Şimdi Ara

ABD ordusu birliklerinde akıllı telefon denemeleri yapıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD ordusu birliklerinde akıllı telefon denemeleri yapıyor






    Eski ve modası geçmiş telefonlar ya bir köşede elden çıkarılmayı bekler ya da hammaddelerine ayrılarak değerli olanları farklı işlerde kullanmak için fabrikalara gönderilir. ABD ordusu ise bu tür telefonlarla operasyonlardan daha fazla verim almayı amaçlıyor.




    ABD ordusu 6 haftalık bir program içerisinde 300’den fazla Android, iPhone ve Windows Phone cihazlarını askeri amaçlar için nasıl kullanılabileceğini bulmaya çalışıyor. Seçilen cihazlar ise modası geçmiş ve pahalı olmayan cihazlar.




    Program yöneticisi Michael McCarthy özellikle cep telefonları ile büyümüş genç askerlerin bu cihazları askeri amaçlara daha uygun olarak kullandıklarını belirtiyor.




    Sahadaki askerler ellerindeki telefon ile GPS koordinatlarını tespit ederek üsse bildiriyor, çevrenin fotoğraflarını çekerek gönderiyor veya durum raporlarını direkt olarak veritabanlarına yüklüyor. Bir operasyon öncesi lokal bilgi sağlama konusunda ümit verici sonuçlar elde ediliyor.




    Ancak askeri amaçlar için üretilmeyen cihazlarda problemler de yaşanıyor. Bazı telefonlarda işletim sisteminden kaynaklanan hatalar ortaya çıkıyor. Bazı operatör kontratlı telefonlar New Mexico ve Texas gibi test sahalarında kapsama alanı dışında kalıyor. Cihazların hiçbiri deniz aşırı operasyonları için yeterince güvenli değil.




    Ancak ordu sonraki aşama için telefonlara kapsama alanı sağlayacak ve aktarımları şifreli hale getirecek mobil baz istasyonu kuleleri üzerinde çalışıyor. Ayrıca iki farklı mobil işletim sistemi geliştiricisi ile anlaşma yapılarak farklı birimlere yönelik versiyonlar üretilmesi amaçlanıyor. 




     Testlerde en iyi sonuçlar alınan iki platformun iOS ve Android olduğu belirtiliyor. Geleceğin orduları artık hem silah hem de cep telefonunu çok iyi kullanan profesyonellerden oluşacak.








  • Adamlar uğraşıyor.Ama hack yememesi için hiçbir neden yok.Şifreleme bir yere kadar.Sonuçta baz istastonlarının karakterisitik özellikleri var ve kolay kolay değiştirilemiyor.

    İşletim sitemi meselesinde android'den uzak dursunlar.Başları çok ağrır.
  • kafirin amacı müslümanları vurmak ülkemiz bile kafir yeri oldu baştakiler zaten hep amerikaya göre koyuyor kanunları kuran yaşanmıyor afganistan ramazandada bombalanacak amerika öyle istiyor
  • herşeyin başı İNSANLIK (sağlık geride kaldı)
  • bizde olsa :)

    a: tertip naapıyon :)
    b: sus çaktırma angry birds te son leveldeyim


    :P
  • hack yer %90 1 ghz lik telefon max kullancakları
  • Uçak, helikopter vs. savaş sanayi alanında sattığı her ürüne, gerektiğinde ilgili araçları kullanım dışı kalmasını sağlayan teknoloji ve yazılımlar ile donatan bir gücün, bu girişimi çok da safi gelmedi bana... Nedense artık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.