Şimdi Ara

Anketlere göre çoğu akıllı telefon kullanıcısı cihazını tam olarak tanımıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anketlere göre çoğu akıllı telefon kullanıcısı cihazını tam olarak tanımıyor






    İnsanlık kısa süre önce başlamış olsa da mobil yaşama çok hızlı ayak uyduruyor. Her gün yeni bir modeli piyasaya sürülen akıllı telefon ve tabletlerin satış rakamları yüz milyonları aşmış durumda. En ucuzundan en pahalısına kadar hepsi beğeniliyor ve kullanılıyor. 




    Ancak ABD’de yapılan ve özellikle üst seviye akıllı telefon kullananların hedef grup seçildiği ankete göre önemli oranda akıllı telefon kullanıcısı cihazlarında olmayan bir özelliği var zannediyor. Bazen perakende satıcılarındaki stand görevlilerinin de yanlış bilgi vermesiyle kullanıcıların kafası tamamen karışıyor.




    ABD’li Retrevo firması; iPhone 4, yeni çıkan Blackberry veya Android modellerini kullananlara sonraki satın alacakları modelin 4G teknolojisini barındırıp barındırmayacağı sorusunu yöneltti. 




    Ülkemizde henüz kullanımda olmayan 4G teknolojisi 3G teknolojisinden daha yüksek hızlarda veri bağlantısı sunan bir teknoloji. 4G teknolojisi; daha geniş alan ve daha yüksek hız vaad eden kablosuz WiMAX ve 3G’nin sonraki versiyonu olan ve yine yüksek hızlarda veri bağlantısı sunan LTE (Long Term Evolution) teknolojisini kapsıyor. 4G teknolojisi günümüzde ABD, Güney Kore, Japonya ve bazı Avrupa ülkelerinde yaygın kullanıma sunulmuş durumda.




    Alınan cevaplara göre ankete katılan iPhone 4 kullanıcılarının %34’ü zaten bir 4G’li telefon kullandıklarını belirtiyor. Ancak iPhone 4 modelinde 4G bağlantısı bulunmuyor. Bu oranın en büyük sebebi modeldeki “4” rakamı.




    Blackberry kullanıcılarının %24’ü zaten bir 4G’li telefona sahip olduklarını belirtiyor. Ancak Blackberry modelleri de 4G hizmetine uyumlu değil. 




    Android kullanıcıları arasında ise %29 oranında cihazlarının 4G’li olduğunu düşünenler bulunuyor. 4G hizmetine uygun Android’li cihazlar piyasada bulunuyor. O bakımdan bu oran biraz daha düşük hesap edilebilir.




    Anket sadece ABD sınırları içinde olsa da aslında genel olarak tüketicilerin bazen hangi özellikteki telefonu satın aldıklarının bilincinde olmadığını açıkça ortaya koyuyor.








  • bu demektirki bilen bilmeyen iphone sahibi oluyor 11-12 yaşında bebelerin eline düşen bir cihaz oldu
  • türkiyede bu kadar bile bilen cıkmaz.
  • çoğu üretici firma , cihazı üretip satana kadar bir CEP TLF üreticisi konumunda ve yazılım / uygulama , oyun desteği sunmuyor .. asıl bu nedenle APLLE kazanıyor .. 4 gb alan hikaye . . . bu vergi ve kısıtlı ürün girişi ile işimiz zor . elimizde çift kameralı tlf vardı da ne oldu son 7 yıldır.?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukalemun

    çoğu üretici firma , cihazı üretip satana kadar bir CEP TLF üreticisi konumunda ve yazılım / uygulama , oyun desteği sunmuyor .. asıl bu nedenle APLLE kazanıyor .. 4 gb alan hikaye . . . bu vergi ve kısıtlı ürün girişi ile işimiz zor . elimizde çift kameralı tlf vardı da ne oldu son 7 yıldır.?

    Apple'ın satmasının nedeni destek değil. Ürünlerini elit bir tabakanın ürünleriymiş gibi pazarlamasından kaynaklanıyor.

    Hani şu Regal reklamları vardı. Pahalı ve bilinen marka mı yoksa regal mi diye sordukları :D
    İnsanların çoğu pahalı ve bilinen marka diyor maalesef.

    Gerçektende sırf reklamlarda gördüğü için bir ürünü gerçekten ihtiyacı olmadığı halde satın alan birçok insan var.

    Yakın çevremde sadece mesaj gönderip telefon etmekten başka hiçbir şekilde akıllı telefon ile işi olmayan adamın elinde galaxy S var.

    Tüketim toplumu olmuş çıkmışız.




  • Tuketım cılgınlıgı ıste.adam telefon alıcak bana soruyor ben ona ozellıklerını sayıyorum ısletım sıstemı,ıslemcısı,amoled vs vs sayıyorum adam anlamıyor ama ıllah 2000 tl lık telefon alıcak.ıste boyle adamlara bu fıyata telefon satılır.
  • Adam iPhone almış.Ama telefonun işlevselliği o adam için 3310 ile aynı.Sadece kasa farklı.Adam iPhone almış,2 yıl geçmiş tek bir uygulama yok.Şahidim bunlara.2. sayfa yok adam için.
  • Benim Dedemde Blackberry Var Ama ne oyun Yükler Ne internette Takılır.Sadece Arama Yapmaya Kullanıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    türkiyede bu kadar bile bilen cıkmaz.


    aslında tam tersi. türk insanı çevresine hava atmak istediğinden dolayı en pahalı akıllı telefonu alarak oturup bütün özelliklerini ezberleyerek herkese yarım saat boyunca benim telefonum şöyle benim telefonumun böyle özelliği var der. fakat hiç bir özelliğini kullanamaz.
  • İnsanlar kullandıkları telefonun işlemcisini yada ekranını bilmek zorunda değil. Hatta uygulama bile yüklemek zorunda değiller. Sadece ALO demek içinde alma hakları var kimse mecbur kılmıyor her özelliğini kullanmaya.
  • Hadi ayrıntı sorsalar tamam da 4g olup olmadığını bilmemek çok saçma.
  • sırf gösteriş için iphone alanlar belli oluyor işte.
  • cok dogru bir anket icinde oldugum icin insanlar sirf alo alo icin 1500 tl verip telefon aliyolar .
  • Bizim komşu 45-50 yaş arasında olması lazım. Gitmiş HTC Desire almış. Adamın telefonda tek yaptığı arama başka hiç birşeyini bilmiyo. Dün bana Sen bunla fotoğraf çekmesini biliyo musun dedi bende evet dedim bana öğretir misin dedi adam. Kullanmasını bilmiyosan niye o telefondan alıyosun be adam! dedim. (İçimden)
  • Yorumlarınız süper arkadaşlar bu anket sanki türkiyede yapılmış gibi
    Geçenlerde mahalleden sevdigimiz bir abimiz iphone 4 almış. almış ama abimizin işi serbest meslek yani bazen inşaatlara gidiyor bazen fayans döşmesine bazende elektrik su tesisatlarına neyse, otobüs beklerken gördük selamlaştık bana dedi
    "sen bu iphonelara jailmi mailmi bişey yapılıyomuş beleş herşeyden yararlanıyormuymuşsun biliyonmu dedi.
    "Biliyorumda sen niye bu telefonu aldın dedim
    "aveadan takist taksit öderim yaa forsum var olum aypon kullanıyom dedi içimden ne geçtigi buraya yazamıyorum ancak herkez anlamıştır.
    ülkemizde maalesef telefon bir hava atma kendini gösterme amcıyla kullanılıyor.
    Beyinlerini degil telfonlarını kullanan zavallı insanlar.
    Hatta abartıp markaların fanatigi haline geliniyor.Bu Sadece markaların işine yarıyor ancak insanlar bir türlü telefonla hiç birşeyin olmayacagını anlamıyorlar.




  • bende şöyle diyeyim , TÜRKİYE de yapılmasa bile. özellikle iş hayatında iseniz elinizde yüksek bir model telefonunuz varsa HAVANIZ olur ister apple - ister sony - ister samsung

    ama ben yineden apple kullanıcılarının çıkan yenilikler , güncelleme ve uygulama + oyun için cihaz aldığını KESİN söyleyebilirim yükleme yapmayanlar HAVA atan ticari faaliyet güden insanlar




  • Bizde olsa millet iyice dökülür :D Siz bırakın işçileri onları bunları biraz parayı gören sokakları süpüren adamda bile var(orjinal iPhone 4, kendim gördüm.Görmesem zaten inanmam hani o adamda ne gezer ama geziyor işte.) Benim kuzenimde de iPhone 3GS var. Mesaj ve arama yapmak için kullanıyor ara sıra da internete giriyor. Ama zamanında daha yeni geldiğinde iyi para bayılmıştı. Ben 6.5ay önce şuanki SGS2'nin neredeyse yarı fiyatına (890TL) SGS aldım. Çok da memnunum. Kamerası olsun, uygulamaları olsun, internet vs. olsun çatır çatır kullanıyorum. 6sayfa uygulama var o da yetmiyor videolar, şarkılar, ve bir dünya oyun-uygulama var ve %95'ini sık sık kullanıyorum. Geri kalanları da ara ara kullanıyorum :) Geçen gün Google Sky Map indirmiştim açık havada çok güzel oluyor mesela. Eğer kullanılabilecekse ve ihtiyaçları karşılıyor ve fiyatı da uygunsa alınabilir ama özelliklerin çoğu kullanılmayacak ama hava atmak için kullanılacaksa ne gerek var o kadar para vermeye? Hayır yani az para da değil hani 1500-2000TL. İyi bir bilgisayar parası.(Şimdi o kadar iyi değildir fln demeyin bütün oyunları high'ta açar genel kullanımda sorunsuz kullanılır.) Yapmayın gözünüzü seveyim o kadar para az değil. 2-3asgari ücret. Hep demişimdir maksat hava atmaksa gidin bi klima alın havasından geçilmez...




  • türk insanı dahada çok bilinçsiz bu tür konularda malesef :( . çoğu yoruma katılıyorum yukarıdaki
  • yorumların çoğuna katılıyorum ek olarak bu durumun doğal olduğunuda söylemem gerek.Çünkü herkes telefon meraklısı değil daha doğrusu teknoloji meraklısı değil.

    Ancak telefonu sadece arama yapmak için kullanan birinin üst sınıf bir telefon alması akılsızlıktır.Hele maksat hava atmaksa o kişi bi zahmet kendini çöpe atsın.Yani yanında video çeker fotoğraf çeker arada bir haritadan adres bulup birazda nette ge<iniyorsa tamam derim.Ama bunları bile yapamayan girdiği prpgramdan nasıl çıkacağını başkasına soran ve bir türlü kendisinde öğrenmeye dair gelişme gösteremeyen kişilerin teknolojiden uzak durması taraftarıyım.Herkez herşeyden anlamak yada bilmek zorunda değil değilmi?Herkezin kendine göre bir becerisi var.Denge için bu da şart.Nasıl çöpümüzü kapımızdan alacak yada inşatta çalışan insanlarada ihtiyacımız varsa buda böyle....o yüzden Yadırgamamak lazım.farkındalık yaratalım yeter...




  • Çevremde çok görüyorum, bis'den haberdar olmayan, uygulama marketlerden habersiz.Geçenler de bir arkaadaşın telefonuna uygulama yükledim vaybe diyor :S.Şahsen benim durumum olsa iyi bir cihaz alıp uygulamalarını özelliklerini en iyi şekilde sömürürüm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.