Şimdi Ara

Analist: 3G bağlantısının maliyetinden dolayı 3G destekli tablet satışları zayıf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  •  
    Apple'ın iPad'i lanse edip teknoloji meraklılarıyla buluşturmasıyla büyük bir çıkış yakalayan tablet pazarına, tüketici beklentileri göz önünde tutularak iki farklı versiyonda tablet sunuluyor: 3G + Wi-Fi destekli ve sadece Wi-Fi destekli.
     
    IDG analistinin Computer World'e yaptığı açıklamalara göre 3G destekli tablet satışları Wi-Fi destekli tabletlere kıyasla daha düşük seyrediyor. Problemin kökeninde 3G bağlantısının pek çok tüketici için maliyetli gelmesi yatıyor. Halihazırda akıllı telefonunda 3G bağlantısı kullanan tüketici her ay belli bir meblağı gözden çıkarıyor. Ancak kullandığı GSM operatörünün tablet için ayrıca sunduğu ikincil data planı tüketiciye ek maliyet demek. Ayrıca GSM operatörlerinin 3G bağlantısı fiyatlarını yeniden yapılandırmaları önerilmekte.
     
    Analist, Samsung ve Motorola gibi üreticilerle ayrı ayrı görüşmeler yaptığını söylüyor. Yapılan görüşmelere göre her iki firma da 3G destekli tabletlerin satış seviyesinin düşük seyrettiğini onaylamış. Onbinlerce 3G destekli tablet, mağazaların vitrinlerinde beklerken yalnızca Wi-Fi desteği sunan tabletler hızla satılmaya devam ediyor.







  • düşürsünler tabi çakallar sadece rakamlardan para kazanıyorlar şöyle sınırsız tarife çıkarsalar ttneti bile kapattırıcam ama işgence yapıyorlar insanlara
  • Tepeden tırnağa ıdg analistlerinin masa başında ve "ısmarlama" hazırladıkları fake bir araştırma ne avrupada ne ülkemizde 3g li ipad 2 bulmak kolay değil satcılar wifi li modele yönlendirmek için kırk dereden su getiriyorlar.Ayrıca wifi bir çok yerde ücretli en basit mantıkla o ücretler bile 3g yi daha tercih edilebilir kılıyor!Diğer üreticilere gelince motorolanın saçma sapan fiyat politikası satışını etkiliyor yanılmıyorsam daha bir kaç gün önce motorola xoom modelinin wifi li olanında 100 dolar indirime gitmişti demezlermi adama madem satmakta zorlandığınız 3g onun fiyatını düzeltin çok satanın değil diye! Samsung ise galaxy tab 7" modeli dışında 10"1 modelinin daha 3g lisi piyasaya bile çıkmadı 7" ise bir ara model olarak kaldı 3g li modeli 900-1000 tl aralığında satılırken wifi li modeli 650 tl ye rahatlıkla bulabiliyorsunuz doğal olarak insanlar %50 fazla para vermek istemiyor!
  • Demekki ev ofis için tercih ediliyor tabletler... Bir telefon kadar mobil degil.
  • bu olayı ttnetin ilk yıllarına benzetiyorum. resmen süründürüyordu bizi (gerçi hala inceden süründürüyor ya)

    bu para tuzağının önüne geçilmesi kendi hayırlarına olur aslında. sürümden bile daha çok para kazanabilerler ve hatta ttnet'e bile büyük bir darbe vurabilirler.
  • ADSL ciktiginda ISDN ellerinde patlamisti.
    bir sabah 4G ile uyandiklrinda 3G yide sirkeye basarlar.
  • wifi den başka bişeyle internete girmek mantıklı gelmiyor. Bi vodafone sınırsız paket yapmayı akıl etti onunda hızı 730 kb/s lerde
  • tamamiyle daha fazla para kazanma hırsı başka bir amaç yok. koy tablete bluetoothu ( 2.1 dahi yeterli ) adam telefonundan çevirmeli bağlanır zaten birde bu cihazı kaç kere wifi olmadığı yerde kullanacaksın ki cebine koysan koyulmaz
  • Tablet akıllı telefonun muadili değil ki.
    Ben de tablet alsam laptopumun yerine alırım, telefonumun yerine değil.

    Ama 5" makul ölçülerde akıllı telefonlar çıktığında tablete de gerek kalmayacak :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.