Şimdi Ara

Çinli Twitter klonu Sina Weibo gerçek kimlik hesabı hizmetini başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Çinli Twitter klonu Sina Weibo gerçek kimlik hesabı hizmetini başlatıyor






    Çin Halk Cumhuriyeti 1.5 milyara yaklaşan nüfusu ve 450 milyon internet kullanıcıyla yıllardır pek çok dev firmanın mücadele verdiği alanlardan birisi olmuştur. Ancak bu mücadele genelde rakiplerle değil Çin hükümetiyle yaşanıyor. Aşırı katı kısıtlamalar ve filtrelemeler nedeniyle bu ülkeye yatırım yapmak oldukça güç.




    Yasaklardan en çok etkilenen ise Google oluyor. Erişimin yasak olduğu ülkede Google, Hong Kong üzerindeki sunucularından yayın yapıyor. Çinli Baidu ise bu ülkenin milli arama motoru haline gelmiş. Androidli telefonlar ise Market uygulaması olmadan satılıyor.




    Facebook, Twitter, Google+ gibi sosyal ağların da tamamen yasak olduğu ülkede halkın merakını gidermek için alternatif sosyal ağlar geliştiriliyor. Bunun son örneği Twitter benzeri Sina Weibo mikroblog uygulaması oldu. Twitter’daki pek çok fonksiyonu birebir sunan bu hizmet Twitter’dan sonra dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci mikroblog sitesi. Kullanıcı sayısı ise 100 milyonu aşmış durumda.




    Yatırımlarına devam eden Sina Weibo, şimdilerde DaRen adlı kullanıcı tanımlama programı başlatıyor. Bu program Twitter’ın özellikle tanınmış kişilere yönelik olarak başlattığı Verified Accounts özelliğinden bir şeyler hatırlatabilir. DaRen Çince’de uzman anlamına geliyor.




    Tanımlama sistemi yeni üyelere zorunlu değil ve pek tanınmayan profesyonellere ve ünlülere daha çok hitap ediyor.




    Sistem gerçek kimlik tanımlaması üzerine kurulu. Başvuru için pasaport numarası, ulusal kimlik numarası ve ikamet adresi gerekiyor.




    Kullanıcı hesabına ilişkin ise 100 takipçi, 100 takip edilen hesap, gerçek bir profil resmi ve en az 30 arkadaş sahibi olma şartı bulunuyor.




    Başvurusu kabul edilen kullanıcıların 15 farklı kategoriden birinin altına dahil olmaları gerekiyor. Son aşamada Weibo profillerine kırmızı bir yıldız ve “uzman” etiketi ekleniyor.




    Hizmetin sahibi Sina Corporation programın temel amacının gerçek kişiler ve spam hesaplar arasında ayrım yapmak olduğunu açıklıyor.




  • Facebooklarını da kursunlar kendi baidu arama motorları üzerinden, böyle bi pazar elin emparyalistlerine neden yedirilsin

    teknolojinin para babaları çıldırıyordur buna



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agonim1453 -- 15 Temmuz 2011; 11:31:16 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agonim1453

    Facebooklarını da kursunlar kendi baidu arama motorları üzerinden, böyle bi pazar elin emparyalistlerine neden yedirilsin teknolojinin para babaları çıldırıyordur buna


    teknolojinin para babalarinin bu durumdan cok memnun olduklarina hic ama hic suphem yok. zira sosyal sitelerin, arama motorlarinin yasaklanmasinin, baski altina alinmasinin piyasayi millilestirme yada antiemparyalismle uzakdan yakindan alakasi yok. aksine halki kati kontrol altinda tutarak mevcut sitemi koruyarak emparyalisme hizmet ediyor.

    nasilmi: foxcon fabrikasinda isciler 3kurus paraya uzun saatler kole gibi calistiriliyorlar. sartlarin ne kadar kotu oldugunu surekli gelen intihar haberlerinden anliyoruz. ayrica uretim sartlarinda iscilerin maruz kaldigi zehirli maddelerinde haberleri geliyor. allah bilir haberi gelmeyen daha ne eziyetler var. bu calisma sonucunda bir iphone 200$ civarina mal oluyor. ve amerikan firmasi apple ayni urunu 3kati fiyatdan dunyaya satiyor. bundan daha bariz ve agir bir somuru olabilirmi.

    "Başvuru için pasaport numarası, ulusal kimlik numarası ve ikamet adresi gerekiyor." sanki nufus dairesine kayit yaptirir gibi belge istiyorlar. sadece bu bile cin in sosyal mediadan ne kadar cok korktugunun kaniti. korkmasi icin nedende var. halkini cok guzel uyutmus durumda. internet baski altinda, yabanci kanallari sadece yabancilarin izlemesine izin var, daha pek cok yasak ve agir ceza soz konusu. ulkede bu is gucunu somuren bir milyarder sinifi olusmus durumda. odu kopuyor halkinin gozu acilip nasil somuruldugunu fark edecek diye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.