Şimdi Ara

İlk Google eBooks entegreli e-okuyucu iRiver’dan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk Google eBooks entegreli e-okuyucu iRiver’dan





    E-kitap okuyucular, en az tabletler kadar günlük hayatımızda yer etmiş cihazlardan. Amazon Kindle ve Barnes&Noble Nook modellerinin başını çektiği e-kitap okuyucuların 2011 yılında 16.2 milyon satış yapması bekleniyor.




    Pazardan pay almak isteyen üreticiler ise farklı yeniliklerle ilgi çekmeye çalışıyor. Amazon Kindle için yaygın satış ağı ve kendi e-okuyucu uygulamasını kullanırken, Barnes&Noble ise Nook Color’ı Android’in küçültülmüş bir versiyonu ile piyasaya sürmüştü.




    Son olarak iRiver firması bu alanda önemli bir girişime imza attı. Firma, 6 inçlik 1024 x 768 çözünürlükte e-ink ekran, Freescale Cortex A8 işlemci, 2GB kapasite, Wi-Fi ve QWERTY klavye sunan 140$’lık iRiver Story HD modeli için Google ile ortaklık anlaşması imzaladı.




    Google, blogunda yaptığı duyuruda eBooks platformunun entegre edildiği ilk e-okuyucunun iRiver Story HD olacağını açıkladı. Bu ortaklık Google açısından da bir ilk olacak. 




    Son olarak İngiliz Milli Kütüphanesi ile değerli eserleri eBooks platformuna aktarma projesine başlayan Google, 3 milyondan fazla ücretsiz, yüzbinlerce ücretli kitabı bünyesinde barındırıyor. 250’den fazla kitabevi ile anlaşma imzalamış durumda. eBooks platformu hali hazırda e-okuyucu uyumlu tarayıcılarda görüntülenebilirken Android ve iOS desteği de bulunuyor. 




    iRiver Story HD e-okuyucu modeli özellikleri bakımından Amazon ve Barnes&Noble firmalarıyla mücadele edebilecek seviyede. Google’ın da desteğiyle pazarda önemli bir yer edinmeyi hedefliyor. Ancak Google’ın bu tür denemelerden sonra kendi e-okuyucu cihazıyla piyasaya girmesi de ihtimal dahilinde.




    iRiver Story HD, 17 Temmuz tarihinde Target mağazalar zincirinde ve çevrimiçi mağazasında satışa sunulacak. 

     

     







  • arkadaşlar bu ürünü yurtdışından nerden getirtebiliriz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.