Şimdi Ara

Dokunmatik ekrana olan talep %90 oranında artış gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dokunmatik ekrana olan talep %90 oranında artış gösterdi






    Kısa süre zarfında hayatımıza giren ve vazgeçilmezlerimizden olan tablet ve akıllı telefonlara olan talep doğrultusunda dokunmatik ekranlara olan talep de artış gösteriyor.




    Araştırma firması DisplaySearch tarafından yayınlanan Donkunmatik Panel Pazarı Analiz Raporu dokunmatik ekranların yükselişini ortaya koydu.




    Rapora göre 2011 yılında dokunmatik ekran modüllerinin geliri 13.4 milyar dolar olarak beklenirken 2017 yılında ise 23.9 milyar dolar olacak.




    Dokunmatik ekranların piyasaya girişi mobil telefonlar, el konsolları, tablet PC’ler, hepsi-bir-arada PC’ler, notebooklar ve oyunlar sayesinde büyük bir ivme kazanmış durumda. Önümüzdeki yıllarda da talep artarak devam edecek. Özellikle kapasitif ekranlar pazarın dominant teknolojisi haline gelecek. Dokunmatik hassasiyeti daha yüksek olan kapasitif paneller tercihen tablet ve akıllı telefonlarda kullanılıyor.




    Kapasitif ekranlar özellikle 2007 yılında iPhone devriminden sonra popüler oldu. 2011 yılında kapasitif ekran satışları %100 artacak ve tüm dokunmatik ekran gelirinin %70’ini kapasitif modeller oluşturacak. 60’a yakın üretici tam kapasite bu ekranların üretimini yapıyor.




    Raporda ayrıca dokunmatik ekranların en çok kullanıldığı birimin cep telefonları olduğu belirtiliyor. 2010 yılındaki satışların ?’ü cep telefonları için kullanılmış. 2011 yılında mobil telefonlar için satılacak dokunmatik ekran sayısı 868 milyon olarak tahmin ediliyor.

     

    Tabletler de dokunmatik ekran talebini yükselten faktörlerden. 2010 yılında 26 milyon tablet için dokunmatik ekran üretilirken 2011 yılında 72 milyon, 2012 yılında 100 milyon olarak bekleniyor. 2011 yılında tabletler için üretilen dokunmatik ekranların geliri 1 milyar dolar olacak.




    Önümüzdeki yıllarda notebooklar, hepsi-bir-arada PC’ler ve otomobil monitörlerinin dokunmatik ekran pazarına girmesi bekleniyor. Geleceğin dokunmatik teknolojileri ise yüksek hassasiyetli, gelişmiş çoklu dokunmatik özelliğe sahip ve az enerji tüketen modellere doğru yöneliyor.








  • Demekki insanoğlu parlaklamayı daha çok seviyor :D
  • Ya da insanın önüne iyi diye ne koyarsanız onu istiyor. Pazarlama stratejisi..
  • Bence dokunmatik teknolojisinin en büyük avantajı ekranın büyüyor ve tuş takımının kirlilik oluşturmuyor oluşudur.Dolayısıyla artış normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dartanyan

    Ya da insanın önüne iyi diye ne koyarsanız onu istiyor. Pazarlama stratejisi..


    Katılıyorum, bu talep artışında en önemli pay sahibi firmaların son zamanlarda yürüttükleri pazarlama stratejisi...
  • eger cok zengınsen yada zengın oılaman gerekmez, akıllı evın varsa ve yuksek boyuıt ekran alıcaksan dokunmatık secebılırsın. su 2011 yılı kosullarında bence dokunmatık ekran cok lux ve de gereksız bu benım fıkrım.
    akıllı evler ıcın google arayınız.
  • talep %90 arttı ama üretim %150 artmıştır rahatlıkla.
  • Ben de kendi monitörüme dokunuyom. Hem de daha ucuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Klasör.:X:.

    Demekki insanoğlu parlaklamayı daha çok seviyor :D




  • Dokunmatik ekranlar özellikle kapasitiflerin yapısı itibariyle tuş takımlı telefonlara göre daha kullanışlı bana göre. nedenine gelicek olursak daha az deforme oluyorlar. ! bu çok önemli birşey. tuş takımlı telefonlarımın pek çoğunu tuşlar bir süre sonra elimde kaldıktan sonra satmak durumdan kaldım. özellikle nokia telefonlarda buna çok kez şahit oldum. ekranın kapasitif ve dayanıklı cam yüzey olması dokunmatik telefonları bu teknolojide büyüyen bir dev olmayı hakkettiriyor.

    Ayrıca dokunmatik ekranlarda oyun keyfi her zaman bir başka tabikide. aynı anda 2 parmağınızla idare edebiliyorsunuz oyunu. buda özellikle call of duty tarzı oyunlarının önümüzdeki günlerde telefonda dahada çok yaygınlaşması ve telefon içeriklerinin vazgeçilmezi olması anlamına geliyor.
  • dokunmatik prensip olarak şahane, ama kesinlikle sonraki telefonum tuşlu olacak.
    Ya da 5800 sebepli antipati kazandım, telefonun ekranı göçer mi arkadaş?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scorn

    dokunmatik prensip olarak şahane, ama kesinlikle sonraki telefonum tuşlu olacak. Ya da 5800 sebepli antipati kazandım, telefonun ekranı göçer mi arkadaş?


    5800 XM Mİ HA HA KARDEŞ O DOKUNMATİK DEĞİL,BASMATİK!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality

    quote:

    Orijinalden alıntı: scorn

    dokunmatik prensip olarak şahane, ama kesinlikle sonraki telefonum tuşlu olacak. Ya da 5800 sebepli antipati kazandım, telefonun ekranı göçer mi arkadaş?


    5800 XM Mİ HA HA KARDEŞ O DOKUNMATİK DEĞİL,BASMATİK!!

    üç ayrı samsung kullandım, hepsi de rezistif miydi neydi, o tip ekran hiçbirinde ekran göçmüyor. 5800 ortasında resmen bombe yapmış durum kesinlikle hunharca tek hareket yapmadım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ssbrutality

    quote:

    Orijinalden alıntı: scorn dokunmatik prensip olarak şahane, ama kesinlikle sonraki telefonum tuşlu olacak. Ya da 5800 sebepli antipati kazandım, telefonun ekranı göçer mi arkadaş?
    5800 XM Mİ HA HA KARDEŞ O DOKUNMATİK DEĞİL,BASMATİK!!


    basmatik olsa yine iyi çöktürmatik o telefon adamı katil eder ya :DDD bazı insanların dokunmatik telefonlara anti pati dumasını sebebi 5800 diye düşünüyorum..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dartanyan

    Ya da insanın önüne iyi diye ne koyarsanız onu istiyor. Pazarlama stratejisi..


    Bence de öyle. Bütün firmalar bu teknolojiye yatırım yapıyor.
  • tüketiciye cazip gelen dokunmatik ekran artık son dönemlerde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.