Şimdi Ara

Geliştiriciler, 2.çeyrekte iOS'e yöneldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • App Store 500,000 uygulamaya her geçen gün daha çok yaklaşıyor; Android Market ise 250,000 sınırını kısa bir zaman önce geçmiş durumda.Peki, geliştiricilerin son ilgisi hangi platforma ?


    Dönem dönem iOS ve Android platformuyla ilgili ilginç sonuçları bizlerle paylaşan sektörün önde gelen firmalarından Flurry'nin yayınladığı son rapor; ilk çeyreğe göre daha fazla geliştiricinin iOS platformuna uygulama hazırlamak için harekete geçtiğini gösteriyor.


    Flurry'nin veri tabanındaki 45000 firmayı göz önüne alındığı değerlendirmeye göre, Android platformunda yeni başlanılan projelerin oranı ilk çeyrekteki %36'dan ikinci çeyrekte %28'e gerilerken; iOS platformunda ise %64'den %72'ye yükseldi. Toplamda ise yeni başlanılan proje sayısı ilk çeyreğe göre 9100'den 10200'ye yükselirken; iOS bazında baktığımızda ise iPad'e olan ilginin iPhone/ iPod Touch'a göre daha yüksek olduğu görülüyor. Fakat 2010 yılının 4.çeyreği ile kıyasladığımızda ise Android platformundaki yeni başlanılan proje sayısının %39 arttığı görülüyor.


    Elbette geliştiricilerin iOS platformuna daha çok ilgi göstermesinin ilk nedeni dünyanın 100'ü aşkın ülkesindeki 200 milyon kullanıcının istedikleri an hesaplarındaki kredi kartlarıyla ücretli uygulamaları ya da uygulama içi ek paketleri satın alabilmeleri. Bu temel sebebin yanı sıra ikinci çeyrekte iPad 2'nin satışa sunulması ve Verizon iPhone'un yaygınlaşma sürecine girmiş olması, geliştiricilerin iOS platformuna yönelmelerinin nedenleri arasında gösterilebilir.








  • bir tarafta parası bol godoman kesim,bir tarafta bitli zenginler :) hiç şaşırmadım yani,androide geçenler zaten ücretsiz uygulamalar için geçiyorlar
  • Uygulama geliştiricileri amme hizmeti vermiyor ya parasal kazanç bekliyorlar. Hangi platform daha çok kazandırıyorsa veya paralı uygulama satın alma hususunda daha aktif kullanıcı portföyüne sahipse o tarafa geçiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jibe -- 17 Temmuz 2011; 11:28:42 >
  • google in sucu ulkemde market yoksa adam gibi nasil destek olayim yazilimciya
  • tabikide ios a gecerler adamlar bi telefon yapiyolar 600-700 dolar iphone den daha pahali tabletler desen ayni bu nasil bisey anlamadim piyasaya o kadar akilli telefon girdi android geldi rekabet olacak dedik nerde rekabet cozemedim ben dusmesi gerekirken fiyatlar artiyor applede ise fiyatlar sabit donanim deseniz nerdeyse ayni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: napolyon94

    google in sucu ulkemde market yoksa adam gibi nasil destek olayim yazilimciya

    Paralilari gectim ucretsiz yazilimlarin tamamini goremiyoruz.kim bilir kac ulkede daha boyle
  • reis android market enabler market halloldu market access paralı uygulamalar hoop elınde daha basiti hiç para verme netten bul indir apple gibi jailbreak yapmaya gerek yok hammallık apple :D
  • Erisim olsa ne olacak. Daha adam gibi bi profesyonel sozluk uygulamasi bile yok oxford'un. Appstore'da her tur terminolojiye uygun ayri sozluk var. Yemin ediyorum niyeti bozmustum android'e gececektim ama bu uygulama olayi cok cok zayif hala. Gelisecek gelisecek demeyin kac yil oldu cikali kac yeni surumu cikti ya. Yoksa benim de hosuma gidiyor o mis gibi widgetlar cartlar curtlar valla 1dk durmazdim. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kml_sri

    reis android market enabler market halloldu market access paralı uygulamalar hoop elınde daha basiti hiç para verme netten bul indir apple gibi jailbreak yapmaya gerek yok hammallık apple :D


    market enablerı bende biliyorum ama ondada mutlaka root yapman gerekiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.