Şimdi Ara

Kaza yaptım:(:( Araç pert olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
5.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iki hafta önce izmir yolunda kendi şeridimde giderken uyuyan bir tır şoförü bana arkadan geçirdi..Daha sonra biraz sürükledi ve benim dönen arabaya yandan vurdu bir daha..Benim taraftaki yan hava yastığı açıldı şükür,onun sayesinde kafayı kurtardık..Araçtaki son durum;

Arka hasarlı...
    Sol taraf hasarlı...
    Sol yan hava yastığı açılmış...
    Arka dingil kırık...
    Motor kısmında ve sağ tarafta bir şey yok...

Arkadaşlar eksper ile konuştum ama net bir şey demiyorlar..Servis ile görüştüm pert olabilir diyorlar...

Birinci sorum:
    Sizce bu araç pert olur mu ?
    İkinci sorum:
    Pert olursa banka kredisi nasıl kapanıyor,bende onu ödeyecek nakit yok ki:(:(
    Üçüncü sorum:
    Bugün ki tarih itibari ile işlemler devam ediyor,temmuz ayı mtv sini ben mi ödeyeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idril -- 10 Temmuz 2011; 13:57:47 >

• Hasarın onarım bedeli + aracın hurda değeri kasko tutarını geçiyorsa, araç perte ayrılır.

Krediyi kapatıp, aracı perte ayırabilmek için;
    1. Bankacınızla görüşürsünüz Size (veya Size destek olabilecek bir yakınınıza) kalan kredi miktarı kadar ihtiyaç kredisi tanımlarlar. O krediyle, araç kredinizi kapatırsınız. Kaskodan paranızı alınca da ihtiyaç kredinizi ödersiniz. İşlem ücretlerini ödemek kaydıyla, düşük bir maliyetle sorunu çözersiniz.
    2. Bir tanıdıktan borç alır araç kredinizi kapatırsınız. Kaskodan paranızı alınca, borcunuzu kapatırsınız.
    3. Bankada ve sigortada yüksek itibarlı tanımlanmışsanız, bankanız kaskoya "aracın rehinli olduğunu, aracın kasko bedelinin nezdinde açılı bir hesaba yatırılması gerektiğini, kalan miktarın müşteriye kendisi tarafından tevdi edileceğini" bildiren bir yazı ile işlemlerin yapılmasına muvafakat ettiğini belirtir. Böylece ikinci bir işleme gerek kalmadan işlemler tamamlanır ( Bu seçeneği bilirler, ama herkese uygulamazlar, yapılıyormuş derseniz, biz yapmıyoruz diyebilirler).

Kolay gelsin.

• Çok büyük geçmiş olsun arkadaşım. Allah sizi korumuş. Kaza yapanın halinden kaza yapan biraz daha iyi anlar diye düşünüyorum. Son zamanlarda kazalar sanki çok arttı gibi gelmeye başladı bana da. Umarım bir daha böyle bir talihsizlik yaşamaz, tedbirsizlik ve dikkatsizik nedeni ile zaten kaza yapacak olan birisinin hattında olmazsınız.

Kendi aracım da "pert" gibi duruyordu fakat onarıldı ve eskisinden daha iyi ve güzel oldu, hava yastıklarının ikisi de açılmasına ve ön cam dahil üç parçanın değişmesine rağmen. Sizin araç ise kanaatimce % 100 PERT ifadesinden ziyade PERT OLMAK ZORUNDA çünkü özellikle aşağıdaki fotoğrafta darbenin aracın arka kompartımanı ve taşıyıcı şase tarafından emildiğini gösteriyor.

Aracınız mutlaka kaskoludur. Kesin bir bilgim olmamakla beraber araç rehinli olduğundan banka DAİN VE MÜRTEHİN olup araç üzerinde sizin bankaya borcunuz kadar mülk sahibidir. Aracınızın bedeli kasko tarafından ödenecek ancak bankaya borcunuz kadar eksik ödeme yapılacak, kalan bankaya ödenecektir. Bunu kasko şirketiniz daha iyi bilir. Benim de ilgimi çekti, böyle bir durumda hukuk ne diyor, incelemekte fayda var. ALlah korusun, herkesin başına gelebilir.

Saygılarımla,

Taner Göde

http://www.iyisigortaci.com/dokuman/genel_sartlar/kasko.pdf

• Büyük geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.
    Bir-iki parça değişimi ile kurtarılabilecek bir durum değil.Umarım pert olur hatta oradan da hurdaya çıkarılır..
    Böyle araçlar trafiğe tekrar çıkarılmamalı.
  • Geçmiş olsun.
    Allah cümlemizi korusun, beterinden saklasın.
  • Amin iyi niyetleriniz için çok teşekkür ederim..
    Arkadaşlar araç pert oldu...
    24.000 TL hasar ile...

Daha sonraki süreç şöyle oldu,tam bir keşmekeş..Ayrıntılı olarak yazayım,başka arkadaşlar çekmesinler...
    Araç en yakın yetkili servise çekildi(Tecrübe:Siz yol farkını verin ve tanıdığınız servise çektirin çünkü servisler her zaman tamir etme taraftarıdırlar)..
    Daha sonra eksper geldi araç ile ilgili olarak ön rapor yazdı(Tecürbe:Hemen eksperi arayın ve etkilemeye çalışın)...
    Oradan servis görüşünü belirten ve masrafların parça kodları ile yazılı olduğu rapor ekspere ulaştırıldı(Bu raporu baya geciktiriyorlar,en kısa çözüm ben Reno Maise şikayet ettim 3.günde eksperin eline dosyalar ulaştı)..
    Sonra acemteme mail gelmiş,eksik belgeleri istemişler..Vekalet,trafikten çekme belgesi,rehin kaldırma yazısı,ehliyet fotokopisi,yedek anahtarlar,araç faturası,eksper ile hazırlanan mutabakat belgesi...
    Vekalet:Aracı trafikten çektikten sonra işlemleri yetkili kişiyi atamak için,20 tane filan isim var..Sonuçta aracı ihaleye çıkaracaklar,yaptırılıp satacaklar veya parça olarak..
    Trafikten çekme belgesi:Plakalar,rehin yazısı ve ruhsat ile gidiyorsunuz..Ben bu aşamadayım..Bankadan rehinin kalkmasını bekliyorum,sigorta ödeme yapacak ve rein kalkacak.
    En son tüm belgeler toparlanıp acenteye teslim edilir ama TECRÜBE:kendiniz kargolayın,daha çabuk gider...
    Sonra da size kredi kapandıktan sonra kalan para ödeniyor...

Araç 33.750 ye kaskolu idi ama yeni değer klozu olduğu için 38.000 TL (Liste fiyatı) ödeme yapacaklar...
    Bu anlattıklarımını hepsini full şikayet ve zorlama ile 2 haftada yaptırabildim..Tavsiyem sizde peşinde koşun...

• çok geçmiş olsun arkadaşım allah beterinden saklasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geçmiş olsun açıklamalarınız çok faydalı
  • Gecmiş olsun, Allah c.c. cümlemizi kazalardan belalardan bilip bilmediğimiz şerlerden muhafaza eylesin..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok geçmiş olsun.
    jant kırılmış araç pert
    bu arada inşallah hurdaya cıkarda 2. el internet sitelerinde cok az kullanılmış 2 parça lokal boyalı satılmaz.
    tekrardan geçmiş olsun sadakanız varmıs araç taklaya yatmamıs meyil vermıs ama atmamıs.
  • Konu hortlamış. Zamanında niye pek cevap verilmemiş ilginç
  • Allah kimseye böyle tecrübeler yaşatmasın ama çarpma anında ne hissettiniz
  • Konu hortlamış ama olsun.Büyük geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: speaker

Hasarın onarım bedeli + aracın hurda değeri kasko tutarını geçiyorsa, araç perte ayrılır.

Krediyi kapatıp, aracı perte ayırabilmek için;
    1. Bankacınızla görüşürsünüz Size (veya Size destek olabilecek bir yakınınıza) kalan kredi miktarı kadar ihtiyaç kredisi tanımlarlar. O krediyle, araç kredinizi kapatırsınız. Kaskodan paranızı alınca da ihtiyaç kredinizi ödersiniz. İşlem ücretlerini ödemek kaydıyla, düşük bir maliyetle sorunu çözersiniz.
    2. Bir tanıdıktan borç alır araç kredinizi kapatırsınız. Kaskodan paranızı alınca, borcunuzu kapatırsınız.
    3. Bankada ve sigortada yüksek itibarlı tanımlanmışsanız, bankanız kaskoya "aracın rehinli olduğunu, aracın kasko bedelinin nezdinde açılı bir hesaba yatırılması gerektiğini, kalan miktarın müşteriye kendisi tarafından tevdi edileceğini" bildiren bir yazı ile işlemlerin yapılmasına muvafakat ettiğini belirtir. Böylece ikinci bir işleme gerek kalmadan işlemler tamamlanır ( Bu seçeneği bilirler, ama herkese uygulamazlar, yapılıyormuş derseniz, biz yapmıyoruz diyebilirler).

Kolay gelsin.

3. seçeneği bana uygulayacaklar mı bakalım?

• şu anda çıtır pert olarak sahibinden'dedir veya çoktan satılmıştır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.