Şimdi Ara

'iPhone 5 ertelendi; çünkü A5 yongası ısınma sorunuyla karşı karşıya'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
16.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 'iPhone 5 ertelendi; çünkü A5 yongası ısınma sorunuyla karşı karşıya'


    2007'den bu yana yeni nesil iPhone'ları Haziran-Temmuz döneminde satışa sunan Apple, bu sene bu geleneği bozmuş ve WWDC 2011'de 5.Nesil iPhone yerine iOS 5'i tanıtmıştı. Birçok kişiye göre Apple'ın bu döngüyü bozmasının iki temel sebebi, Ocak ayında satışa sunulan Verizon iPhone ile üretimindeki zorluklar nedeniyle çıkışı yaklaşık 1 sene ötelenen beyaz iPhone 4'ün Nisan ayının son döneminde satışa sunulması idi. Fakat, Asya'dan gelen son haberler, yeni iPhone'un ertelenmesinin altında çok daha farklı bir sebep yatıyor olabileceğini gösteriyor.


    Çin merkezli Sohu.com sitesinde yer alan makaleye göre, geçtiğimiz sene Antennagate skandalının altına imza atan Apple Mühendisleri, bu sefer de tabiri caizse Heatgate yani ısınma sorunuyla karşı karşıya kalmış durumdalar. 5.Nesil iPhone'un, tıpkı iPhone 4 gibi bir önceki nesile göre radikal değişikliklere sahip olmasının planlandığını iddia eden Sohu.com, planların ise beklenmeyen bir ısınma sorunundan dolayı ertelenmek zorunda kaldığını ifade ediyor. İddiaya göre, iPad 2'de de kullanılan A5 yongasının boyutsal olarak daha küçük olan çözümü iPhone'da aşırı ısınma sorununa sebep oluyor. (Kısa bir hatırlatma; Apple, daha büyük batarya ve daha ince bir tasarım için iPhone'larda iPad'lerde kullandığı işlemcinin boyutsal olarak daha küçüğünü kullanmayı tercih ediyor.)



    'iPhone 5 ertelendi; çünkü A5 yongası ısınma sorunuyla karşı karşıya'

    iPad'deki A4'e göre daha küçük boyutlardaki, iPhone 4'e özel A4 yongasının telefondaki konumu


     

    Bu durum karşısında Apple'ın yeni iPhone'un çıkış tarihini Haziran-Temmuz döneminde, Eylül dönemine ötelediğini belirten site, Cupertino'lunun bu sorunun önüne hala geçebilmiş olmadığını bu yüzden radikal değişikliklere sahip yeni modelin yerine, Eylül ayında iPhone 4 ile benzerlik gösteren (tıpkı iPhone 3G-iPhone 3Gs'de olduğu gibi) iPhone 4S olarak tabir edilen modeli satışa sunacağını iddia ediyor. Sohu.com, iPhone 4S'in iddia edildiği gibi 8 Megapiksellik kamerasının yanı sıra Gorilla Glass ekrana sahip olacağını ve 4.Nesil iletişim ağına destek vereceğini belirtirken; gücünü iki çekirdekli bir işlemciden almasının muhtemel olduğunu söylüyor. Fakat Apple'ın ilk çift çekirdekli işlemcisinin A5 yongası olması, akıllarda soru işaretine sebep olurken; birçok kaynağın iPhone 4S olarak tabir edilen cihazın, kullanıcıyla buluşacak ticari versiyon olmadığını, geçen sene prototip kriziyle sarsılan Apple'ın iPhone 5'in internete sızmasını engellemek amacıyla bu telefonun donanımını iPhone 4 kasasında test ettiğini söylediğini belirtmekte fayda var.

    Sohu.com'un iddiasının doğru çıkıp çıkmayacağını birkaç ay içersinde öğreneceğiz, fakat iddianın doğru çıkması halinde 2012 yılında Apple'ın iPhone'un yaşam döngüsünü eskiye döndürerek 6.Nesil iPhone'u Haziran ayında tanıtması muhtemel görünüyor.








  • Tamam şimdi oldu bende diyodum ertelenmeden iphone mu çıkar :)
  • Ertelensin ertelensin...
    En az yılbaşına kadar ertelensin.
    Beyaz 4'ü daha haziran başında aldım :)))
  • Bu işte ipad2 vakasına benzemesin istemişler. Piyasada ipad2 zor bulunuyor ama ipad1 den geçilmiyor.
  • Telefonda soğutucu fan ya da heat sinker kullanamayacaklarına göre ya MHz değerini düşürecekler ya da daha düşük mikron mimarisinde yapacaklar işlemciyi ısınma sorununun önüne geçmek için.
  • Bir arkadaşımızda demiş zaten gecikme olmadan piyasaya apple ürünü mü çıkar önce gecikecek sonra piyasaya az sürülecek adamların satış politikasına hayranım
  • şu iphone 5 için çıkan asparagas haberlrinde arkası kesilmiyor. ne doğru ne yanlış görücez eylülde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cagdas dv6196

    Ertelensin ertelensin...
    En az yılbaşına kadar ertelensin.
    Beyaz 4'ü daha haziran başında aldım :)))



    adam niye eylule ertelendigi konusunda haber yapmis, daha fazla ertelenecegini soylememis.
  • iphone 5 bekliyodum çıkmadı diye iphone 4 ümün siparişini yeni verdim, biraz daha çalışsınlar hele
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egomelo

    iphone 5 bekliyodum çıkmadı diye iphone 4 ümün siparişini yeni verdim, biraz daha çalışsınlar hele


    Aslında merak ettiğim ip4 stoklarını bitirmek veya en aza indirmek için böyle bir haber verilmiş olmasın,diyecektim ki örnek alıntıda
  • amd yongasına gecsin
  • HTC'ye neden dava açtığı şimdi daha iyi anlaşılıyor.
  • buna 32nm i5 2500k cpu takalım 10yıl cpu istemez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cagdas dv6196

    Ertelensin ertelensin...
    En az yılbaşına kadar ertelensin.
    Beyaz 4'ü daha haziran başında aldım :)))


    Aynen!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar geç o kadar iyi daha yeni aldık sayılır i4 ü.
  • haberi yapan radikal değişiklik derken şaka yapıyordur inş.
  • Sanmayın ki herhangi bir iPhone4 kullanıcısı, iPhone5 çıksın ister.. (Amerikadan falan anında alabilecek durumda olduğu için gerçekten çıkmasını isteyen kaymak tabaka hariç.) iPhone3GS, iPhone3, iPhone kullanıcıları, ya da başka marka kullanıp da iPhone almayı düşünenler istiyor. Kim ister ki sahip olduğundan daha iyisi piyasaya sürülsün.
  • hayırlısı olsun.
  • Hocam daha yeni aldik soyle ocak subata kadar cikmaz insallah, Amd kullansalar daha iyi olur bence.
  • çift çekirdekli çıkarmazsa zaten isterse hiç ısınmayan telefon üretsin vay haline...Gerçi koysa bile eminim bunu fiyatıyla ödettirecektir millete...,
    Elmanın telefon sektöründeki eriyişini görür gibiyim...Birde yeni sipariş verenler heralde bu saaten sontra ayfona para verilmeyeceğinin farkında değiller ya da galaksi s2 den bi haberler.Ya da diğer bir ihtimal mental retardasyon


    quote:

    Orijinalden alıntı: Cagdas dv6196

    Sanmayın ki herhangi bir iPhone4 kullanıcısı, iPhone5 çıksın ister.. (Amerikadan falan anında alabilecek durumda olduğu için gerçekten çıkmasını isteyen kaymak tabaka hariç.) iPhone3GS, iPhone3, iPhone kullanıcıları, ya da başka marka kullanıp da iPhone almayı düşünenler istiyor. Kim ister ki sahip olduğundan daha iyisi piyasaya sürülsün.


    %100 katılmıyorum.Şu yazından telefonu sadece hava atmak amacıyla aladığın belli oluyor.Sen ayfona en iyisi olduğunu düşündüğün için mi para veriyorsun yoksa ihtiyaçlarını ya da beklentini karşıyayıp karşılamamasına mı göretelefon alıyorsun.
    Telefondan memnunsan ihtiyaçlarını karşılıyorsa daha ne?Biri karşına ayfon5 le çıkacağındanmı korkuyorsun yoksa

    İşte ayfoncuların bakış açısı böyle...Halbuki ben nokia kullanan biri olarak samsungu taktir eediyorum.Samsung gayet iyi telefonlar çıkarıyor htc motorola gibi telefonlar da böyle.Ve bakın şimdi nokia ya 1ghz 1gb ramli telefon çıkardı.Teknoloji ne kadar ilerlerse o kadarda ucuzluyor.Şimdi 500 küsüre iyi bir telefon alınabiliyor.Ve bu gelişim ne kadar hızlı olursa o kadar bizim için iyi oluyor...3sene önce 850tl verdiğim n82im şimdi neredeyse çöp seviyesinde(piyasaya göre) artık ama olsun herzmaan daha iyisi çıksın.Telefonumdan memnununm ama baya eskidi ekran felanda çatladı...Şu an aynı paraya çok daha iyisini alabilirim :) aradan 3 sen geçmesine rağmen işte bu yüzden daha iyisi çıksın herzaman...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klasör.:X:. -- 15 Temmuz 2011; 19:40:18 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.