Şimdi Ara

Coca-Cola'nın karbondioksit emme özelliğine sahip yeni reklam panosu Filipinler'de kullanılmaya başlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
8.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Coca-Cola'nın karbondioksit emme özelliğine sahip yeni reklam panosu Filipinler'de kullanılmaya başlandı






    Şirketlerin araştırma ve geliştirmeye yaptıkları yatırım kadar çevre kirlenmesine karşı duyarlılık ve hassasiyetleri de müşteri eğilimini etkileyen en önemli faktörlerden birisi. Pek çok ülkede bu alanda yasalar bulunuyor ve aykırı davranan firmalar en ağır şekilde cezalandırılıyor. Bu konuda Apple’ın son bir yılda cihazlarındaki potansiyel zararı olan parçaları daha çevre dostu parçalarla değiştirmesi örnek verilebilir.




    Görsel anlamda en güzel örnek ise Coca Cola firması tarafından verildi. Filipinler’in başkenti Manila’da Coca Cola çok ilginç bir reklam panosu ile çevreye gösterdiği duyarlılığı anlatmaya çalışıyor. Şimdiye kadar pek çok ilginç reklam panoları kullanılmıştı ancak bu panonun özellikleri gerçekten inanılmaz.




    Pano tamamen geri dönüştürülebilen maddelerden imal edilmiş. Boyutu yaklaşık 18 x 18 metre olan panonun üzerinde bir Coca Cola şişesi ve etrafında yeşil bir alan görülüyor. Ancak bu yeşil alan tamamen gerçek bitkilerden oluşturulmuş. Bu bitkinin adı Fukien Tea bitkisi.




    Fukien Tea bitkisi uzakdoğuda yaygın olarak evlerde bakımı yapılan bir Bonsai ağacı türü. En önemli özelliği ise yılda yaklaşık 6kg karbondioksidi emebilmesi. Bu bakımdan uzakdoğuda çok değerli ve hassas olarak bakımı yapılması gereken bir bitki.




    Panoda kullanılan Fukien Tea sayısı tam 3600 adet. Bu bitkiler yine Coca Cola şişelerinden geri dönüşümle elde edilmiş cam çömleklerin içine oturtulmuş. Arka planda ise bir sulama sistemi ile pano 24 saat kontrol ediliyor. Toplam hesap edildiğinde panonun yılda yaklaşık 20 ton karbondioksit gazını emeceği düşünülüyor.




    Bu pano Coca Cola ve Dünya Vahşi Yaşam Fonu’nun ortaklığının bir ürünü. 








  • Gayet etkileyici.
    Her ne kadar Coca-Cola nın Türkiye'de ki ihtibarı siyaset ve ırkçılığa karışmış olsada tebriki hakkeden bir davranış diye düşünüyorum.
  • Ben artık bağımlı olmuşum bu kolaya, bunun verdiği tadı hiçbir şeyde bulamıyorum. Bu yüzden önce içine ne koyuyolar bu meretin onu açıklasınlar.
  • ya yaratıcılık nedir biliyor musunuz ,işte koladır . Düşünün dünyada böyle bir tat yok,yani bir meyve suyu gibi değil.bir formülle bir sıvı üretiyorlar,dünyada en çok tüketilenler arasına giriyor.bu benim hep garibime gitti ,coca colayı bitim kadar sevmem ama kolası gerçekten kalite,bir de pepsi.diğerleri çöp.
  • bakın arkadaşlar zararları çok fazla bu yaratma kelimesi sadece allaha mahsustur gelin bi toz tanesi yaratalım bakalım kim yapacak sadece ALAH C.C yaratıcıdır biz sadece bir şey yapabiliriz onun verdikleri ile colaya gelince bence hiçte iyi birşey değil toaletler temizleniyor o asitlerle birde miğdeniz deliniyor yavaş yavaş en zararlı maddeler arasında cola
  • wclerin temizlemesinde kullanılan bir madde aslında bu cola ama içiyor işte insan oğlu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Garfield^

    Ben artık bağımlı olmuşum bu kolaya, bunun verdiği tadı hiçbir şeyde bulamıyorum. Bu yüzden önce içine ne koyuyolar bu meretin onu açıklasınlar.


    Başka bir isteğiniz var mıydı paşa hazretleri....?
  • WWF'yi ne zaman görsem aklıma WTF geliyor... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliahmet

    bakın arkadaşlar zararları çok fazla bu yaratma kelimesi sadece allaha mahsustur gelin bi toz tanesi yaratalım bakalım kim yapacak sadece ALAH C.C yaratıcıdır biz sadece bir şey yapabiliriz onun verdikleri ile colaya gelince bence hiçte iyi birşey değil toaletler temizleniyor o asitlerle birde miğdeniz deliniyor yavaş yavaş en zararlı maddeler arasında cola


    Birileri yine boş tenekecilik oynamak istiyor anlaşılan.Arkadaşım sen git biraz ilim öğren sonra gel burda yok wc temizleyici, mide delici gibi yorumlar yap.Senin yaptığın bu yorumlar ancak gürültü olarak tanımlanabilir.Senin midende koskoca HCI varken cola onun yanında melek gibi kalır.Ayrıca senin vücudun koskaca HCI'yi tolere edebilirken cola için gidip de öyle birşey yazmak saçmalıktan öte değil.
  • günde en az 2.5 litrelik cola tüketicisi olarak güzel bir billbord.en azından çevreye faydası var.Yukarıdaki maliahmet'te bakarsanız matbaayı hala kullanmayalım.O kafadan yürümeye devam et sen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maliahmet

    bakın arkadaşlar zararları çok fazla bu yaratma kelimesi sadece allaha mahsustur gelin bi toz tanesi yaratalım bakalım kim yapacak sadece ALAH C.C yaratıcıdır biz sadece bir şey yapabiliriz onun verdikleri ile colaya gelince bence hiçte iyi birşey değil toaletler temizleniyor o asitlerle birde miğdeniz deliniyor yavaş yavaş en zararlı maddeler arasında cola


    burda kimse yaratmaktan falan bahsemedi. "yaratıcılık" ile karıştırmışsınız sanırım.
  • 15 yıldır günde 1lt den assagi olmayacak sekilde cocacola tüketiyorum mideyle ilgili hiçbir sıkıntım olmadı mide asidi cola nin asiditesinden misli misli fazla saçma ve gereksiz yorumları birakta biraz kendini geliştir yapılan iyi bir reklam stratejisi olduğu gibi karbon salinimini dengelemek adina dunyayada faydası buyuk olabilecek bir yaklaşım tebrik etmek gerek.
  • kendi kolalarında mı kullanacaklarmış :)
  • ya arkadaş biraz aklı olan düşünür o panonun üzerindeki aydınlatma spotlarını (24 adet) bir hesap edin bakalım yılda kaç kw enerji tükütecek, o enerjiyi elde etmek için yılda havaya ne kadar co2 salacak. O panoyu oraya hiç yapmasa inanın çevreye daha az zarar verir. Bırakın bu ayakları işiniz gücünüz sadece reklam kimse çevreyi düşünmüyor. Ama reklamcılık anlamında yaratıcı buldum yinede :D
  • Yani şu Coca-Cola için yazılan menfi yorumlara eksi oy kullananlar ve kolayı övenleri anlamak güç. Zararlı kardeşim. Size kimse içme demiyor ama içmemeniz için tavsiyelerde bulunuluyor.
  • kolanın içindeki yüksek oranda şekerle obeziteyi arttırdığı,Sitrik asitin sağlığa zararlı olduğu,kolanın dişlere de büyük zara verdiği,ayrıca kafein içeriğinden dolayı bir nevi bağımlılık yaptığını bilemeyen var mı?Ben öğrencilerime ve çevreme her zaman kolanın zaralarından bahseden bir insanım bunlar ucuz reklam numaraları.Markası farketmez kola zararlı forumda adamları da vardır bunların Çok büyük bir ekonomileri var misafirler yorum yapmış sanki coca cola avukatı gibi misaFİRLER?
  • Çok at gözlüklü arkadaşlar var, söyleniyor yine anlamıyorlar, arkadaşlar kola zararlı, mideye de zararlı, kilo da aldırır, kalsiyumu da öldürür, var da var, inkar edince noluyor, başınız göğemi eriyor, hızını alamamış adamın her cümlesini yalan demeye getirmiş biri de, yaratmak kelimesi daha düne kadar sözlükte mecazı bulunmayan bir kelimeydi ve yoktan var etmek anlamına geliyordu, adam onu söylüyor ona bile laf etmiş.
  • klasik bir coca cola reklamı diye düşünüyorum. pepsi ve diğer alternatiflerine göre tadı bence de daha iyi. forum reklam almış olabilir mi acaba? şimdi bu filipinler tropical iklime mi sahipti şimdi hatırlamadım ama küçük çapta bir hortum o tabelayı alır götürürse çimlere yazık olur. geri dönüşüm bir felaket de getirebilir. getirmeye bilir de.. ya bu da nerden dilime dolandı .. tabela üzerinde cam çömlek.. bu hani filmlerde insanların başında şişe kırıyorlar felan bu tarzda bir cam kullanmışlardır kesin. çünkü bunların geri dönüşümü için epey bir vakit gerek. bu nedenle esas ilgi çeken çimler olmasa gerek, kullanılan cam çömlekler daha çok ilgimi çekti.. güzel haber.




  • Bize ne Filipinler'deki bu reklamdan. Adı üzerinde reklam. Forum aracılığıyla burda da reklam yapılmış olmuyor mu şimdi bunu haber diye verelim derken



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Temmuz 2011; 13:03:32 >
  • Mideye zararı olmaz heralde ama yapay ürün illaki sağlıksızdır dişlere zararı var ama fazla içsem dişimi ağrıtıyor.:(
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.