Şimdi Ara

HTC'nin ortak kurucusu Cher Wang: 'Apple ile biz aynıyız'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
5.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • HTC'nin ortak kurucusu Cher Wang: 'Apple ile biz aynıyız'


     

    Apple ile birlikte son dönemin en hızlı yükselen teknoloji firmalarından HTC, aynı zamanda patent davaları konusunda Apple ile ciddi sıkıntılar yaşıyor. Patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle Apple'a dava açan ve gelinen nokta itibariyle davalarını kazanacağı düşünülen S3 firmasını 300 milyon dolar karşılığında bünyesine katan HTC cephesinde şirketin ortak kurucusu Cher Wang, Tayvan'da bir televizyon kanalına dikkat çekici bazı açıklamalarda bulundu.

     

    Teknoloji dünyasının en başarılı kadın yöneticileri arasında yer alan ve HTC'nin yanı sıra işlemci üreticisi VIA'nın da kurucusu olan Wang açıklamasında, "Bence, biz ve Apple aynıyız. Her ikimiz de çok sayıda patente sahibiz... HTC'ye karşı açıklan davanın etki yaratmayacağına - şirket üzerinde - inanıyorum. Diğer yandan  biz, daha fazla yenilik yapabilmek için çabalamaya devam edecek böylece dünya sahnesinde daha iyi mücadele edebileceğiz." dedi. 

     

    Morgan Stanley analisti Lu Zhi-ying, Apple'ın açtığı davalar karşısında HTC'nin her Android telefon için 4-5$ ödemek durumunda kalırsa bunun şirketin gelirlerinde %1-2 seviyesinde kayıp yaratacağını ifade ediyor. Cher Wang aynı röportajında, "HTC'ninki gibi çoklu dokunmatik teknolojisinin farklı bir yaklaşım olduğuna inanıyorum. HTC Dopod cihazlarının -HTC'nin 2006'da çıkardığı Windows Mobile telefonlar - zamanını düşünürsek eğer, o çoklu dokunmatikti yani biz çoklu dokunmatik patentlerine sahibiz." dedi.

     

    Editörün Notu: Cher Wang'ın röportajı, Uluslararası Ticart Komisyonu'nun, HTC'nin Apple'ın iki pantentini çiğnediğini açıklamasından önce gerçekleştirilmiştir.







  • Htc kocsun salla apple'ı işine bak apple önüne gelene dava açıyor zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    Htc kocsun salla apple'ı işine bak apple önüne gelene dava açıyor zaten

    :D okudunuz mu yaziyi htc dava acmis:)
    Ayrica apple actigi davalardan kacini kaybetmis?
    Belkide ellerinde yuzlerce patent var.
    Disardan bakinca kolay her onune gelene dava aciyor demesi.
    Sonucta davalari kazaniyor:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen ya hem daha ucuz kim napsın apple ı?
  • arkadaşın gözünde sorun var galiba.bir daha bakmasını rica ediyorum kim kime dava açmış.ayrıca apple davaları kazanıyorda bizmi göremiyoruz.benim bildiğim koreli adamın açtığı davayı bile kaybetti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perseus1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    Htc kocsun salla apple'ı işine bak apple önüne gelene dava açıyor zaten

    :D okudunuz mu yaziyi htc dava acmis:)
    Ayrica apple actigi davalardan kacini kaybetmis?
    Belkide ellerinde yuzlerce patent var.
    Disardan bakinca kolay her onune gelene dava aciyor demesi.
    Sonucta davalari kazaniyor:)

    Sallamayın apple her açtıgı davayı kazanamıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Perseus1


    quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    Htc kocsun salla apple'ı işine bak apple önüne gelene dava açıyor zaten

    :D okudunuz mu yaziyi htc dava acmis:)
    Ayrica apple actigi davalardan kacini kaybetmis?
    Belkide ellerinde yuzlerce patent var.
    Disardan bakinca kolay her onune gelene dava aciyor demesi.
    Sonucta davalari kazaniyor:)


    hangi davayı kazanmış apple? daha geçen gün adı sanı duyulmamış ufacık bi şirkete karşı kaç milyon dolar tazminat ödediler.
  • samsung un çıkarttığı her cihazı inceleme ve onaylama gibi çok büyük bi koz elde etti samsung a açtığı dava sonucunda ona buna ufak ücretlerde ödedi ödemedi değil ama çok önemli davaları hep kazandı hangi davayı kazandı yazan arkadaş son 1 haftadır mı takip ediyorsun acaba sitede yayınlanan patent davaları haberlerini ?
  • He aynısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zyka

    samsung un çıkarttığı her cihazı inceleme ve onaylama gibi çok büyük bi koz elde etti samsung a açtığı dava sonucunda ona buna ufak ücretlerde ödedi ödemedi değil ama çok önemli davaları hep kazandı hangi davayı kazandı yazan arkadaş son 1 haftadır mı takip ediyorsun acaba sitede yayınlanan patent davaları haberlerini ?

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanimhaber sen

    Nelere Kadirsin ilk önce milleti o kadar

    Çok

    Bilgilendiriyonki arada unutuyoz bazen de sulu kıvama geciyoz.. tartışma çıkıyor ; )
  • apple her zaman malesef öncü oldu her markaya bunu neden kabul etmiyorlar anlamıyorum zamanla diğer markalar onu takip etti taklit etti onlarda başarıyı yakaladılar kabul etmek lazım hatta donanım olarak apple'yi bile geçen markalar oldu fakat her zaman ön ayak olan apple'dir ister kabul edin ister etmeyin satış rakamları istatistikler bunu gösteriyor android hemen hemen her marka'da var şimdi sayalım
    1.samsung
    2.lg
    3.htc
    4.viewsonic
    5.casıo saat markası üstelik tutar belki diye android'li cihazı var
    6.huaewi
    7.zte
    daha adını unuttuklarım küçük markalı android'li markalar var bunlara karşı tek apple akıllı telefon pazar markalarını felan'da saymıyorum bb gibi
    APPLE öncü olmaya devam eder şimdilik hoşcakalın
    hemen apple FANI hikayeleri yazmayın ben android kullanıcısıyım ama gerçekler ortada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    apple her zaman malesef öncü oldu her markaya bunu neden kabul etmiyorlar anlamıyorum zamanla diğer markalar onu takip etti taklit etti onlarda başarıyı yakaladılar kabul etmek lazım hatta donanım olarak appleyi bile geçen markalar oldu fakat her zaman ön ayak olan appledir ister kabul edin ister etmeyin satış rakamları istatistikler bunu gösteriyor android hemen hemen her markada var şimdi sayalım1.samsung2.lg3.htc4.viewsonic5.casıo saat markası üstelik tutar belki diye androidli cihazı var6.huaewi7.ztedaha adını unuttuklarım küçük markalı androidli markalar var bunlara karşı tek apple akıllı telefon pazar markalarını felanda saymıyorum bb gibi APPLE öncü olmaya devam eder şimdilik hoşcakalın hemen apple FANI hikayeleri yazmayın ben android kullanıcısıyım ama gerçekler ortada


    merak etme seni apple fanboyu ilan edecek değilim ama ilk dokunmatik akıllı telefoın ve PDAyı da apple üretti deme sakın ?

    iphone daha piyasada yokken htc altyapısıyla birçok markaya kaliteli fason iş yapıyordu ( compac ,hp , i-mate vsvs )

    şimdi düşünelim taşınalım ; piyasanın şu anki lideri nokia

    nokia yıllardır telefon üretiyor ama sözde akıllı telefon ürettiğinden dem vurur geçer , hala tasarım telefonu yaptığından hiçkimsenin haberi yoktur aslında .

    taaa ki iphone çıkışıyla htcninde marka olarak çıkması hemen hemen aynı döneme denk gelmiştir .

    işte bu zaman dananın kuyruğunun koptuğu zamandır çünkü dünya gerçek telefonlarla tanışır ...pardon bir telefondan daha fazlasıyla .

    dikkat edin htc , iphone ve samsung gibi markalar bu alanda cirt atarken nokia hala ortalarda yok .

    htc samsung ve iphone kapışması sayesinde nokia bu kargaşa sayesinde hala satış yapıyor sözde akıllı telefonlarıyla .

    gerçek anlamda htc , apple ve samsung dışında teknoloji üreten bir marka yok .






  • htc nin multitouch becerisi bu kadar işte, keşke patenti çalıp iphone'unki gibi yapabilselerdi de ellerine yüzlerine bulastırmasalardı, bizde desire da adam gibi oyun oynardık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerist07



    htc nin multitouch becerisi bu kadar işte, keşke patenti çalıp iphone'unki gibi yapabilselerdi de ellerine yüzlerine bulastırmasalardı, bizde desire da adam gibi oyun oynardık






  • multitouchda bir sorun yok. uygulamada bir sorun var. eğer HTC böyle bir hataya düşerse bu telefonların hemen hemen hepsini piyasadan kaldırmak durumda kalırki ben böyle hatayı yapacağını düşünmüyorum. HTC iphonenun herşekilde anasını ağlatır ben sadece bunu çok iyi gözlemliyorum. İphone nedirki. senede bir telefon üretir eee gerisi nerde. nerde bi adobe flash player desteği. yıl 2011 olmuş daha bekleki gelir. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silver021

    multitouchda bir sorun yok. uygulamada bir sorun var. eğer HTC böyle bir hataya düşerse bu telefonların hemen hemen hepsini piyasadan kaldırmak durumda kalırki ben böyle hatayı yapacağını düşünmüyorum. HTC iphonenun herşekilde anasını ağlatır ben sadece bunu çok iyi gözlemliyorum. İphone nedirki. senede bir telefon üretir eee gerisi nerde. nerde bi adobe flash player desteği. yıl 2011 olmuş daha bekleki gelir. :)


    ağır fandroid
  • zaten iphone un yeni çıkan modellerinde de sorunların ardı arkası kesilmiyor. kaç kere değişim yaptılar, kaç yerinde sorun çıktı. bence apple ın bu konuda daha çok çalışması lazım xD
  • ONE MINUTE
  • pardon ya htcye problemli diyen arkadaşlara bir soru sorabilirmiyim ?

    hangi htc telefonda anten probleminden dolayı kitapçığa lütfen şu şekilde tutmayın bu şekilde tutun uyarısı vardır ?

    a - desire
    b - 4350
    c - touch
    d - sensation
    e - hiçbirisi
    f - htc ye devamlı dava açan bir markanın bir modeli

    not 1 : ne htc nede iphone hiçbirisi kusursuz değil . bir markanın bir kusur varsa diğerinin hayli hayli kusuru vardır .

    not 2 : apple'ın samsunga açtığı davalara missileme olarak kore'de apple'a büyük bir dava açılmıştı ve dün sonuçlandı . apple büyük bir tazminata mahkum edildi .

    bugün ne'yim demeyeceksin yarın ne olacağım diye düşüneceksin .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K_Spartakus -- 18 Temmuz 2011; 21:06:07 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.