Şimdi Ara

Android kullanıcıları, tablet olarak iPad'i tercih ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Android kullanıcıları, tablet olarak iPad'i tercih ediyor


    iPod ile dijital müzik çalar pazarının lideri olmayı sürdüren Apple, tablet piyasasında da benzer bir başarıya ulaşabilir çünkü iOS kullanıcılarının yanı sıra akıllı telefon alanında en büyük rakibi olan Android'in kullanıcıları da tablet tercihlerini iPad'den yana kullanıyor.


    Canaccord Genuity'nin analistlerinden T. Michael Walkley, Charles John ve Matthew D. Ramsay'in imzasını taşıyan rapora göre Android kullanıcıları, alışkın oldukları platformun tablet çözümleri (Galaxy Tab 10.1 ya da Motorola Xoom) bulunuyor olmasına rağmen iPad'i satın almayı tercih ediyorlar. Analistler, Apple'ın pazardaki liderliği için Samsung, Asus ve Amazon'un önemli bir tehdit olduğunu ifade etseler de Apple dışındaki üreticiler içinse en büyük tehdidin iPad ile iOS ekosistemine alışmış olan Android kullanıcıları olduğunu vurguluyorlar. Özellikle yüksek fiyatlardan dolayı Android kullanıcılarının iPad'e yöneldiklerini ifade eden analistler, yakın zamanda da bu kullanıcıların iPad'den Android'li tablete geçiş yapmalarının zor olduklarını belirtiyor.


    "Veriler gösteriyor ki Android'li akıllı telefon kullanıcıları Android'li tabletler yerine iPad'i tercih ediyorlar. Bunun büyüyen iOS için güçlü bir trend olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle Apple'ın 2011 ve 2012 yılı boyunca tablet pazarını domine etmeye devam edeceğini tahmin ediyoruz." diyen Canaccord'un analistleri, satışa sunulmasıyla birlikte özellikle kurumsal pazarda Microsoft'un Windows 8'li tabletlerle önemli başarıların altına imza atacağını düşünüyor.


    Çalışmaya göre Apple'ın 2010 yılında %82 olan pazar payı 2011 yılında %56'ya 2012 yılında ise %51'e gerilemesine rağmen; 2010 yılındaki yaklaşık 14 milyonluk iPad satış sayısı aynı yıllar için sırasıyla 35.8 ve 55 milyona yükselecek. Diğer taraftan Apple'ın akıllı telefon pazarında olduğu gibi tablet pazarında da en güçlü rakibi olan Samsung'un tablet satışları ise 2011 yılında 7.5 milyona, 2012 yılında ise 12 milyona yükselecek.



    Android kullanıcıları, tablet olarak iPad'i tercih ediyor








  • Örnek:Mesut Çevik. :)
  • android tablet fiyatları düşerse bence ortalık kızışabilir ve android kullanıcıları özüne geri dönebilir. android tabletlerin fiyatı bu aralar gerçekten anlamsız derecede yüksek.
  • Bir gerçek var oda tablet piyasasını apple canlandırdı.bunu kabul etmek lazım.yoksa kimse bu piyasanın ekmeğini yiyemeyecekti.
  • Adam akıllı android tablet çok az onlarda ya çok pahallı (motorola xoom) yada üretim sayısı/bulunabildiği ülke olarak çok az (asus eee pad transformers) yada sadece reklamı var kendi yok (samsung galaxy tab 10'1) bu durumda apple "varlığı" ile bile piyasayı domine edeliyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3ortacine16

    Bir gerçek var oda tablet piyasasını apple canlandırdı.bunu kabul etmek lazım.yoksa kimse bu piyasanın ekmeğini yiyemeyecekti.


    anladık bee. apple buldu tableti. sizin gibiler de onu yükseltti.
  • Agrasifliğinin anlamı ne arkadaşım eve ipad can kattı bu tablet piyasasına ister al ister alma sanane.Sevmiyorsan bakma apple ile ilgili konulara.Sanki zorla içeri alıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakops.

    quote:

    Orijinalden alıntı: l3ortacine16

    Bir gerçek var oda tablet piyasasını apple canlandırdı.bunu kabul etmek lazım.yoksa kimse bu piyasanın ekmeğini yiyemeyecekti.


    anladık bee. apple buldu tableti. sizin gibiler de onu yükseltti.


    Yoo yanlış anladın.Bende Tablet bilgisayar yok.Bende Android'li telefon var.Tablet vs. kullanmıyorum.
  • android telefonlarda olan fiyat avantajı tabletlerde yok da ondan. Ayrıca android 3.0 ın yeni olmasından dolayı yazılım tarafında apple biraz daha üstün. telefonlarda android telefonların iphone a göre çeşitli üstünlükleri de var ama tablet konusunda o kadar güçlü değiller. Androidin en iyi tarafı kısıtlama olmaması, özelleştirilebilirliğinin fazla olması ve jb ye falan gerek kalmadan beleş yazılım bulma konusunda pek sorun yaşamamak. Ama tablette henüz bundan faydalanılabilecek ortam pek yok. yaygınlaşması için fiyatların aşağı çekilip yazılım tarafının biraz daha güçlenmesi lazım.
  • honeycomb uyumlu yazılım çok az. googlenin elini çabuk tutması lazım.
  • Tablet bilgisayarı denen şey iPad ile yaygınlaştı ve gelişti. Ve hala bu üstünlüğünü sürdürüyor. iPad'e karşı sağlam bir rakip yok bence şu an için.
  • hele bir durum android tablete daha yeni girdi. ceptelefonunada ilk girdiginde ayni durumlarin yasandigini hatirlatirim. ama simdi baskin oyuncu haline geliyor.

    acik ekosistem, sayisiz ureticiden gelen sinirsiz sayida secenek; bunlar pc alaninda windowsu lider, appleida marjinal kucuk oyuncu haline getiren faktorler. ayni senaryo ceptelefonundada yasanmaya basladi, bir kac sene sonra tablettede tekrarlancagini gormek hicde zor degil.

    ama bugun tablet alsam tercihim ipad olur ayri.
  • her an yanında olan cihazın android olduktan sonra tabletin de android olmasına gerek yok bence de...

    ben de şu an tablet olacak olsam her halde ilk seçenek olarak ipad düşünürüm...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    android telefonlarda olan fiyat avantajı tabletlerde yok da ondan. Ayrıca android 3.0 ın yeni olmasından dolayı yazılım tarafında apple biraz daha üstün. telefonlarda android telefonların iphone a göre çeşitli üstünlükleri de var ama tablet konusunda o kadar güçlü değiller. Androidin en iyi tarafı kısıtlama olmaması, özelleştirilebilirliğinin fazla olması ve jb ye falan gerek kalmadan beleş yazılım bulma konusunda pek sorun yaşamamak. Ama tablette henüz bundan faydalanılabilecek ortam pek yok. yaygınlaşması için fiyatların aşağı çekilip yazılım tarafının biraz daha güçlenmesi lazım.


    Android telefonlarda aslında bir fiyat avantajı yok. Yurtdışı alışveriş sitelerine bakarsanız Android telefonların iPhone'dan daha pahalı olduğunu görürsünüz. Avantaj dediğiniz, düşük donanım, düşük çözünürlüklü ve multitouch dokunmatiği olmayan telefonlar. Tabletlerde kullanılan Tegra 2 işlemciler, telefonda kullandığımız işlemcilerden bile daha zayıflar. Google Honeycomb için Tegra 2 şartını kaldırdığında çok daha iyi rakipler çıkacaktır. Şu an bence en iyi Android Tablet olan Samsung Galaxy Tab 10.1 bile Galaxy S2 den daha az performanslı bir cihaz. O zamanda telefonlarda olan uygulama uyumsuzluğu problemleri çıkacak. Yok snapdragonla çalışır, yok exynos ile çalışır gibi. Belki Tegra 3 performans konusuna çözüm getirir.
    Kimse yanlış anlamasın iPad'i kötülemiyorum, işlemci gücü ve uygulama çeşitliliği açısından üstünlüğü tartışılmaz ama ekran formatının 4:3 olması kullanılabilirliği azaltıyor. İster A5 olsun ister Tegra, Snapdragon, Exynos... hepside tablet kullanımı için son derece yeterliler. Asıl önemli olan donanıma uyumlu program yazılması. Burada da Google'ın kat etmesi gereken çok yol var ama umut vaad ediyorlar...




  • Telefonda Android,tablette iOS'cuyum,amen.
  • Bende kısa zaman zarfında bir iPad düşünüyorum.Başarılı bir sistemi olduğu için tercih sebebi oluyor muhtemelen.
  • Yukarıda arkadaşın biri yanlış söylemiş, s galaxy 10.1 incelemelerini izlerseniz ipad2 den ergonomi ve hız açısından az da olsa önde olduğunu görürsünüz. Sorun şu ki sg 10.1 3g hala çıkmadı ve çıkacak gibi de gözükmüyor. Fanatik bir android kullancısı olarak ipad2 3g almak üzereyim, sg10.1 gelince satar, onu alırım. Ipad için tüm teknoloji severler Apple' a eşekkür borçlu bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jakops.

    quote:

    Orijinalden alıntı: l3ortacine16

    Bir gerçek var oda tablet piyasasını apple canlandırdı.bunu kabul etmek lazım.yoksa kimse bu piyasanın ekmeğini yiyemeyecekti.


    anladık bee. apple buldu tableti. sizin gibiler de onu yükseltti.


    Zenginin derdi, züğürdün çenesini yorarmış..
  • İp4 kullanıyorum ve xoom sahibiyim.Doğru tercihi yaptığımı düşünüyorum.Sürekli yanımda taşıdığım cihaz çok stabil ve kullanımı kolay, tabletim ise başka hiçbir şeye (başka bilg, itunes) ihtiyaç duymuyor, flash içerik oynatıyor ve çok daha özgür
  • bende nexus one ve ipad 2 sahibiyim, tablette doğru tercih ipad...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.