Şimdi Ara

Donanım dünyasındaki gelişmelerden kısa başlıklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ATi sürüm 5.13 sürücüleri ile x1000 ailesi ekran kartlarına donanımsal H.264 desteği ekliyor ATi'nin x1000 serisi ekran kartı ailesinde, yeni mimari ile gelen performans kadar üzerinde durduğu bir diğer konu olan AVIVO, kullanıcılara dünyada ilk kez donanımsal olarak hızlandırılan, daha net ve canlı HD Videolar (H.264) vaad ediyor. ATi bu vaadini ne yazık ki şu anki sürücülerde dahil olmak üzere (5.12) gerçekleştiremedi. Catalyst 5.13 sürümünde hız artışı için optimizasyonlar, dual core desteğinde iyileştirmeler yerine ATi, kullanıcılarına donanımsal HD Video hızlandırma desteğini sunacak.

    Bilindiği üzere H.264 HD-DVD ve Blu-ray medyalarda sunulacak olan filmlerin sıkıştırma standartı olarak kullanılacak. HD-Video oynatımı donanımsal olarak bilgisayara çok yük bindirdiğinden, kaliteli bir HD-Video seyri için ekran kartı tarafından donanımsal hızlandırma mantıklı bir çözüm. ATi Catalyst 5.13 sürümü sürücüler ile Cyberlink'in H.264 decoderinide ücretsiz sunacak. Cyberlink'in H.264 decoder'i ATi'nin x1000 ailesinde bulunan donanımsal H.264 hızlandırmayı desteklemekte.

    Yeni sürücü bu ayın 22'sinde Download'a hazır olacak. Yanlız belirtmekte fayda var x1000 ailesinin bütün fertleri H.264 hızlandırma sağlayacaklar fakat X1300 serisi 420p, X1600 serisi ise 720p çözünürlükte hızlandırma sağlayabilirken kullanıcılara en yüksek deneyimi 1080p çözünürlük desteği ile X1800 serisi grafik kartları sunacaklar.

    TDK Blu-ray disklerin seri üretimine başladı, Pioneer tek yüzde hem Blu-ray hem DL-DVD bulunduran Hybrid medyaları tanıttı

    TDK, 2006 yılında raflarda yerlerini alacak olan Blu-ray medyaların Japonya'da bulunan fabrikalarında seri üretimine başladığını duyurdu. Çift katman olanları 50GB, tek katmanlıları 25GB kapasitede olan medyaların, silinip tekrar yazılabilen versiyonlarınında üretimi sürmekte. En fazla 2x hızında 72Mbit/sn veri aktarım hızına sahip olan medyaların tekrar yazılabilen versiyonları 10.000 kez silip tekrar yazmaya olanak vermekte.

    Pioneer Electronic, Blu-ray medyalara geçişte yaşanabilecek uyumsuzluk sorunlarını ortadan kaldırabilecek ve film yapımcılara büyük kolaylık sağlayan Hybrid medyaların tanıtımını yaptı. Aynı yüzde hem DVD 9 hemde Blu-ray katmanlarına sahip olan Hybrid medyalar, DVD oynatıcıda DVD 9 formatlı medya işlevi görürken Blu-ray oynatıcılarda 50GB'a kadar kapasite sunabilen Blu-ray medya görevi yapmakta. Böylece tek medyada aynı filmin hem DVD formatlı hemde HD-Video formatlı versiyonları yer alabilecek.

    Future-proof sloganı ile tanıtılan medyalar ile bir çok büyük film şirketinin Blu-ray'i desteklediğinin ve Microsoft dışında bilişim sekteründe de Blu-ray'e yoğun destek olduğunun altı çizildi. Toshiba'nın HD-DVD'lerinde de benzer bir çözüm mevcut fakat DVD ve HD-DVD aynı yüzde değilde medyada sırt sırta gelecek şekilde yer alıyorlar. Kullanıcının DVD ve HD-DVD arasında seçim için medyayı ters düz etmesi gerekiyor.

    100$'lık diz üstü bilgisayarların üreticisi belli oldu

    Eğitim konusunda geri kalmış ve gelişememiş ülkelerde genç nesillerin bilgisayar ile tanışmalarını sağlamak üzere "Her çocuğa bir diz üstü" sloganı ile başlayan, 100$'a satışa sunulabilecek diz üstü bilgisayarların üretilmesinin amaçlandığı kampanyada yavaş yavaş mutlu sona yaklaşılıyor.

    Çin, Brezilya, Arjantin, Nijerya ve Tayland'da toplam 15 milyon çocuğa ulaştırılması planlanan diz üstü bilgisayarlar, Tayvanlı bir üretici olan Quanta Computer tarafından üretilecekler. Quanta Computer, bu güne kadar 10 milyar dolarlık diz üstü bilgisayar üretimi gerçekleştirmiş ve sektördeki DELL, IBM, HP gibi büyük firmalar içinde üretim yapmış bir kuruluş.

    500MHz işlemciye, 128MB Ram'e, 500MB Flash hafızaya sahip olması planlanan diz üstü bilgisayarlarda işletim sistemi olarak Linux bazlı bir yazılım kullanılacak. 4 adet USB portuda bulunacak diz üstü bilgisayarlarda ayrıca kablosuz bağlantı desteğide yer alacak. Birbirleri ile haberleşebilecek cihazlar, çevirmeli bir kol sayesinde mekanik olarak şarj edilebilecekler.

    Siyah beyaz ve renkli olarak 2 modda çalışabilen bir ekranı bulunacak diz üstü bilgisayarlarda herhangi bir sabit disk veya optik okuyucu yer almayacak. 2006 yılının 4. çeyreğinde dağıtıma hazır hale gelmesi beklenen ürünler ilk olarak devlet desteğininde sağlandığı Çin, Brezilya, Arjantin, Nijerya ve Tayland'da satışa sunulacaklar.








  • şu 100 dolarlık aleti merak ettim çıktığında forumdan biri edinebilirde incelerse güzel olurdu
  • H.264 codec'inin nVIDIA tarafından "Hardware Acceleration" sağlayan driver'ı yada programı yok mu? Sanki vardı diye hatırlıyorum. Bende HD Videolar takılarak çalışıyor, varsa çok sevinicem.
  • yuz dolarlk alet bumuymus yav ilginc
    100 dolarlık renkli ekran cep telefonu varmı
  • 100 dolarlık diz üstünün bi işe yarıyacağını sanmıyorum en azından tatmin etmez... ihtiyacı olanlar yaşadı (:
  • Kurma olyına koptum ya.. Abi sen kur ben oynayım. Sonra ben kurarım sen oynarsın:) Yine fiyatına göre süper. Adamlar o fiyata cep telefonu veya PDA satmıyolarki bu aletler en azından PDA görevi görür.
  • Ben en çok HD-DVD vs. Blue-Ray rekabetini merak ediyorum piyasaya erken girip standart olabilmek için baya bi uğraştılar fiyatlarıda ona göre aşağı çekmeye çalışacaklar. Buda bize yarayacak. DL DVD ler yaygınlaşmadan bunlar geleceğe benziyor:)
  • İyi bari ati şu yeni sürücüsünü çıkarsında bende formatı basayım bilgisayara
  • Sana bir katkısı yok Ziwrocum X1000 ailesinde bulunan H.264 hızlandırmayı aktif hale getirmek için bir gelişme sunuyor...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    Sana bir katkısı yok Ziwrocum X1000 ailesinde bulunan H.264 hızlandırmayı aktif hale getirmek için bir gelişme sunuyor...

    Olsun abi ya yeni sürücü eskisinin özellikleri taşıyor nede olsa,yine gizli ufak 1-2 +'sı olmuştur performansada bekliyimde öyle atayım formatı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ZİW®O

    quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    Sana bir katkısı yok Ziwrocum X1000 ailesinde bulunan H.264 hızlandırmayı aktif hale getirmek için bir gelişme sunuyor...

    Olsun abi ya yeni sürücü eskisinin özellikleri taşıyor nede olsa,yine gizli ufak 1-2 +'sı olmuştur performansada bekliyimde öyle atayım formatı






  • quote:

    Orjinalden alıntı: tonythetonguc

    Ben en çok HD-DVD vs. Blue-Ray rekabetini merak ediyorum piyasaya erken girip standart olabilmek için baya bi uğraştılar fiyatlarıda ona göre aşağı çekmeye çalışacaklar. Buda bize yarayacak. DL DVD ler yaygınlaşmadan bunlar geleceğe benziyor:)

    bencede
  • high defination tam bir hastalık 3 dk sı 1 gb :P ama bir kere izleyince sonra hiç bişi beğenmiyo insan çok kötü çookk ya bu tüketici pozisyonumuz beni raatsız ediyor. biraz da üretebilsek
  • kollu sarj aleti super bisey. her bilgisayarda alternatif sarj aleti olarak bulunmali bence. cabuk bozulurdu belki ama, hic yoktan iyi bisey. cikar kolu koy cebine, ihtiyac olunca tak-cevir bilgisayarin katlanma sekli de cok guzel.
  • ya hocam ben bu 100 dolarlık alettlerden satan bir yer var mı onu merak ettim ya alrım hiç olmadı word ile yazı yazarım ödevleri felan yolda yazarsın ya bir kaçta müzik atarsın bir de aldın mı 1 gb lık usb tamamdır ya her işini görür gibi geliyor ama bu fiyata dediğim işleri yapan başaka bir alet varmı bilgiğiniiz .
  • palm var. Ekranı küçük ve battary a sı uzun gidiyor.

    Bunda cevirmeli kol yaparak işi çözmüşler. Ebook okumak için güzel bir alete benziyor. At içine pdf leri yolda giderken oku. Battary a bittiğinde de kolu çevir dolsun Canın sıkılıncada içini açar bakarsın. nasılsa fazla bir para vermedin.

    Yalnız şekli ve rengi itibari ile çocuk oyuncağına benziyor.
  • ATi sürüm 5.13 sürücüsü çook iyi olmuş bence mükemmel bişey bu ya
  • 100 Dolarlık notebook çocuklar için yapılıyor, yetişkinleri tatmin edecek özelliklerde değil
  • sadece çocuklar için değil herkes kullanabilir.
  • mekanik şarz etme kolu dehşetmiş yaa tüm dizüstüne koysalar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.