Uzun zamandır opera kullanıcısıyım fakat opera 10 u yükledikten sonra bazen siteleri falan açmıyor sayfayı yenile dediğim zaman yenilemiyor ve eksik açıyor bu sorunları nasıl çözümleyebilirim veya operanın eski sürümüne nasıl geri dönebilirim+mesaj atmak istediğimde Uyarı ! Tarayıcınızın gizlilik düzeyi en üst seviyede olabilir. Lütfen ayarlarınızı kontrol ediniz diye bir uyarı alıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_samuray -- 4 Ekim 2009; 11:55:27 >
Facebook ile inanılmaz sorunları var Opera'nın. Benim sormak istediğim şey :
Bu Opera'da Firefox'taki gibi çıkarken sekmeyi kaydetse ve tekrar açtığımda o sekmeler çıksa... Bunu nasıl yapabilirim? Dosya>Oturum>Bu oturumu kaydet. gibi değil. FF de kullananlar ne demek istediğimi anlamıştır.
Facebook ile inanılmaz sorunları var Opera'nın. Benim sormak istediğim şey :
Bu Opera'da Firefox'taki gibi çıkarken sekmeyi kaydetse ve tekrar açtığımda o sekmeler çıksa... Bunu nasıl yapabilirim? Dosya>Oturum>Bu oturumu kaydet. gibi değil. FF de kullananlar ne demek istediğimi anlamıştır.
Opera yı açık kaynak kodlu olması nedeniyle destekliyorum ancak defalarca kurmama rağmen dafalarca da kaldırdım. Kişisel olarak Firefox dan daha iyi gelmiyor bana. Belki alışık olmadığımdandır bilemiyorum, sizin de bahsettiğiniz gibi hep sorunlarla karşılaştım.
Benim imzam da kural dışıymış...Anlaşılan ben iyice kuralları ihlal etmeye başlamışım... En azından üstteki konu ile alakalı bir açıklama almaya hakkım(ız) var sanırım değil mi???
tavsiyem bir yöneticiye pm veya e-posta atman ve şikayetini dile getirmen yoksa bakan olmaz. imzanının kodları profilinde mevcut, kuraldışı olmadığını düşünüyorsan, imza kurallarının olduğu konuya bu kodları mesaj olarak atıp nedenini sor. Yanlışlıkla da olmuş olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: son_samuray
Uzun zamandır opera kullanıcısıyım fakat opera 10 u yükledikten sonra bazen siteleri falan açmıyor sayfayı yenile dediğim zaman yenilemiyor ve eksik açıyor bu sorunları nasıl çözümleyebilirim veya operanın eski sürümüne nasıl geri dönebilirim+mesaj atmak istediğimde Uyarı ! Tarayıcınızın gizlilik düzeyi en üst seviyede olabilir. Lütfen ayarlarınızı kontrol ediniz diye bir uyarı alıyorum
opera 10'u yüklediğinde opera penceresinde sol at taraftaki opera turbo etkin miydi acaba? Gerek opera gerekse firefox hatta diğer ie dışındaki tarayıcılarda da olabilir bazı sitelerle uyumsuzluk yaşıyor maalesef. o bazı sayfalarda takılmalar ve yenileme yapmak zorunda kalmamaız eski opera sürümlerinde de böyleydi. ama uzun zamandır opera kullanıyorum ilk kez böyle bir hata alıyorum diyorsan sadece opera turbo aklıma geliyor. Belki de alakasız bir sorundur. Diğer soruna gelecek olursak hani şu "uyarı!" diye başlayan işte onu ben çok yaşadım (siz de görün,-hep beraber ). Onun sebebini tam kestirememekle birlikte çözümünü biliyorum ama önce fikrimi belirteyim. DH kısa süre içinde çok fazla mesaj attığınızda DH çerezler aracılığıyla bunu engellemeye çalışıyor olabilir. ben hem ie7 hem opera kullanıyorum böyle olduğu zamanlarda ie7 takılıyordum onun çerezleri ayrı. bu hatayı almamak için yapacağınız iş opera'daki DH ile ilgili tüm çerezleri temizlemek. Opera'da araçlar>tercihler>gelişmiş>çerezler>çerezleri yönet'e tıklayın "donanimhaber" yazın ve dh ile ilegili ne görüyorsanız silin. Yalnız çerezler gidince haliyle sayfaya ilk çerezsiz giriş olacağından dh sayfası geç açılacaktır bilginize (sabrınıza) yine işe yaramazsa araçlar>tercihler>gelişmiş>geçmiş yolundan disk önbelleğini silin o da olmazsa ( ) gezilen adresleri de temizleyin. ama iş çerezlerde hallolacaktır.
edit: millete cevap yazmaktan konuya girme nedenimi unuttum. eskiden daha önceki sürümlerinde forum/sitelerde verilen resimlerdeki detayı daha iyi görebilmek için bu resimlerin üzerine sağ tıklayıp "görüntüyü aç" deyip sadece resmi açardık ve her tıklayışımızda resmi büyütür,küçültür, ekrana enie boyuna vs sığdırır resmi böyle 4-5 büyüklükte incelerdik şimbdi bakıyorum opera 10'a böyle bişey yok.Bu özelliği tekrardan nasıl elde ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frost_Nova -- 5 Ekim 2009; 18:42:00 >
Birkaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine hadi dedim yüklüyeyim 1 hafta zor dayandım ve sildim. Chrome ve Firefox varken gereksiz bir tarayıcı diye düşünüyorum. Biçok sorunu var ve sürekli yeni yamalarla kapatılmaya çalışılıyor.
Orijinalden alıntı: jrsi Birkaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine hadi dedim yüklüyeyim 1 hafta zor dayandım ve sildim. Chrome ve Firefox varken gereksiz bir tarayıcı diye düşünüyorum. Biçok sorunu var ve sürekli yeni yamalarla kapatılmaya çalışılıyor.
Epeydir kullanirim hicbir yamasinı gormedim ne hikmetse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackcold1907 -- 12 Ekim 2009; 20:04:06 >
Birkaç arkadaşımın tavsiyesi üzerine hadi dedim yüklüyeyim 1 hafta zor dayandım ve sildim. Chrome ve Firefox varken gereksiz bir tarayıcı diye düşünüyorum. Biçok sorunu var ve sürekli yeni yamalarla kapatılmaya çalışılıyor.
Beta sürümler yama değildir.. Başka tarayıcılarla karıştırmayınız....
Bir çok özelliğin çıkış kaynağı Operadır. Örneğin: Çoklu sekme, 10 yıl öncesinde Opera'da mevcuttu. Firefox ve diğerleri bile bu özelliği operadan aşırmışlardır.
Opera 10.01 kullanıyorum. daha önce sorulduysa kusura bakmayın . Facebooktan izlediğimiz videolar operada nereye kaydediliyordu?
"Efendiler, Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık, Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre uygun yapmak, yürümek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatiyle, ecnebilerin planlarıyla yükseltilebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir" Gazi Mustafa Kemal 6 Mart 1922, Büyük Millet Meclisi
Opera 10.01 kullanıyorum. daha önce sorulduysa kusura bakmayın . Facebooktan izlediğimiz videolar operada nereye kaydediliyordu?
Adres çubuğuna opera:about yazıp enter'layın gelen listede "Geçici bellek" yazısının karşısında yazan klasöre kaydediliyor. Daha kolay bulunması açısından klasörün görünümünü "Ayrıntılar" yapıp boyuta göre sıralayın en yüksek boyutu olan dosyaları kopyalayıp uzantısını .flv yapın.
Arkadaşlar 10.01 sürümünü indirdim.Sol altta "Opera Link" diye birşey var.Yeni eklenen bir özellik sanırım.Ne olduğunu bilen var mı ?
Opera Link Yer imlerinizi, Notlarınızı, Hızlı Erişim'inizi, Adres Geçmişinizi, Kişisel Araç Çubuğunuzu İnternet ortamında sadece sizin erişebildiğiniz özel bir bölümde saklayarak, bilgisayarınız çöktüğünde veya başka bilgisayar ve telefonla Operayı kullandığınızda bu verilerinizi hiç bir yedek dosyaya ihtiyaç duymadan Opera Link'e kayıt ettiğiniz kullanıcı adı şifreniz aracılığıyla taşımanızı sağlıyor.
Arkadaşlar 10.01 sürümünü indirdim.Sol altta "Opera Link" diye birşey var.Yeni eklenen bir özellik sanırım.Ne olduğunu bilen var mı ?
Opera Link Yer imlerinizi, Notlarınızı, Hızlı Erişim'inizi, Adres Geçmişinizi, Kişisel Araç Çubuğunuzu İnternet ortamında sadece sizin erişebildiğiniz özel bir bölümde saklayarak, bilgisayarınız çöktüğünde veya başka bilgisayar ve telefonla Operayı kullandığınızda bu verilerinizi hiç bir yedek dosyaya ihtiyaç duymadan Opera Link'e kayıt ettiğiniz kullanıcı adı şifreniz aracılığıyla taşımanızı sağlıyor.
beyler operada zamanında video izlerken internet download manager 'ın özelliği olan ve videonun üstünde " bu videoyu indir" tuşu çıkmıyordu sırf bu yüzden opera kullanmıyorum.bu sorun düzeldimi yada çözümü varmı?
Opera iyi ama flashla ilgili çok büyük sorunları var.Mtv nin ana sayfasına girdiğiniz an,adamı çıldırtıyor..Çünkü oradaki yazılar,konu başlıkları flash tabanlı çalışıyor ama opera ne hikmetse buna bir çözüm bulamadı..Mesela [DHTUBE=] kullanarak youtube videolarını foruma ekleriz..Forumdaki bir konuya konulan youtube videosunu açmaya kalktığımda en az 3-4 defa basmam gerekiyor..Sora video oynarken pause yapmaya çalışıyorsun ama nafile..Onada 3-4 defa basmak gerekiyor..Hürriyet.com.tr den haberleri okucam yada videoları izlicem diyelim,mousela tıklamaya çalışıyorum sayfayı kasıyor,açmıyor..Yani flash tabanlı çalışan sitelerde çok büyük sorun yaratıyor.İe de mtv nin sayfasına girseniz hiç kasılma olmuyor..Ama opera buna bir türlü çare bulmadı..2. sorumda şu;İnternet explorerda mesela ingilizce bir sözlüğün üzerine mousela geldiğinizde,o sözcüğün türkçe anlamları yazıyor..Operada böyle bişey var mı.Sağ tıklatıp,eklediğinz bir çevirisi sitesinden arama yaptırmaktan bahsetmiyorum..Direk mouse la üzerine gelip,hemen işaretçinin altında çıkan türkçe anlamlı bir sözlükten bahsediyorum..İe de dediğimi yapın,ne anlatmak istediğimi o zaman anlarsınız..
1-MTV.com ile ilgili bir yavaşlık,uyumsuzluk ya da video duraklatamama problemi yaşamadım maalesef. Opera'nın flash içerikle ilgili bir sıkıntısı olmasından ziyade ziyaret edilen sayfalarının kodlamaları ile ilgili sıkıntılar ön plana çıkmaktadır. 2-Sözlük ile ilgili bahsettiğiniz şekilde bir şey yok fakat ona en yakın işinizi görecek şey bir betik ile yapılabilir. http://www.operaturkiye.net/google-translate-ile-sec-ve-cevir
Ayrıca IE de bahsettiğiniz şeyi de göremedim.IE8 den bahsediyorsunuz sanırım değil mi?
Ben de sonunda operaya geçtim... Gerçektende farkedilebilir bir hızı ve rahatlığı var... Ancak sadece hotmail sayfamda sorun yaşıyorum, bu sayfada maillerimi açamıyorum...kum saati çıkıp bekliyor sadece... nedeni nedir acaba?
ayrıca optimize edebileceğim ayarları var mıdır? ileri düzey operacı arkadaşlardan yardım lütfen...
@selotus5, Örneğin şu anda bende sorun yok mail.live.com sayfasında. isterseniz bir de ağ tercihlerinizden "internet explorere olarak görün" seçeneğini işaretleyip deneyiniz. -sitedeyken sağ klik/site tercihlerini düzenle/ağ/tarayıcı tanımlaması/internet explorer olarak görün
Bunu yanısıra güncel bir Opera kullandığınıza emin olun ve hatta olmazsa son derleme ile de bir deneyin. http://www.operaturkiye.net/indir
@selotus5, Örneğin şu anda bende sorun yok mail.live.com sayfasında. isterseniz bir de ağ tercihlerinizden "internet explorere olarak görün" seçeneğini işaretleyip deneyiniz. -sitedeyken sağ klik/site tercihlerini düzenle/ağ/tarayıcı tanımlaması/internet explorer olarak görün
Bunu yanısıra güncel bir Opera kullandığınıza emin olun ve hatta olmazsa son derleme ile de bir deneyin. http://www.operaturkiye.net/indir
denedim ama olmadı... tamamen kilitlendi hotmail sayfası... firefoxla açıyor ama opera bu sayfada sorun yarattı niyeyse....
Yürü be Opera büyüksün.
Bir kaç aydır kullanıyorum ben Opera Link'i. Kesinlikle şahane bir şey. Hızlı Erişim'i ve yer imlerimi yedekliyorum burada. Formattan önce bunları yedeklemeyi unutsam bile burdan direk alıyorum.
Bu saydıklarınızı denedim hiçbirinde soruna rastlamadım, 3'ü de hızlı ve kullanılabilir şekilde açıldı. Ben 10.10 Beta 1857 derlemesini kullanıyorum, birde bu derlemeyi indirip kurun ve öyle deneyin ya da muhtemelen en güncel sürümü kullanıyorsunuzdur ama yine de flash sürümlerinizi güncelleştirin. İE'deki maus olayı bende de çalışmadı, kullandığınız herhangi bir toolbar'ın kattığı bir özellik mi?
Son olarak büyük ihtimalle bir alakası yoktur ama Opera için gerekli birçok plugin'i içerisinde barındıran paketi kurmanızı tavsiye ederim, ben her zaman operadan sonra bunu mutlaka kuruyorum. http://rapidshare.com/files/308776162/Opera_plugin_v3.20.exe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moo-hyuk -- 18 Kasım 2009; 16:25:36 >
Eğer, eğer toprak bana açmış ise bağrını DAMLA DAMLA DÜŞÜYORSA TOPRAĞA KAN Bayraklara sarılıyorsa tabutlar.Analar… Analar ağlıyorsa yiğit erlerinin ardı sıra, Gelinler… Gelinler yas tutuyorsa yiğit erlerinin ardından Ki Türk devleti öksüz kalacaksa eğer Koyuver şahin misali saldırsın İbrahim’in delilerini Mehmetçesine, çakal sürüsüne… Ay gökte kaldıkça Ulu kocaların, ak sakalların duası Üstüne olsun…
bi ss koysana phi okadar yıldır kullanırım görmedim bahsettiğine benzer bir durum.. Bence programı kaldır yedeklerini alıp baştan kur java vs gibi bir sorunu olabilir ayrıca operanın
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
quote:
Orjinalden alıntı: PHI
9,63'te foruma mesaj atarken mesaj penceresinin kapanmaması sizde de var mı? Cevapla butonuna bastığımda yeni pencere açılıyor. Mesajı göndertikten sonra kapanmıyor pencere. ama mesaj gidiyor.
Aynı sorun 9,64'te de mevcut. Bunun bir çaresi yok mu?
Bu mesajı alıntı yaptım ya şu şekilde
Orijinal boyut için tıklatın
Bu mesajı göndermek için Tamam tuşuna bastığımda sayfa şu hale geliyor
Orijinal boyut için tıklatın
Bu sayfa aynen kalıyor ve kati suretle kapanmıyor. Kapatıyorum ve mesaj attığım sayfayı yenilediğimde bakıyorum ki mesajım gönderilmiş. Bu 9,60 sürümünden beri böyle bende. Kaç kere güncelledim kaç kere format attım sayısını bilmiyorum. Ama sorun hep aynı.
Ekleme: Bende forum alıntı yapınca ya da cevapla butonuna basınca yeni bir sekmede açılıyor. Profil ayarlarından değiştirilebiliyor. Aynı sayfada açılması seçeneği de var. Ama ben yıllardır bu şekilde kullanıyorum. Alıntı yapınca, düzeltme yapınca, alttaki hızlı cevap değil de cevapla butonunu kullanınca hepsi yeni bir sekmede açılır bende. Bu açılan yeni sekme mesaj gönderme işlemini yapınca kapanmıyor. İE ve Mozillada yok. Sekme kendiliğinden kapanıyor mesaj gidince.
Çıldıracağım. Resmen çıldıracağım. Bu sorun aynen devam ediyor. 10'da düzelir diyordum. Alakası yok. Aynen devam. Sorun bende demek ki. İyi de ne alaka? Üstüne kaç format yedi, işletim sistemi değişti yine aynı yine aynı.
9,60'tan beri yaşadığım bu sorunu çözmek gerçekten mi imkansız yani arkadaşlar? Neden böyle yani bu? Neden ben ha? Neden ben?
Oldukça ilginç bir sorun ve sadece sende olması da biraz garip.... Zaman zaman bende de mesaj gönderirken hata oluşuyor fakat sayfayı yenilediğimde düzeliyor.
bende de örneğin bu foruma kullanıcı adı şifre yazıp giriş yaptığımda yukarıdaki gibi sapsarı sayfa açılıyor ve öylece kalıyor.Geri gittiğimde ise düzeliyor normal giriş yapmışım gibi sayfa geliyor.Bu da mesela çok eski sürümlerinden beri böyle bende.Sanırım bazı donanımsal farklılıklar yazılıma yansıyabiliyor bunun başka bir açıklaması yok.
Aynen..giriş yapınca boş bir sarı sayfa geliyor ve bazı kod hataları ama yenileyince sayfayı düzeliyor. Bence sebep site kaynaklı.Bu siteyi kodlayanlar Opera uyumluluğu açısından herhangi bir test yapmışlar mı ,bileniniz var mı acaba?
DH'ye giriş yaparken sayfa güncellenmiyor. Tıpkı eskisi sürümdeki gibi. Yenile yapınca düzeliyor ancak bütün konu başlıkları ziyaret edilmiş gibi yani güncel durmuyor. (Kalın puntolu olmuyor yani)
Bunun için ufak bir ipucu vereyim. DH'ye girerken sayfanın sadece login ekranı geldi anda hemen "stop" yapın yani sayfayı durdurun. Diğer kısımları ve sayfadaki simgeleri tam yüklemişken yani. Bu vaziyette iken kullanıcı adı ve şifrenizi girerek login olursanız sayfa tam yüklendikten sonra konuları açarken güncel olanların kalın puntolu olduğunu göreceksiniz.
Sevdiğim bir tarayıcı ama malesef hala daha birçok sitede karşılaşılan uyum sorunlarını, özellikle de javascript sorunlarını ve CSS uyumsuzluğunu çözebilmiş değiller. Örneğin ntvmsnbc.com'u diğer tüm tarayıcılarda sorunsuz bir şekilde açabilmeme rağmen Opera ısrarla bir çok script'i çalıştırmamakta ısrarcı. Bildirmeme rağmen değişen bir şey olmadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 21 Kasım 2009; 22:21:57 >