bir çıkış gerekiyor ondan bu çıkışları olan kart olsa iyi olurdu diye aradım
    Ama sadece coax ve optic çıkışı olanını buldum ve kullanıyorum

Saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: juniorx

affınıza sığınarak tekrar birşey soracağım, acaba stereo çıkışlara ne gerek var ki, zaten ses kartındaki stereo çıkışları kullanıyoruz, bunlar ne amaca yarıyor. nereye takılıyor bilmiyorum diyorsunuz, peki o zaman neden ben de bu braketi arıyorum diyorsunuz? tekrar teşekkür ederim.

Selamlar

Gerçi üst mesajda yazdım ama neyse X-Fi de kaç çıkış varki yetersiz. Tv kartım ve Microfonlu kulaklık için ek stereo bağlantısı gerekiyor. stereo bağlantı kablolarının nereye takıldığını bilmediğimden bahsettim (Örnek: coax optic için 1-7-9 takılıyor stereo gelince hangi pine takılacak diye sordum )

Bende affınıza sığınarak size sorayım Bu sorularınızın size veya yapmak istediklerinize bir yararı var mı ?

Saygılar...

• yokmu bu uzaktan kumandayı kullanmayı becerebilen. arkadaslar. bi işe yarasa kotumu olurdu.
  • slm arkadaşlar.
    benim sorunum kısaca şöyle: kısa süreli donmalar yaşıyorum ekranda. örneğin; açtığım bir klasörü kapatacağım, klasör kapanıyor ama görev çubuğundan 5 sn sonra ancak gidiyor. bu arada da donma gerçekleşmiş oluyor. yine browser da adres çubuğuna tıklıyorum yine gecikmeli olarak açılıyor. sorunun opera da olduğunu düşündüm ama firefox ve explorer da da yapıyor aynı gecikmeyi. yine yeni bir klasör açıyorum. ismini 5 sn bekledikten sonra yazabiliyorum. sorunun ie 7 den olduğunu düşündüm ve onu kaldırdım ama maalesef yine devam etti. ram lerden kaynaklandığını düşündüm ama bu dediklerimden başka da bir anormallik yok. filmleri falan rahatlıkla izleyebiliyorum.
    sırf bu yüzden format attım bilgisayara. ama maalesef sonuç yok. bilgisayarı ilk açtığımda bir problem yok gecikmeler yaklaşık 2 saat sonra başlıyor.
    programlar mı çakışıyor dedim ama yaklaşık 8-9 aydır aşağı yukarı aynı programlar vardı bilgisayarımda ve de hiç bir sorunum yoktu.
    bir hafta uğraştıktan sonra ise sorunun kaynağını buldum creative x-fi xtreme music ses kartım var bu kartın installation cd sini full yüklediğim zaman bu sorunu yapıyor minimum yükleme yaptığım z man ise sorun yok. en güncel driverları indirdim sonuç değişmedi.
    o kadar para saydım kartın tüm özelliklerini kullanamıyorum ya sinir oldum
    ne yapmalıyım? tecrübeli arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var

• Arkadaşlar kıreytiv'in en son kartı x-fi mı ve 32 bit mi? sorum budur inşallah
  • x-fi nin uzaktan kumandasi ile dvd filmin menülerinde gezinip dvd film izleyebilirmiyiz.araştırdım ama ingilizce olduğu için pekte faydalanamadım.Bence mediasource nin pack ile yada başka şekilde dvd-video playback yapılabilir yada yapan vardır bence. hiç kimsenin yokmu bu konuda bir bilgisi. power DVD ye modlayabilirmiyiz yada progrmlanabilirmi acaba. tamam her konuda ses kartını çozdükte. Uzaktan kumandası atıl vaziyette kaldı.DVD izlerken kullansak fenamı olurdu yani????
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.