Şimdi Ara

Asus-ProArt Pa246Q ips Panel Monitör İncelemem ve Tn Panel Karşılaştırmam (Bakmanızı Tavsiye Ederim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar
    Yeni aldığım 24 inç Asus ProArt Pa246Q ips Panel monitör için video ve resimleriyle beraber bir inceleme yazısı hazırlayıp sizinle paylaşmak istedim.Umarım faydalı olur

Asus-ProArt Pa246Q ips Panel Monitör İncelemem ve Tn Panel Karşılaştırmam (Bakmanızı Tavsiye Ederim)

Zamanında Crt monitör kullandıktan sonra Lcd panel monitöre geçmek beni bayağı zorlamıştı açıkçası.Tamam keskinliği kontrastı göze daha güzel geliyordu fakat renkleri Crt
    tüplü monitörlerle karşılaştırılamayacak kadar kötüydü.Son Crt monitörüm 19" bir trinitron monitördü.Sony'nin bu tüpün üretimini durdurması ve bizi lcd panellerin (ilk
    çıkanların daha da kötü idi) görüntüsüne bırakması beni rahatsız etmişti.

Kısaca bahsetmek gerekirse 3 tip lcd panel teknolojisi var.

1- TN Panel = Piyasadaki hemen hemen bütün monitörlerin kullandığı, bakış açısının dar, gerçek renk gösteriminin düşük buna karşın üretimi ucuz ve tepki süresi oldukça hızlı olduğu paneller
    2- Ips Panel = Piyasadaki en iyi kaliteye sahip, doğru renk ve bakış açısı konusunda başarılı buna karşın tepki süresi biraz daha fazla ve fiyatları yüksek paneller
    3- Va Panel = Kısaca kalite olarak ips ve tn arasında duran paneller

Bundan 5-6 sene önce bir viewsonic 19" (VA1912w) lcd panel aldım.Panelin TN olması farklı bakış açılarından renkleri farklı göstermesi ve gerçek renk derinliğini göstermemesi beni her zaman rahatsız etmişti.Sırf bu monitör değil
    çalıştığım yerlerde, arkadaşlarımda veya başına geçtiğim diğer bilgisayarlarda sonuç aşağı yukarı aynıydı.Teknoloji ilerledikçe kağıt üzerinde lcd monitörlerin değerleri
    sürekli artmasına rağmen (kontrast, tepki süresi,parlaklık vs.) gözümle gördüğüm görüntü o kadarda değişmiyordu açıkçası.
    Aklımda her zaman kaliteli bir monitör hayali vardı. 2000'lerin başında Sony'nin 21" efsane monitörü g500 son yıllarda ise iiyama, dell veya hp'nin 1000$'ın baya üzerindeki monitörleri.
    İnternette 1-2 ay kadar önce Tn panel yerine asus'un ips panel teknolojisi kullanan bir mönitörünü gördüm.

http://www.teknoseyir.com/9615/asus-proart-pa246q-ile-ips-monitorlere-yeni-bir-soluk/

Tn panel aksine ips panelde renkler daha doğru zengin ve güzel, farklı bakış açılarından da aynı görüntüyü verebiliyordu.
    Bu benim için çok önemli bir unsurdu.Misal tek renk tonunun olduğu bir bölgede kafanızı hareket ettirdiğinizde rengin değişmesi (hele laptoplarda renk tamamen siyaha
    kadar gidiyor) büyük dezavantajdı benim için.
    Şu örnek videoda görüldüğü gibi…

Asus'tan böyle bir monitör beklemiyordum açıkçası.Fiyat olarak da ekranlarına göre daha uygundu.Monitörü incelemeleri gördükten sonra almaya karar verdim.Her ne kadar fiyatı beni düşündürse de monitör benim için çok önemli bir bileşendi.
    İlk gördüğümde kutunun büyüklüğü gerçekten şaşırttı beni.Aynı kutu içine 5-6 adet led monitör sığdırabilirsiniz.

Monitör lcd bir monitör için fazla ağır ve kalın.Ama mümkün olan en sade tasarımı sevdiğim için benin hoşuma gitti.

Kutusunun içinden Vga,Dvi,Güç,Usb Hdmi kablosu ve kabloları toplamak için çok güzel bir cırtcırtlı bağ çıktı.
    Açıkçası Hdmi kablosu çıkması beni şaşırttı.İhtiyacım olduğu için midir nedir uzun süredir görmediğim bir arkadaşa kavuşmuşum gibi bir his uyandı içimde:)

Masamın üzeride eski monitörümün önüne koyup bağlantılarını yaptım.

Monitörde bulunan giriş çıkışlar.

Monitörün ergonomi özelliklerinden biri 90 derece dönebilmesi bir diğeri ise yüksekliğinin ayarlanabilmesi.Yüksekliğinin ayarlanması gerçekten çok hoş.Önceden monitörü ideal hizaya getirebilmek için altına kitap koyuyordum:)

Monitörü çevirdiğim zaman görüntü otomatik dönmesini isterdim fakat dönmüyor yada ben bulamadım).Bu özellik en çok büyük dikey imajlarla çalışırken veya forum sayfaları gibi aşağı doğru akan sayfaların okunmasında kolaylık sağlıyor.

Bunların dışında 2 özelliği çok hoşuma gitti.Sol tarafında sd kart ve 2 adet usb girişi var.Fotoğraf makinasından çıkardığınız hafıza kartını veya usb diskinizi buraya takıp kolayca Bilgisayarım’ın içerisinden erişebiliyorsunuz.
    Diğer bir özelliği ekranın çevresinde bir cetvel ve özel hizalama çizgilerini açabileceğiniz bir tuş bulunuyor.Bu özellik daha çok baskı ile uğraşanların işine yarayacak bir şey.Mesela bu tuşa bastığınızda A4 sayfasının gerçek oranında ekranda yatay ve dikey olarak görebiliyorsunuz.Teknoseyirdeki inceleme videosundan bunlar anlatıldığı için ben değinme ihtiyacı duymadım.

Monitörün kurulum, dış özellik ve ergonomisinden bahsettikten sonra gelelim monitörün asıl merak ettiğimiz görüntüsüne.
    Ips monitörün en büyük özelliği renkleri gerçeğe yakın vermesi bakış açısının geniş olmasıydı.
    Monitörü bilgisayara 2. monitör olarak taktım.

Windows açıldıktan sonra ekrana şöyle bir baktım ve ilk tepkim (abartmadan tüm samimiyetimle söylüyorum) "OHA!!!" oldu.
    Daha önceden iş yerinde evde ve başka yerlerde 5-10 kadar farklı lcd monitör kullanmıştım. Ama sanki daha önce kullandığım monitörlerde her zaman önünde bir tül varmışta bunda o tülü kaldırmışlar gibi bir his uyandı içimde.

Renkler, keskinlik, detaylar,parlaklık ve canlılık monitörü açtığım anda( dikkatli bakmaya gerek kalmadan) insanın gözünün içine sokuluyordu resmen.
    Diğer monitörü de açtım ve aradaki fark beni hayrete düşürdü.40watt ve 100watt lık ampül karşılaştırması gibiydi

Düşündüm ki "Kardeşim bu monitörse bu zamana kadar gördüğüm/kullandığım monitörler neydi !?"
    Kağıt üzerindeki değerlerin her zaman gerçekleri yansıtmadığını düşünürüm.Misal geçen yıllarda kontrast değerleri 1000 kat arttı ama monitör görüntüleri pek değişmedi.
    Onun için sağda solda konuşulan, tartışılan şeylerden çok gözümle gördüğüme inanmayı tercih ederim.Bu monitörün ilk 10 saniyede gerçekten beni benden aldı.

Bir video hazırladım ve bu videoda farklı testler yaptım.Ama şunu kesinkez söyleyebilirim video sadece bir fikir verebilir size gerçekte gözünüzle daha iyi algılayabiliyorsunuz ve video tam olarak yansıtmıyor gerçeği.

İlk testim siyah-beyaz (benim için çok elzemdi) testi oldu.Monitörünüzde tam beyaz bir sayfa açın ve yanına beyaz arkasından ışık geçirmeyecek bir kağıt koyun.İşte sizin
    moniörün gösterebildiği beyaz.Bu zamana kadar hep gri görmüşüz o ayrı Siyahlarda aynı şekilde = koyu gri.Zaten bu ikisini birden doğruya yakın gösterdi mi geriye kalan milyonlarca rengi gösterme performansı kat kat artıyor.

Videoda da göreceğiniz üzere (gözle daha bariz anlaşılıyor) 2 monitör arasında arasında dağlar kadar fark var.

Bir sonraki testimde fotoğraf karşılaştırması oldu.İki monitör arasındaki fark ağzımı açık bıraktı.Renklerin canlığı zenginliği ve parlaklığı bir yana, fotoğraflardaki çimenlerin içerisinde hiç görmediğim yeşil tonlarını görebiliyor hatta eski monitörde göremediğim aradaki solmuş sarı çimenleri bu monitörde görebiliyordum.

Aklımda da sürekli şu soru vardı "Yahu bunu takınca voltaj mı düştü, ekran kartı ikisine az mı geldi?" Çünkü eskisinin bu kadar sönük kalacağını hiç düşünememiştim.

Sonraki testte ise bir Full HD film kullandım.Renklerin zenginliği ve siyah/beyaz arasındaki geniş yelpaze sayesinde görüntü bariz şekilde daha iyiydi.Özellikle dikkatimi çeken koyu renkli,ışığın az olduğu veya gölgeli sahnelerde hiç görmediğim detayları görebilmemdi.
    Detayların artmasıyla videolardaki sıkıştırma sonrasında oluşan detay kayıpları çok daha rahat seçilebilir hale gelmişti.

Film konusunda ne kadar iyi olursa olsun size filmleri televizyonda izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.Ortalama bir lcd veya led televizyonun parlaklık,hertz değeri ve hareketli görüntülerin akışı iyi bir monitörden daha üstün.Bilgisayarı televizyona bağlamak, media oynatıcılar kullanmak iyi sonuç vermiyor.En iyi sonuç için usb ile filmi televizyonun kendi media oynatıcıyla oynatın.

Bu küçük tavsiyeden sonra gelelim oyunlara.Testte benim çok sevdiğim dead space 2'yi kullandım.Görüntü gerçekten muhteşem.Sanki Direct X 14 çıkmış ta (10,11'in bir olayını göremedik) onda onuyormuşum gibi.Yine renkler çok güzel, ayrıyetten detaylar (gölgede kalan kısımlar, parlak ışık altındaki kısımlar) çok daha zengin.

Herkesin merakla beklediği tepki süresine gelince 6ms kağıt üzerinde diğerlerine göre düşük gözükse de gözü rahatsız edecek en ufak bir durum yok.İnsan bu görüntü
    zenginliğini görünce onu aklına dahi getirmiyor.Zaten ortada ghosting filanda yok.

Son olarak en çok merak edilen konu "Fiyatını hak ediyor mu?" Evet ediyor.Öyle zannediyorum ki yakında diğer markalarda ips panel kullanan daha uygun fiyatlı monitörleri üretecekler ve bence TN panelli monitörler yavaş yavaş tarih olacak.Belki başka teknolojilerde (amoled gibi) piyasada yaygınlaşacak ama şunu söyleyebilirim artık görüntü kalitesi daha önem kazanacak.

"2 monitör fiyatına tek bir monitör almak mantıklı mı?" Bu tamamen ne istediğinize bağlı.Bütçeniz yeterli ise ben gönül rahatlığı ile almanızı tavsiye ederim.Bu monitör gerçekten farklı bir kategoride.

Bir sıralama yapmak gerekirse Tek renk monitör=>Siyah beyaz=>Tn panel=> CRT tüplü monitör (bence hala iyi ve yeni bir Crt Tn panel kullanan lcd veya led'den iyi) => ips panel vb. gibi gider.

Monitör diğer bilgisayar bileşenlerinin aksine çok daha uzun süreli kullanabileceğiniz teknolojisi daha yavaş ilerleyen ve en fazla kullandığınız bilgisayar bileşeni.Pahalı bir ekran kartını sadece oyun oynadığınızda tam randımanlı kullanırsınız.Hızlı bir işlemciyi maksimum render yaptığınızda, yüksek miktarda ram ise büyük boyutlu veya çok sayıda uygulamayla aynı anda çalıştığınızda.

Bu monitör normal bir müzik seti ile hi-fi gelişmiş bir ses sistemi farkı gibi.Eğer daha iyisini istiyorsanız biraz daha masraf ile böyle bir yatırım yapmalısınız.
    Şöyle bir kanı var “Tn panelli monitörler sıradan kullanıcılar için ips paneller profesyoneller için” .Bence yanlış! Eğer daha iyi bir monitör istiyorsanız karşılığı bu. Monitör ve televizyonlardaki 3D teknolojisi ise beni zerre etkilemedi bu güne kadar onun için onlar hakkında yorum yapmayacağım.

Son olarak Allah herkesin gönlüne göre versin.Ben aldım çok memnunum.Eski monitörümü elden çıkardım tek ekran çalışıyorum.
    Umarım aydınlatıcı bir yazı olmuştur.

Sorularınız varsa seve seve cevaplarım.

Hayırlı günler...

KARŞILAŞTIRMA VİDEOSU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Megavolt -- 10 Temmuz 2011; 22:04:06 >

• Oldukça güzel bir inceleme olmuş dostum ellerine sağlık.
  • Öncelikle güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler. Bende bu monitör daha önceden görmüştüm ve merak ediyordum acaba çok fark var mı diğer monitörler ile. Dostum bu arada, acaba eski kullandığın monitörün modeli nedir ve pro artı nereden aldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13aha -- 11 Temmuz 2011; 3:27:39 >
  • Bilgisayar severlerin kaçırmaması gereken, aşk la yapılmış, her zaman görülmeye alışık olunmayan bir inceleme olmuş öncelikle eline sağlık ve teşekkürler,

Monitör görüntü olarak günümüzün şişirme saçma monitörleri gibi görünmüyor, bilgilerin çok kişiye referans olucaktır kesinlikle, sadece her ne kadar ghosting yapıyor dediysen de 6 ms tepki süresi biraz fazla geldi eksi yönü olarak.

iyi günlerde kullanman dileğiyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroLynx

Oldukça güzel bir inceleme olmuş dostum ellerine sağlık.

Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: 13aha

Öncelikle güzel bir inceleme olmuş, teşekkürler. Bende bu monitör daha önceden görmüştüm ve merak ediyordum acaba çok fark var mı diğer monitörler ile. Dostum bu arada, acaba eski kullandığın monitörün modeli nedir ve pro artı nereden aldın?

Şuradan satın alabilirsin.

http://www.exa.com.tr/asus/monitorlcd/asus_24-407-14870.html

Eski monitörüm Viewsonic VA1912w idi.

quote:

Orijinalden alıntı: Technics

Bilgisayar severlerin kaçırmaması gereken, aşk la yapılmış, her zaman görülmeye alışık olunmayan bir inceleme olmuş öncelikle eline sağlık ve teşekkürler,

Monitör görüntü olarak günümüzün şişirme saçma monitörleri gibi görünmüyor, bilgilerin çok kişiye referans olucaktır kesinlikle, sadece her ne kadar ghosting yapıyor dediysen de 6 ms tepki süresi biraz fazla geldi eksi yönü olarak.

iyi günlerde kullanman dileğiyle.

Çok teşekkür ederim.Belirttiğim gibi 2ms olmuş 4 veya 6 olmuş.Gözüm rahatsız olmadığı sürece pek umursamıyoprum.Bu görüntü kalitesi için değer.

• Öncelikle bu güzel inceleme için teşekkürler. Ne yazik ki daha bu hafta Vatan bilgisayardan Acer 24" S243HLABMII siparişi verdim. Ankardan gelecek eğer ölü piksel çıkarsa paramı iade edeceklerini söylediler o zaman bu monitörü almayı düşünürüm. Ama ölü piksel çıkmazsa kaderimiz bu deyip sineye çekicez. Aslında Acer'ı çok uzun zamandır bekliyorum özellikle bana göre olan çık tasarımı ve kullandığım kasa ve hoperlör bileçenleri iel uyumlu olduğu için. Fakat bu Asus hakındaki incelemeleri gördükçe şıklığı bir kenara bırakıp ips panel bir monitör almak istiyor insan. Özellikle korkulan ghosting sorunu olmadıktan sonra dediğin gibi kalite için bu fiyat değer. Tabii insan dist. biraz insafa gelip daha uygun fiyatlarla bu ürünleri ülkede satmalarını istiyor fakat dist. aç gözlülüğü hiç bitmeyecek gibi.

Bu arada bence fazla inceleme sunma çünkü olan var olmayan var . Değil mi ama. Şaka bir tarafa insanlar bu inelemeler sayesine bilinçlenerek daha bilinçli tüketiciler haline geliyor. Umarım ülkemizdeki IPS panel monitörlerin sayısı artar ve fiyatları düşer.

Çok güzel bir inceleme olmuş ve monitör şahane güle güle kullan ve herkez maşallah desin nazar değmesin inş...

• Allah razı olsun.Teşekkürler
    Sizinde monitörünüz hayırlı olsun.Birşey almak satmak tamamen kısmet işi.Bende birden bire almaya karar verdim.Ne olduğunu anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar, oncelikle incelemeniz icin tesekkur ederim. Ufak bir duzeltme yapayim;yazinizda kutunun icinden HDMI kablosu ciktigini belirtmissiniz. Kutunun icinden HDMI kablosu cikmiyor ama DisplayPort kablosu cikiyor. Sanirim bu 2 kablo karistirilmis, cunku yazinizda DisplayPort kablosundan bahsedilmemis.
  • quote:

Orijinalden alıntı: purple_rain

Merhabalar, oncelikle incelemeniz icin tesekkur ederim. Ufak bir duzeltme yapayim;yazinizda kutunun icinden HDMI kablosu ciktigini belirtmissiniz. Kutunun icinden HDMI kablosu cikmiyor ama DisplayPort kablosu cikiyor. Sanirim bu 2 kablo karistirilmis, cunku yazinizda DisplayPort kablosundan bahsedilmemis.

Yanılıyorsunuz , bende dünden beri söz konusu monitör ü kullanıyorum ve kutudan hdmi kablosu çıktı yanında DP kablosu dvi ve vga kablosuda çıktı . Bu arada Megavolt un deneyimlerinin bir benzerini ben yaşıyorum oysaki ben tn panelden değil de ips dell monitör den geçmeme rağmen , bukadar fark olacağını hiç sanmıyordum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: addall

quote:

Merhabalar, oncelikle incelemeniz icin tesekkur ederim. Ufak bir duzeltme yapayim;yazinizda kutunun icinden HDMI kablosu ciktigini belirtmissiniz. Kutunun icinden HDMI kablosu cikmiyor ama DisplayPort kablosu cikiyor. Sanirim bu 2 kablo karistirilmis, cunku yazinizda DisplayPort kablosundan bahsedilmemis.

Yanılıyorsunuz , bende dünden beri söz konusu monitör ü kullanıyorum ve kutudan hdmi kablosu çıktı yanında DP kablosu dvi ve vga kablosuda çıktı . Bu arada Megavolt un deneyimlerinin bir benzerini ben yaşıyorum oysaki ben tn panelden değil de ips dell monitör den geçmeme rağmen , bukadar fark olacağını hiç sanmıyordum .

Oncelikle monitor'unuzu iyi gunlerde kullanmaniz dileklerimle;

Kullanim kitapciginda dahi HDMI kablosu listelenmiyor. Kullanim kitapciginda belirtilen ve kutunun icinden cikmasi gereken parcalari asagida belirtiyorum;

Ayrica inceleme yazisinda kablolarin belirtildigi resmi de kablolarin yanlarina kablo isimlerini belirterek asagida belirtiyorum. Bu resimde de HDMI kablosu gozukmuyor.

HDMI ve DisplayPort kablolarinin port'lari birbirine cok benzer, karistirmis olabilirmisiniz? Rica etsem tekrar kontrol edebilirmisiniz, tesekkurler.

Not: Tabii ilaveten kutudan USB kablosu da cikiyor.

Ayrica nereden aldiniz monitorunuzu ve olu pixel varmi?

Tesekkurler, iyi gunler.

=========
    Check your package for the following items:

LCD monitor
    Quick start guide
    Warranty card
    Power cord
    VGA cable
    DVI cable
    DisplayPort cable
    USB cable
    Support CD
    Cable tie
    Color Calibration Testing Report
    =========

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purple_rain -- 17 Temmuz 2011; 10:53:50 >

• quote:

quote:

quote:

Kullanim kitapciginda dahi HDMI kablosu listelenmiyor. Kullanim kitapciginda belirtilen ve kutunun icinden cikmasi gereken parcalari asagida belirtiyorum;

Ayrica inceleme yazisinda kablolarin belirtildigi resmi de kablolarin yanlarina kablo isimlerini belirterek asagida belirtiyorum. Bu resimde de HDMI kablosu gozukmuyor.

HDMI ve DisplayPort kablolarinin port'lari birbirine cok benzer, karistirmis olabilirmisiniz? Rica etsem tekrar kontrol edebilirmisiniz, tesekkurler.

Tesekkurler, iyi gunler.

=========

LCD monitor
    Quick start guide
    Warranty card
    Power cord
    VGA cable
    DVI cable
    DisplayPort cable
    USB cable
    Support CD
    Cable tie
    =========

Hocam siz haklı çıktınız , monitör ile gelen güç kablosu dışındaki hiç bir kabloyu poşetinden çıkarmamıştım atıl bir altın uçlu hdmi kablom olduğu için , hdmi sandığım kablo DP imiş , DP sandığım ise usb kablosuymuş . monitör ü eksenbilgisayardan aldım , şu an en uygun fiyat orada eğer nakit veya kampanya içine giren kredi kartınız var ise , istanbulda iseniz 1 gün de geliyor , birkaç yerde ölü pixel çıkanları gördüm açıkçası çok endişelendim fakat korktuğum gibi olmadı hiç bir ölü pixel yok .

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tesekkurler, iyi gunler.

=========

LCD monitor
    Quick start guide
    Warranty card
    Power cord
    VGA cable
    DVI cable
    DisplayPort cable
    USB cable
    Support CD
    Cable tie
    =========

Hocam siz haklı çıktınız , monitör ile gelen güç kablosu dışındaki hiç bir kabloyu poşetinden çıkarmamıştım atıl bir altın uçlu hdmi kablom olduğu için , hdmi sandığım kablo DP imiş , DP sandığım ise usb kablosuymuş . monitör ü eksenbilgisayardan aldım , şu an en uygun fiyat orada eğer nakit veya kampanya içine giren kredi kartınız var ise , istanbulda iseniz 1 gün de geliyor , birkaç yerde ölü pixel çıkanları gördüm açıkçası çok endişelendim fakat korktuğum gibi olmadı hiç bir ölü pixel yok .

Estagfurullah ne demek, sadece konuya aciklik kazandirmak istemistim. :)

Aciklamalariniz icin ise tesekkur ederim.

Olu pixel konusu ile ilgili olarak ise genel anlamda belirtmek gerekirse; uretim teknolojilerinin dogasi geregi belli miktarda olu pixel ve olu pixel cesitlerinin bulunmasi normaldir. Kisaca belirtmek gerekirse olu pixel ve cesitleri always on, always off, subpixel'lerdeki hatalar (bazi renkler icin olabilecek olu pixel, subpixel hatalari) vs. seklinde ozetlenebilir.

Dolayisiyla herhangi bir monitorde ne kadar ciddi, ne derece ozenli olu pixel arandigina bagli olarak, olu pixel bulunma ihtimali fazladir.

Ve diger bir detay olu pixel'ler zaman icinde de olusabilir, sayilari artabilir.

Bunlari belirtmemin sebebi uretici firmanin belirttigi olu pixel sinirlari icinde kalmak kosuluyla normal kullanimda farkedilmeyen, farkedilemeyecek olu pixel'lerin varligi keyifleri kaciracak bir detay degildir. Ileride olu pixel veya pixel'ler bulunsa, olussa dahi bu durum onemsenecek bir detay degildir, ozetle monitorunuzun keyfini cikartin. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi purple_rain -- 17 Temmuz 2011; 14:31:56 >

• quote:

Doğru söylüyorsunuz.Bende siz söyleyince fark ettim.Daha önce Display Port kablosu görmemiştim.İlk bakışta HDMI zannettim.
    Teşekküler düzeltme için.
  • Mükemmel bir monitör inceleme çok güzel olmuş
    Resimleri hangi makinayla çektiniz acaba???
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegasuson

Mükemmel bir monitör inceleme çok güzel olmuş
    Resimleri hangi makinayla çektiniz acaba???

Teşekkürler
    Canon 60D
  • Cok guzel ve ayrintili bir inceleme olmus.Yalniz lcd ler ister ips ister va olsun oled(turevleri) ve crt lerden sonra gelir.Ayrica artik 2d kullanim icin 120Hz standart olmali diye dusunuyorum.ips ler 3d cizim icin iyi diyorlar suanda yani pro kullanicilar icin.Gerci TN paneller sozde film ve oyun icin en iyisiymis ama onlarda sonuc olarak oled ve crt lerin yanina yaklasamiyorlar.19" trinitron CRT ile yola devam anlayacaginiz.
  • ellerine sağlık güzel inceleme

http://www.eizo.com/global/products/coloredge/cg303w/

bu monitöre benzettim ilk gördüğümde özellik olarakta buna yakındır mutlaka
  • Elinize sağlık inceleme için. Acaba yakın zaman içinde firmaların IPS ürün çıkartma planları hakkında bir fikriniz var mı? Ne kadar yaygınlaşırsa fiyatı da o kadar düşer diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musty578

ellerine sağlık güzel inceleme

http://www.eizo.com/global/products/coloredge/cg303w/

bu monitöre benzettim ilk gördüğümde özellik olarakta buna yakındır mutlaka

EIZO monitörü en iyi yapan firmalardandır zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: WanXpy
    Elinize sağlık inceleme için. Acaba yakın zaman içinde firmaların IPS ürün çıkartma planları hakkında bir fikriniz var mı? Ne kadar yaygınlaşırsa fiyatı da o kadar düşer diye düşünüyorum.

Monitör teknolojisi diğer bileşenler gibi hızlı ilerlemediği için kısa vadede (6 ay 1 sene) durumun değişmesi pek mümkün gibi gözükmüyor maalesef.

• Bıktım bu monitör teknolojisinin yavaşlığından. 3 senedir monitör almak için bekliyorum. Geçen sene de led zımbırtısı çıktı, sonradan anladık ki tırt bi teknolojiymiş. Bu ips sağlam bi'şeye benziyor ama fiyatları çok yüksek. düşük olanlar da e-ips.

o zaman bana iyi bir monitör tavsiye edebilir misiniz yakınlarda beklemeye değecek bir ürün çıkmayacaksa eğer:http://forum.donanimhaber.com/m_51086792/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51086792
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.