Şimdi Ara

SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU] (82. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.757
Cevap
238
Favori
623.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
63 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Saç uzatmıyorum ama saçlar kabarmaya meyilli+dalgalı olunca,saçımın arkası apaçı saçları gibi oluyor.
    Havalarda soğuk kestirmekte istemiyorum ne yapmalı? Enseyi aldırıp bıraksam mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, bende bu konuya ara ara yorum yazardım, bu saç uzatma maceramı anlatacağım, uzatmak isteyenlere aşama aşama yardımcı olacağına inanıyorum.

    Lisede bile lisede pek kabul edilmeyecek derecede uzun saçlarım olurdu kestirince 1 ay boyunca tirplere girerdim düzelsin diye Liseyi 5-6 cm saç ile bitirdim ve o günden sonra uzatmaya başladım. İlk başta 7-8 ay hiç kestirmedim çok uzadı yani daha önce uzatmadığım için ve etraftada pek uzun saçlı insan olmadığı için (Biliyorsunuz son zamanlarda erkeklerde kısa saç moda) çok uzun geldi, zaten aşırı derecede yıpranmıştı, kırılmıştı, tırnağımla tutup çektikte elime uçlardaki kırıklar geliyordu. Sonra başladım kestirmeye. İlk başta kırıkları alalım arka tarafa ara makas atalım dedim, berberler çok kesmeyi severler diye kısalır sanıyorudum, aksine aynı kızların durum gibi, saçımı kestirdim farkettin mi oldu

    Ama yinede 10 aydır ara makas atılmayan saça çok iyi gelmişti kafam azıcıkta olsa hafiflemişti, rüzgarı saç diplerimde hissedebiliyordum hava alıyordu artık saç. öncesine göre daha az cansız olmuştu. Saçlarım genel olarak düzdür ama çoğu yeri dalgalanır kabarır, 5 yaşına kadar saçlarım kıvırcıkmış ondan herhalde. 1-2 ay bekleyip tekrar kestirdim bu sefer tarif ettim, aynı model ama uçlardan 2-3 cm kısalt diye. Sonra saç baya güzel oldu ama halen çevremdeki insanlara göre çoook uzundu, sakallarda uzun olduğu için mağara adamı gibiydim. Bir nedenden dolayı saçımı daha çok kestirme ihtiyacı duydum, bu sefer gittim 3-4 cm kısalttırdım. Eve döndüğümde inanamadım saç halen uzundu ama insan 12 ay boyunca saçını doğru düzgün kısatlttırmayınca berber sonrası çok garip geliyordu, zaten bilen bilir berbere gittikten sonra en az 1-2 gün boyunca yıkayıp kendi tarzınızda kurutup kendi tarzınızı vermeniz lazım yoksa berberle kanlı bıçaklı olursunuz.

    Neyse dedim yeterince kısalttık, sağlıksız saçlarda gitti, hem saçlarım artık 5-6 cm de değil 10 cm falandı, hızlı uzar uzatalım. Buna karar vermeden önce sakallarıda kesmiştim resmen kız gibi oldum uzun saç sakalsız falan. Saç sakal kesmeyle tamamen ilişkiyi bitirdim 3 ay boyunca dokunmadım.

    Bunuda bir arkadaşın tavsiyesine uyarak yaptım, normalde sakallarım 2-3 cm uzunluğundadır tahminimce. Sürekli makasla düzeltirim. Arkadaşım, böyle hayvan gibi uzat dedi benimde aklıma yattı bıraktım 3 ay boyunca dokunmadım. Bayramıda öyle geçirdim uzaktan arkabalar falan durup durp bana bakıyrdu

    4 ay sonunda artık eylül olmuştu ve benim saçlar çok uzun süredir omzumdaydı ve son 1-2 aydır omzumunda aşağısındaydı. Sakallar inanılmaz iğrençti ama bunu aynada bakara farketmiyordum, bir gün oyuna yüzümü eklemek için profilden fotoğrafımı çektim orda farkettim saç sakal iğrençliğini hemen elime makas aldım önce sakalları kısalttım, ertesi gün düzgün bir berberden randevu aldım, eski berberimi bıraktım bu arada, uçlara ara makas at, küt kalmasın diyordum kökten atıyordu ara makası nerdeyse. Zaten saçlarda dökülüyor (Bu konuya ayrı olarak değinicem) iyice saç dipleri gözüküyordu.

    Sakalları düzelttim süper oldu, berberden randevuma gittim ve beklerken kıyamadım, oturdum kırıkları alalım dedim yine maksimum 2 cm kısaldı halen omzumdaydı saçlar. Dedim yeni kızlarla tanışayım belki beğenen çıkar.

    Ekim ayını uzun saçlarla geçirdim, sakalım artık düzgündü. Baktım kızlar yanaşmıyor, yüzüme bile bakmıyor, mevcut kız arkadaşlarım halen kestir kestir diyor bende artık dayanamadım kasım başında tekrar berbere gittim. Elimle gösterdim 6-7 cm kısalttırdım.

    Yine eve geldim dedim bu ben miyim, halbuki berber saçımı yıkamıştı kurutmuştu, fön çekmemişti doğal kalsın diye ama yinede bir terslik vardı. Allahtan annemin tecrübesiyle öğrendim ki 1-2 gün kendi bildiğimiz gibi yıkayıp kurutmak gerekiyormuş. Cidden öyle oldu 2.günün başında yine aynı saç sadece 6-7 cm daha kısaydı.

    24 gün oldu Saçlarım halen çoğu insana göre çok uzun ve ben belli bir süre bekliyorum kestirmek için, bazıları uzun saçtan direk 3 numaraya veya kısacık saça geçer en yakın arkadaşları bile 1-2 ayda anca alışır ben onlardan olmayayım dedim azıcık alıştıra alıştıra kestireyim dedim halen bekliyorum. Muhtemelen 1 ay sonra yine 5-6 cm kısalttırırım.

    Şimdi gelelim en büyük kısa saça daha doğrusu burda uzatan arkadaşlara göre kısa saça dönme isteğime;

    Saçlarım ince telli ve çok gürdü maceranın başında. Şimdi kafamın tepesi seyreldi, gür değil kesinlikle, arkaya yatırıyorum artık öneden kulağımın arkasına saklardım öndeki saçları belli olmazdı anca duşta ıslanınca kafamı görürdüm ama şimdi arkaya atıyorum ve çok net bir şekilde kafatasımın şekli bile gözükyor. Baya seyreldi yani. Yalan Dünya'daki Orçun'un uzun saçlı hali gibi olmasına 1 sene bile kalmadı belki o yüzden normal saça dönmek zorundayım bu yolda gidiyorum.

    Uzatmaya başladığımdan beri saç dökülmesi gittikçe arttı, anormal dökülmüyor, ama çoğunluk olarak öndekiler döküldüğü için insanda kel kalma korkusu yaratıyor. Bu yüzden bundan 4 ay önce cilt doktoruna gittim kendisi 50 yaşındaki babamın ön tarafta olmayan saçlarını mezoterapi + şampuan + likit takviyesiyle 1-2 senede baştan çıkardı. İlk başladığında inanmamıştım umutla kafasına likit sürüyordu mezoterapiye gidiyordu ama ön tarafta kalan 100 tane saç teli oldu 3.000 tane saç teli belkide daha fazla tahmin edemiyorum. Bende bu doktora güvenerek gittim aynı Alpecin Şampuan ve Likit'i verdi, evet önlerin seyrelmiş bunları kullan sadece dökülen saçlar en iyi ihtimalle 5 sene içerisinde geri gelir en fazla 10 sene sürer dedi, kısalttır iyi bak dedi. İstersen mezoterapi yaplım dedi ama yanaşmadım.

    Duştan sonra kurutması çok ama çok zor. Havluyla tamamen kuruması imkansız, ilk başta saçı silkeleyip havluya iyice kurutmaya çalışıyorsunuz ama yine nemli ıslak kalıyor. Sonra bekliyorsunuz, kurumaya başladıktan sonra fön makinesiyle kurutup şekil veriyorsunuz. Bu işlem 30 dk yı geçtiği için artık sıkıldım. Şimdi 20 dk ya falan indi daha sabredilebilir bir seviyede.

    Dökülen saçlar çok göze batıyor uzun olduğu için, normalde kısa saçlı erkeğinde günde 100-200 tel arası saçı dökülür ama giderden akar gider farketmez, bizim uzun olduğu için çok belli oluyor gideri tıkıyor, bir tomar saç. Saysanız belki 40 tane ama insanın morali alt üst oluyor. Birde erkek olunca tabi hep bir kel kalma korkusu.

    Uzun saçın modası geçti, yakışan insanların çoğu bile artık kısa takılıyor genel olarak, şimdi sadece sırtında çanta üstünde siyah Guns N Roses tişörtü olan keçi sakallı uzun saçlı insanlar çoğunlukta, önceden genç yaşlı çoğu insan uzun saçlıydı.

    Uzun saç vakit demek, vaktim var ama her gün tekrarlayınca sıkıyor.

    Bu süreç böyleydi arkadaşlar, 5-6 ay sonra tamamen kısa saçlı olacağım, ilk uzatmaya başladğımda artık askerde kısa saçlı olurum diyordum (Şu an üniversite öğrencisiyim) ama öyle olmadı.

    Sorularınızı bu mesaja cevap vererek sorabilirsiniz daha bahsetmediğim bir sürü şey var. Pm atmaktansa mesaja cevap verirseniz iyi olur.

    Bol uzun saçlı günler
  • Beyler bu dokulmeyi nasil azaltabiliriz? Yikarken gideri tikiyor kel kalicam diye korkuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende uzatmayı düşünüyorum ön taraf uzunluğu 10 Cm falan vardır yanlar kısa daha önerisi olan var mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kırılarak dökülmeyle erkek tipi dökülmeyi (genetik dökülme) birbirinden ayırmamız lazım. uzun saç çok dökülür lafı doğrudur. çünkü, örnek olarak söylüyorum 100 tel saçınız varsa 1 tel dökülürken 1000 tel saçınız varken 10 tel dökülür. uzayan saç bir noktadan sonra kopma evresine girer ve kopar çünkü. saçınız ne kadar çoksa dökülen de o kadar çok olur doğal olarak. buna kırılarak dökülme denir. fakat, saçınız dökülürken aynı zamanda şakaklarınız açılıyorsa, kafanızın üst arka tarafı seyreliyor deriniz görünmeye başlıyorsa bunun uzun saçla bir ilgisi olamaz. bu, sizde genetik dökülme anlamına gelir, saçınızı kestirseniz de bu devam eder. müdahale edilmezse de kellikle sonuçlanır. çevrenizdeki insanların ''çok uzatma dökülür'' ''ben uzattım kelleştim'' laflarına kulak asmayın o yüzden. onların saçları uzatmasalar da dökülecekti, uzatınca dökülmesinin sebebi de şu ki, insanlar türkiye'de genelde lise bittikten sonra yani 18-19 yaşında saç uzatmaya başlar, genetik dökülme dediğimiz şeyin de ortaya çıktığı yaşlar bu yaşlardır. tesadüf yani tamamen. omuzlarımla belim arasında saçlarım var, saçlarım da olması gerektiği kadar dökülüyor fakat herhangi bir seyrelme yok. diyeceğim şu ki dökülür diye uzatmaktan vazgeçmeyin, dökülecekse kısayken de dökülür.

    SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evandro roncatto -- 14 Aralık 2014; 19:41:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evandro roncatto

    kırılarak dökülmeyle erkek tipi dökülmeyi (genetik dökülme) birbirinden ayırmamız lazım. uzun saç çok dökülür lafı doğrudur. çünkü, örnek olarak söylüyorum 100 tel saçınız varsa 1 tel dökülürken 1000 tel saçınız varken 10 tel dökülür. uzayan saç bir noktadan sonra kopma evresine girer ve kopar çünkü. saçınız ne kadar çoksa dökülen de o kadar çok olur doğal olarak. buna kırılarak dökülme denir. fakat, saçınız dökülürken aynı zamanda şakaklarınız açılıyorsa, kafanızın üst arka tarafı seyreliyor deriniz görünmeye başlıyorsa bunun uzun saçla bir ilgisi olamaz. bu, sizde genetik dökülme anlamına gelir, saçınızı kestirseniz de bu devam eder. müdahale edilmezse de kellikle sonuçlanır. çevrenizdeki insanların ''çok uzatma dökülür'' ''ben uzattım kelleştim'' laflarına kulak asmayın o yüzden. onların saçları uzatmasalar da dökülecekti, uzatınca dökülmesinin sebebi de şu ki, insanlar türkiye'de genelde lise bittikten sonra yani 18-19 yaşında saç uzatmaya başlar, genetik dökülme dediğimiz şeyin de ortaya çıktığı yaşlar bu yaşlardır. tesadüf yani tamamen. omuzlarımla belim arasında saçlarım var, saçlarım da olması gerektiği kadar dökülüyor fakat herhangi bir seyrelme yok. diyeceğim şu ki dökülür diye uzatmaktan vazgeçmeyin, dökülecekse kısayken de dökülür.

    SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]

    Kaç ayda bu uzunluga ulasti hocam?
  • Arkadaşlar/Beyler/Abiler 16 yaşında sakalı olmayan, bıyıkları çıkmaya yeni yeni başlamış bir ergen kardesinize onerebileceginiz saç modeli var mı? Şu anda saçlarımin önleri burnumun altına kadar geliyor, boyu her yerde aynı bir şekil vermek istiyorum artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Circassian81 kullanıcısına yanıt
    hocam bu fotoğraf geçen aydan. bu duruma gelmesi 30 ay sürdü ama bu kadar uzun sürmesi kıvırcıklığından. düz veya en azından dalgalı olsaydı da 30 ay uzatsaydım bunun bir yarısı kadar daha uzun olurdu.
  • Arkadaşlar konuyu bulmuşken sormak istiyorum. Dün 3 numaray kestirdim saçımı. Normalde uzatıcaktım ama düzgün uzunlukla olmadığı için yani yanlar kısa üstler çok uzun , ara makaslı vs vs olduğu için 3 e vurdurayım öyle uzatayım dedim.
    Neyse artık iyi mi kötü mü yaptım bilmiyorum ama olan oldu. 8-9 ayda ne uzunluğa gelir acaba saçım ona göre uzatıcam

    Edit = 3 hafta geçmiş bi Allahın kulu cevaplamamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 15 Ocak 2015; 17:37:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçlarımı 4 aydır uzatıyorum ulaşmak istediğim model ise bu saçların ince telli mi - kalın telli mi gür mü seyrek mi olduğunu nasıl anlıyoruz peki ?

    https://store.donanimhaber.com/29/0b/df/290bdff4fd9d8ca3af0664a6b94e1ca2.jpg
    SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]
  • arkadaşlar hanzo gibi uzayan saç için ne önerebilirsiniz?. yani arkaları falan pis pis yanlardan kıvrılan tipten. saçım kalin telli ve kurudur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeGny

    arkadaşlar hanzo gibi uzayan saç için ne önerebilirsiniz?. yani arkaları falan pis pis yanlardan kıvrılan tipten. saçım kalin telli ve kurudur.

    tam benim saçımı tarif ettin. ben de sacimi 4 ay kadar uzatmistim gecen sene ama sabrdemedim kestirdim. bu sene yine uzatmaya basladim. su an 5. ayimdayim. kendime sac duzlestirci aldim belki ise yarar diye bu hayvani saclara. gercekten cok ise yaradi. adeta mucize gibi. 13 liraya aldim sinbonun. senin de saclar masa tutacak kadar uzadiginda yani 5-6 cm oldugunda kullanmaya basla. benim sacimin arkasi rezaletti. sirf o yuzden utaniyordum disarda gezmeye. duzlestirdikten sonra harika oldu. rahat rahat geziyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jestercat


    quote:

    Orijinalden alıntı: bladeGny

    arkadaşlar hanzo gibi uzayan saç için ne önerebilirsiniz?. yani arkaları falan pis pis yanlardan kıvrılan tipten. saçım kalin telli ve kurudur.

    tam benim saçımı tarif ettin. ben de sacimi 4 ay kadar uzatmistim gecen sene ama sabrdemedim kestirdim. bu sene yine uzatmaya basladim. su an 5. ayimdayim. kendime sac duzlestirci aldim belki ise yarar diye bu hayvani saclara. gercekten cok ise yaradi. adeta mucize gibi. 13 liraya aldim sinbonun. senin de saclar masa tutacak kadar uzadiginda yani 5-6 cm oldugunda kullanmaya basla. benim sacimin arkasi rezaletti. sirf o yuzden utaniyordum disarda gezmeye. duzlestirdikten sonra harika oldu. rahat rahat geziyorum.


    teşekkürler hocam, cevapladığın için. bu aletin linki falan var mı acaba?
  • İnce telli burunu biraz geçen saç, çok sık değil. Yuvarlak bir yüz, sizce bu tipe nasıl hir saç modeli gider? arkada toplayinca kıza benziyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Imp -- 30 Aralık 2014; 14:34:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Imp

    İnce telli burunu biraz geçen saç, çok sık değil. Yuvarlak bir yüz, sizce bu tipe nasıl hir saç modeli gider? arkada toplayinca kıza benziyorum

    Yuvarlak yüze sakal yoksa uzun saç pek yakişmaz sanki hayal ederek söyledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim saçlar bu şekilde. Biraz dağınık veikaranlık çıkmış tabi. 8 aylık burada.
    SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Di Zetemeno -- 30 Aralık 2014; 15:06:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Imp

    İnce telli burunu biraz geçen saç, çok sık değil. Yuvarlak bir yüz, sizce bu tipe nasıl hir saç modeli gider? arkada toplayinca kıza benziyorum

    Özelden ss at istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 senedir omzuma gelmiyor 3 numaraya vurdurmuştum en son.İnce telli ve yanlara ayırdigimda ordan burdan uclari firliyor dumduz durmuyor çözümü nedir?Ürün tavsiyeniz var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 ayı devirdik
  • SAÇ UZATMAK İSTEYENLER [ANA KONU]Beyler,saçlarımı nasil böyle yapabilirim ? Kalin,dalgali,gür ve kuruyunca cok kabaran türden arkalar falan kivriliyor waxla falan olur mu 20 cmye yakın saclarim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Circassian81 -- 10 Ocak 2015; 16:20:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.