Şimdi Ara

Intel tek çekirdekli Celeron 787 işlemcisini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj






  •  

    Intel düşük maliyetli dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı tek çekirdekli yeni işlemci modeli Celeron 787'i duyurdu. İlk detayları Haziran ayında ortaya çıkan, dün itibariyle resmi fiyat listesindeki yerini alan Celeron 787, Sandy Bridge mimarisini temel alıyor ve mimarinin gelişmiş özellikleri olmasa bile Intel 64 ve Sanallaştırma gibi temel detayları bünyesinde barındırıyor.




    Çalışma frekansı 1.3GHz olan ve 17 Watt ısıl tasarım gücüyle gelen işlemci, standart olarak 350MHz'de çalışan ve Turbo özelliği ile 950MHz'e çıkabilen entegre grafik birimine sahip. Penryn tabanlı Celeron 763 işlemcisinin yerini alacağı belirtilen Celeron 787, 1000 adetlik alımlarda 107 dolar olarak belirlenen yurt dışı satış fiyatıyla adını listelere yazdırmış durumda. 







  • Beş para etmez ürüne 107 dolar fiyat koymuşlar.Gözünü sevdiğimin inteli millete az iteklemiyorsun.Gün gelir inşallah arm platformu inşallah çok ciddi bir rakip olur sana
  • Bunu akıllı telefonlara koysan bile iş yapmaz adam bilgisayara koyma amacında. yuh
  • Evet kaç aydan beri bekliyordum sonunda geldi. Tek çekirdekli Celeron hemde sandy bridge işte budur. Hemen sistemimi yeniliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahqra

    Evet kaç aydan beri bekliyordum sonunda geldi. Tek çekirdekli Celeron hemde sandy bridge işte budur. Hemen sistemimi yeniliyorum.


    sen celeron seviyorsun galiba :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allking


    quote:

    Orijinalden alıntı: tahqra

    Evet kaç aydan beri bekliyordum sonunda geldi. Tek çekirdekli Celeron hemde sandy bridge işte budur. Hemen sistemimi yeniliyorum.


    sen celeron seviyorsun galiba :D

  • 107 dolar hem de adetli satımlar için... Çok pahalı!
  • Celeron'ları işlemci diye piyasaya sürüyor Intel'e ne demeli?
    Bunu işlemci diye alıp da kullanana ne demeli?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahqra
    Evet kaç aydan beri bekliyordum sonunda geldi. Tek çekirdekli Celeron hemde sandy bridge işte budur. Hemen sistemimi yeniliyorum.


    Adam ironi yapıyor millet...
  • Tegra 3 kullanırım daha iyi ;)
  • Dandirik Atom'lardan iyidir. Full HD videoları kasmadan izlettirir.
  • Yahu çamur atanları anlamıyorum. Koskoca Celeron mimarisi, zamanında OC rekorları kıran serinin devamı. Zaten işlemci basit işlevler için düşünülmüş, sizler için değil. 2 mail okuyup, 3 sayfa habere göz atanlar için birebir.
  • çogu arkadaş hala bunu eski nesil celeron olarak görüyor dikkatle bakarsanız işlemci içerisinde entegre grafik birimi olduğunu görürsünüz buda demek oluyorki notebook larda giriş sevyesi ürünlerde bu ürün bayağı tutar sonuçta adamlar gidip birde başka şirketten ekran kartı almak zorunda kalmayacak üreticiler için sevindirici haber. keşke bunu giriş sevyesinde amd yapsaydıda pazar payını arttırsaydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BecHo-minaTor

    Yahu çamur atanları anlamıyorum. Koskoca Celeron mimarisi, zamanında OC rekorları kıran serinin devamı. Zaten işlemci basit işlevler için düşünülmüş, sizler için değil. 2 mail okuyup, 3 sayfa habere göz atanlar için birebir.
    Söylediğinde haklılık payın var, ancak eksik. Şöyle:
    2 programdan fazlasını açık tutmaya kalktığında makina resmen render işleminde % 100 yük altına girmiş gibi kasım kasım kasılmaya başlıyor.
    Eğer deseniz ki, 2 programdan fazlasını açmadan kullanır, mesajında belirttiğin işler için kullanılır dersen amenna derim. Ancak bilgisayarı sadece bu işlemler için kullanacak kişilerin de çoğu bilinçsiz. Şöyle: Açtığı her programın ramde yer kapladığını bilmiyor, o programda işini bitirdikten sonra kapatmak aklına bile gelmiyor. Zaman ilerledikçe bir bakıyorsunuz ki belki 10 tane program açılmış. Ondan sonra da başlıyor bu PC yavaş demeye. PC'nin rami de 2-3 GB gibi birşeyse tamam artık. Kullanıcı, PC'nin kendine gelmesini beklemek yerine basıyor reset tuşuna sonra. Vaziyet bu malesef.

    O sebeple, 100 küsür dolar değil, ancak 50-60 dolar eder böyle bir işlemci.

    Şaka bir yana, bilgisayardan neredeyse hiç anlamayan benim hanım bile, i7 950'li PC'yi kullandıktan sonra, Core 2 Duo 2,4 GHz'lik makina için ne kadar yavaş bu demeye başladı valla , zerre kadar mübalağa yapmadım . Gerisini siz hesap edin .




  • intel ismi dandiklikle özdeşleşen celeron ismini kullanmayı bırakmadı, celeron a karşı büyük bir önyargı var iş yapmaz.
  • kahrolsun celeron
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0F51E87CC

    Bu mesaj silindi.
    10 gün önce duyurulmuştu buhaber.
    nöstalji amaçlı çıkarılmış bir işlemci.
    Hiçbir güncelliği olacağını sanmam.
    fanatikleri dışında alıcısı olacağını da sanmam.
    yalnız birşey dikkatimi çekti işlemci gücü 17 watt olması dizüstü için ekstra pil ömrü olabilir.
    bu da dizüstü için cazip satış sebebi olur.
  • Bir an sitenin eski zamanlarındaki verilere geri dönüldü sandım :) Bu nedir ya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.