Şimdi Ara

Trimit iPhone uygulaması sayfaları sizin yerinize bir mesaja özetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Trimit iPhone uygulaması sayfaları sizin yerinize bir mesaja özetliyor






    Mobil uygulama geliştirme platformları artık en büyük yatırım yapılan alanlardan birisi haline geldi. Apple’ın 2008'den bu yana geliştiricilere dağıttığı miktar 2 milyar dolardan fazla. Bu kadar ilgi gösterilen bir alanda zaman zaman çok ilginç fikirler kendini gösteriyor. Bunlardan biri de iPhone için çıkan Trimit ugulaması.




    Trimit yazdığınız veya bir URL’den içe aktarılan uzun metinleri kırparak Twitter, Facebook veya Tumblr gibi sosyal ağ güncellemelerine sığacak kadar özetleyebilen oldukça gelişmiş ancak bir o kadar da basit bir uygulama.




    Kısa süre önce yayına başlayan ve App Store’da 0.99$ fiyatından satışa sunulan Trimit uygulamasının uzun metinleri kısaltabilmesi için ilk olarak kopyala yapıştır yöntemiyle, yazarak veya bir link halinde metni eklemeniz gerekiyor. Ardından telefonunuzu sallayarak veya Trim-Kırpma butonuna tıklayarak birkaç saniye içinde metnin kısaltılmış halini elde edebiliyorsunuz. 




    Özetlenen metin anlaşılması zor terimlerden oluşmuyor. Şaşırtıcı derecede anlamlı özetlemeler yapabilen Trimit bazen rakamların da yardımına başvuruyor. Örneğin “straight” kelimesi için str8 şeklinde bir kısaltma yapabiliyor.




    Özetlemeler genelde ana fikire aykırı olmuyor. Çok kısa mesajlarda uygulama çok iyi çalışmıyor. Örneğin bir internet sayfasını Twitter mesajı haline getirmek bazen oldukça anlamsız olabiliyor. Facebook, mail veya Tumblr gibi hizmetler için 500-700 kelimelik özetlemelerde tatmin edici sonuçlar elde edilebiliyor. Ayarlar kısmından metinlerin hangi platforma göre özetlenebileceğini seçebiliyorsunuz.




    Trimit özetleme için farklı bir algoritma kullanıyor. Metin içindeki cümle ve kelimeleri tarayan Trimit bunların ne kadar önemli olduğunu tahmin etmeye çalışıyor. Özellikle sayılar, yer isimleri veya kişi isimleri önceliğe sahip. Vurgulamalara dikkat ediliyor.




    Frimby Limited firması tarafınden geliştirilen Trimit için İngilizce dilini daha iyi anlayabilen bir algoritma üzerinde çalışılıyor. Özetleme işlemleri ise şimdilik sadece İngilizce dilinde.








  • Gereksiz.

    "Seven insan kiskanir." gibi bir cumleyi "7 insn ksknr."a cevirecekse hic almayalim.

    Ayrica Twitter'da paylasacagin yazinin maksimum 140 karakter siniri var, kendi ellerimle de yapabilirim.

    Facebook ve Tumblr'da uzun yazi paylastiginda kim okuyor ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu karakter yasağının bir nedenide anlatmak istediğini kısa ve öz olarak anlatman.Bu tarz kısaltmalara gidilmesini zaten saçma buluyorum.Üstelik tamam sesli harf kullanma amacın dışına çıkda neden uzun yazıp,kısaltma gereği duyasın.Ha alıntı yapacaksan tamam ama kaç kere yapacaksın,iphone üzerinden.
  • ingilizce makale sitelerinde özgün içerik oluşturmak için iyi fikir

    edit: tabi kelimeleri kısaltma özelliğini kapatabiliyorsak makalenin içinde slm nbr falanmı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takao -- 16 Temmuz 2011; 19:16:41 >
  • Ben biraz daha farkli bir olaya takildim, program iPad uyumlu degil !!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.