Şimdi Ara

YGS6/5yıllık Uluslararası Ticaret-Y.B.Sistemleri düşünenler!!!(Burdur-Bucak)Her türlü bilgilendirme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
6
Favori
19.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Mehmet akif ersoy üniversitesi Bucak Zeliha tolunay yüksek okulu Uluslararası Ticaret bölümü 2.sınıf öğrencisi olarak,üniversitesimiz ve bucak hakkında dilediğiniz soruya bilgilendirme amaçlı cevap verebilirim.Ayrıca oda arkadaşlarımın ikisiyle donanımhaber vesilesiyle tanıştım,ikiside yönetim bilişim sistemleri okuyor,onlardanda bilgi alabilirsiniz(sPe-E.Gercek),lakin bu aralar fazla online olamayabilirler,benimde ybs bölümü hakkında fazlasıyla bilgim var,o konudada yardımcı olabilirim.

Aklıma gelen birkaç bilgilendirme ve öneriyi sunayım;

1-Öncelikle üniversiteye yerleşmeden önce ,forum ortamında kafa dengi sağlayacak oda arkadaşı bulmanız muazzam derecede güzel bir yıl geçirmenize ön ayak olacakdır ve büyük faydasını görürsünüz.
    2-Bucak , Burdur merkeze yada Antalya otogara aynı uzaklıkdadır,yaklaşık olarak 1,5 saat.
    3-Üniversitemiz daha mezun vermemiştir-yeni bir üniversitedir,yüksek sınıf öğrenciler 4. sınıfa yeni geçmiştir.
    4-Öğrenim süresi 4 yıl+1 yılda hazırlıkdır.Her yıl hazırlığın zorunlu olup olmamasıyla ilgili bir çatışma durumu ortaya çıkıyor,bu net değil mesela.
    5-Ortam edinirseniz birçok etkinlik yapmanız mümkün,biz mesela 20-30 kişilik bir sayıyla oyun turnuvaları ve mmorpg ye başlama çalışmaları yapıyoruz.
    6-Bucak merkezde 1 adet sinema salonu,Bim,a101,1e1,2 adet genpa,birçok internet cafe,2 adet ps3 salonu vb. mevcut.
    7-Halkı eskiden tutucu olmasına rağmen şuan için gayet normal,iyilik sever ve ılımlı.Tek sıkıntı geçim kaynaklarının büyük bir çoğunluğunu öğrenciler oluşturduğu için ,öğrenciyi kısmende olsa yoluncak kaz gözüyle bakıyorlar.
    8-Gece 1 den sonra tamamiyle heryer kapanıyor,1e kadar alkollü içecek satışı yapan birkaç yer mevcut.
    9-Sabahleyin yapılan ölüm duyuruları sıkıntı verecek düzeyde,nüfusun çoğunluğunu yaşlı kesim oluşturduğu için,her sabah ölüm anonsuyla uyanmanız olası.
    10-Bucakda 2 adet 2 yıllık(Hikmet Tolunay-Emin Gülmez),1 adetde 4 yıllık(Zeliha Tolunay) üniversite mevcut,öğrenci nüfusu bakımındanda yeterli sayılır.

Arkadaşlar aklıma gelenler bunlar,bunlara nazaran birçokda olumsuz yanı var bulunduğumuz yerin,aklıma geldikce yazarım...Dilediğiniz her türlü soruya elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım...

Üniversitemizde donanımhaber ve teknoloji bağımlısı arkadaşlar görmek bizi epeyce mutlu edecekdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timecatz -- 18 Temmuz 2011; 1:16:59 >

• Bende boğaziçi ybs düşünüyorum ama çok kararsızım
  • YBS geçen yıl 401 ile aldı benim puan 397 oraya gelme ihtimalim var. Gelmek de istiyorum. Birkaç sorum var.

Bucakda yurt var bildiğim kadarıyla ama bize çıkmaz orası yüksekokul çevresinde pansiyon gibi kalınacak yerler var mı? Varsa fiyatları hangi aralıkta.
  • ygs-6 386 geliyor (326 ham + 60 okul puanı) burdur ybs gelme ihtimali var mıdır??
  • Arkadaşlar puanlarınıza nazaran bana sıralamanızı söylerseniz daha iyi yardımcı olabilirim.Bucakda bulunan devlet yurdu geçen yıl yapımı bitti ve ilk öğrencilerini geçen yıl aldı,türkiyenin en iyi ilk 5 devlet yurdu arasında olduğunu duydum,yemek dahil gayet makul bir fiyata kalınabiliyor,lakin talep epey fazla...Ben bir yılımı özel bir pansiyonda idare edecek koşullarda 5 arkadaş bir odada geçirdim,ama arkadaşların ikisi önceden konuşulmuş ona göre yurt seçilmiş ve kafa dengi arkadaşlardı,diğerleriylede sonradan muhabbet açılarak bize dahil oldular.Benim kaldığım pansiyon merkezdeydim,servisle gidip geliyorduk .Sana tavsiyem kesinlikle merkezden seçmen olacakdırki zaten birkaç tane var pansiyon...Koşul ve olanaklarına bağlı olarak pansiyon ücretleri kişi başı aylık 150 tl civarlarında başlıyor 500e kadar yükseliyor...Birçok cemaat yurdu varki ,ben bunları katiyen tavsiye etmiyorum,bizde epey ince bir süzgeçden geçirip öyle pansiyon seçimi yaptık arkadaşlarla.

• Puanınıza göre YBS gelme ihtimaliniz var. Bu sene ben de tekrar girdim sınava, açıköğretim için, geçen seneden daha zor geldi ve sanırım puanlar düşmüş geçen seneye oranla.
  • Ben ham 327 aldım.. Geçen yıl 327 alan adamın sıralaması 194bin, benimki 140bin.. büyük bir ihtimalle burdur ybs gelecek.

@Timecatz öncelikle yorum yazdığın içi teşekkür ederim. Cemaat yurdunda kalmam zaten.

Birde merkezdeki pansiyonlar tavsiye etmişsin neden?
    Merkez bucak arası kaç saat yada dakika ?

Biraz fazla soru soruyorum kusura bakma..
  • Öncelikle dilediğin kadar soru sorabilirsin,senin geçtiğin yollardan bende geçtim o yüzden endişelerini fazlasıyla anlıyorum merak etme sPe arkadaşımın dediğine bakılırsa bizim üniversiteye gelme ihtimalin var,evet.

Merkezdeki pansiyonlar derken,bucak merkezi kastetmiştim.Bucak zaten bir köşesinden diğer köşesine yarım saatde araçla varabileceğin bir yer.Üniversitemizde Burdur yolundan gelirsen eğer,hemen bucak girişini sağında.Bucak merkezden okula minibüsler var,öğrenci kartınla 60 krş la 15-20 dakkalık bir sürede varabiliyorsun.Bucak merkezdeki pansiyonları tavsiye etmemin öncelikli amacı,minibüsler saat 23:30 dedinmi son aracı kaldırıyor,eğer merkezde bir pansiyonda kalırsan,arkadaşlarınla kafan estiğinde hava almak için bir tur atman büyük keyif verecekdir.Diğer türlü zaten üniversitenin çevresindeki birçok yurt cemaat yurdu,okul çevresinde bir yerde kalırsanda minibüs saatlerine bağlı kalırsın demek istiyorum yurda dönmek için.
    Merkezdeki cemaat olmayan özel pansiyonlarda bunlar(hatırladığım kadarıyla);
    Doruk Pansiyon (Benim zor koşullar olsada,hiç bir sınırlama olmadan bir yılımı geçirdiğim yer)
    Özcan Pansiyon
    Kervan Pansiyon

Bu arada belirteyimki pansiyonlarla hiçbir ilgi ve alakam bulunmamaktadır,reklamını yapıyormuş hissiyatı vermek istemem,duyumlarım ve tecrübelerimle öneriyorum.
    Bizim pansiyonda mesela hertürlü alkollü içeceğe hiç bir sınırlama yoktu,kız arkadaşınla gelsen o bile sıkıntı yaratmıyordu,biz 5 kişilik odada kyk dan arkadaşların gelmesiyle 7-8 kişi yattığımızı dahi biliriz-misafir konusundada bir sıkıntı yokdu.Ama yemeksiz tarifedeydik biz,ayrıca su sistemi-duş-lavabo konusunda birkaç kez sıkıntı yaşadığımızı söyleyebilirim.
    Ayrıca unutmadan söyleyeyim;bucakdaki her pansiyon sahibi inanılmaz derecede paragöz ve kurnazdır...O yüzden imza attığın sözleşmeye ve ödeme yaptıkdan sonra eksiksiz makbuzlarını almaya özen göster...Pansiyon yada bucak ile ilgili özel soru varsa pm yoluylada ulaşabilirsin.

Sanırım daha öncede Yüksek okul ve Fakülte arasındaki fark konusunda bilgi almak istemişsin.Yüksek okulumuzda 3.sınıf yazında zorunlu staj,4.sınıfın 2.dönemi uygulamalı staj sistemi vardır,bildiğim en büyük farklardan biri budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timecatz -- 19 Temmuz 2011; 2:48:04 >

• Zaman ayırıp sorularımı cevapladığın için teşekkürler.. Bakalım seneye bir aksilik olmazsa gelecez inşallah Burdur'a.

Edit: Bir kaç soru daha geldi aklıma

Sözlüklerde Kyk yurtlarını araştırırken ülkücüler sıkıntı yaratabilir gibi şeyler söylüyorlar. (Gece ansızın odaya girip arama falan yapıyorlarmış.. Ne haddineyse) . Bucak yurdunda veya pansiyonlar da böyle bir şey var mı?

Birde zorunlu staj var son sınıfta. Yönetim bilişim sistemleri okuyan birisi Burdur da nerelerde staj yapabilir. Staj yapacak yer bulamazsak ne olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopat53 -- 19 Temmuz 2011; 14:10:04 >
  • Benim bir çok arkadaşımda kyk da kendi çevrelerince bir arkadaş ortamı kurmuş fazlasıyla memnun,bazıları yurdun rahatına alıştığı için eve dahi çıkmayı düşünmeyen insanlar...Bahsettiğin olayların bizim oradaki kyk da olacağını düşünmüyorum.Pansiyonlarda olacağınıda sanmıyorum,lakin bu oradaki çevrene ve aynı katda kaldığın insanlara karşı sergilediğin tutumlada ilgili biraz.
    Ya şöyle birşey söyleyeyim,facebook'dan olsun oradan buradan bir şekilde bu yıl zeliha tolunayı yeni kazanmış bir arkadaşla öncesinde iletişime geç,o şekilde birbirinize destek çıkarak pansiyona çıkın,ben yine size her türlü şekilde bilgilendirmeyi yapar-yardımcı olurum,sonuçlar açıklansın numaramı veririm sana ,konuşuruz.Ben mesela sPe arkadaşımızla beraber bakmaya gittim yurda falan,sonra 3. E.gercek arkadaşımızıda bilgilendirdik işte şu yurtda sanada yer ayırtdık falan diye.
    Bak şöyle yapabilirsin;kyk ya başvurursun,1 ay kadar falan kalır -aylık ödemeyi yaparsın,memnun kalmazsan sözleşmeni iptal ettirir,başka bir pansiyonada geçebilirsin zaten.Ama özel pansiyonlarda yıllık sözleşme olduğu için bunu yapman mümkün değil.
    3.sınıfdaki yaz stajı ve 4.sınıfın 2.dönemindeki stajı kendi memleketinin okulca kabul ettiği yerlerdede yapabiliyorsun...

• O kadar soru sorduk en önemliyi unuttum.. Ben şimdi buradan mezun olunca ne olacağım. Ne gibi yerlerde çalışabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopat53 -- 20 Temmuz 2011; 17:48:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pckopat53

O kadar soru sorduk en önemliyi unuttum.. Ben şimdi buradan mezun olunca ne olacağım. Ne gibi yerlerde çalışabilirim.

Asıl sorunun kralı bu işte, ben birkaç mezunla konuştum boğaziçi ybs den öğrencilerle de konuştum kötüleyen olmadı bölümü. ama hala içim rahat değil

quote:

Orijinalden alıntı: pckopat53

O kadar soru sorduk en önemliyi unuttum.. Ben şimdi buradan mezun olunca ne olacağım. Ne gibi yerlerde çalışabilirim.

Asıl sorunun kralı bu işte, ben birkaç mezunla konuştum boğaziçi ybs den öğrencilerle de konuştum kötüleyen olmadı bölümü. ama hala içim rahat değil

• Evet bu seferki soru çalışmadığım yerden geldi İşin aslı üniversite daha mezun vermediği için ne birşey söyleyemeyeceğim.Ama Ybs okuyanların birçok şirketde yönetici rolü üstlendiğini duydum ki bu çalışma alanlarından sadece bir tanesi.Uluslararası ticaret de ise bir çok özel uluslararası nakliye firmasında,gümrük de seviyene bağlı olarak vasıflı iş imkanı bulabilirsin...Ben yine bir ara ybs okuyan arkadaşlara,sorup ayrıntılı bilgi almaya çalışırım.
  • Ben Uluslararası Ticaret okumayı düşünüyorum. Sanırım Türkiyede 3 tane üniversitede bu bölüm var. Boğaziçi Burdur ve Mehmet Akif Ersoy üniversitelerinde. Önceligim Boğaziçi ama tavan puan olarak 530 puan istiyor. Burdurun puanı kaçtır acaba? Uluslararası Ticaret okuyorsun sanırım bende TML Dış Ticaret okuyorum bana biraz üniversite ile bilgi verir misin? Dersler zor mu hangi dersler var kaç tane yabancı dil ögrenmek gerekir gibi şeyler. Bide 5 yıllık bi egitim herhalde Boğaziçinde sanırım 3 yıl TRde 1 yıl yurt dışında 1 yılda staj olarak eğitim görüyormuşsun Burdurda da bu durum aynı mı? Bide sen TML mezunusun herhalde YGS puanı ile mi girdin üniversiteye?

Biraz çok oldu ama kusura bakma :) Teşekkürler^^
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasin Dayıoğlu

Ben Uluslararası Ticaret okumayı düşünüyorum. Sanırım Türkiyede 3 tane üniversitede bu bölüm var. Boğaziçi Burdur ve Mehmet Akif Ersoy üniversitelerinde. Önceligim Boğaziçi ama tavan puan olarak 530 puan istiyor. Burdurun puanı kaçtır acaba? Uluslararası Ticaret okuyorsun sanırım bende TML Dış Ticaret okuyorum bana biraz üniversite ile bilgi verir misin? Dersler zor mu hangi dersler var kaç tane yabancı dil ögrenmek gerekir gibi şeyler. Bide 5 yıllık bi egitim herhalde Boğaziçinde sanırım 3 yıl TRde 1 yıl yurt dışında 1 yılda staj olarak eğitim görüyormuşsun Burdurda da bu durum aynı mı? Bide sen TML mezunusun herhalde YGS puanı ile mi girdin üniversiteye?

Burdur zaten Mehmet Akif Ersoy üniversitesi. 2 tane var :D Konu hakkında @Timecatz bilgilendirir seni..

• quote:

Ben Uluslararası Ticaret okumayı düşünüyorum. Sanırım Türkiyede 3 tane üniversitede bu bölüm var. Boğaziçi Burdur ve Mehmet Akif Ersoy üniversitelerinde. Önceligim Boğaziçi ama tavan puan olarak 530 puan istiyor. Burdurun puanı kaçtır acaba? Uluslararası Ticaret okuyorsun sanırım bende TML Dış Ticaret okuyorum bana biraz üniversite ile bilgi verir misin? Dersler zor mu hangi dersler var kaç tane yabancı dil ögrenmek gerekir gibi şeyler. Bide 5 yıllık bi egitim herhalde Boğaziçinde sanırım 3 yıl TRde 1 yıl yurt dışında 1 yılda staj olarak eğitim görüyormuşsun Burdurda da bu durum aynı mı? Bide sen TML mezunusun herhalde YGS puanı ile mi girdin üniversiteye?

Bende 3 tane kadar olduğunu biliyorum,İstanbul-Manisa-Burdur .Tam emin olmamakla birlikte sıralamam 120000(lakin benim puanım bölümüme fazla idi,okul öncesi öğretmenlik istiyordum,bu tuttu) falan olması gerekiyor.Ygs 6 dan yerleştim.Üniversite ile ilgili bilgileri önceki mesajlarımda zaten yazdım,okuyabilirsin.Sormak istediğin ayrı birşey varsa yine dinlerim.Yabancı dil ingilizce mutlaka şart zaten,ayrıca ut öğrencileri 2.sınıfda birde almanca dersi alıyorlar,kasan dersleri söyleyeyim sana 1. sınıfda;1 dönem;hukuk,muhasebe,işletme,2. dönemde ise;istatistik-yönetim ve organizasyon.Boğaziçi konusunda bilgim yok lakin bizim üniversitenin staj sistemini yine önceki mesajlarımda bulabilirsin =)
    Unutmadanda söyleyeyim ben düz lise mezunuyum,o yüzden sıralamamı es dahi geçebilirsiniz,ben yaptığım tercihde ek puan alamadım teorik olarak.

• Madem bir tercih heyecanı yaklaşıyor,bölümümüzü ve üniversitemizi düşünen arkadaşların akıllarına takılan sorulara olabildiğince yardımcı olmaya çalışayım dedim
  • Teşekkürler bana çok yardımcı oldun. Sanırım UTyi düşünen fazla yok düşünmesinler zaten iş imkanı ve maaşlarımız yüksek olur bizim :)
  • Allahın izniyle boğaziçi ybs yerleşeceğim.Varsa kesin gelirim diyenler mesaj atsınlar görüşelim.Sıralama fazla fazla tutuyor.1. sıraya direk yazacağım.Bu bölüm boğaziçinde 1995 yılında açılmış.Ve sadece senede 55 mezun var.Çok rahat iş bulunabilir.Makine mühendisi olup senede 3000 4000 mezunla iş arama yarışına girmeye gerek yok :)
  • quote:

Teşekkürler bana çok yardımcı oldun. Sanırım UTyi düşünen fazla yok düşünmesinler zaten iş imkanı ve maaşlarımız yüksek olur bizim :)

Aynen hocam ybs ve ut çok kral 2 bölüm az mezun versin boşver.Nasılsa makine mühendisi olur binlerce mezunla iş aramak var.Yada anadolunun bir ilinden mühendis olup seminer seminer program program dolaşıp iş başvurusunda ortaya koyulabilecek belgeler toplamakla uğraşmak var :D :)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.