Şimdi Ara

iSuppli: Maliyeti en yüksek olan akıllı telefon HTC Thunderbolt

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Pazardaki ürünlerin bileşen maliyetleriyle ilgili yaptığı analizlerle tanınan iSuppli, son yayınladığı raporunda dünyanın bileşen maliyeti en yüksek olan akıllı telefonunu açıkladı; HTC Thunderbolt


    Thunderbolt'un toplam bileşen maliyetinin 262 dolar olduğunu belirten iSuppli, bu maliyetin birçok tableti bile geri bırakacak kadar yüksek olduğunu vurgularken, 39,75 dolarlık maliyetin birçoğu Qualcomm'un tedarik ettiği 4G LTE desteği için gerekli olan bileşenlerden kaynaklandığını belirtiyor.


    iSuppli, HTC Thunderbolt'un maliyetinden yola çıkarak iPhone'un 4G desteği sunup sunmayacağı sorusuna maliyet ve etkileri açısından cevap bulabilmek için göz önüne aldığı Verizon iPhone 4'ün maliyetinin 171.35 dolar olduğunu ifade ederken; Apple'ın, bir sonraki iPhone'da 4G desteği sunması halinde, eğer HTC gibi aynı 4G bileşenlerini kullanırsa, maliyetin 211,10 dolara yükseleceğini ifade ediyor. Ayrıca, Apple'ın sadece 4G bileşenlerini eklemesinin yeterli olmadığını belirten araştırma şirketi, 4G desteği için baskılı devrenin daha da büyütülmesi gerektiğini dolayısıyla bulun tasarım maliyetlerini de yükselteceğini dile getiriyor. Fakat, Qualcomm'un hali hazırda LTE, EVDO ve HSPA desteğini tek bir yongada sağlayan çözümleri bulunduğunu belirtelim.








  • Bayağı yüksekmiş maliyeti
  • Bu konuda en az maliyeti olan samsung olabilir ama düşününce AR - GE giderleri bakımından pek bir fark kalmıyor. Allahtan Android ücretsiz bir yazılım yoksa bu kadar güçlü telefonları uzun bir süre göremezdik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Bu konuda en az maliyeti olan samsung olabilir ama düşününce AR - GE giderleri bakımından pek bir fark kalmıyor. Allahtan Android ücretsiz bir yazılım yoksa bu kadar güçlü telefonları uzun bir süre göremezdik.


    Androidi parayla alsalar fiyatları ne olacaktı merak ediyorum.
  • Microsoft satılan her android telefon başına 10 dolar civarı patent parası alıyor diye bir yazı okumuştum. Hatta samsung'tan 15 dolar isteyerek haksız rekabet yapmaya çalışıyor filan diyorlardı.

    Kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/microsoft-android-basina-15-dolar-istiyor_27913.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 9 Temmuz 2011; 21:01:49 >
  • firma için o sorun değildir eminim. normalde üretim yapan insanlar ürettikleri malların üzerine %20 kar koyar satarlar bunlar öyle mi sanki.. ürettikleri paranın 5 katına satıyorlar. doğal olarak o maliyet pek sorun olmaz firmaya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myfranco


    quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Bu konuda en az maliyeti olan samsung olabilir ama düşününce AR - GE giderleri bakımından pek bir fark kalmıyor. Allahtan Android ücretsiz bir yazılım yoksa bu kadar güçlü telefonları uzun bir süre göremezdik.


    Androidi parayla alsalar fiyatları ne olacaktı merak ediyorum.


    Apple o zaman yumruğunu daha sert vururdu. Şöyle birşey de olabilirdi belki de; symbian ve özellikle bada OS e ağırlık verirdi samsung LG meego ya destek verirdi HTC tam soru işareti olurdu bence android son 4.0 sanırım güncellemesiyle apple'ın ios ile ciddi şekilde yarışabilir belki de. Tabii appstore kalitesini arttırabilirse Android :)

    Bence böyle yanlışım varsa düzeltin :)




  • Appstore + itunes olduğu sürece android herzaman 2. kalite kalacaktır. Yapacak birşey yok her türden cihaza yüklenebilen bir işletim sistemi. Dolayısıyla kaliteyi en yüksekte değil en ortada tutmaları gerekiyor. Daha sade ve daha anlaşılabilir yapılmaya başlandığı zaman rakip olacaktır. Herzaman söylerim rekabet kaliteyi doğurur keşke android çıtayı 3 kademe yükseltse, apple 4 kademe yükseltmek zorunda kalır ve sonuçta bize yarar.
  • Valla helal olsun, direk İos Android karşılaştırılması yapılmış,

    Haberde de bundan bahsediyordu, tebrikler tebrikler.

    Anlayışınıza hayran olmamak elde değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myfranco



    Appstore + itunes olduğu sürece android herzaman 2. kalite kalacaktır. Yapacak birşey yok her türden cihaza yüklenebilen bir işletim sistemi. Dolayısıyla kaliteyi en yüksekte değil en ortada tutmaları gerekiyor. Daha sade ve daha anlaşılabilir yapılmaya başlandığı zaman rakip olacaktır. Herzaman söylerim rekabet kaliteyi doğurur keşke android çıtayı 3 kademe yükseltse, apple 4 kademe yükseltmek zorunda kalır ve sonuçta bize yarar.




    Evet arkadaşım. Başlığı biz açtık iOS mu yoksa Android mi diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Andulin266


    Valla helal olsun, direk İos Android karşılaştırılması yapılmış,

    Haberde de bundan bahsediyordu, tebrikler tebrikler.

    Anlayışınıza hayran olmamak elde değil.


    +1 hemen android-iOS yarışına girilmiş... Aslında konumuz htc
  • android+htc forever
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    firma için o sorun değildir eminim. normalde üretim yapan insanlar ürettikleri malların üzerine %20 kar koyar satarlar bunlar öyle mi sanki.. ürettikleri paranın 5 katına satıyorlar. doğal olarak o maliyet pek sorun olmaz firmaya.


    dediğiniz bir bakıma doğru fakat,teknolojik ürünler çok farklı bir kesim.evrensel olarak dağıtıldığını düşünürsek.ve belli bir pazarda belli markaların var olduğunuda ekleyince.hesaplanamaz fikir yürütülemez bir hale geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.